Sol Reklam

Türkiye'de Yazılım - Bilmemiz Gerekenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

EmreSHN

Seven sevdiğiyle güzelleşir.
Emektar

Discord:

EmreSHN#4551

Katılım
12 Ocak 2019
Mesajlar
4.273
Elmaslar
2.634
Puanlar
18.485
Yaş
24
Yer
Ankara
Minecraft
EmreSHN
AMH7K7.jpg


Yazılım Nedir?
Gencolar bildiğiniz üzere yazılım piyasada çok yaygınlaştı. Bu komutları site yapmak için, eklenti yazmak için veya discord botu yapmak için kullanabiliriz mesela ben javascript ve java üzerinden örnek vereceğim. Bizim piyasamızdaki kişiler java ile minecraft eklentisi yazıyorlar vehayut javascript ile bot yapıyorlar. Birçok yazılım mevcut fakat bizim yani bizim piyasamızda sıkla kullanılan yazılımlar java ve javascripttir. Site kodlamak gibi farklı farklı yazılımlarda var onlarada bakalım.

Bilindik Yazılım Çeşitleri Nelerdir?
- HTML, CSS, JavaScript ve PHP
- Python
- Java
- JavaScript
- Q# ve C#

PWWL3d.jpg

a07Ag1.jpg


Ekonomik Teşvikler Yazılım Dünyasını Nasıl Etkiliyor?

Gencolar bildiğiniz gibi şu an pandemiyle birlikte telefonlar, bilgisayarlar daha yaygın kullanım haline geldi, insanoğlu telefonu elinden bırakmıyor. Sıklıkla kullandığımız whatsapp, facebook ve instagram uygulamaları var. Bu uygulamalarının sahiplerinin ne kadar para kazandıklarını duyanların dudakları uçukluyor. Ekonomik teşvikler yazılım dünyasını güzel etkiliyor, dudak uçuklatıcı paralar kazanılıyor fakat tabii ki fazla kullanım çok yararlı değil özellikle çocuklar için. Peki bu alanlarda ben kendimi nasıl geliştiririm diye soruyorsanız birazdan onada açıklık getireceğim.

Yazılım Sektöründe Kendimizi Nasıl Geliştirebiliriz?
Arkadaşlar ben minecraft üzerine konuşacağım. Mc-Tr piyasasında birçok kişi java ve javascript alanlarında gelişip ve yaptığı ürünleri satmak istiyor. Öncelikle şunu söyleyeyim başarılı olmak için birinden eğitim almayı ben kesinlikle önermiyorum. Mesela yakın çevrenizde java bilen birinden, udemy'de olan java dersleri videosundan kesinlikle yardım almayınız. Çünkü videolardan yardım alıyorsunuz, videoda adamın uyguladıklarını uyguluyorsunuz fakat videoyu kapatınca kod yazamıyorsunuz işte bu yanlış. Video izlemek yerine google bedava google'da arattığınız şey direk çıkıyor. Hem google'da arattıkça kendinizde yavaş yavaş öğrenmeye başlayacaksınız.

Örnek veriyorum javascript ile discord sunucusunda otomatik rol vermeyi yapacaksınız gidip hemen otomatik rol verme kelimesinin ingilizcesini buluyorum ve bulduktan sonra javascript automatic role assignment yazıyorum google'ya ve istediğiniz sonuç anında çıkıyor arkadaşlar, bunu bilmeniz gerek.
 
Son düzenleme:

bihency

Hâlâ Zümrüt Bulamadım!
Emektar

Discord:

bihency#1337

Katılım
13 Ocak 2018
Mesajlar
627
Elmaslar
517
Puanlar
8.950
Minecraft
bihency
Türkiyede yazılım olsa olsa skript olur

güzel konu eline sağlık
 

ynsgngrd

well, it's done
Emekli

Discord:

yunus can#0004

Katılım
20 Aralık 2017
Mesajlar
498
Elmaslar
561
Puanlar
12.275
Yaş
19
Minecraft
YunusCanGungordu
Programlama öğrenmek kişinin çabasına, bunu ne amaçla yaptığına bağlıdır. Öğrenmek isteyen ve buna potansiyeli olan insan sesli, görsel ve yazılı kaynakların herhangi birinden yılmadan da öğrenebilir. Lakin kuru bir hevesle başlayıp kaynaktan gördüklerini naklen yazıp kütüphaneyi kurcalamayan biri zaten ilk günden bu işi bırakır. Hevesle Intelij indirip ertesi gün kaldıran çok fazla insan ben de tanıdım. Demek istediğim bu işi öğrenmek araştırmaktan, öğrenmekten ve bıkmamaktan geçiyor. Bunun dışında kişiler elbette sesli ve görsel ders izleyebilir, bunda kesinlikle yapmayın diyecek bir şey göremiyorum.
 
Son düzenleme:

HyperionDev

demon mode inside of an angel
Onaylı Satıcı

Discord:

efekurban

Katılım
15 Şubat 2018
Mesajlar
662
Elmaslar
448
Puanlar
15.310
Yaş
17
Yer
Bursa
Minecraft
HyperionDev
Twitter
efekurbann
Kaliteli hocalar zaten uygulamalı seriler çekip çoğu zaman ödev adı altında kendimizi geliştirmemiz için fikirler/projeler veriyorlar. Ek olarak, bu hocaların tavsiyesi zaten bir şey olduğu zaman ilk olan googlelamak eğer bulunamazsa veya çok zor bir soruysa onlara sormamız. Yani hocalar konudakinin tam aksine, kendimizi geliştirmemiz için böyle şeyler yapıyorlar ve belki de öğrenci/müşteri kaybediyorlar. Bence araştırma için bile bir temel ve birazda olsa bilgi gerekiyor. Kısacası, bazı kurslarda hocalardan çok öğrencilerin gayret etmesi isteniyor ve bu gerçekten çok iyi şeylere sonuç oluyor. Durmadan kendini geliştiren birisi ile sadece videoları izleyen birisi kesinlikle eş değer değildir. Yani demem o ki, püf nokta doğru hocayı bulmakta. Gelişme kısmı hariç konuyu çok sevdim, eline sağlık. Gelişme kısmını değerlendirdim, önceki kısımlarda. Kolay gele.
 
S

Silinen üye 116132

Ziyaretçi
Bilindik dillerde neden iki tane javascript olduğunu ve c, cpp, vb.net, ruby, go, swift gibi çok popüler diller yerine qsharp yazdığını anlamamam dışında teşvik açısından yararlı olmuş ama "Türkiye'de yazılım" başlığında gerçekler acı
 

EchTR

echtr of legend

Discord:

EchTR#1848

Katılım
2 Aralık 2016
Mesajlar
845
Elmaslar
629
Puanlar
8.060
Yer
İzmir
Hep iyi yerlere değinmişiz fakat ülkemiz için acı gerçeklerden de bahsetmek istiyorum.

Biraz incelediğimiz zaman şu durumu görüyoruz: kaynaklar çok ama yetersiz.

Türkiye'de maalesef böyle bir durum var. Detaylı anlatıma sahipler, her türlü fonksiyonu irdeleyebiliyorlar. Bu çok iyi. Fakat yaratıcı düşünme ve ürün ortaya çıkarma becerisi kazandırılmıyor. İnsanlar öğrendiklerini uygulamayı bilmiyor. Bu yüzden yazılım, Türkiye'de gelişmiyor.

İlgili insanlar akın akın yurtdışına gidiyor, onları kaybediyoruz. Çünkü gerekli imkan ve destek yok.

Üstteki yazarın bahsettiği üzere tek tük programlama dilleri öğretiliyor. 2000'li yıllardan kalma temel, dinamik değil. Eğer kendinizi geliştirmezseniz, bu sistem gelişmez. Teknolojiye ayak uyduramamak yok olmak gibi bir şey artık. Acilen değişiklikler yapmamız lazım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı