Sol Reklam

Tanıtım Windows 10'un WordPad Uygulamasına Reklam Geliyor!

  • Konuyu başlatan Silinen üye 79251
  • Başlangıç Tarihi
  • 583
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

microsoft-yaz-okulu.jpg


Windows 10'un WordPad Uygulamasına Reklam Geliyor!
Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin uygulamalarına reklam ekliyor.
Selam değerli forum okurları, bugün sizlerle birlikte başlıkta olan bu ilginç o konu hakkında konuşacağız. Son zamanların teknoloji devi olan Microsoft, resmen telefon uygulamalarına getirdiği reklamlardan sonra şimdi de Windows 10 işletim sistemine reklamları getirmesiyle bu reklam politikasını genişletmeye adım atıyor. Bunlarla beraber son alınan bu bilgilere göre Microsoft, tam anlamıyla o Windows 10 işletim sistemine sahip olan bilgisayarların WorldPad uygulamasına reklam ekleyecek. Görünüşe bakılırsa Microsoft'un Windows 10 işletim sistemi için ilk reklam hedefinde net olarak WorldPad var.

microsoft-bina.jpg


Microsoft'un Windows 10 İşletim Sistemi İçin Reklam Kararı Kesinleşti!
Az önce sizlere Microsoft'un reklam politikasını ilk olarak mobil uygulamalarında başlattığını sizlere söylemiştim. Geride bıraktığımız 2019 yılında ise Microsoft'un elektronik posta uygulaması olan Outlook'un telefon uygulamasına reklamlar getirilmişti. Microsoft, bu adımı atmasından sadece birkaç ay sonra da bir resmi açıklama yaptı. Yaptığı o açıklamada da, Microsoft'un telefon uygulamalarına getirilen bu yepyeni reklam politikasının bir benzeri de sahiden Windows 10 işletim sistemine getirileceği belirtiliyordu ancak Windows 10'un ilk test ettiği bu uygulama ise WorldPad uygulaması olacakmış. Yapılan bu açıklamayı özet geçmek gerekirse, telefonlara getirilen bu reklamların Windows 10'a getirilip bu ilk aşamada WorldPad uygulamasında test edileceği daha sonra da bütün Microsoft'un uygulamalarına reklam getirileceği belirtilmiş. WorldPad'e gelen reklamlar ise uygulamanın hemen bu alt görev çubuğunda olacak ve reklamlarda genel olarak, "Office Online" isminde ki uygulamalarına bizlere manzaralı olan bir görsel aracılığıyla direkt olarak tanıtılıp dikkatimizi çekecek.

2807099-636991276946937023-16x9.jpg

Sizlere bahsettiğim bu reklama tıkladığımız zamansa, World Online ya da Office Online'nın resmi olan internet adresine götürüleceğiz. Yönlendirildikten sonra bu uygulamanın deneme sürümünün yanı sıra bu üstün sürümlerini satın almamız istenilecek. Uzun lafın kısası bu reklamlar uygulamanın deneme sürümlerinde çıkacak ve bu reklamların önüne geçmemiz için de tam sürümü almamız gerekecek. Tabii sizlere bu konu hakkında sizlere iyi bir haberim de var. Microsoft, WordPad uygulamasına getireceği bu reklamı, kapatma tuşu ile kapatmamız için imkan tanıyacak ancak uygulamayı kapatıp tekrar açtığımızda yeniden reklam ile karşılaşıp karşılaşmayacağımız henüz ise bilinmiyor. Aynı zamanda Microsoft'un getireceği bu reklam politikasına dair sızdırılan görüntüler var ve birçok kişi bu olan görüntülerin gerçek olduğu sahi iddia ediliyor.

BSS%20deal%201_0.jpg


Microsoft, Uygulamaların Tam Sürümleri Satmaya Çalışacak!
İlk sızdırılan görüntüler ise, bizlere uygulamanın bu tam sürümünü almamıza dair reklamlar çıkaracağını kanıtlıyor. Çünkü resimde olan bu reklamları incelediğimiz zaman, "World'u ücretsiz çevrimiçi deneyin." gibi yazılarla karşılaşıyoruz ki bu yazı bazen değişiklik gösterebiliyor. Mesela uygulamada bazen, "Paint uygulamasını ücretsiz çevrimiçi deneyin." şeklinde de Microsoft'un diğer uygulamalarına göre yazılarda çıkabiliyor. İşin saçma olan tarafı ise reklam afişinde ücretsiz olduğu savunulan şeyin üstüne bastığımız takdirde uygulamanın tam sürümünü satın almamız istiyor. Belki de Microsoft, oraya eklediği reklamın çok az kişinin ilgisinin çekeceğini düşünüp yanıltıcı bir başlık koymuş olabilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuştuğumuz konu hakkında olan düşüncelerimiz şahsen benim içinde önemlidir. İşte bu yüzden konu hakkında olan düşüncelerinizi ve görüşlerinizi aşağıda olan o yorumlar kısmında mutlaka ama mutlaka bekliyorum.

wordpad-ads.jpg


Microsoft'un Reklam Politikası Yoğun Tepki Almaya Başladı!
Görünüşe bakılırsa teknoloji ve yazılım devi olan Microsoft, telefon uygulamalarına getirdiği bu reklamları da Windows 10 işletim sistemine taşımak ve daha fazla reklam ekleyebilmek için kolları sıvamış gibi görünüyor. Bu olan olayların yanı sıra Microsoft'un getirdiği reklam politikasından sahi sızan görüntülere göre, Microsoft'un Haberler bölümünde ve buna benzer uygulamalarda da reklam olduğu görülüyor. Diğer taraftansa da o Windows 10 kullanıcıları, bu haberi alır almaz Microsoft'un yardım ve destek forumunda isyan etmeye başladı ki bu aralar da Microsoft'un attığı o adımların oldukça can sıkıcı olduğunu söylemekte de size fayda var. Çünkü geçtiğimiz günlerde Microsoft, neredeyse Windows 10 işletim sisteminden çok daha fazla kullanıcısı olan Windows 7 işletim sisteminin desteğini kesme kararı alıp geçtiğimiz haftada desteğini kesmişti. Özetle teknoloji devi olan Microsoft şirketi, 2020 yılındaysa olan değişikliğin öncüsü olmaya başladı.

Microsoft.jpg


Microsoft'un Kararlı Reklam Politikası İstikrarlı Görünüyor!
Üstüne üstlük talihsiz Windows 7 kullanıcıları, 2020 yılının Temmuz ayında da Google Chrome ve Vivaldi gibi popülermiş olan internet tarayıcılarından destek alamayacak. Bu adımın üstüne Microsoft'un bu reklam olayı gelmesiyle ortalık iyice kızışmaya başlayabilir. Bu olaydan haberdar olan bazı kullanıcılar ise, "Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin ve kendi sonunu getiriyor." şeklinde olağanca yorumlarda bulundu. Şu anlık şirket, deneysel olarak Windows 10 işletim sisteminin WorldPad uygulamasına reklam ekleyecek. Microsoft, Windows 10 kullanıcılarından gelmesi olası görülen tepkilere göre nihai kararını değiştirebilir. Sizce de öyle mi? Bu konu hakkında düşüncelerinizi ve görüşlerinizi o yorumlar kısmına yazın.

1529520689828.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

EchTR

echtr of legend

Discord:

EchTR#1848

Katılım
2 Aralık 2016
Mesajlar
845
Elmaslar
629
Puanlar
8.060
Yer
İzmir
saçma
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Bilgehan Ilgar

play.vinsomer.com

Discord:

Mendoza#2099

Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
46
Elmaslar
27
Puanlar
0
Yaş
23
Açıkçası Wordpad fazlasıyla gereksiz bir uygulama, Windows'un kendisi de bunu kabulleniyor olmalı ki arama çubuğa Wordpad yazdığım zaman hiçbir şey göstermiyor. Bu durumu Office uygulamaları için de geçerli kılmamalarını ummaktan başka bir çare yok gibi sanırsam.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Açıkçası Wordpad fazlasıyla gereksiz bir uygulama, Windows'un kendisi de bunu kabulleniyor olmalı ki arama çubuğa Wordpad yazdığım zaman hiçbir şey göstermiyor. Bu durumu Office uygulamaları için de geçerli kılmamalarını ummaktan başka bir çare yok gibi sanırsam.


Evet, gerçekten bu programlar az kullanılıyor ama muhasebeciler bu programa o kadar aşina ki anlatamam. Yorumunuz için teşekkür ederim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı