Sol Reklam

Paylaşım Uyku Problemi YARDIM

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Susgun21
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Görüntüleme 500

Susgun21

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
89
Puanlar
2.255
Yer
Diyarbakır
Minecraft
Susgun21

Discord:

susgun

Kendimi bildim bileli uyku problemi çeken biriyim. Genellikle gece 3-5 veya sabah 8-11'e kadar uyanık kalır ve gündüz uyurdum. Bu şekilde sıkıntı yaşamıyordum. Ancak şu anda ciddi bir uyku problemiyle karşı karşıyayım. Aralıksız olarak tam 5 gündür sadece 4 saat uyuyabildim. Bu durumun şakası yok; çok yorgun hissediyorum, gözlerim yanıyor ve beynim neredeyse çalışmaz hale geliyor. İlaç kullanmama rağmen uyuyamıyorum. Bu konuda yardım edebilecek biri var mı?

Yanlış anlaşılmasın, bunu havalı görünmek için falan yazmıyorum o kadar * değilim. Gerçekten çok büyük bir sıkıntıdayım.​

kanka ben kücükken gözlerimi kapatıp icimden koyun 1 koyun 2 diye sayıyodum dene bence smkşfdsdfmnksdf

Denemiştim işe yaramadı qlebdirhsnfkdjaojfjf

Buradan sana kimse yardım edemez doktora görünmelisin.

Reis kızın adı neydi

Son düzenleme:
Uyku ilacı kullanabilirsin fakat ondan önce bir uzmana danışmanda fayda var, Belki farklı bir psikolojik / biyolojik hastalığın vb. olabilir, Bunları önemsemek lazım.

Merak eden var mı bilmiyorum ama bugün uykusuzluğun son günü :)))

Bu işten anlayan bir uzman değilim ama zamanında aynı problemleri yaşayıp kullandığım bazı metotlar var bunlar şöyle;

1. Vicudunuzun en rahat olduğu yatma şeklinde yatakta yerinizi alın.

2. Yüz Kaslarını Gevşetme: Dil, çene ve göz çevresindeki kasları gevşetin.

3. Omuzları rahat şekilde aşağıya bırak, Omuzlarınızı mümkün olduğunca aşağı bırakın, ardından sırayla kollarınızın üst ve alt kısımlarını rahat bırakın.

4. Nefes Alıp Verme: Nefes alın, göğsünüzü gevşetin ve ardından kalçadan başlayarak bacaklarınıza doğru gevşeyin.

Yapılabilecek ekstra şeyler:
- Mümkünse sessiz, karanlık ve loş bir odada uyuyun.
- Uyukudan en az 30dk önce telefon ve bilgisayardan uzak durun.
- Müzik dinlenmezi bazı durumlarda uyku kaçırabilir lakin biraz yumuşak bir şeyler dinlemek bazı durumlarda yardımcı olabilir.
- Uykudan önce sıcak bir duş almayı deneyebilirsiniz.

Bu işten anlayan bir uzman değilim ama zamanında aynı problemleri yaşayıp kullandığım bazı metotlar var bunlar şöyle;

1. Vicudunuzun en rahat olduğu yatma şeklinde yatakta yerinizi alın.

2. Yüz Kaslarını Gevşetme: Dil, çene ve göz çevresindeki kasları gevşetin.

3. Omuzları rahat şekilde aşağıya bırak, Omuzlarınızı mümkün olduğunca aşağı bırakın, ardından sırayla kollarınızın üst ve alt kısımlarını rahat bırakın.

4. Nefes Alıp Verme: Nefes alın, göğsünüzü gevşetin ve ardından kalçadan başlayarak bacaklarınıza doğru gevşeyin.

Yapılabilecek ekstra şeyler:
- Mümkünse sessiz, karanlık ve loş bir odada uyuyun.
- Uyukudan en az 30dk önce telefon ve bilgisayardan uzak durun.
- Müzik dinlenmezi bazı durumlarda uyku kaçırabilir lakin biraz yumuşak bir şeyler dinlemek bazı durumlarda yardımcı olabilir.
- Uykudan önce sıcak bir duş almayı deneyebilirsiniz.
Önerilerin için teşekkür ederim ilaç kullanınca rahatlıkla uyudum, uyanınca da gayet dinç ve iyi hissediyordum

büyüyünce geçer abisi
Büyümeye gerek kalmadı ;)

Bazen saat 5ten önce uyuyamıyorum ama psikolojim çok sağlam neden olabilir :D

Paso fazla mesaiye kalan biri olarak yazacağım.

Uyku düzenini düzeltmenin kendimce tek altın methodu 1 gün uykusuz kalıp 21:00'da uyumak. opsiyonel 23.

Yukarı