wishmaster
Birisi mi Spawnlandı?
Merhaba değerli forum üyeleri.
Bu sayfada sizlerle kendim kullanmak için yazdığım fakat sonrasında kullanmaktan vazgeçtiğim skripti paylaşacağım.
Gerekli addonlar:
- SkBee
- skript-placeholders (opsiyonel)
Skriptin olayı:
- Oyuncular hasar aldıklarında aldıkları hasarın "kalkan statı" kadarı kalkan tarafından karşılanıyor (absorbe ediliyor).
- Kalkan statı yenilen hasardan fazlaysa kalkan statı yenilen hasar kadar azalıyor.
- Oyuncu hasar aldıktan sonra 12 saniye kalkan deaktive oluyor. Bu esnada alınan hasarlar aynen iletiliyor.
Komutlar:
/kalkan <oyuncu> <sayı>: Kalkan statını düzenler.
Kalkan statının değişkenini kendiniz ayarlamak istiyorsanız hem {defense.%player%} hem de {defensestat.%player%} 'ı aynı değerle değiştirmeniz gerekir.
Örnek görseller:
Neden bu skripti kullanmıyorum?
- Kalkan genellikle tek seferde alınan büyük hasarları engellemek için daha işlevsel.
- Kalkan her ne kadar bir stat olsa da bu statın "fazla" olması oyunculara bir destek sağlamıyor. Belki cooldownu azaltabilirsiniz. Bunu değiştirebileceğiniz satıra bir not bıraktım.
Değiştirebileceğiniz özellikler:
- Her ne kadar actionbar yollama faaliyetinin sistem yükünü azaltması için yenilemeyi 1 dakika olarak ayarlasam da bu oyuncuların oyuna girişinin ilk 1 dakikası içerisinde bu actionbar'ın gelmeyeceği anlamına geliyor. Eğer bu konuda titizseniz skript-placeholder addon'u ile bir actionbar plugini yardımıyla bu işi halledebilirsiniz.
Kod:
İyi forumlar.
Bu sayfada sizlerle kendim kullanmak için yazdığım fakat sonrasında kullanmaktan vazgeçtiğim skripti paylaşacağım.
Gerekli addonlar:
- SkBee
- skript-placeholders (opsiyonel)
Skriptin olayı:
- Oyuncular hasar aldıklarında aldıkları hasarın "kalkan statı" kadarı kalkan tarafından karşılanıyor (absorbe ediliyor).
- Kalkan statı yenilen hasardan fazlaysa kalkan statı yenilen hasar kadar azalıyor.
- Oyuncu hasar aldıktan sonra 12 saniye kalkan deaktive oluyor. Bu esnada alınan hasarlar aynen iletiliyor.
Komutlar:
/kalkan <oyuncu> <sayı>: Kalkan statını düzenler.
Kalkan statının değişkenini kendiniz ayarlamak istiyorsanız hem {defense.%player%} hem de {defensestat.%player%} 'ı aynı değerle değiştirmeniz gerekir.
Örnek görseller:
Neden bu skripti kullanmıyorum?
- Kalkan genellikle tek seferde alınan büyük hasarları engellemek için daha işlevsel.
- Kalkan her ne kadar bir stat olsa da bu statın "fazla" olması oyunculara bir destek sağlamıyor. Belki cooldownu azaltabilirsiniz. Bunu değiştirebileceğiniz satıra bir not bıraktım.
Değiştirebileceğiniz özellikler:
- Her ne kadar actionbar yollama faaliyetinin sistem yükünü azaltması için yenilemeyi 1 dakika olarak ayarlasam da bu oyuncuların oyuna girişinin ilk 1 dakikası içerisinde bu actionbar'ın gelmeyeceği anlamına geliyor. Eğer bu konuda titizseniz skript-placeholder addon'u ile bir actionbar plugini yardımıyla bu işi halledebilirsiniz.
Kod:
Rich (BB code):
every 1 minutes: #STATS ACTIONBAR
loop all players:
loop 60 times:
if {kalkanaktif.%loop-player%} is set:
set {kalkanisareti.%loop-player%} to "&4"
if {kalkanaktif.%loop-player%} is not set:
set {kalkanisareti.%loop-player%} to "&a"
send action bar "%{kalkanisareti.%loop-player%}% %{defensestat.%loop-player%}% %{kalkanisareti.%loop-player%}% &7| &c❤ %{can.%loop-player%}%/%{maxcan.%loop-player%}%" to loop-player
wait 1 seconds
on first join:
set {defense.%player%} to 0
on join:
set {maxcan.%player%} to player's max health
set {can.%player%} to player's health
set {defensestat.%player%} to {defense.%player%}
on damage:
wait 2 ticks
set {maxcan.%victim%} to victim's max health
set {can.%victim%} to victim's health
set {maxcan.%attacker%} to attacker's max health
set {can.%attacker%} to attacker's health
on damage:
set {naberdamage.%victim%} to damage
if {defensestat.%victim%} is set:
if {kalkanaktif.%victim%} is not set:
if {naberdamage.%victim%}-{defensestat.%victim%}>0:
set damage to {naberdamage.%victim%}-{defensestat.%victim%}
# send "%damage%" to victim
set {defensestat.%victim%} to 0
set {agecicikalkan.%victim%} to ({defense.%victim%}-{defensestat.%victim%})/10
add 1 to {kalkanaktif.%victim%}
execute console command "kalkanekleopp %victim%"
if {naberdamage.%victim%}-{defensestat.%victim%}<=0:
set damage to 0.5
set {defensestat.%victim%} to {defensestat.%victim%}-{naberdamage.%victim%}
set {agecicikalkan.%victim%} to ({defense.%victim%}-{defensestat.%victim%})/10
# send "%{naberdamage.%victim%}-{defensestat.%victim%}% , %{defensestat.%victim%}% , %{agecicikalkan.%victim%}%" to victim
add 1 to {kalkanaktif.%victim%}
execute console command "kalkanekleopp %victim%"
command /kalkanekleopp [<Player>]:
permission: op
trigger:
wait 2 seconds
loop 10 times: #kalkan cooldownunu buradan ayarlayabilirsin. **wait 1 second ifadesini azaltırsan (wait 10 ticks yarım saniyedir.) kalkan daha hızlı dolar. **loop 10 times değerini azaltırsan kalkan daha az tekrar ederek dolar.
wait 1 second
add {agecicikalkan.%arg-1%} to {defensestat.%arg-1%}
delete {kalkanaktif.%arg-1%}
command /kalkan [<Player>] [<Number>]: #number önemli
permission: op
trigger:
set {defensestat.%arg-1%} to arg-2
set {defense.%arg-1%} to arg-2
İyi forumlar.