Sol Reklam
G

Garp

Ziyaretçi


euzun bir zamandan sonra tekrar bir oyun inceleme konusu ile sizlerle birlikteyim. Bugün hep beraber Battlefield V'i detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Dilerseniz konu başlıklarımızı verelim ve konumuza geçelim...

- Battlefield V İnceleme
- Battlefield V Sistem Gereksinimleri
- Battlefield V Satın Al
- Battlefield V Eleştirim
- Battlefield V Oynanış Videoları
- Battlefield V Tanıtım Videoları
- Battlefield V İnceleme Puanları

image


Electronic Arts'ın yayıncılığını arkasına alan Battlefield V serinin diğer oyunları gibi tekrardan bizleri şaşırtmak için hazırlanıyor. BF 5'in (Battlefield 5) serinin diğer oyunlarından en önemli iki farkı Battle Royal modu ve kadın karakter içermesi. BF, Battle Royal ile birlikte PUBG'ye kafa tutabilecek bir düzeye gelecek. Bu yüzünden oyun 2018'in en çok beklenen oyunları arasında üst sıraları garantiledi. Şimdi ise BF 5'in muazzam dünyası ile sizleri baş başa bırakıyorum.

Battlefield V İnceleme

Battlefield 5'te bizi karşılayacak mekan 2. Dünya Savaşı olacak. Serinin (bundan önce) çıkan son oyunu Battlefield 1'de bizi karşılayan mekan 1. Dünya Savaşı olurken, Battlefield 5'te 2. Dünya Savaşı oluyor. DICE, Kronolojide düzensiz bir biçimde ilerleyen oyun serisinin çıkan oyunu Battlefield 5'in daha doğrusu Battlefield V'nin sonundaki V harfi 2. Dünya Savaşı'nda kazanmanın etkisi olan bir V olarak açıklanıyor. Battlefield V serinin bir önceki oyunu olan BF 1 gibi savaşın vahşetini bizlere tattıracak. Oyun daha çok multiplayer yani çok oyunculu kısma yer vermiş olduğu için tek oyunculu bölümler oldukça az. Battlefield V'de ilk defa düşman birliği yani Alman askeri ile oynayabileceğiz. Bu bölüm oyunda The Last Tiger olarak geçiyor. Bölümün adını Türkçeye çevirdiğimizde çıkan manadan (Son Kaplan'dan) bir tank savaşı görme ihtimalimizin yüksek olduğu çok bariz.

Oyunun bir diğer bölümü ve en çok mana içeren bölümlerinden biri olan Tirailleur, Fransa için Garp Ocakları diye adlandırılan Fransa sömürgesinde olup, hiç bilmedikleri bir ülke için ölmeye gelen askerlerin acıklı lakin kahramanca hikayesini anlatıyor. Oyunda tüm hikayelerin bulunduğu tek oyunculu bölüm yani War Stories (Savaş Hikayeleri) oyundaki en kalitesiz lakin bilgilendirici ve etkileyici bölümün burası olduğunu söyleyebiliriz.

battlefield-5-1.jpg


Battlefield V
'deki en büyük yeniliklerden birisi de kadın askerler. Oyunda kadın askerler yer alıyor ve kişiselleştirme özelliği de mevcut. Yani istediğiniz şekilde bir kadın veya erkek asker oluşturabilirsiniz. Oyundaki kişiselleştirme özelliğinin bir diğer özelliği ise CoD: WWII'deki gibi saçma sapan kişiselleştirmelerin olmaması. Oyunda çok oyunculu modda Gamalı Haç kaldırılmış durumda. Bunun sebebi oyuncular üzerinde oluşturabileceği etkiler. Oyunda en acımasız Dünya Liderlerini görebilme fırsatımız olacak. Öyle ki Stalin ve Adolf Hitler ile tanışabilirsiniz. Çok oyunculu modda kazandığınız puanlar ile güçlü araçlar, güçlü silahlar ve özel yeteneklerin kilidini açabilirsiniz. Star Wars: Battlefront II gibi oyunları oynayanlar söylediğimiz şeyi çabucak anlayacaktır.

Grafikleri Frostbite 3 ile geliştirilen Battlefield V'nin en iyi grafiğe sahip oyunlar sıralamasına girmesi pek zor olmadı. Oyuncular tarafından da öve öve bitirilemeyen grafiklerde silah, araç ve harita üzerindeki detaylar oyun severleri ekrana kilitliyor. Öyle ki savaş sırasında yaşanan atmosfer oyuncuyu o kadar etkiliyor ve sizi içine o kadar çok çekiyor ki detayların çoğu gözden kaçırılıyor. Oyundaki bir diğer güzel özellik ise Nvidia RTX kart sahiplerinin ışın izleme gibi teknolojiler ile oyunu oynayabilmesi olacak. Bu özellik ilk defa Battlefield V'de uygulanacak ve oyundaki çoğu detay biz oyunculara daha iyi gözükebilecek. Öyle ki su birikintisi, yüz hatları, gölgelendirme gibi detaylar gerçek hayattaki detaylar ile ayırt edilemeyecek konuma gelecek.

battlefield-1-hd-wallpapers-32803-4289409.jpg


Oyuna gelen özelliklerden bazıları ise savaş alanındaki bazı yapıları tamir edebilme, cephe kazabilme ve oluşturabilme gibi pek çok savunma özelliği bizleri karşılıyor. Oyundaki silahlar ise geri tepme özelliği bakımından diğer oyundan daha iyi durumda. Oyunda silah ile ne kadar vakit geçirirseniz o kadar alışıyorsunuz ve geri tepme özelliği azalıyor. Bu daha çok çok oyunculu modda gerçekleşecek gibi gözüksede tek oyunculu modda da gözükebilir. Oyundaki geri tepme sisteminden bahsedecek olursam farklı bir ortamda çatışmaya giriyoruz ve silahı daha önce o ortamda kullanmadık. Zaman içerisinde silah o ortama alışacak, geri tepme azalacak ve isabet oranımız artacak. Yani ne kadar iyi oynamak istiyorsanız silahınız ile o kadar çok vakit geçirmenizi öneririm.

Oyun savaş ortamını daha iyi yansıtabilmek için cephane sayımızı azaltmış gibi gözüküyor. Serinin eski oyunlarında yüksek miktarda cephane ile dolaşabilirken şu an 3 şarjör ile dolaşabiliyoruz. Yani bu demek oluyor ki cephanenizi düzgün kullanın, sıktığınız yere dikkat edin. Bununla beraber birlikte çok oyunculu modlarda destek birimi sayısı artış gösterecektir. Oyunda tank dışındaki araçlarda Battlefield 2'deki sürüş mekaniği yapılamamış. Bu yüzden hafif araç kullanırken uçuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Battlefield yine bir efsaneye imza atarak müzik konusunda yıl içinde çıkan diğer oyunları geride bırakıyor. Öyle ki müzik, diyalog, silah sesleri, karakter sesleri, araç sesleri ve atmosferdeki sesler gibi etmenler oyuncuların kulaklarının pasını atıyor.

battlefield-1.jpg


Battlefield V'in çok oyunculu moduna gelen yeniliklerinden devam edelim. Oyuna gelen cephane özelliğinin yanına birde can özelliği getirilmiş. Oyunda canınız artık eskisi gibi iyileşmiyor. Öyle ki üzerimizde bulunan ilk yardım çantası ile kendi canımızı belirli bir seviyeye çıkarıyoruz. Canımızı tamamen doldurmak için ise destek sınıfı askeri birimi olan Sağlıkçı birimi ile canımızı dolduruyoruz. DICE bu iki yenilik ile oyunu daha gerçekçi kılmış ve zorlaştırmış, hem de askeri birimlerin önemini arttırmış. DICE sadece destek birimi askerlerine odaklanmamış, desteklere verdiği önem kadar Keskin Nişancı askeri birimine de önem vermiş. Öyle ki oyunda artık keskin nişancı sınıfı askeri birimi kullanan oyuncular 3D Spot özelliği ile düşmanlarına korkulu dakikalar yaşatabilir. Bu özelliğin gelmesi ile keskin nişancı sınıfında oynayan oyuncu sayısı bir hayli arttı.

Oyunda bazı araçlar ile birlikte belirli silahları savaşın daha yoğun olduğu bölgeye nakledebiliyorsunuz. Böylece tank, uçak gibi ağır birim saldırılarını püskürtme ihtimaliniz bir nebze daha artıyor. Bunlara ek olarak yukarıda belirttiğimiz sınırlı cephane özelliği ne yazık ki araçlar içinde geçerli. Uçak veya tankınızın cephanesi oldukça az, bu yüzden bölgede bulunan destek bölümlerine sık sık ziyaret ediyorsunuz.


battlefield-v-trailer-battle-royale-war-stories-2.jpg


Oyuna Grand Operations, Domination, Team Deathmatch, Breakthrough ve Frontlines gibi oyun modları da bulunuyor. Oyun modları Battlefield serisinin diğer oyunlarındaki modlar ile benzerlik gösterebilir. Öyle ki Grand Operations modu, Batllefield 1'deki Operations modunun gelişmiş hali olarak karşımıza çıkıyor. Grand Operations modunda 3 gün boyunca gelişerek düşman takım ile savaşıyoruz ve son gün yani final savaşında düşman ile savaşıyoruz. Kazanırsak galip, kaybedersek anlaşılacağı gibi mağlup oluyoruz. İlk gün her takıma eşit cephane ve kaynak sağlanırken ilerleyen günlerde takımların ilk gün içerisindeki performansına göre kaynak ve cephane sağlanıyor. Yani dikkatli olmanızda fayda var. Savaş günü geldiğinde diğer üç gün içerisinde gelişmenize bakmaksızın oyun cephaneniz ve canınızı düşürüyor. Yani sıfırdan başlamanız gerekiyor. Son oyunda takım çalışması oldukça önemli bu yüzden takım arkadaşlarınız ile koordinasyon bir şekilde ilerlemeye ve gelişmeye bakın.

aa07cbd8-e98f-4d0f-ba0c-2f336fe73f20_BFV_EAPlayScreenshot_06_wLogo.png


Battlefield V Satın Al
Xbox One: Battlefield™ V (Tıkla)
Fiyat: 358,50 ₺
PlayStation: Battlefield™ V (Tıkla)
Fiyat: 359,00
PlayStore: Battlefield V
Fiyat: 360,00
Not: Türk Telekom internet müşterilerine özel 12 ay 30 ₺ taksit ile.

Battlefield V Sistem Gereksinimleri
Minimum Sistem Gereksinimleri
İşletim sistemi: Windows 8.1 veya Windows 10
İşlemci : AMD FX-8350 veya Core i5 6600K
RAM: 8GB RAM
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 / GTX 660 2GB veya AMD Radeon HD 7850 2GB
DirectX: 11.0
Depolama alanı: 50GB


Önerilen Sistem Gereksinimleri
İşletim sistemi: Windows 10
İşlemci: AMD Ryzen 3 1300X veya Intel Core i7 4790
RAM: 16GB RAM
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB veya AMD Radeon RX 480 4GB
DirectX: 11.1
Depolama alanı: 50GB

Battlefield V Tanıtım Videoları













Battlefield V Oynanış Videoları












battlefieldv.jpg


Battlefield V İnceleme Puanları
@Dagon adlı Editörümüzün benden önce davranıp Battlefield V İnceleme Puanları konusundan alıntı yaparak burada belirtmek istiyorum. Dagon'un açtığı konuya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.
OpenCritic ve MetaCritic Paylaşımları
Call of Duty'nin en büyük rakibinin inceleme puanları ne durumda bir bakalım?
  • CGMagazine - 8/10
  • Hobby Consolas - 9.1/10
  • Ausgamers - 9 /10
  • Press Start Australia - 9/10
  • PCGamesN - 9/10
  • Digital Chumps - 9/10
  • Gameblog.fr - 8/10
  • GamesRadar - 7/10

Battlefield V Eleştirim
Evet konumuzun yavaş yavaş sonuna yaklaşıyoruz. Kapanışı yapmadan önce son kendi fikirlerimi belirtmek istiyorum.
● Oyuna cinsiyet olarak yeni bir asker türü gelmesi açıkçası güzel olmuş. Çoğu oyun sever bunun oyun kalitesini düşürdüğünden bahsetse bile alakası olmadığı düşüncesindeyim.
● Oyundaki araç kullanımı diğer oyunlara nazaran kötü durumda. Özellikle Battlefield 2'deki araç sürme olayı tam manası ile yapılamamış.
● Premium Pass'ın olmaması çok hoş olmuş. Bu sayede çoğu DLC ücretsiz bir şekilde temin edilebilecek.
● Oyunda ufak tefek performans sorunlarının olmasının yanı sıra, yıkılan (küçük çaplı) bir ağacı vücudumuz ile sürüklüyoruz. Bu tarz fiziki hatalar pek hoş olmamış.
● Düşman olarak oynamamızı sağlaması güzel olmuş. Biraz da düşmanın gözünden görelim savaşı. ;):;p



Games.jpg

bir oyun tanıtım konumuzun daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Farklı bir gün farklı bir oyun tanıtım konumda görüşmek üzere, o zamana kadar sağlıcakla...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
U

Unknownloce

Ziyaretçi
Oyun gereksiz pahalı. Tanıttığın için teşekkürler..
 
G

Garp

Ziyaretçi
S

sooply

Ziyaretçi

Merhaba değerli Minecraft Türkiye üyeleri, uzun bir zamandan sonra tekrar bir oyun inceleme konusu ile sizlerle birlikteyim. Bugün hep beraber Battlefield V'i detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Dilerseniz konu başlıklarımızı verelim ve konumuza geçelim...

- Battlefield V İnceleme
- Battlefield V Sistem Gereksinimleri
- Battlefield V Satın Al
- Battlefield V Eleştirim
- Battlefield V Oynanış Videoları
- Battlefield V Tanıtım Videoları
- Battlefield V İnceleme Puanları


image


Electronic Arts'ın yayıncılığını arkasına alan Battlefield V serinin diğer oyunları gibi tekrardan bizleri şaşırtmak için hazırlanıyor. BF 5'in (Battlefield 5) serinin diğer oyunlarından en önemli iki farkı Battle Royal modu ve kadın karakter içermesi. BF, Battle Royal ile birlikte PUBG'ye kafa tutabilecek bir düzeye gelecek. Bu yüzünden oyun 2018'in en çok beklenen oyunları arasında üst sıraları garantiledi. Şimdi ise BF 5'in muazzam dünyası ile sizleri baş başa bırakıyorum.

Battlefield V İnceleme
Battlefield 5'te bizi karşılayacak mekan 2. Dünya Savaşı olacak. Serinin (bundan önce) çıkan son oyunu Battlefield 1'de bizi karşılayan mekan 1. Dünya Savaşı olurken, Battlefield 5'te 2. Dünya Savaşı oluyor. DICE, Kronolojide düzensiz bir biçimde ilerleyen oyun serisinin çıkan oyunu Battlefield 5'in daha doğrusu Battlefield V'nin sonundaki V harfi 2. Dünya Savaşı'nda kazanmanın etkisi olan bir V olarak açıklanıyor. Battlefield V serinin bir önceki oyunu olan BF 1 gibi savaşın vahşetini bizlere tattıracak. Oyun daha çok multiplayer yani çok oyunculu kısma yer vermiş olduğu için tek oyunculu bölümler oldukça az. Battlefield V'de ilk defa düşman birliği yani Alman askeri ile oynayabileceğiz. Bu bölüm oyunda The Last Tiger olarak geçiyor. Bölümün adını Türkçeye çevirdiğimizde çıkan manadan (Son Kaplan'dan) bir tank savaşı görme ihtimalimizin yüksek olduğu çok bariz.

Oyunun bir diğer bölümü ve en çok mana içeren bölümlerinden biri olan Tirailleur, Fransa için Garp Ocakları diye adlandırılan Fransa sömürgesinde olup, hiç bilmedikleri bir ülke için ölmeye gelen askerlerin acıklı lakin kahramanca hikayesini anlatıyor. Oyunda tüm hikayelerin bulunduğu tek oyunculu bölüm yani War Stories (Savaş Hikayeleri) oyundaki en kalitesiz lakin bilgilendirici ve etkileyici bölümün burası olduğunu söyleyebiliriz.

battlefield-5-1.jpg


Battlefield V'deki en büyük yeniliklerden birisi de kadın askerler. Oyunda kadın askerler yer alıyor ve kişiselleştirme özelliği de mevcut. Yani istediğiniz şekilde bir kadın veya erkek asker oluşturabilirsiniz. Oyundaki kişiselleştirme özelliğinin bir diğer özelliği ise CoD: WWII'deki gibi saçma sapan kişiselleştirmelerin olmaması. Oyunda çok oyunculu modda Gamalı Haç kaldırılmış durumda. Bunun sebebi oyuncular üzerinde oluşturabileceği etkiler. Oyunda en acımasız Dünya Liderlerini görebilme fırsatımız olacak. Öyle ki Stalin ve Adolf Hitler ile tanışabilirsiniz. Çok oyunculu modda kazandığınız puanlar ile güçlü araçlar, güçlü silahlar ve özel yeteneklerin kilidini açabilirsiniz. Star Wars: Battlefront II gibi oyunları oynayanlar söylediğimiz şeyi çabucak anlayacaktır.

Grafikleri Frostbite 3 ile geliştirilen Battlefield V'nin en iyi grafiğe sahip oyunlar sıralamasına girmesi pek zor olmadı. Oyuncular tarafından da öve öve bitirilemeyen grafiklerde silah, araç ve harita üzerindeki detaylar oyun severleri ekrana kilitliyor. Öyle ki savaş sırasında yaşanan atmosfer oyuncuyu o kadar etkiliyor ve sizi içine o kadar çok çekiyor ki detayların çoğu gözden kaçırılıyor. Oyundaki bir diğer güzel özellik ise Nvidia RTX kart sahiplerinin ışın izleme gibi teknolojiler ile oyunu oynayabilmesi olacak. Bu özellik ilk defa Battlefield V'de uygulanacak ve oyundaki çoğu detay biz oyunculara daha iyi gözükebilecek. Öyle ki su birikintisi, yüz hatları, gölgelendirme gibi detaylar gerçek hayattaki detaylar ile ayırt edilemeyecek konuma gelecek.

battlefield-1-hd-wallpapers-32803-4289409.jpg


Oyuna gelen özelliklerden bazıları ise savaş alanındaki bazı yapıları tamir edebilme, cephe kazabilme ve oluşturabilme gibi pek çok savunma özelliği bizleri karşılıyor. Oyundaki silahlar ise geri tepme özelliği bakımından diğer oyundan daha iyi durumda. Oyunda silah ile ne kadar vakit geçirirseniz o kadar alışıyorsunuz ve geri tepme özelliği azalıyor. Bu daha çok çok oyunculu modda gerçekleşecek gibi gözüksede tek oyunculu modda da gözükebilir. Oyundaki geri tepme sisteminden bahsedecek olursam farklı bir ortamda çatışmaya giriyoruz ve silahı daha önce o ortamda kullanmadık. Zaman içerisinde silah o ortama alışacak, geri tepme azalacak ve isabet oranımız artacak. Yani ne kadar iyi oynamak istiyorsanız silahınız ile o kadar çok vakit geçirmenizi öneririm.

Oyun savaş ortamını daha iyi yansıtabilmek için cephane sayımızı azaltmış gibi gözüküyor. Serinin eski oyunlarında yüksek miktarda cephane ile dolaşabilirken şu an 3 şarjör ile dolaşabiliyoruz. Yani bu demek oluyor ki cephanenizi düzgün kullanın, sıktığınız yere dikkat edin. Bununla beraber birlikte çok oyunculu modlarda destek birimi sayısı artış gösterecektir. Oyunda tank dışındaki araçlarda Battlefield 2'deki sürüş mekaniği yapılamamış. Bu yüzden hafif araç kullanırken uçuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Battlefield yine bir efsaneye imza atarak müzik konusunda yıl içinde çıkan diğer oyunları geride bırakıyor. Öyle ki müzik, diyalog, silah sesleri, karakter sesleri, araç sesleri ve atmosferdeki sesler gibi etmenler oyuncuların kulaklarının pasını atıyor.

battlefield-1.jpg


Battlefield V'in çok oyunculu moduna gelen yeniliklerinden devam edelim. Oyuna gelen cephane özelliğinin yanına birde can özelliği getirilmiş. Oyunda canınız artık eskisi gibi iyileşmiyor. Öyle ki üzerimizde bulunan ilk yardım çantası ile kendi canımızı belirli bir seviyeye çıkarıyoruz. Canımızı tamamen doldurmak için ise destek sınıfı askeri birimi olan Sağlıkçı birimi ile canımızı dolduruyoruz. DICE bu iki yenilik ile oyunu daha gerçekçi kılmış ve zorlaştırmış, hem de askeri birimlerin önemini arttırmış. DICE sadece destek birimi askerlerine odaklanmamış, desteklere verdiği önem kadar Keskin Nişancı askeri birimine de önem vermiş. Öyle ki oyunda artık keskin nişancı sınıfı askeri birimi kullanan oyuncular 3D Spot özelliği ile düşmanlarına korkulu dakikalar yaşatabilir. Bu özelliğin gelmesi ile keskin nişancı sınıfında oynayan oyuncu sayısı bir hayli arttı.

Oyunda bazı araçlar ile birlikte belirli silahları savaşın daha yoğun olduğu bölgeye nakledebiliyorsunuz. Böylece tank, uçak gibi ağır birim saldırılarını püskürtme ihtimaliniz bir nebze daha artıyor. Bunlara ek olarak yukarıda belirttiğimiz sınırlı cephane özelliği ne yazık ki araçlar içinde geçerli. Uçak veya tankınızın cephanesi oldukça az, bu yüzden bölgede bulunan destek bölümlerine sık sık ziyaret ediyorsunuz.

battlefield-v-trailer-battle-royale-war-stories-2.jpg


Oyuna Grand Operations, Domination, Team Deathmatch, Breakthrough ve Frontlines gibi oyun modları da bulunuyor. Oyun modları Battlefield serisinin diğer oyunlarındaki modlar ile benzerlik gösterebilir. Öyle ki Grand Operations modu, Batllefield 1'deki Operations modunun gelişmiş hali olarak karşımıza çıkıyor. Grand Operations modunda 3 gün boyunca gelişerek düşman takım ile savaşıyoruz ve son gün yani final savaşında düşman ile savaşıyoruz. Kazanırsak galip, kaybedersek anlaşılacağı gibi mağlup oluyoruz. İlk gün her takıma eşit cephane ve kaynak sağlanırken ilerleyen günlerde takımların ilk gün içerisindeki performansına göre kaynak ve cephane sağlanıyor. Yani dikkatli olmanızda fayda var. Savaş günü geldiğinde diğer üç gün içerisinde gelişmenize bakmaksızın oyun cephaneniz ve canınızı düşürüyor. Yani sıfırdan başlamanız gerekiyor. Son oyunda takım çalışması oldukça önemli bu yüzden takım arkadaşlarınız ile koordinasyon bir şekilde ilerlemeye ve gelişmeye bakın.

aa07cbd8-e98f-4d0f-ba0c-2f336fe73f20_BFV_EAPlayScreenshot_06_wLogo.png


Battlefield V Satın Al


Battlefield V Sistem Gereksinimleri

Battlefield V Tanıtım Videoları











Battlefield V Oynanış Videoları










battlefieldv.jpg


Battlefield V İnceleme Puanları
@Dagon adlı Editörümüzün benden önce davranıp Battlefield V İnceleme Puanları konusundan alıntı yaparak burada belirtmek istiyorum. Dagon'un açtığı konuya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Battlefield V Eleştirim
Evet konumuzun yavaş yavaş sonuna yaklaşıyoruz. Kapanışı yapmadan önce son kendi fikirlerimi belirtmek istiyorum.
● Oyuna cinsiyet olarak yeni bir asker türü gelmesi açıkçası güzel olmuş. Çoğu oyun sever bunun oyun kalitesini düşürdüğünden bahsetse bile alakası olmadığı düşüncesindeyim.
● Oyundaki araç kullanımı diğer oyunlara nazaran kötü durumda. Özellikle Battlefield 2'deki araç sürme olayı tam manası ile yapılamamış.
● Premium Pass'ın olmaması çok hoş olmuş. Bu sayede çoğu DLC ücretsiz bir şekilde temin edilebilecek.
● Oyunda ufak tefek performans sorunlarının olmasının yanı sıra, yıkılan (küçük çaplı) bir ağacı vücudumuz ile sürüklüyoruz. Bu tarz fiziki hatalar pek hoş olmamış.
● Düşman olarak oynamamızı sağlaması güzel olmuş. Biraz da düşmanın gözünden görelim savaşı. ;):;p




Evet değerli Minecraft Türkiye üyeleri, bir oyun tanıtım konumuzun daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Farklı bir gün farklı bir oyun tanıtım konumda görüşmek üzere, o zamana kadar sağlıcakla...


Parası gereksiz bir şekilde çok pahalı değil. Bize gelişi öyle yani. Ayrıca BF4'ü bitireyim bunu alacağım. "Oyunda ufak tefek performans sorunlarının olmasının yanı sıra, yıkılan (küçük çaplı) bir ağacı vücudumuz ile sürüklüyoruz. Bu tarz fiziki hatalar pek hoş olmamış." kısmına katılıyorum. BF3'te Vladimir'in -tek bir örnek veriyorum ve şu Vladimir bir Rus- önünde otobüs patlıyor ve Vladimir uçuyor. Kırmızı demire saplanıyor. Vladimir'i Recker -oyundaki biz- çekerken kırmızı demir özgür bir şekilde vücudun dışına çıkabiliyor. BF4'e azaldı ama var hâlâ görüyorum. BF5'te hâlâ varsa ne diyeyim yani...
 

XeusEuriaL

Dream Team-RE

Discord:

XeusEuriaL#4853

Katılım
26 Mayıs 2018
Mesajlar
158
Elmaslar
220
Puanlar
5.670
Yer
Türkiye
Minecraft
XeusEuriaL

Merhaba değerli Minecraft Türkiye üyeleri, uzun bir zamandan sonra tekrar bir oyun inceleme konusu ile sizlerle birlikteyim. Bugün hep beraber Battlefield V'i detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Dilerseniz konu başlıklarımızı verelim ve konumuza geçelim...

- Battlefield V İnceleme
- Battlefield V Sistem Gereksinimleri
- Battlefield V Satın Al
- Battlefield V Eleştirim
- Battlefield V Oynanış Videoları
- Battlefield V Tanıtım Videoları
- Battlefield V İnceleme Puanları


image


Electronic Arts'ın yayıncılığını arkasına alan Battlefield V serinin diğer oyunları gibi tekrardan bizleri şaşırtmak için hazırlanıyor. BF 5'in (Battlefield 5) serinin diğer oyunlarından en önemli iki farkı Battle Royal modu ve kadın karakter içermesi. BF, Battle Royal ile birlikte PUBG'ye kafa tutabilecek bir düzeye gelecek. Bu yüzünden oyun 2018'in en çok beklenen oyunları arasında üst sıraları garantiledi. Şimdi ise BF 5'in muazzam dünyası ile sizleri baş başa bırakıyorum.

Battlefield V İnceleme
Battlefield 5'te bizi karşılayacak mekan 2. Dünya Savaşı olacak. Serinin (bundan önce) çıkan son oyunu Battlefield 1'de bizi karşılayan mekan 1. Dünya Savaşı olurken, Battlefield 5'te 2. Dünya Savaşı oluyor. DICE, Kronolojide düzensiz bir biçimde ilerleyen oyun serisinin çıkan oyunu Battlefield 5'in daha doğrusu Battlefield V'nin sonundaki V harfi 2. Dünya Savaşı'nda kazanmanın etkisi olan bir V olarak açıklanıyor. Battlefield V serinin bir önceki oyunu olan BF 1 gibi savaşın vahşetini bizlere tattıracak. Oyun daha çok multiplayer yani çok oyunculu kısma yer vermiş olduğu için tek oyunculu bölümler oldukça az. Battlefield V'de ilk defa düşman birliği yani Alman askeri ile oynayabileceğiz. Bu bölüm oyunda The Last Tiger olarak geçiyor. Bölümün adını Türkçeye çevirdiğimizde çıkan manadan (Son Kaplan'dan) bir tank savaşı görme ihtimalimizin yüksek olduğu çok bariz.

Oyunun bir diğer bölümü ve en çok mana içeren bölümlerinden biri olan Tirailleur, Fransa için Garp Ocakları diye adlandırılan Fransa sömürgesinde olup, hiç bilmedikleri bir ülke için ölmeye gelen askerlerin acıklı lakin kahramanca hikayesini anlatıyor. Oyunda tüm hikayelerin bulunduğu tek oyunculu bölüm yani War Stories (Savaş Hikayeleri) oyundaki en kalitesiz lakin bilgilendirici ve etkileyici bölümün burası olduğunu söyleyebiliriz.

battlefield-5-1.jpg


Battlefield V'deki en büyük yeniliklerden birisi de kadın askerler. Oyunda kadın askerler yer alıyor ve kişiselleştirme özelliği de mevcut. Yani istediğiniz şekilde bir kadın veya erkek asker oluşturabilirsiniz. Oyundaki kişiselleştirme özelliğinin bir diğer özelliği ise CoD: WWII'deki gibi saçma sapan kişiselleştirmelerin olmaması. Oyunda çok oyunculu modda Gamalı Haç kaldırılmış durumda. Bunun sebebi oyuncular üzerinde oluşturabileceği etkiler. Oyunda en acımasız Dünya Liderlerini görebilme fırsatımız olacak. Öyle ki Stalin ve Adolf Hitler ile tanışabilirsiniz. Çok oyunculu modda kazandığınız puanlar ile güçlü araçlar, güçlü silahlar ve özel yeteneklerin kilidini açabilirsiniz. Star Wars: Battlefront II gibi oyunları oynayanlar söylediğimiz şeyi çabucak anlayacaktır.

Grafikleri Frostbite 3 ile geliştirilen Battlefield V'nin en iyi grafiğe sahip oyunlar sıralamasına girmesi pek zor olmadı. Oyuncular tarafından da öve öve bitirilemeyen grafiklerde silah, araç ve harita üzerindeki detaylar oyun severleri ekrana kilitliyor. Öyle ki savaş sırasında yaşanan atmosfer oyuncuyu o kadar etkiliyor ve sizi içine o kadar çok çekiyor ki detayların çoğu gözden kaçırılıyor. Oyundaki bir diğer güzel özellik ise Nvidia RTX kart sahiplerinin ışın izleme gibi teknolojiler ile oyunu oynayabilmesi olacak. Bu özellik ilk defa Battlefield V'de uygulanacak ve oyundaki çoğu detay biz oyunculara daha iyi gözükebilecek. Öyle ki su birikintisi, yüz hatları, gölgelendirme gibi detaylar gerçek hayattaki detaylar ile ayırt edilemeyecek konuma gelecek.

battlefield-1-hd-wallpapers-32803-4289409.jpg


Oyuna gelen özelliklerden bazıları ise savaş alanındaki bazı yapıları tamir edebilme, cephe kazabilme ve oluşturabilme gibi pek çok savunma özelliği bizleri karşılıyor. Oyundaki silahlar ise geri tepme özelliği bakımından diğer oyundan daha iyi durumda. Oyunda silah ile ne kadar vakit geçirirseniz o kadar alışıyorsunuz ve geri tepme özelliği azalıyor. Bu daha çok çok oyunculu modda gerçekleşecek gibi gözüksede tek oyunculu modda da gözükebilir. Oyundaki geri tepme sisteminden bahsedecek olursam farklı bir ortamda çatışmaya giriyoruz ve silahı daha önce o ortamda kullanmadık. Zaman içerisinde silah o ortama alışacak, geri tepme azalacak ve isabet oranımız artacak. Yani ne kadar iyi oynamak istiyorsanız silahınız ile o kadar çok vakit geçirmenizi öneririm.

Oyun savaş ortamını daha iyi yansıtabilmek için cephane sayımızı azaltmış gibi gözüküyor. Serinin eski oyunlarında yüksek miktarda cephane ile dolaşabilirken şu an 3 şarjör ile dolaşabiliyoruz. Yani bu demek oluyor ki cephanenizi düzgün kullanın, sıktığınız yere dikkat edin. Bununla beraber birlikte çok oyunculu modlarda destek birimi sayısı artış gösterecektir. Oyunda tank dışındaki araçlarda Battlefield 2'deki sürüş mekaniği yapılamamış. Bu yüzden hafif araç kullanırken uçuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Battlefield yine bir efsaneye imza atarak müzik konusunda yıl içinde çıkan diğer oyunları geride bırakıyor. Öyle ki müzik, diyalog, silah sesleri, karakter sesleri, araç sesleri ve atmosferdeki sesler gibi etmenler oyuncuların kulaklarının pasını atıyor.

battlefield-1.jpg


Battlefield V'in çok oyunculu moduna gelen yeniliklerinden devam edelim. Oyuna gelen cephane özelliğinin yanına birde can özelliği getirilmiş. Oyunda canınız artık eskisi gibi iyileşmiyor. Öyle ki üzerimizde bulunan ilk yardım çantası ile kendi canımızı belirli bir seviyeye çıkarıyoruz. Canımızı tamamen doldurmak için ise destek sınıfı askeri birimi olan Sağlıkçı birimi ile canımızı dolduruyoruz. DICE bu iki yenilik ile oyunu daha gerçekçi kılmış ve zorlaştırmış, hem de askeri birimlerin önemini arttırmış. DICE sadece destek birimi askerlerine odaklanmamış, desteklere verdiği önem kadar Keskin Nişancı askeri birimine de önem vermiş. Öyle ki oyunda artık keskin nişancı sınıfı askeri birimi kullanan oyuncular 3D Spot özelliği ile düşmanlarına korkulu dakikalar yaşatabilir. Bu özelliğin gelmesi ile keskin nişancı sınıfında oynayan oyuncu sayısı bir hayli arttı.

Oyunda bazı araçlar ile birlikte belirli silahları savaşın daha yoğun olduğu bölgeye nakledebiliyorsunuz. Böylece tank, uçak gibi ağır birim saldırılarını püskürtme ihtimaliniz bir nebze daha artıyor. Bunlara ek olarak yukarıda belirttiğimiz sınırlı cephane özelliği ne yazık ki araçlar içinde geçerli. Uçak veya tankınızın cephanesi oldukça az, bu yüzden bölgede bulunan destek bölümlerine sık sık ziyaret ediyorsunuz.

battlefield-v-trailer-battle-royale-war-stories-2.jpg


Oyuna Grand Operations, Domination, Team Deathmatch, Breakthrough ve Frontlines gibi oyun modları da bulunuyor. Oyun modları Battlefield serisinin diğer oyunlarındaki modlar ile benzerlik gösterebilir. Öyle ki Grand Operations modu, Batllefield 1'deki Operations modunun gelişmiş hali olarak karşımıza çıkıyor. Grand Operations modunda 3 gün boyunca gelişerek düşman takım ile savaşıyoruz ve son gün yani final savaşında düşman ile savaşıyoruz. Kazanırsak galip, kaybedersek anlaşılacağı gibi mağlup oluyoruz. İlk gün her takıma eşit cephane ve kaynak sağlanırken ilerleyen günlerde takımların ilk gün içerisindeki performansına göre kaynak ve cephane sağlanıyor. Yani dikkatli olmanızda fayda var. Savaş günü geldiğinde diğer üç gün içerisinde gelişmenize bakmaksızın oyun cephaneniz ve canınızı düşürüyor. Yani sıfırdan başlamanız gerekiyor. Son oyunda takım çalışması oldukça önemli bu yüzden takım arkadaşlarınız ile koordinasyon bir şekilde ilerlemeye ve gelişmeye bakın.

aa07cbd8-e98f-4d0f-ba0c-2f336fe73f20_BFV_EAPlayScreenshot_06_wLogo.png


Battlefield V Satın Al


Battlefield V Sistem Gereksinimleri

Battlefield V Tanıtım Videoları











Battlefield V Oynanış Videoları










battlefieldv.jpg


Battlefield V İnceleme Puanları
@Dagon adlı Editörümüzün benden önce davranıp Battlefield V İnceleme Puanları konusundan alıntı yaparak burada belirtmek istiyorum. Dagon'un açtığı konuya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Battlefield V Eleştirim
Evet konumuzun yavaş yavaş sonuna yaklaşıyoruz. Kapanışı yapmadan önce son kendi fikirlerimi belirtmek istiyorum.
● Oyuna cinsiyet olarak yeni bir asker türü gelmesi açıkçası güzel olmuş. Çoğu oyun sever bunun oyun kalitesini düşürdüğünden bahsetse bile alakası olmadığı düşüncesindeyim.
● Oyundaki araç kullanımı diğer oyunlara nazaran kötü durumda. Özellikle Battlefield 2'deki araç sürme olayı tam manası ile yapılamamış.
● Premium Pass'ın olmaması çok hoş olmuş. Bu sayede çoğu DLC ücretsiz bir şekilde temin edilebilecek.
● Oyunda ufak tefek performans sorunlarının olmasının yanı sıra, yıkılan (küçük çaplı) bir ağacı vücudumuz ile sürüklüyoruz. Bu tarz fiziki hatalar pek hoş olmamış.
● Düşman olarak oynamamızı sağlaması güzel olmuş. Biraz da düşmanın gözünden görelim savaşı. ;):;p




Evet değerli Minecraft Türkiye üyeleri, bir oyun tanıtım konumuzun daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Farklı bir gün farklı bir oyun tanıtım konumda görüşmek üzere, o zamana kadar sağlıcakla...

Güzel bir tanıtım olmuş. Elinize sağlık.
 

admiraldus

DEVASTATE

Discord:

admiraldus#6660

Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
973
Elmaslar
1.686
Puanlar
0
Yaş
23
Yer
İstanbul, Türkiye
Minecraft
admiralduski
Nefis bir konu! Eski günlerimi hatırlattın bana. :)
 

ryna

forever

Discord:

ryna#0104

Katılım
30 Mayıs 2018
Mesajlar
195
Elmaslar
167
Puanlar
9.070
Yaş
21
Minecraft
NRack
G

Garp

Ziyaretçi
Parası gereksiz bir şekilde çok pahalı değil. Bize gelişi öyle yani. Ayrıca BF4'ü bitireyim bunu alacağım. "Oyunda ufak tefek performans sorunlarının olmasının yanı sıra, yıkılan (küçük çaplı) bir ağacı vücudumuz ile sürüklüyoruz. Bu tarz fiziki hatalar pek hoş olmamış." kısmına katılıyorum. BF3'te Vladimir'in -tek bir örnek veriyorum ve şu Vladimir bir Rus- önünde otobüs patlıyor ve Vladimir uçuyor. Kırmızı demire saplanıyor. Vladimir'i Recker -oyundaki biz- çekerken kırmızı demir özgür bir şekilde vücudun dışına çıkabiliyor. BF4'e azaldı ama var hâlâ görüyorum. BF5'te hâlâ varsa ne diyeyim yani...
Fiyat konusunda maalesef sana katılmıyorum. Serinin diğer oyunlarına nazaran çok az özellik barındırıyor lakin Premium Pass'ın olmaması bir + olabilir.

Güzel bir tanıtım olmuş. Elinize sağlık.
Teşekkürler. :)

Nefis bir konu! Eski günlerimi hatırlattın bana. :)
:D <3
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Oyunu çok güzel bir şekilde sunmuşsunuz. Ülkede kriz olmasa da daha ucuz olsa :'(​
 
G

Garp

Ziyaretçi

Bluter

Öfkelen, ışığın giderek sönmesine karşı öfkelen.

Discord:

Bluter#0074

Katılım
13 Aralık 2018
Mesajlar
230
Elmaslar
323
Puanlar
0
Yaş
20
Oyun performans bakımında kötü. Ama Battlefield 1'i bitirdikten sonra fiyatı düşerse alabilirim.
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı