- Katılım
- 28 Ekim 2014
- Mesajlar
- 3.553
- Elmaslar
- 1.366
- Puan
- 19.760
- Yaş
- 26
- Konum
- Bursa
- Minecraft
- smt287
Discord:
mudlusamoi#5646
Çoğu arkadaşımızın başına gelen bu eklentideki türkçe karakter sorununu çözemeyen arkadaşlarımız için bir rehber niteliği taşıyan konu açalım dedim. Önsözü fazla uzatmadan anlatıma geçelim.
Bu sorun sunucunuzun kurulu olduğu işletim sisteminin türkçe olmasıyla alakalıdır. Sorunu bir çok şekilde çözebiliriz ancak en kolayı işletim sistemimizi ingilizce yapmak veya sunucuya iConomy eklentisini kurmaktır.
Eğer sunucunuzda Essentials eklentisi bulunuyorsa iConomy eklentisini kurmaya gerek yoktur. Ancak essentials bu sorunu çözmüyor. Bu durumda sunucumuzun kurulu olduğu işletim sisteminin dilini değiştirmemiz gerekli.
Dil Değiştirme Rehberleri:
-
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
-
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
.bat dosyanızın içine alttaki kodu ekliyoruz.
Kod:
-Duser.language=en -Duser.region=EN
Tam kodla örnek;
Kod:
java -Xmx2G -Xms2G -Duser.language=en -Duser.region=EN -Dfile.encoding=UTF-8 -jar spigot.jar
Şuanlık aklıma bu çözüm yolları geldi eğer bildiğiniz bir çözüm yolu var ise yorum olarak atabilirsiniz. Ayrıca beğenmeyi ve +REP vermeyi unutmayın. İyi forumlar.
Son düzenleme: