Minecraft sunucularından ümidi kestim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

PatikliPenguen

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
12
Minecraft
PatikliPenguen
Kendim hakkında çok bilgi vermeden birkaç açıklama yapayım. Birkaç ayım boşta ve minecraft oynamak istiyorum. (Okul veya işim yok şu aralar). Uzunu sürelerdir minecraft oynuyorum ve çok fazla sunucuda oynadım hatta kendim de sunucu açtım zamanında. Şu birkaç ayda sürekli yeni açılacak olan veya eski sunucuları yokladım ancak ümidi kesme vakti geldi. Beklentime uygun sunucu maalesef ki bulamadım. Beklentilerim kısaca şunlardı:
- AFK engeli
- Eşit şartlar ve adalet
- Farklılık
Şu üçünden ikisinin olduğu oyunu oynardım açıkçası ama bulamadım. Bu kavramları karıştırmamanız için açıklayayım.
- AFK engeli: Oyunun oynamanın yegane amacı oyunu oynamaktır. Şaka falan yapmıyorum oyunu gerçekten oynamak istiyorum. Saatlerce kaktüs farmı yapıp o kaktüs farmında afk bırakmak istemiyorum. Sunucuların tamamı kaktüs farmı yapmak üzerine. Kaktüs farmını oyun içinde para kazanmak için yapıyoruz ancak paranın önemi yok. Çünkü o parayı da afk bırakmak istediğin farmı yapmak için kullanıyorsun. O parayı ada leveline mi harcıyorsun sanki veya rütbe mi atlıyorsun ? Hayır, çünkü rütbe diye konulan şeyin hiçbir değeri yok. Rütbenin sana elmas p4 set vermesinin de hiçbir önemi yok çünkü o kadar farmı yapacağına seti yapsan o kadar saatini çöpe atmamış olacaksın. "Farm yap -> Para kazan -> Değerli şeyler al" mantığıyla ilerleyen bir oyun yapıyorsanız bu döngüye "Farm yapma -- Değerli şeyi yap" mantığını sokamazsınız ve bu yüzden birçok iyi sunucuda kendin yapamayacağın eşyalar var.

- Eşit şartlar ve adalet: Arkadaşlar çoğunuzun yaşı küçük olabilir ancak birçoğumuzun vakti kısıtlı ve değerli. Günlerce bilgisayarımı bir sunucuda afk bırakamam. Ve kesinlikle bunu birçok minecraft clienti açık bir şekilde yapamam. Hatta bu işi iyice abartıp kendi sunucusunda bot kiralayanlar var. Yeni dönemlerde vds kiralayıp bota bırakanlar var. Ya da hiçbirini yapmasa hile kullananlar var. Belki sizden çok şey istemiş olabilirim ama uyduruk bir hile koruması ve afk koruması böyle şeylerin önüne geçebiliyor. Sırf sunucuda oynayan çok gözüksün diye yaptığınız saçma sapan şeyler bunlar. Sunucu kalitesi o kadar düşük ki insanlar artık hazır pakete alışmış, çok oynanılan hangisiyse o sunucuda oynuyor. Bilinçli tüketici diye bir kavram var arkadaşlar. Günümüz Türkiyesinde bu kavramın içinden geçtikleri için rastgele bir oyunun forumundaki birinden bunları okuyor olmanız manidar olacak. Dostlar bir ürünün daha iyisi yok diye o ürünü almak zorunda değilsiniz. Gerçekten yaşınız çok çok küçükse ve kendinize ait bir fikriniz veya tercihiniz yoksa bu konuda ben bir şey söyleyemem. Ama bu şekilde tüketim ile günümüzde nelerle karşılaştığımızı görüyoruz. Örneğin GeForce Now diye bir hizmet var. Bu hizmette vaat edilen ekran kartı özellikleri sağlanmıyor. Normal şartlarda bu ürün hakkında şikayetçi olmanız gerekir. Bu ürün tek olduğu için savunanı çoktu. Sonuç ne oldu beklenen hizmeti alamadın ve aylarca dandik ekran kartlarını insanlara kakaladılar. Böyle bir konudan şikayetçi olmanız için ürüne sahip olmanız da gerekmez. Özellikle konu gıda olsaydı küflenmiş, tarihi geçmiş ürünleri raflarda bulundurmanın bile cezası var. Konu minecraft sunucu olduğunda tabiki işler değişir ancak yine aynı şeyleri görüyoruz. Sunucuyu açıyorlar, satışları yapıp sunucuyu kapatıyorlar. Ya da çok bilinen sunucularda bile gereksiz ban yediğiniz veya daha farklı adaletsiz işler görüyorsunuz. Bu tür durumlarda geri adım atmanız (başkasına yapıldıysa bile) gereklidir açıkçası.

- Farklılık: Bu konu çok basit arkadaşlar. Bir sunucunun hazır paket olmadığını veya biraz bile özgün olduğunu anlamam en fazla 1 dakika sürer. Hazır paketlere karşı değilim ama hazır paket alıp da farklı bir şey yapan veya üstüne ekleme yapan sunucu görmedim. Eskiden gördüğüm çok iyi sunucular ile günümüzdeki vasat sunucuları karşılaştırınca farklılık, üstüne çok düştüğüm bir özellik oluyor açıkçası.

Eşit şartlar ve adalet konusuna bir eklemem yapmam lazım VIP veya P2W sunuculara kesinlikle karşı değilim. Hatta gerçekçi olmak lazım P2W olmayan sunucunun uzun ömürlü olma ihtimali yok. Eskiden gördüğüm MMORPG sunucularındaki P2W adamlara ulaşmak için çok çabalıyorduk ve P2W olan adamlar da kıyaslama yapıp ödemelerinin karşılığını alıyorlardı açıkçası. Garip bir rekabet ortamı sağlanıyordu ve mmorpg sunucuları için rekabet şart açıkçası.

Bu üç maddeyi günümüzdeki çok iyi sunucularla karşılaştırırsak:

Hypixel Skyblock:
AFK Engeli: Sunucudaki minyonlar siz oyunda değilken bile çalışıyor. Varolan afk farmlar kesinlikle sizi çok öne geçirmiyor. Öne geçirecek olanları yaparsanız da ceza alıyorsunuz. (Garden Update geldiğinde afk taktikler ile 500m kasmıştım. 2 hafta ban yemiştim.)
Eşit şartlar ve adalet: Sunucuda birden fazla hesap ile oynamanız bir şeyi değiştirmiyor. Başka bir hesabı kasıp adayı minyon ile doldurup para kazanasın bile ona harcayacağınız süreyi asıl hesaba harcayarak çok daha karlı çıkıyorsunuz. Hile zaten yasak o ayrı.
Farklılık: Bariz bir şekilde bu sunucuya benzeyen veya yakınından bile geçen bir sunucu görmedim.

Wynncraft:
Afk Engeli: Afk farm, çoklu hesap vs bunların bir önemi yok wynncraftta. MMORPG temalı oyunlarda afk farm değil grind kavramı vardır.
Eşit şartlar ve adalet: Bot veya hile koruması var. Bu tarz sunucularda moderasyon sabittir. Kimse kayırılmaz. Genellikle otomatik tespit vardır ve panellerde birikir.
Farklılık: Söylemeye gerek bile yok. Yakınından geçen bile yok.

Bu iki örnek yeterlidir. Ayrıca sunucu reklamı verilen adamları araştırdım. Akılsız gibi bariz abone botu, izlenme botu olan adamlara reklam veriyorlar. Bir tanesi var 500k abonesi var 100 bile izlenmiyor. Ne oyundan haberi var ne sunucudan. Adada ahraz gibi blok falan koyup gidiyor. Bir tanesi var yaşlı başlı adam bütün içeriği çalıntı ama çalmayı da başaramıyor. !tnt falan yazıyorlar chate bir alanı elmas blokla doldurması gerekiyor falan denk gelmişsinizdir belki. Saçma sapan adamlara reklam vereceğinize kendiniz açın bir kanal. Sunucu ip daya yukarı shorts çek. Çok kolay böyle şeyler boşuna böyle tiplere para bayılmayın.

Her neyse çok vaktim kalmadı artık iş güç bir şeylerle uğraşmam gerekiyor. Sunucu aramayı da bıraktım. Muhtemelen hazır paketin hazırını, bot hesabın botunu falan bulurlar :D. Microsoft oyuna boktan updateler getirip oyunun online tarafını öldürecek gibi zaten. Klasik microsoft diye yorumladım.

Olay sunucular değil kitle, senin isteğinin önemi yok çünkü sen zamanı olmayan birisin.
Sunucuların istediği ise zamanı değersiz insanlar ve sunucularda buna göre tasarlanıyor.

Türk sunucularının çoğu sistem tasarlamakta felaket kötü, onun yerine görselliğe odaklanıyor ki para kazanma odaklı yapılabilecek en mantıklı seçenekte bu bence.

Neden farklı ve kaliteli şeyler olmuyor diye düşünüyorsanda cevabı bulmak çokta zor değil aslında, emeğinin karşılığını alma ihtimalin çok düşük.

Hatta bence kaliteli sunucular özellikle başarısız oluyor çünkü kaliteli sunucu talep eden insanlar hem oyunlara para yatırmayacak kadar bilinçli oluyor hem de bu sunucuları yapanlarda aç gözlü olmadıkları için zaten kazanamayıp heveslerini alınca kapıyorlar.

Yurtdışında durum biraz daha farklı mesela blossomcraft son derece kaliteli emek kokan bir sunucu ve gayette oynanıyor fakat aynısının türkiyede tutacağını sanmıyorum oyuncular sevmez. Ben baya kalitesiz şekilde denemiştim belki daha süslü püslü yapsam tutardı ama çok sanmıyorum :D Kaliteli sunucu arıyorsan öneririm bu arada.

1733579608310.webp

Bir gireyim dedim evim duruyo hala :D
Sunucuyu gezince tekrar anladım, bizim millet kalite talep etmiyor.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl