- Elmaslar
- 1.148
- Puanlar
- 7.060
Merhaba Sayın Mc-Tr Halkı,
Bugün ne konusu açsam diye düşünürken aklıma Visual Basic adlı programı tanıtarak arkadaşlarımızı bilgilendirelim istedim.
Bu konuyu ders ders olarak açmayı düşünüyorum. İlk dersimiz de Visual Basic Nedir? Nasıl İndirilir? Nasıl Kullanılır? Sorularına cevap vereceğiz.
1 - Visual Basic Nedir?
Visual Basic'i çok güzel anlatan ve faydalandıran daha önce konusu açan bir arkadaşımız var. Bu arkadaşımızın konusu çok beğendim.
Bahsettiğim Arkadaş İçin Tıkla!
Öncelikle üstteki bağlantıda ki arkadaşın konusuna bakmanızı tavsiye ederim. Ama ben kısaca bir özet geçeyim.
Arkadaşlar Visual Basic kolayca programlar oluşturmak ve bir sürü özelliğe sahip. Ben programlamayı anlatacağım ileri ki derslerde.
2 - Visual Basic Nasıl İndirilir?
Bu başlığımızda ise size nasıl bahsettiğimiz programı indirmeyi göstereceğim.
Tıkla Visual Basic İndirme Sayfasına Işınlan!
Üstteki bağlantıya tıkladığınızda böyle bir ekran gelecek.
Ve Download Now (Hemen İndir) seçeneğine tıklıyoruz ve indiriyoruz.
Ve indikten sonra tıklıyoruz ve aşağıdaki gifteki gibi adımları takip ederek kuruyoruz.
Kurulduktan sonra artık Programınızı açabilirsiniz.
3 - Nasıl Kullanılır
Programı açtıktan sonra böyle bir ekran gelir.
Buradan New Project adlı yere tıklıyoruz ve yeni proje açıyoruz.
Windows Form Application sekmesine tıkladıktan sonra Name: yerine istediğiniz bir yazı yazabilirsiniz.
Yaptıktan sonra OK'a tıklıyoruz ve açıyoruz.
Açılınca böyle bir ekran gelir.
Geri kalanı 2. derste! İşinize yaradıysa ne mutlu bana!
İyi Forumlar!
Bugün ne konusu açsam diye düşünürken aklıma Visual Basic adlı programı tanıtarak arkadaşlarımızı bilgilendirelim istedim.
Bu konuyu ders ders olarak açmayı düşünüyorum. İlk dersimiz de Visual Basic Nedir? Nasıl İndirilir? Nasıl Kullanılır? Sorularına cevap vereceğiz.
1 - Visual Basic Nedir?
Visual Basic'i çok güzel anlatan ve faydalandıran daha önce konusu açan bir arkadaşımız var. Bu arkadaşımızın konusu çok beğendim.
Bahsettiğim Arkadaş İçin Tıkla!
Öncelikle üstteki bağlantıda ki arkadaşın konusuna bakmanızı tavsiye ederim. Ama ben kısaca bir özet geçeyim.
Arkadaşlar Visual Basic kolayca programlar oluşturmak ve bir sürü özelliğe sahip. Ben programlamayı anlatacağım ileri ki derslerde.
2 - Visual Basic Nasıl İndirilir?
Bu başlığımızda ise size nasıl bahsettiğimiz programı indirmeyi göstereceğim.
Tıkla Visual Basic İndirme Sayfasına Işınlan!
Üstteki bağlantıya tıkladığınızda böyle bir ekran gelecek.

Ve Download Now (Hemen İndir) seçeneğine tıklıyoruz ve indiriyoruz.
Ve indikten sonra tıklıyoruz ve aşağıdaki gifteki gibi adımları takip ederek kuruyoruz.

Kurulduktan sonra artık Programınızı açabilirsiniz.
3 - Nasıl Kullanılır
Programı açtıktan sonra böyle bir ekran gelir.

Buradan New Project adlı yere tıklıyoruz ve yeni proje açıyoruz.

Windows Form Application sekmesine tıkladıktan sonra Name: yerine istediğiniz bir yazı yazabilirsiniz.
Yaptıktan sonra OK'a tıklıyoruz ve açıyoruz.
Açılınca böyle bir ekran gelir.

Geri kalanı 2. derste! İşinize yaradıysa ne mutlu bana!
İyi Forumlar!