Çözüldü sunucumda vip satma

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan semih bey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 6.364
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

semih bey

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
6
Elmaslar
0
Puan
845
Yaş
26
Kendi sunucumda vip satmak için internet sitesi açsam illa şirket olup vergi vermem mi gerekiyor ?
 
Hayır hocam vergi ödemenize gerek yok vergi mükellefi iseniz mecbur ödemeniz gerekli :)
 
Hayır vergi ödemenize gerek yok size vergi vermeniz gerek diye biri sizi işletmiş yada dalga geçmiş vergi vermen için vergi mükellefi olmanız gerek hosting gibi bir şirketiniz yoksa vergi ile alakanız yoktur istediğiniz gibi site açabilir vip sata bilirsiniz.
 
Merak etmeyin sizin sunucunuz bir kuruluş/büyük bir şirket olmadığı için vergi ödemezsiniz.
 
Vergi vermeden satış yapmak nasıl mümkün olabiliyor ? İçinizde hiç satış yapan var mı ?
 
Vergi vermeden satış yapmak nasıl mümkün olabiliyor ? İçinizde hiç satış yapan var mı ?
Vergi vermene gerek yok ben sunucumda 45 yki vip sattım niye vergi vereyim ki mantıksız ufak bir düzeltme de yapayım vergi mükellefi olman gerekiyor vergi vermen için ama vip satsan onu satsan bunu satsan sagladigin ödeme yöntemi otomatik olarak KDV koyuyor zaten
 
Son düzenleme:
Kendi sunucumda vip satmak için internet sitesi açsam illa şirket olup vergi vermem mi gerekiyor ?
vergi zaten veriyorsun dostum adam 8 tl lik birşey alırsa %4 komisyonda adamlar kesiyor

senin yerine onlar ödüyor.
 
Hayır hocam vergi ödemenize gerek yok vergi mükellefi iseniz mecbur ödemeniz gerekli :)
bruh gerek yok mu djsjfha. o zaman neden vergi mukellefi olsun? o zaman vergi mukellefi olmaz kendi istegiyle ve vermez vergi zaten.
 
Vergi vermene gerek yok ben sunucumda 45 yki vip sattım niye vergi vereyim ki mantıksız
kazandigin her kurus icin vergi vermek zorundasin. mantikli mi degil mi tartisilir ama ne yazik ki zorundasin.
vergi zaten veriyorsun dostum adam 8 tl lik birşey alırsa %4 komisyonda adamlar kesiyor

senin yerine onlar ödüyor.
%4 komisyon kesiyorlar dedigin gibi, vergi degil. onlar kendi komisyon alarak kazandiklari paraya vergi kesiyorlar. yani sana degil kendi paralarina. hicbir odeme firmasi senin yerine vergi odemez, odeyemez.
 
Dediğiniz şeyler yurt dışı için doğru örneğin amerikada yıllık 75k$'a kadar vergi mükellefi değilsiniz.
Fakat Türkiye'de sadece el yakımı takı, örgü gibi ufak ve evden sermayeyle iş yapılan şeylerde vergi ödenmiyor.
Yazılım veya dijital bir şey satışı Türk ceza kanununa göre vergiye tabidir. 1₺ dahi olsa vergisini kesmek zorundasınız.
Birisi sizi cimer'e şikayet ederse ve olay araştırılırsa faizli bir yaptırım alırsınız. Bundan kurtulmanın tek yolu vergiden muaf olmaktır. 18-25 yaş aralında şirket kurarsanız belli vergi indirimleri veya muaf olabilir tabi onda da fatura kesmeniz gerekiyor. Paypal'ın yasaklanmasındaki ana koşullardan birisi aslında bu. Küçük iş yapanların vergi vermemesi ve paypalın bu veriyi devletle paylaşmamasıdır.

Düzenleme: Türkiye'de Dijital Ürünlerde ve yazılım ürünlerinde sadece KDV satış ücreti bazlı kesilir ve aracı kurumun sizden yaptığı %4 kesinti düştükten sonra hesaplanmaz. Yani 100₺'ye vip satıyorsanız %4 aracı kuruma veriyorsanız 18₺'de KDV ödemeniz gerekir. Ayrıca aylık yaptığınız satış kabaca asgari ücretin üstündeyse gelir vergisi ödersiniz. Daha da eklemem gerekirse eğer homeoffice bir şirket kurduysan ve eğer kirada oturuyorsan her ay bir kira ücretinin %20 kadarı da stopaj ödersin. Örneğin kira 2000₺ ise 400₺'de stopaj ödersin.

Düzenleme 2: Eğer 18 yaş altındaysanız ve bu bağlamda bir ticaret yürütüyorsanız işletmeniz kapatılır ve ceza ebeveynlerinize kesilir.
 
Son düzenleme:
Vergi vermene gerek yok ben sunucumda 45 yki vip sattım niye vergi vereyim ki mantıksız

Biri bu mesajından yola çıkıp şikayet ettiğinde hakimin karşısında "45 vip sattım niye vergi verim ki mantıksız" desene çok komik olur.

Bir ürünün satışını yapıyorsanız %18 KDV'sini de ödemeniz gerekiyor. Ödeme aracı olarak kullandığınız firmaların aldıkları vergiler, komisyonlar sizin ödeyeceğiniz vergiye dahil değil. Bu konuda dikkatli olun şu son zamanlarda çıkan ödeme otomasyonlarıyla birlikte artık kayıtlarınız da var. İleride o otomasyonlardan sorun olursa sizin kaydınıza da ulaşırlar sonra vergi kaçırmaktan başınız ağrıyabilir.

Tabii bunu bu kadar da büyütmemek gerekiyor alt tarafı oyun oynuyoruz ve düşük miktarda paralar dönüyor. Kimsenin 200-300 tlnin vergisi için uğraşacağını da sanmıyorum ama her an her şey olabilir işte.

Belki de ben yanlış biliyorumdur...
 
Payreks, shipy, shopier veya başka bir ödeme sağlayıcısı ile çalışırsanız vergi ile uğraşmazsınız. Ödeme sağlayıcılarına ticket ile ulaşıp sorabilirsiniz kendilerine bir kaç ay önce yapmak istediğim bir proje için sorduğumda adınıza fatura kesiliyor aldığımız komisyonla ödeniyor demişlerdi ödeme sağlayıcısına ait oluyor genelde vergi kısmı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl
Üst