Minato Namikaze
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Elmaslar
- 2
Tekrardan merhaba bugün sizlere her zaman sunduğum gibi skript kodlamayı göstereceğim ama önce kendimi tanıtıyım.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Adım : Arda
Doğum tarihim : 23.06.1999
İlgi alanım : Skriptler , Pluginler , Bilgisayar Dilleri , Website tasarımı.
Hangi bilgisayar dillerini biliyorum : C# , C++ , ECLİPSE JAVA , JAVASCRİPT , HTML , PHP , PASCAL.
Neden bu işlere merak sardım : Çünkü meraklıyım.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tekrar devam edelim. Dediğim gibi bugün sizlere detaylı bir şekilde skript yazmayı göstereceğim.
ilk olarak baştan bir temel atmak istiyorum.
öncelikle baslangiçtan başlayalım.
NOT: BAŞLANGIÇTAN BAŞLAMAK İSTEMİYORSANIZ YAZININ SONLARINA DOĞRU GELİN.
devam edelim şimdi.
öncelikle arsalarda uçma skripti ekleyelim. (factions)
Bu yazdığımız skript sayesinde oyuncularımıza hiçbir yetki gerekmeden arsada uçmalarını sağladık.
peki şimdi bu skriptimizi skyblock'a uyarlıyalım. İnsanların adalarında uçmasını sağlayalım.ASkyBlock
bunu yazdığımıza göre options , arguments ve aliases komutlarını anlatabilirim.
ama bunu anlatmam yersiz olur çünkü bu işin profesyonelleri var altta linkini verdiğim videoyu izleyerek argumentler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
aslında bu kanalın birsürü videosu vardır. örnek olarak bunun 2. bölümü
ve 3. bölümü
bunları izleyerek müthiş yöneticimiz smt287 den bile daha iyi skript öğrenebilirsiniz.
Şimdi ben biraz daha orta seviyeli skriptlere başlıyorum.bu skript yöneticimiz smt287 nin skript yardım adlı konuya attığım skript yardımının cevabı. Sağolsun bunda yardım etti bunu yazmazsak olmaz.
yeterince cıvıklaştık. şimdi biraz farklı skriptler kullanalım mesela.
Aslında bu kodumuzun pek bir işlevi yoktur ama sadece güzel gözüksün diye gösterdim.
şimdide bir tür Adakit skripti yapalım bu skripti sadece 1 kere alsın.
şimdi de basit bir duyuru skripti yapalım.
BU DERSİMİZ BU KADARDI SONUNDA BİRAZ CIVIKLAŞTI AMA GAYET GÜZELDİ TEKRARDAN smt287 yöneticimize teşekkür ediyor ve konuyu bitiriyorum
LÜTFEN YANALIŞ ANKAŞILMASIN
Adım : Arda
Doğum tarihim : 23.06.1999
İlgi alanım : Skriptler , Pluginler , Bilgisayar Dilleri , Website tasarımı.
Hangi bilgisayar dillerini biliyorum : C# , C++ , ECLİPSE JAVA , JAVASCRİPT , HTML , PHP , PASCAL.
Neden bu işlere merak sardım : Çünkü meraklıyım.
Tekrar devam edelim. Dediğim gibi bugün sizlere detaylı bir şekilde skript yazmayı göstereceğim.
ilk olarak baştan bir temel atmak istiyorum.
öncelikle baslangiçtan başlayalım.
NOT: BAŞLANGIÇTAN BAŞLAMAK İSTEMİYORSANIZ YAZININ SONLARINA DOĞRU GELİN.
devam edelim şimdi.
öncelikle arsalarda uçma skripti ekleyelim. (factions)
Kod:
command /ucus: #/ucus yazdığında
trigger: #olayın başlayacağı yer
if world is "plotworld": #eğer arsalar dünyasındaysak
execute console command "/fly %player% on"
send "&6Uçuş modu &aaktif" #oyuncuya /fly ver ve Uçuş modu aktif yazdır.
Bu yazdığımız skript sayesinde oyuncularımıza hiçbir yetki gerekmeden arsada uçmalarını sağladık.
peki şimdi bu skriptimizi skyblock'a uyarlıyalım. İnsanların adalarında uçmasını sağlayalım.ASkyBlock
Kod:
command /ucus: #/ucus yazdığında
trigger: #olayın gerçekleştiği yer
if player is in "ASkyBlock":
execute console command "fly %player%" #oyuncuya uçma yetkisi ver
else: #deyilse
send "&6&lBunun için adanda olman gerekir" #bunun için adalarda olman gerekir yaz
bunu yazdığımıza göre options , arguments ve aliases komutlarını anlatabilirim.
ama bunu anlatmam yersiz olur çünkü bu işin profesyonelleri var altta linkini verdiğim videoyu izleyerek argumentler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
aslında bu kanalın birsürü videosu vardır. örnek olarak bunun 2. bölümü
ve 3. bölümü
bunları izleyerek müthiş yöneticimiz smt287 den bile daha iyi skript öğrenebilirsiniz.
Şimdi ben biraz daha orta seviyeli skriptlere başlıyorum.bu skript yöneticimiz smt287 nin skript yardım adlı konuya attığım skript yardımının cevabı. Sağolsun bunda yardım etti bunu yazmazsak olmaz.
Kod:
on death of mob: #mob öldüğünde
attacker is a player #onu öldüren oyuncuya
add 1 to {moboldurme.%player%} #1 mob öldürme ver
if {moboldurme.%player%} is greater than or equal to 100: #eper mob öldürmesi 100 veya 100den fazla ise
delete {moboldurme.%player%} #mob öldürmeyi sıfırla
give a nether star named "PARA PARA PARA" to attacker #oyuncuya PARA PARA PARA adında 1 nether yıldızı ver
if player has 10 nether star named "PARA PARA PARA": #eğer oyuncunun 10 tane nether yıldızı oldyusa
send json "&a10 Adet &ePARA PARA PARA &atopladınız!" then "&4Buraya tıkla!" tooltip "Ilginç şeyler çıkacak" run "/dfdsdbsbds" to attacker #chatte bir yazı belirsin ve bu yazıya tıklayınca #/dfdsdbsbds kodunu çalıştırsın
command /dfdsdbsbds: #/dfdsdbsbds kodu
trigger: #olayın başlangıcı
if player has 10 nether star named "PARA PARA PARA": #eğer oyuncunun PARA PARA PARA adında 10 tane nether yıldızı olmuşsa
open chest with 3 rows named "PPP Market" to player #oyuncuya 3 sayılı sanal bir chest aç
wait 1 tick
format slot 9 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"] #burayı anlamadım XD
format slot 10 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"] #burayı anlamadım
format slot 11 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"] #burayıda
format slot 12 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"] #aynen devam
format slot 13 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"] #anlıyomuş gibi yapın
format slot 14 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]
format slot 15 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]
format slot 16 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]
format slot 17 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"] #ve anlamadığım yer bitti
command /urunal [<text>]: #/urunal <text> yazdığında
trigger: #olayın başladığı yer
if arg 1 is "*": #eğer arg 1 * ise
remove 10 nether star named "PARA PARA PARA" from player #oyuncunun nether yıldızlarını al
give a coal named "KANDIRDIM" with lore "tatlı yarim" to player #ve ona KANDIRDIM TATKI YARİM adında bir kömür ver
yeterince cıvıklaştık. şimdi biraz farklı skriptler kullanalım mesela.
Kod:
command /fly: #/fly yazdığında
trigger: #olayın başlangıcı
send player title "&f&lFly Açılıyor" with subtitle "&a&l▇▇▇&f&l▇▇▇▇▇▇▇" #fly açılıyor yazısı ve alttaki işaretler
wait 1 second #1 saniye bekle
send player title "&f&lFly Açılıyor" with subtitle "&a&l▇▇▇▇▇&f&l▇▇▇▇▇" #oyuncuya fly açılıyor yazdır
wait 1 second #1 saniye bekle
send player title "&f&lFly Açılıyor" with subtitle "&a&l▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇" #oyuncuya fly açılıyor de
wait 1 seconds
execute player command "essentials:efly" #ve uçur.
Aslında bu kodumuzun pek bir işlevi yoktur ama sadece güzel gözüksün diye gösterdim.
şimdide bir tür Adakit skripti yapalım bu skripti sadece 1 kere alsın.
Kod:
options: #ayarlar
prefix: &b&lAda&c&lKit&f&l>> #prefix belirliyoruz
command /adakit: #/adakit yazdığında
trigger: #olayların geçtiği yer
{girdi.%player%} isn't set: #oyuncu kiti almadiysa
set {girdi.%player%} to true #almış say
give 36 diamond to player #oyuncuya 36 elmas ver
send "{@prefix} &c&lKitinizi Basari ile aldiniz!" #kitinizi başarıyla aldınız de
else: #değilse
send "{@prefix} &c&lZaten Kitinizi Almissiniz!" #zaten kitinizi aldınız de
şimdi de basit bir duyuru skripti yapalım.
Kod:
command /duyuru [<text>]: #komutumuz
permission: duyuru.admin #gerekli yetkimiz
permission message: &cDostum bu komut admin komutu. #gerekli yetkiyi karsilamadiginda gelen mesaj
trigger: #olayin basladigi yer
if arg 1 is not set: #eğer duyuruyu yazmamis ise
send "&b&lKullanamiyorsan: &f&l/duyuruyardim &6&lyazabilirsin" #Kullanamiyosan /duyuruyardim yaz diyo
if arg 1 is set: #eğer duyuruyu yazmis ise
broadcast "&a&l[&6&lDUYURU&a&l] &f&l%arg 1%" #onu Duyuru adında chatte yayınla
command /duyuruyardim: #komutumuz
permission: duyuru.admin #gerekli yetkimiz
permission message: &cDostum bu komut admin komutu. #gerekli yetkiyi karsilamadiginda gelen mesaj
trigger: #olayın gerçekleştiği yer
send "&c&lDuyuruYardim'a Hosgeldin." #buralar orda yazacak şeyler
send "&6&l------------------------------" #buralar orda yazacak şeyler
send "&b&lKullanimi: &f&l/duyuru [mesaj]" #buralar orda yazacak şeyler
send "&6&l------------------------------" #buralar orda yazacak şeyler
send "&c&lDuyuruYardim'a Hosgeldin." #buralar orda yazacak şeyler
BU DERSİMİZ BU KADARDI SONUNDA BİRAZ CIVIKLAŞTI AMA GAYET GÜZELDİ TEKRARDAN smt287 yöneticimize teşekkür ediyor ve konuyu bitiriyorum
LÜTFEN YANALIŞ ANKAŞILMASIN
Son düzenleme: