Çözüldü MySQL Veritabanı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HazretiTolga

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
20
Minecraft
Lysippons

Discord:

HzTolgu#0009

Selamlar Yardımcı Olursanız Sevinirim
Ben Minecraft Sunucumu Siteme Bağlamak İçin Bunu İndirdim
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Fakat Bunları Nerden Öğrenebilirim
MySQL bilgileri, IP, Veritabanı adı, veritabanı kullanıcı, veritabanı şifre ve veritabanı port

Kurulum için burada Sürüm olarak en güncel hangisi ise onu seçmenizde fayda var.İşletim Sisteminiz hangisi ise onu seçin daha sonra OS Sürümünü seçin ve Go to Dowland Pagebutonuna basın Mysql dosyanız inecektir.

MYSQL ZİPTEN ÇIKARMA
Bilgisayar>Yerel Disk(C:)>Yeni>Klasör Oluştur diyoruz ve bir isim veriyoruz. Daha sonra indirdiğimiz klasörü yeni açtığımız klasörün içine çıkartıyoruz ve çalıştırıyoruz.

MySQL-Kurulumu-2-1024x517.png

MYSQL KURULUMU
Burada Install MYSQL Products seçeneğini tıklayarak kurulumu başlatıyoruz.İsterseniz diğer seçenekleride tıklayarak MYSQL hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

MySQL-Kurulumu-3-1.png
MySQL Kurulumu
MYSQL LİSANS KOŞULLARI
MySQL Kurulumu
yaparken Lisans kabul koşulu isteniyor, accept the license terms kısmını işaretliyip ardından Next diyoruz.

MySQL-Kurulumu-4.png
MySQL Kurulumu Lisans Kabul Etme

MYSQL GÜNCELLEME
Eğer güncelleme almak istemiyorsanız yukarıdaki iki butonu tıklamadan aşağıda Skip the check for updates seçeneğini tıklayıp Next diyoruz.MySQL de güncelleme almamak en mantıklısı çünkü güncelleme alınca veri kaybı olabiliyor bu yüzden ben pek tavsiye etmiyorum.

MySQL-Kurulumu-5.png
MySQL Kurulumu Kuracağımız Yer İstek Sayfası

MYSQL’i KURACAĞIMIZ YER
Mysql’ i Servere kurmak için Server Only seçeneğini seçip Next diyoruz. Karşımıza gelen diğer pencerelerde sırasıyla Next – Execute – Next – Next diyip bu adımıda başarılı bir şekilde geçiyoruz.

MySQL-Kurulumu-6.png

MySQL Kurulumu Yapacağımız Kuracağımız Ağ

MySQL-Kurulumu-7.png
MySQL Kurulumu Ağ Onayı
MySQL-Kurulumu-8.png
MySQL Kurulumu MySQL Çalıştırma
MySQL-Kurulumu-9-1.png
MySQL Kurulumu Onay
MySQL-Kurulumu-10.png
Başlangıç Konfigürasyonu

MYSQL KURACAĞIMIZ BİLGİSAYAR
Burada Mysql’i nereye kuracağımızı gösteriyor MySQL Kurulumu yapmak için Config Type kısmından Server Machine seçeneğine tıklıyoruz ve seçiyoruz .Port numarasını otomatik attığı için bu kısma dokunmayın! Ardından Next ‘e basıyoruz ve devap ediyoruz.

MySQL-Kurulumu-11.png
MySQL Kurulumu Yapacağımız Yer
MySQL-Kurulumu-12.png
MySQL’i Ana Makineye Kurulumu

MYSQL ŞİFRE İŞLEMLERİ
Bu adımda Mysql şifremizi oluşturuyoruz Mysql Root Password ve Repeat Passwordalanlarında şifrelerimizin aynı olmasına dikkat edelim ve Next diyelim.Daha sonra çıkan adımdada Next diyoruz ve işlemimmiz tamamlanmış oluyor.

Şifremizi daha sonra MYSQL KOMUT ekranına gireceğiz!

MySQL-Kurulumu-13.png
MySQL Şifre Belirleme
MySQL-Kurulumu-14.png
MySQL Sisteme Kurulumu
MySQL-Kurulumu-15.png
MySQL Kurulumu Son

MYSQL İZİN VERME EKRANI
Başlat -> MySQL -> MySQL Server 5.6 -> MySQL 5.6 Command Line Client
burayı açıyoruz.

Mouse ile üzerine geldikten sonra sağ tuş “yönetici olarak çalıştır” ı tıklıyoruz ve ilk olarak girmiş olduğumuz parolayı buraya yazıp ENTER diyoruz.

Sonra GRANT ALL ON *.* to root@’%’ IDENTIFIED BY ‘admin’; bu kodu sağ tıklayın kopyalayıp ekrana yapışırın ve ENTER tuşuna basın. Bu size Mysql de tam yetki verecektir.

Son olarak FLUSH PRIVILEGES; bu kodu yapıştırıp ENTER diyoruz bu kod ve artık MYSQL 5.6 yı kullanmaya başlayabilirsiniz.MySQL

MySQL-Kurulumu-16.png
MySQL İzin Tanımlanacak Console Ekranı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl