Sol Reklam

Türkiye'nin Gezilecek Doğa Harikaları - Cennet Ülkemizi Tanıyalım

lildmr

Elmas Güneş Gibi Parıldıyor

Discord:

ozanlands#7777

Katılım
6 Eylül 2018
Mesajlar
602
Elmaslar
677
Puanlar
8.160
Yaş
24
Minecraft
dayioglu
Türkiye'nin Doğa Harikaları
Cennet Ülkemizi Keşfedelim!

Merhaba değerli Minecraft Türkiye forum okurları, bugün sizlerle cennet vatanımız Türkiye'nin gezilecek doğa harikaları hakkında konuşacağız, sizlere cennet vatanımızı karış karış tanıtacağım, başlamadan önce size ufak bir bilgilendirme yapmak istiyorum bildiğiniz gibi ülkemiz ve diğer ülkeler git gide kirleniyor, sınırlı enerji kaynaklarını bitiriyoruz, suları israf ediyoruz, ozon tabakasını deliyoruz kısacası bizim evrene büyük bir zararımız var. Önemsemeyip yere attığınız bir çöp torbası yaklaşık 5000 senede çözülüyor, doğanın bize ihtiyacı yok fakat bizim doğaya ihtiyacımız var. Son zamanlarda birçok kutuplarda yaşayan hayvanların yaşam alanları eriyor bunun nedeni ise küresel ısınma peki küresel ısınma neden oluşuyor biliyor musunuz? Bizim arabalarımızın egzozundan çıkan dumanlardan, deodorantlardan çıkan gazlarla deliniyor ve doğrudan güneş ışınları dünyamıza giriyor, yavaş yavaş değişmeye başlamalıyız yoksa dünyaya gelmiş son nesil bile olabiliriz, dünya hepimizin kimsenin birbirinin geleceğini çalmaya hakkı yok, konunun en önemli örneği bizi Hindistan'da karşılıyor Yeni Delhi şehirinde oksijen gazı parayla satılıyor. Kısacası herkes dikkatli olsun, dünyamıza zarar vermeyelim, diyorum ve konuma geçiyorum.

772C0C47-A6B6-4EAE-B135-3BAC75190AB4.jpeg


Ayder Yaylası
Rize'nin doruklarında bir harika!

Değerli Minecraft Türkiye okurları, harikalarımızın bana göre başında Ayder Yaylası geliyor, yaklaşık 1000 yıllık geçmişiyle, yaylaya çıktığınızda aldığınız o temiz saf oksijenle çıktığınıza değiyor. Karedenizli biri olarak orada yaşamak çok isterdim, kışın ayrı bir güzel oluyor. Çoçukların neşesi güzel oyunlar çeşit çeşit cıvıldayan kuşlarla tam bir doğa harikası, Ayder Yaylası Rize'de bulunuyor, tepeye çıktığınızda sizi çok güzel bir gözlemeci karşılıyor, şahsen bir kere oradan bir gözleme aldım hayatımda yediğim en güzel gözlemeydi diyebilirim, eğer kışın gelirseniz yayladan aşağıya kaymadan gitmeyin derim, pişman olursunuz, yaylada bildiğin çocukluğunuzu tekrar buluyorsunuz diyebilirim. Yaylanın yaklaşım 2000 gibi bir nüfusu var ve genellikle hayvancılık ile geçimini sürüyorlar, oraya gelmişken karadeniz köy ürünleri almadan gitmek olmaz. Köye has tereyağı, peynir gibi birçok çeşit ürün alabilirsiniz. İstanbuldan tek otobüsle Ayder Yaylasına gidiş mümkün fakat bir 200 TL ayırmanız lazım gidiş ve dönüş için, yaylada güzel pansiyonlar var tek kişi için 1000 TL yeterli olacaktır, bildiğiniz gibi en çok turist alan yerler genellikle Bodrum, Çeşme, Alaçatı gibi yerler fakat ülkemizde unutulan cennet gibi yerlerin olduğunu sakın unutmayın, eğer bir gün nereye tatile gideceğinizi düşünüyorsanız kesinlikle Ayder Yaylası'nı seçeneklere ekleyin. Köy halkının sıcak olduğunu duydum herkesim orada cana yakın olduğu söyleniyor, bir düşünün kış ayındasınız Ayder Yayla'sında bir eviniz var dışarıda kar yağıyor önünüzde şömine odunlar çıtırdıyor, elinizde çayınızla televizyon izliyorsunuz. Dünyanın en güzel aktivitelerinden biri olacağına eminim, şahsen ben kaldığımda güzel bir köy kahvaltısı yaptım. Hayatımda yaptığım açık ara en iyi kahvaltıydı. Kesinlikle Ayder Yayla'sını ziyaret etmenizi öneriyorum.

Bu konumun da burada sonuna geliyorum değerli Minecraft Türkiye okurları, bu serimin diğer bölümünde hangi gezilicek yeri tanıtabileceğimi yorumlar kısımına yazarsanız gerçekten mutlu olurum, her bölüm sizin seçtiğiniz yerleri tanıtacağım, diğer konularımda görüşmek üzere. Sakın yukarıda bahsettiğim doğayı korumak adlı paragrafı hafife almayın, bir kişiyi bilinçlendirmem bile benim için fazlasıyla yeter. Kendinize iyi bakın fikirlerini yorumda belirtmeyi unutmayın.
 

minatodr1

"minatodr1.design"
Katılım
30 Ocak 2019
Mesajlar
189
Elmaslar
238
Puanlar
6.885
Yer
Japan
Karadeniz bölgesinin en güzel yeridir Ayder Yaylası. Ama oraya ulaşması bile çok zor. Yolları bozuk ve genelde çamurlu oluyor yağmurdan dolayı.Fakat manzarası ve ortamı mükemmelldir.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Hep Coğrafya kaderdir deriz ancak ülkemizin Coğrafi harikası olan Karadeniz bölgesini unuturuz. Keşke o bölgeleri de rant yuvası yapmasalar.
 

iKaanStrafe

Merhaba Dünya, Seni Özledim
Premium

Discord:

iKaanStrafe

Katılım
26 Mayıs 2016
Mesajlar
1.577
Elmaslar
1.488
Puanlar
17.385
Yer
Chelyabinsk-Penza
Minecraft
iKaanStrafe
Gerçekten ülkemizin değerini bilmiyoruz. halbuki okadar çok güzellikler var ki​
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı