Minecraft Skript ile Discord Yapay zeka destekli bot

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

StayLing

Fırında Isıttığım İlk Taş
Elmaslar
30
Minecraft
_StayLing_

Discord:

StayLing

Herkese merhaba, iyi forumlar dilerim.

Bugün Discord sunucum için bot kodlarken Skript ile en fazla ne yapabileceğimi merak ettim.
Disky ve Skript-Reflect kullanarak yapay zeka destekli bir Discord botu yapmayı başardım.
Kodları şuanlık paylaşmayı planlamıyorum fakat kullandığım API de dahil olmak üzere tüm sistemi ücretsiz bir şekilde yaptım.
Türkiye'de böyle bir şey yapan var mı bilmiyorum, istek üzerine belki tüm kodları yayınlayabilirim.

Ayrıca gereksiz token kullanmaması adına sadece belli bir kanalda çalışacak şekilde ayarladım.
Sohbet silme, destek talebi oluşturma gibi bir çok özelliği bulunuyor fakat bunlar basit sistemler olduğu için göstermeye değer bulmuyorum.

DM'den atılan mesajları kayıt alma gibi özellikleride bulunuyor.
Bu yaptığım sisteminde büyük bir sistem olduğunu düşünmüyorum.

Sadece Skript yazmanın sınırı olmadığını görmek / göstermek istedim.
Yorumlarınızı bekliyor olacağım.

1753820609082.webp

1753820713833.webp

Herkese merhaba, iyi forumlar dilerim.

Bugün Discord sunucum için bot kodlarken Skript ile en fazla ne yapabileceğimi merak ettim.
Disky ve Skript-Reflect kullanarak yapay zeka destekli bir Discord botu yapmayı başardım.
Kodları şuanlık paylaşmayı planlamıyorum fakat kullandığım API de dahil olmak üzere tüm sistemi ücretsiz bir şekilde yaptım.
Türkiye'de böyle bir şey yapan var mı bilmiyorum, istek üzerine belki tüm kodları yayınlayabilirim.

Ayrıca gereksiz token kullanmaması adına sadece belli bir kanalda çalışacak şekilde ayarladım.
Sohbet silme, destek talebi oluşturma gibi bir çok özelliği bulunuyor fakat bunlar basit sistemler olduğu için göstermeye değer bulmuyorum.

DM'den atılan mesajları kayıt alma gibi özellikleride bulunuyor.
Bu yaptığım sisteminde büyük bir sistem olduğunu düşünmüyorum.

Sadece Skript yazmanın sınırı olmadığını görmek / göstermek istedim.
Yorumlarınızı bekliyor olacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 269324
Ekli dosyayı görüntüle 269325
güzel olmuş fakat python gibi diller varken neden skript -_-

güzel olmuş fakat python gibi diller varken neden skript -_-
"Bugün Discord sunucum için bot kodlarken Skript ile en fazla ne yapabileceğimi merak ettim." Zaten topluluk sunucum için Discord bot kodluyordum, bir anda aklıma geldi ve yapmaya karar verdim. Tamamen merak ve test amaçlı Yorumun için teşekkür ederim

Daha önce skript ile yapanı görmemiştim, eline sağlık. Merak ettiğim tek bir şey var async çalıştırabiliyor musun bunu?

Daha önce skript ile yapanı görmemiştim, eline sağlık. Merak ettiğim tek bir şey var async çalıştırabiliyor musun bunu?
Merhaba, yorumun için teşekkür ederim. Skript olduğu için tabii ki kısıtlamalar bulunuyor fakat skriptin kendisi zaten senkron çalışıyor. Kastettiğiniz botun yavaş çalışması gibi birşey ise, hayır sorun çıkarmıyor.

Merhaba, yorumun için teşekkür ederim. Skript olduğu için tabii ki kısıtlamalar bulunuyor fakat skriptin kendisi zaten senkron çalışıyor. Kastettiğiniz botun yavaş çalışması gibi birşey ise, hayır sorun çıkarmıyor.
Yani uzun zamandır skript yazmıyorum emin değilim ama sync ise bot x kişisine cevap üretirken y kişisinin cevabını x kişisinden sonra üretmiyor mu?

Yani uzun zamandır skript yazmıyorum emin değilim ama sync ise bot x kişisine cevap üretirken y kişisinin cevabını x kişisinden sonra üretmiyor mu?
Zaten tek bir kanala bağlı olduğu için mantıken bu şekilde yapması gerekmez mi? Botu tek bir kanal üzerinden kullanabiliyorlar.

Zaten tek bir kanala bağlı olduğu için mantıken bu şekilde yapması gerekmez mi? Botu tek bir kanal üzerinden kullanabiliyorlar.
Hayır bence bu şekilde yapması gerekmez, tek bir kanalda bile olsa birden fazla kişi bota soru sorduğunda işler ana thread üzerinde çalışacak belki ilerleyen zamanlarda sunucuyu bile zora sokabilir.

Şuan senin yaptığın sistemde soldaki gibi olacak bir işlem bitmeden diğeri çalışmayacak. Bence skript ile async kullanmayı sağlayan bir addon var mı diye araştırıp varsa ona uyarlaman çok sağlıklı olur.

hand1.png

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl