Rehber Skript ile Kodlama (DETAYLI)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Minato Namikaze

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
2
Tekrardan merhaba bugün sizlere her zaman sunduğum gibi skript kodlamayı göstereceğim ama önce kendimi tanıtıyım.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Adım : Arda
Doğum tarihim : 23.06.1999
İlgi alanım : Skriptler , Pluginler , Bilgisayar Dilleri , Website tasarımı.
Hangi bilgisayar dillerini biliyorum : C# , C++ , ECLİPSE JAVA , JAVASCRİPT , HTML , PHP , PASCAL.
Neden bu işlere merak sardım : Çünkü meraklıyım.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tekrar devam edelim. Dediğim gibi bugün sizlere detaylı bir şekilde skript yazmayı göstereceğim.

ilk olarak baştan bir temel atmak istiyorum.

öncelikle baslangiçtan başlayalım.

NOT: BAŞLANGIÇTAN BAŞLAMAK İSTEMİYORSANIZ YAZININ SONLARINA DOĞRU GELİN.

devam edelim şimdi.

öncelikle arsalarda uçma skripti ekleyelim. (factions)

Kod:
command /ucus:   #/ucus yazdığında
trigger:   #olayın başlayacağı yer
  if world is "plotworld":   #eğer arsalar dünyasındaysak
   execute console command "/fly %player% on"
   send "&6Uçuş modu &aaktif"  #oyuncuya /fly ver ve Uçuş modu aktif yazdır.

Bu yazdığımız skript sayesinde oyuncularımıza hiçbir yetki gerekmeden arsada uçmalarını sağladık.

peki şimdi bu skriptimizi skyblock'a uyarlıyalım. İnsanların adalarında uçmasını sağlayalım.ASkyBlock

Kod:
command  /ucus:   #/ucus yazdığında
    trigger:   #olayın gerçekleştiği yer
        if player is in "ASkyBlock":
            execute console command "fly %player%"   #oyuncuya uçma yetkisi ver
        else:    #deyilse
            send "&6&lBunun için adanda olman gerekir"    #bunun için adalarda olman gerekir yaz

bunu yazdığımıza göre options , arguments ve aliases komutlarını anlatabilirim.

ama bunu anlatmam yersiz olur çünkü bu işin profesyonelleri var altta linkini verdiğim videoyu izleyerek argumentler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

aslında bu kanalın birsürü videosu vardır. örnek olarak bunun 2. bölümü

ve 3. bölümü

bunları izleyerek müthiş yöneticimiz smt287 den bile daha iyi skript öğrenebilirsiniz.

Şimdi ben biraz daha orta seviyeli skriptlere başlıyorum.bu skript
yöneticimiz smt287 nin skript yardım adlı konuya attığım skript yardımının cevabı. Sağolsun bunda yardım etti bunu yazmazsak olmaz.

Kod:
on death of mob:   #mob öldüğünde
    attacker is a player   #onu öldüren oyuncuya
    add 1 to {moboldurme.%player%}   #1 mob öldürme ver
    if {moboldurme.%player%} is greater than or equal to 100:   #eper mob öldürmesi 100 veya 100den fazla ise
        delete {moboldurme.%player%}  #mob öldürmeyi sıfırla
        give a nether star named "PARA PARA PARA" to attacker   #oyuncuya PARA PARA PARA adında 1 nether yıldızı ver
    if player has 10 nether star named "PARA PARA PARA":   #eğer oyuncunun 10 tane nether yıldızı oldyusa
        send json "&a10 Adet &ePARA PARA PARA &atopladınız!" then "&4Buraya tıkla!" tooltip "Ilginç şeyler çıkacak" run "/dfdsdbsbds" to attacker  #chatte bir yazı belirsin ve bu yazıya tıklayınca  #/dfdsdbsbds kodunu çalıştırsın

command /dfdsdbsbds:  #/dfdsdbsbds kodu
    trigger:   #olayın başlangıcı
        if player has 10 nether star named "PARA PARA PARA":   #eğer oyuncunun PARA PARA PARA adında 10 tane nether yıldızı olmuşsa
            open chest with 3 rows named "PPP Market" to player   #oyuncuya 3 sayılı sanal bir chest aç
            wait 1 tick 
            format slot 9 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]   #burayı anlamadım XD
            format slot 10 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]    #burayı anlamadım
            format slot 11 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]  #burayıda
            format slot 12 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]    #aynen devam
            format slot 13 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]    #anlıyomuş gibi yapın
            format slot 14 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]
            format slot 15 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]
            format slot 16 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]
            format slot 17 of player with diamond named "XXXX URUNU" with lore "10 PPP" to close then run [make player execute "urunal *"]   #ve anlamadığım yer bitti

command /urunal [<text>]:   #/urunal <text>  yazdığında
    trigger:   #olayın başladığı yer
        if arg 1 is "*":   #eğer arg 1 * ise
            remove 10 nether star named "PARA PARA PARA" from player   #oyuncunun nether yıldızlarını al
            give a coal named "KANDIRDIM" with lore "tatlı yarim" to player    #ve ona KANDIRDIM TATKI YARİM adında bir kömür ver

yeterince cıvıklaştık. şimdi biraz farklı skriptler kullanalım mesela.

Kod:
command /fly:   #/fly yazdığında
    trigger:   #olayın başlangıcı
        send player title "&f&lFly Açılıyor" with subtitle "&a&l▇▇▇&f&l▇▇▇▇▇▇▇"   #fly açılıyor yazısı ve alttaki işaretler
        wait 1 second  #1 saniye bekle
        send player title "&f&lFly Açılıyor" with subtitle "&a&l▇▇▇▇▇&f&l▇▇▇▇▇"    #oyuncuya fly açılıyor yazdır
        wait 1 second   #1 saniye bekle
        send player title "&f&lFly Açılıyor" with subtitle "&a&l▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇"   #oyuncuya fly açılıyor de
        wait 1 seconds
        execute player command "essentials:efly"   #ve uçur.

Aslında bu kodumuzun pek bir işlevi yoktur ama sadece güzel gözüksün diye gösterdim.

şimdide bir tür Adakit skripti yapalım bu skripti sadece 1 kere alsın.

Kod:
options:   #ayarlar
    prefix: &b&lAda&c&lKit&f&l>>  #prefix belirliyoruz

command /adakit:   #/adakit yazdığında
    trigger:   #olayların geçtiği yer
        {girdi.%player%} isn't set:   #oyuncu kiti almadiysa
            set {girdi.%player%} to true   #almış say
            give 36 diamond to player   #oyuncuya 36 elmas ver
            send "{@prefix} &c&lKitinizi Basari ile aldiniz!"   #kitinizi başarıyla aldınız de
        else:   #değilse
            send "{@prefix} &c&lZaten Kitinizi Almissiniz!"    #zaten kitinizi aldınız de

şimdi de basit bir duyuru skripti yapalım.

Kod:
command /duyuru [<text>]:   #komutumuz
    permission: duyuru.admin  #gerekli yetkimiz
    permission message: &cDostum bu komut admin komutu.   #gerekli yetkiyi karsilamadiginda gelen mesaj
    trigger:   #olayin basladigi yer
        if arg 1 is not set:   #eğer duyuruyu yazmamis ise
            send "&b&lKullanamiyorsan: &f&l/duyuruyardim &6&lyazabilirsin"    #Kullanamiyosan /duyuruyardim yaz diyo
        if arg 1 is set:    #eğer duyuruyu yazmis ise
            broadcast "&a&l[&6&lDUYURU&a&l] &f&l%arg 1%"   #onu Duyuru adında chatte yayınla

command /duyuruyardim:   #komutumuz
    permission: duyuru.admin   #gerekli yetkimiz
    permission message: &cDostum bu komut admin komutu.   #gerekli yetkiyi karsilamadiginda gelen mesaj
    trigger:  #olayın gerçekleştiği yer
        send "&c&lDuyuruYardim'a Hosgeldin."   #buralar orda yazacak şeyler
        send "&6&l------------------------------"   #buralar orda yazacak şeyler
        send "&b&lKullanimi: &f&l/duyuru [mesaj]"   #buralar orda yazacak şeyler
        send "&6&l------------------------------"   #buralar orda yazacak şeyler
        send "&c&lDuyuruYardim'a Hosgeldin."   #buralar orda yazacak şeyler

BU DERSİMİZ BU KADARDI SONUNDA BİRAZ CIVIKLAŞTI AMA GAYET GÜZELDİ TEKRARDAN smt287 yöneticimize teşekkür ediyor ve konuyu bitiriyorum
LÜTFEN YANALIŞ ANKAŞILMASIN

Son düzenleme:
Konuyu biraz daha süsleseydin keşke.

Kardeş çok saçma konu olmuş sen kodlama ve ya nasıl yapıldığını anlatmıyorsun forumlardaki skriptleri koyarak sadece sonuna shark koyup ne oldunu sölüyosun böle kimse anlayamaz ki.

konuya biraz daha özen göstersen güzel olurdu :/

Hocam yanlış başlık altında yanlış bir konu açmışsınız
Başlığı Forumdaki Skriptler Diye Koyarsanız Daha DÜZGÜN Olur Çünkü Siz Skript Kodlamayı Olan Skriptlerin Yanına # Koyup Birşeyler Anlatmışsınız

Üzgünüm fakat açmış olduğunuz konu bir "Rehber" konusu değildir. Hiç bir anlatıcı içerik olmadığından ve verilen örneklerin sadece bir dizi bilinmeyen komutlardan oluşturulduğundan dolayı içeriğiniz çöpe taşınmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl