catzalli
Odunlara Vur Vur Vur!
- Elmaslar
- 13
- Minecraft
- catzalli
Discord:
catzalli
Selamlar.
Skyblock sunucum için hazırladığım skripti sizlerle paylaşmak istedim.
Sunucumda herkesin özel end adası bulunmakta, adalarına kurdukları end portalı ile geçiş yapıyorlar ve portal sıkça yanlış yapılabiliyor ya da portalın yerini değiştirmek isteyebiliyorlar. Böyle bir skript oluşturarak durumu kontrol altına almayı başardım.
Basit ve önemli olduğunu düşünüyorum, buyurun;
Skyblock sunucum için hazırladığım skripti sizlerle paylaşmak istedim.
Sunucumda herkesin özel end adası bulunmakta, adalarına kurdukları end portalı ile geçiş yapıyorlar ve portal sıkça yanlış yapılabiliyor ya da portalın yerini değiştirmek isteyebiliyorlar. Böyle bir skript oluşturarak durumu kontrol altına almayı başardım.
Basit ve önemli olduğunu düşünüyorum, buyurun;
on rightclick with a netherite pickaxe:
if player is in "island_normal_world" or "island_nether_world" or "island_end_world":
if event-block is end portal frame:
break event-block
give player 1 end portal frame
loop all blocks in radius 5 around targeted block:
if loop-value is end portal block:
set block at loop-block to airSkriptin bu hali netherit kazma ile portala sağ tıklandığında o portal bloğunu silerek oyuncuya bir portal bloğu veriyor ve çevresindeki portalları tarayarak siliyor (sistemin kötüye kullanımını engellemek ve istenmeyen portal bloklarının silinmesi için). Çalışması için if player is in "island_normal_world" or "island_nether_world" or "island_end_world": satırındaki dünya isimlerini kendi dünyanızın ismi ile değiştirmeniz gerek.
İlk satırdaki "netherite pickaxe" portalı ne ile alabileceklerini belirtir, değiştirebilirsiniz kendinize göre.
İkinci satırdaki her tırnak içindeki dünya skriptin hangi dünyalarda çalışacağını belirtir.
Kişiselleştirmeniz gereken yerler bu kadar
Skriptte bir hata ya da şöyle yapsan daha iyi dediğiniz bir yer varsa iletebilirsiniz açıkçası çok iyi skript yazan biri değilim, yorumlara açığım.
İyi günler dilerim.
İlk satırdaki "netherite pickaxe" portalı ne ile alabileceklerini belirtir, değiştirebilirsiniz kendinize göre.
İkinci satırdaki her tırnak içindeki dünya skriptin hangi dünyalarda çalışacağını belirtir.
Kişiselleştirmeniz gereken yerler bu kadar
Skriptte bir hata ya da şöyle yapsan daha iyi dediğiniz bir yer varsa iletebilirsiniz açıkçası çok iyi skript yazan biri değilim, yorumlara açığım.
İyi günler dilerim.