Sol Reklam

İnceleme Survival Sunucu Sahibi İle Yaptığımız Röportaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

sooply

Ziyaretçi
yeni_logo.png


Minecraft Türkiye - Survival Sunucu Sahipleri İle Yaptığımız Röportajlar
Çayınızla güzel bir röportaj dinleyin!
Selam Minecraft Türkiye ailesi. Bugün, bir röportaj yaptım. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Açıkçası sunucu güzel bir sunucu. Emek verilmiş, uğraşılmış ve oynama hissini veriyor. Eğer böyle bir sunucuda oynamak istiyorsanız, tek yapmanız gereken oyunu açıp IP adresini girmeniz. Çay ise hazırsa, hemen başlayalım ve sizi tutmayalım. 10 sorulu bir röportaj. İyi okumalar dilerim. Röportaj sonunda görüşmek dileğiyle!

mc-tr-röportaj-1.jpg


Project Survival

Neden sunucu açmak istediniz?
- Hayatta kalma moduna aşık bir insanım. Birçok oyun modunun doğmasını sağlayan Hayatta Kalma Modu, günümüzde gitgide sunucu sahipleri tarafından tercih edilmemeye başladı. Maddi açıdan düşük geliri ve kararların birçok oyuncunun emeğini doğrudan etkilediği için tercih edilmediğini düşünüyorum. Öncelikle İnsanlara güzel bir anı bırakacak sunucu hazırlamak istedim. Hayatta kalma sunucusu eğer yeterince güzel hazırlanmışsa oyuncular zaman geçtikçe hayatta kalmayı başaracaklardır. Bunun sonraki aşaması ise dostluk kurmak ve rekabet etmek olacaktır. Örneğin, ikinci yöneticimiz FceddyTR ile biz de hayatta kalma sunucusunda tanıştık. Sunucu kapandı fakat geriye uzun süreli güzel bir arkadaşlığımız kaldı yani bahsetmek istediğim nokta, hayatta kalma modu sadece bir oyun modu değildir. Aynı zamanda size oynarken insanlar hakkında bir şeyler öğretir.


Nasıl bu kararı aldınız?
- Yerel sunucumda sistem testleri yaparken güzel bir test sunucusu hazırlamak istedim. O test sunucusu oldu bana Survival sunucusu :).


Gelen oyuncuların çoğu sizi memnun ediyor mu?
- Oyuncuların desteği sunucu yönetimine doğrudan etki ediyor. Sunucu sahibinin, oyuncu desteğini alması yönetimin morali için gerçekten çok önemli. Biz şu an hala bu projeyi yönetebiliyorsak bunun sebebi oyuncularımızın bizi destekliyor olmasıdır. Herkesin para vermesine gerek yok, birisinin gelip size sunucunuzda geçirdiği güzel vakitlerden birini anlatması bile sizi bu yolda devam etmeye teşvik ediyor.


Oyuncuların bazıları ile arkadaş olduklarınız var mıdır?
- Tabii ki. Bu sunucuda bir çok güzel insan ile tanıştım. Minecraft oynamayı bırakmış olan fakat hala iletişimimizi kesmediğimiz, haberleştiğimiz kişiler var.


Ekiple mi çalıştınız? Eğer ekiple çalıştıysanız kaç kişi olarak çalıştınız?
- Sunucuyu iki farklı arkadaşımla kurdum: FceddyTR ve GustLeet. GustLeet, özel hayatındaki yoğunluk sebebiyle aramızdan süreli olarak ayrıldı. Hayatında tekrar sunucuya vakit ayırabileceği bir zaman dilimi oluştuğunda aramıza katılacak. Şu an 2 Topluluk Yöneticisi, 1 Topluluk Destekçisi, 1 Ar-Ge Sorumlusu, 3 Personel ile sunucuyu birlikte iade ediyoruz.


Size pahalıya mâl olmadı mı?
- Yatırım olarak, biraz. Bunun sebebi ise sunucuyu oyun dışında birçok platformda da desteklemek ve adını duyurmak. Yine de, reklam alınmazsa gayet makul bir fiyat çerçevesi ortaya çıkabilir.


Hangi hostingi kullanıyorsunuz ve o hostingten memnun musunuz?
- DeluxeNode Hosting'i kullanıyorum. Desteklerinin biraz zayıf olduğunu düşünüyorum fakat rakiplerinden çok daha iyi diyebilirim. Muhtemelen bazı insanlar bu yorumuma kızacaktır ama ben DeluxeNode'a 7 veriyorsam bu platformlarda adı geçen Hostinglerin en iyisine 5 verirdim. Dipnot olarak geçmeliyim ki, bu vakte kadar, forumda adı geçen tüm "moda" hostinglerde bir test sunucum oldu.


Sunucunuzun özellikleri nelerdir?
- Özelleştirilmiş hayatta kalma koşulları. Zaman geçtikçe, hayatta kalma modları çeşitli oyunlarda daha çok özelleştirilip sunuluyor. Bu senenin modası ise gerçekçilik ve gerilim faktörü. Biz de bu prensibe uygun olarak dinamik mevsimler, geceleri canavarların daha çok güçlenmesi ve bunu görevlere dönüştürmek, dinamik madenler ve ek görevlere yer vermeye çalıştık.


Genelde oynayan oyuncular sunucunuzdan şikayetçi oluyor mu?
- Oyundaki herhangi bir sistemden veya düzenlemeden şikayetçi değiller. Sadece, sunucuyu son sürüme yükseltmemiz konusunda çok fazla talep geliyor. Olağan dışı şikayetler de oluyor tabii fakat parmağımızın sayısını geçmeyecek kadar.


Son olarak, Survival sunucusu açmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?
- Hayatta modunu nasıl tasarlarsanız tasarlayın kazanan taraf oyuncu oluyor. Maalesef, ülkemizde hayatta kalma deyince PvE ağırlıklı olur gibi bir algı var ama bu düşünceyi savunanlar unutuyor ki PvE sonsuza kadar sürmemekte, oyuncular bunu kazanmanın yolunu bir şekilde bulur. Oyuncular kazandıkları zaman, PvP'ye yönelmeli. Bu faktörün daha iyi olması için çaba sarf etmelisiniz. Baltalamalar canınızı sıkmasın, görmezden gelip geçin, sunucuyu geliştirmeyi bırakmayın.


mc-tr-ayraç.png

Benimle bu röportajı yapan ve kendisi bu sunucunun kurucu olan @Unknown'a çok teşekkür ederim. Sunucusuna ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli olacaktır. Başka sunucularla diğer röportajlar elbet gelecektir. Bu konuyu açıp röportajı okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Bir sonraki konumuzda görüşmek dileğiyle Minecraft Türkiye ailesi, esen kalın...
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Dagon

Here we go again..

Discord:

dagon#7828

Katılım
31 Aralık 2017
Mesajlar
580
Elmaslar
1.147
Puanlar
16.070
Yaş
25
Güzel konu <3 Devamını bekliyoruz.
 
S

sooply

Ziyaretçi

§ErQy571§

Yay Yok, İskelet Yok
Katılım
24 Haziran 2018
Mesajlar
309
Elmaslar
176
Puanlar
4.310
I saw a Kahve and You :D
 

Anathory

M & A | Tasarımdan animasyona her türden hizmet!
Emektar

Discord:

Anathory#8248

Katılım
17 Temmuz 2018
Mesajlar
891
Elmaslar
1.300
Puanlar
7.530

Enderiatus

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
14 Ekim 2014
Mesajlar
6
Elmaslar
13
Puanlar
0
Peh, Ar-ge sorumluları sayıdan ibaret zaten. Neyse, şaka bir yana; sunucuyu geliştirmek, oyuncuları mutlu etmek adına bir çok çalışmamız mevcut. Oyunculardan olumlu geri dönüş almakta çok mutlu ediyor. Emeğimiz karşılığını alabiliriz, umarım.
 

oKeddy

projectsurvivalmc.com

Discord:

keddy

Katılım
13 Ekim 2018
Mesajlar
29
Elmaslar
10
Puanlar
6.295
Yer
Ankara
Minecraft
oKeddy
Ne kadar okul hayatımız yoğun olsa da hep destek tam destek! :)
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Hoş ropörtaj olmuş! Faction sunucu kurucularıyla gelsin :'D​
 
S

sooply

Ziyaretçi
I saw a Kahve and You :D

Ehh, tam olmasa da benziyor evet :D

Onda kişilere röportaj, bunda sunuculara röportaj papacım .d

Konu harıha olmuş Supli. Ellerine sağlık.

Katılıyorum. Yorumun için teşekkür ederim Anathory!

Peh, Ar-ge sorumluları sayıdan ibaret zaten. Neyse, şaka bir yana; sunucuyu geliştirmek, oyuncuları mutlu etmek adına bir çok çalışmamız mevcut. Oyunculardan olumlu geri dönüş almakta çok mutlu ediyor. Emeğimiz karşılığını alabiliriz, umarım.

İnşallah alırsınız. Yorumun için teşekkürler!

Ne kadar okul hayatımız yoğun olsa da hep destek tam destek! :)

Galiba sunucuda yetkilisin ve rehbersin. Tam gaz devam et okul engel değil ki. Yorumun için teşekkürler!


Hoş ropörtaj olmuş! Faction sunucu kurucularıyla gelsin :'D​

Birazdan gelecek inşallah. Yorumun için teşekkürler!
 

KadirRekt

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
4 Aralık 2018
Mesajlar
0
Elmaslar
4
Puanlar
0
Yaş
19
Minecraft
Kadir_R3KT
Vay be okurken efkarlandım
 

fugue

Zümrüt Hojtir, Ama Benenah
Emektar

Discord:

srcn.

Katılım
28 Ekim 2014
Mesajlar
1.100
Elmaslar
896
Puanlar
16.080
Yer
İzmir
Başarılarının ve röportajlarının devamını dilerim..
 
S

sooply

Ziyaretçi

KadirRekt

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
4 Aralık 2018
Mesajlar
0
Elmaslar
4
Puanlar
0
Yaş
19
Minecraft
Kadir_R3KT

Unknown

projects.gg

Discord:

rudde#9029

Katılım
9 Nisan 2016
Mesajlar
421
Elmaslar
280
Puanlar
14.270
Minecraft
rudde
Bu röportajı gerçekleştireli dile kolay 133 gün daha geçmiş. Bu röportaj fikrini ortaya atan MC-TR Yetkilisine ne kadar teşekkür etsem bile az olacağını mesajlarımızı tekrar, tekrar okurken fark ettim. Cevaplardan çıkardığım yargıya göre bu röportaj sunucu sürümümüz 1.12.2 iken yapılmış, 1.13 yeni çıkmış. Biz DeluxeNode ile devam etmişiz.

Bu mesajları okurken gerçekten çok güzel hissettim çünkü gerçekten ilerleme kaydedebildiğimizin nesnel bir kanıtı olmuş bu konu. Şimdi 1.13.2 sürümüne tam uyumlu bir şekilde geçtik, 1.14'teki özelliklerin bazılarını şu anki sunucumuza entegre ettik bile (bkz: Build 109 çıkışına ait Mevsim Tüccarı). Bu 133 günlük vakitte @Enderiatus'un, @oKeddy'nin, koordinatörlük ve geliştiricilik emekleri olsun, @smt287 ve gibi adını sayamadığım birçok destekçinin destekleri ile bu şekilde ilerleyebilmişiz. Bu oluşum destekler sayesinde devam etti. Hepinize çok teşekkür ederim. Bir diğer konu, fark ettim ki piyasadaki diğer firmalara haksızlık etmişim. DeluxeNode, deploys.io olarak ad değiştirdikten sonra zamlar yapıldı, depolama alanımız azaltıldı ben de bu bağlamda Kodzer'e geçmek zorunda kaldım fakat F/P olarak biraz tuzluydu. Geçtiğimiz günlerde de Keyubu bünyesinde yeniden bir makine aldım. Şu an Keyubu'nun makinesinden gayet memnunum.

Tekrardan 100-150 gün geçtiği zaman bu konu altında durum güncellemesi yapmak isterim. :)
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

1 yıl 12 gün önce birkaç cümle daha yazmışım. Durum güncellemesi yapalım. :D

Yazdığıma bakacak olursak 1.13 sürümünde bu değerlendirmeleri yapmışım. Sunucu 1.13'ten sonra 1.14.2, 1.14.3, 1.14.4 sürümlerine yükseltildi ve ardından 1.15, 1.15.1, 1.15.2 sürümlerine yükseltildi. Bu konuda röportajını yaptığımız sunucunun adı artık Kraken. Kraken'ı hep güncel tuttuk ve bu süre içerisinde Dead End adında yeni bir sunucu daha açtık. Dead End, Kraken'ın özelliklerine sahip ve 1.7(dahil değil) üzerindeki tüm sürümleri destekliyor. Ama bu konuyu Kraken röportajı olarak sayarak Kraken hakkında konuşmaya devam edeceğim.

Üstteki yorumuma göre Build 109 çıkışına ait Kış Tüccarından bahsetmişiz. Tahminimce, bu yorumu aşağı yukarı Build 110-120 civarında yapmışız gibi görünüyor. Kraken şu an Build 272 üzerinde çalışıyor. 1 yılda yaklaşık sadece 160 tane duyurusu yapılan güncelleme gerçekleştirmişiz. Bunların arkasında hotfixler, silent patchler de bu sayının birkaç kat fazlası olarak bulunuyor.

Bundan sonrasında, bahsetmek istediğim çok fazla şey olduğu için spoilerlarla kategorize edeceğim. :)
Sonsuz sayıda günlük görevler, meydan okumalar, çoğaltılabilir elitra yarış haritaları gibi özelliklerle mini oyunları arttırdık ve geliştirmeye açık hale getirdik. En üst unvana "Üstun" adında yeni bir unvan daha ekledik. End ana karasını Kraken'a özel bir tasarımla değiştirdik, End içerisine yeni amaçlar ekledik (örnek: https://wiki.projects.gg/End_Katalizörü).

Oyuna mevsim evreleri ekledik, yani dört mevsimden ziyade dört mevsim de kendi içerisinde üçe ayrılıyor. Oynanışı ana mevsimler kadar etkilemese bile bu evrelerin de kendine özel ufak özellikler ekleyeceğiz (örnek: 5. Kış Başlangıcı / 5. Kış / 5. Kış Bitimi). Önerilere ihtiyacımız var!

Mevsimler oyunu çok daha fazla etkiliyor. Örnekler: sonbahar ayında etraftaki yapraklar etrafa dökülüyor, kış mevsiminde yağmur yağarken yakınınızda ısı kaynağı yoksa -şimdilik sadece meşale- donmaya başlıyorsunuz, yazın öğle saatlerinde çölde yürüyorsanız yanıyorsunuz...

Bu süre içerisinde Kraken için wikide 89 yeni makale açtık, oyun içerisinde hızlı araştırma yapılabilmesi için wikiyle oyunu eşitledik (örnek: /wiki kanlı ay - http://prntscr.com/s957yj).

Kraken'ın başlangıç haritasındaki adada yeni bölümler açtık ve şehri genişlettik (http://prntscr.com/s95g01).

Oynadıkça oyunun zorluk seviyesinin değişmesi üzerinde büyük değişimler yaptık. Unvan tabanlı oyun zorlaştırmasından ziyade oynama süresi de zorlaştırmayı etkiliyor.

Oyuna katılabilen oyuncu sayısını neredeyse iki katına çıkardık. Build 200 Kraken'da anlık 40 kişi oyunu oynayabiliyorken şu an Build 272 Kraken'da oyun +85 kişiye kadar sorunsuz çalışıyor. Sorun oluşmaya başlarsa kendi kendine oyuncu limitini düzenliyor ve kabul edilebilir verim oranını değiştiriyor (https://i.resimyukle.xyz/L26aO6.png).
Ayrıca arka planda yaptığımız daha güzel işler var. Kendi forumumuzda buna dair taslak konu hazırlamıştık, direkt taslak haliyle onu paylaşmak istiyorum.
Kraken.png


Kraken Nasıl Çalışıyor?
Neredeyse her şey async. »
Kraken üzerinde neredeyse Bukkit'e bağımlı olmayan her olay sunucu çekirdeğini
yormamak için async görevlerle çalışıyor. Varlıklar dışında her şey çoklu çekirdeklere
dağılmış durumda. Böylece sürüm performansı ne kadar iyi olmasa da yüksek oyuncu
sayılarında Kraken yorulmadan yüksek verim oranında görevlerini yapmaya devam edebiliyor.


Yoğun NBT kullanımıyla güvende tutuyoruz. »
Geçici blok değişiklikleri istemci tabanlı gönderilerek ana sunucunun
hafızasından tasarruf sağlıyor. Özel eşyalar ilerleyen vakitlerde özel NBT
kullanımı sayesinde eski eşyaları etkilemeden kolayca yenilenebiliyorlar.

Kolay yama imkanı. »
"Güncellemeler nasıl sürekli gelmeye devam edebiliyor?" sorusunun cevabı burada yatıyor.
Ana sunucu kendi verilerini ayrı bir şekilde depolayarak test sunucusundan gelen yama
ayarlarını kendisine göre optimize ediyor ve çalışmaya yeniden başlatmadan birkaç saniye
sonrasında devam ediyor.

Veri işlemeleri gerekli olmadıkça asla yapılmıyor. »
Oyuncu oyuna girdiği zaman; sunucu, bilgi deposundan oyuncunun
son değişiklik kayıtlarını alıyor ve önbelleğine taşıyor. Böylece
oyuncu, oyunda olduğu sürece sunucu da onun
bilgilerini elinin altında tutuyor.​
ProjectSurvival'ın başka oyun modlarına ve oyun sunucularına hazırlanmasını da hedefliyoruz. Bu yüzden markamızın adını Projects olarak güncelledik. Geçtiğimiz aylarda PROJECTS GG adında marka hakkımızı aldık.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı