Sol Reklam
Sağ Reklam

Paylaşım Türkiye'de Neden Minecon Etkinliği Düzenlenmiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

MINECON_Earth_Logo_Square.png


Türkiye'de Neden Minecon Etkinliği Düzenlenmiyor?

Fuar meraklısı olan okuyucularımızın okumasını öneririm.
Selamlar millet, bugün sizlerle birlikte başlıkta olan konu hakkında konuşacağız. Geçtiğimiz günlerde Minecraft'ın proje üst düzey ekibi, Minecon 2019 Etkinliği için kolları sıvamaya başladı. Eh tabii her zaman olduğu gibi bu etkinlik yine Türkiye'de olmadı. "Peki bu etkinlik neden Türkiye'de veya herhangi bir komşu ülkemizde gerçekleşmiyor?" gibisinden sorular sorduğunuzun farkındayım. İşte bu konu hakkında derinlere inip detaylıca konuşacağız. Hemen giriş yapalım.

dbc9e5c730ff1d534d35908a852e121c-Asset.jpg


Minecon Etkinliği Nedir?
Başlıkta olan sorunun cevabını vermeden önce alt başlığımızda olan şeyi öğrenelim ki diğer şeyleri anlamakta zorluk çekmeyelim. Değil mi? İlk olarak Minecon Etkinliğinin ne olup olmadığını öğrenmekte fayda var. Minecon, Minecraft yetkilileri tarafından düzenlenen etkinliktir. Etkinliğin yanı sıra buna fuarda diye biliriz. Hani Türkiye'de oyun fuarları olur bilir misiniz? Bu fuarda sadece Minecraft içerikli oluyor. Minecon'un bu yıl düzenlediği fuarda birbirinden ilginç etkinlikler yapıldı. Henüz 2020 yılında olan etkinlikte ne olup olmadığı henüz belli değil ancak geçtiğimiz günlerde olan etkinliklere benzer etkinlikler olacağını düşünülüyor. Tabii ki de bu fuarda sadece etkinliklerde olmuyor. ( Fuarla sınırlı kalınmıyor. )

a8261603aba81d7f762cd338e0a4465b-ASSET_TWO.jpg


Minecraft bu etkinliği her sene düzenli olarak düzenlediği için olağanüstü şeyleri açıkladı. Örneğin bu etkinlikte 1.15 ve 1.16 sürümlerinin detayları oldukça ayrıntılı bir şekilde oyunculara sunuldu. Etkinlik eş zamanlı olarak Amerika, Fransa, Portekiz ve birçok Avrupa ülkesinde gerçekleştirildi fakat Türkiye maalesef ki bu etkinliğin içinde yoktu. Minecon, ilk etkinliğini 2010 yılında düzenledi. Bu yıl düzenlenecek etkinliğin 90 dakika sürmesi bekleniyor. Ayrıca sosyal medya platformlarından canlı olarak izleyebileceksiniz. Eh Minecraft oyunu da 2009'da tam anlamıyla çıktı. Neredeyse oyun çıktığından beri bu etkinlik düzenli olarak düzenleniyor. Kısacası bu etkinlik Minecraft'ın fuar geleneği haline dönmüş.

MineCon2015ExpoHall.jpg


Türkiye'de Neden Düzenlenmiyor?
Minecon, 2010 yılından yana etkinliklerini kesintisiz olarak rastgele Avrupa ve belirli Asya ülkelerinde düzenliyor. Uzun lafı kısası bu olayı futbol maçı lig takım kurası gibi düşünebiliriz. Peki cidden bu konusunu aldığımız etkinlik neden bize hiç denk gelmedi? Ya da bizim ülkemizde olmuyor? Şimdi konuya açıklık getirelim ;
  • Türkiye'de Minecraft oyuncusunun diğer ülkelerin oyuncusuna göre düşük kalması.
  • Ülkemizde olan aktif oyuncuların Premium seviyesinin %12 oranında bulunması.
  • Türkçe'nin çok yaygın dil olmaması ve son zamanlarda yaşanan ulusal sorunlar...
  • Minecraft ekibinde Türkiye adına temsilci bulunmaması da bu durumu etkili kılıyor.
  • Türkiye'nin Avrupa Birliğinde yaşadığı ulusal sorunlar ve yaptırımlar vs. ( Döviz, vergi. )
Yukarıda gördüğünüz listeden yola çıkarsak Minecon'un ülkemizde etkinlik yani fuar düzenlememesinin en önemli bir sebebi ülkemizde var olan aktif Premium sayısının düşüklüğüdür. Bunun yanı sıra ülkemizin son zamanlarda yaşadığı ulusal ve çeşitli sorunlar Minecon ve başka oyun firmalarının ülkemizde fuar düzenlemesini güçleştiriyor. Maalesef gerçek gibi gelmese de gerçek... Minecon'un önümüzde olan yıllarda Türkiye'de etkinlik düzenleyip düzenlemeyeceği henüz bilinmiyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu durum hakkında düşüncelerinizi mutlaka yorumlara yazın.

turk-bayraklari-indir-2.png


Minecon 2019 Etkinliği
Eh tabii geçtiğimiz günlerde Minecon 2019'da gerçekleştireceği etkinliği düzenledi. Bu etkinlik sonucunda oyunun 1.15 ve 1.16 sürümününde gelecek özelliklerin ön gösterimine şahit olduk. Eğer bu ön gösterimleri incelemek istiyorsanız bu bağlantıya tıklamanız yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra Minecraft, 3 birbirinden farklı biyom için oylama düzenlemişti. Oylama sonucunda Karlı dağlar biyomu kazandı. Yapılan açıklamaya göre, "3 biyom arasından karlı dağlar biyomu öne çıktı. Bundan dolayı Minecraft'ın yeni sürümünde bu biyomu kullanacağız." ifadeleri kullanıldı. Görünüşe bakılırsa geçen konuda attığımız iddialar gerçek oldu. Bu arada haritanın grafiksel olarak görünümü incelemek istiyorsanız aşağıda olan resmi inceleyebilirsiniz. Resme bastığınız zamanda bu grafiksel resmin resmi direkt bulunan video bağlantısına gidersiniz.

1570045612872.png

Minecon 2019 Etkinliğinin Geçmiş Canlı Yayını
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Deleted User 108957

Yaratık Tuzağı: Çalışıyor
Katılım
22 Haziran 2019
Mesajlar
696
Elmaslar
849
Puanlar
8.425
Yer
Satürn
Discord İzni
Umarım Türkiye'de de yapılır. Ayrıca konuyu çok beğendim Yiğit, böyle devam.​
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Umarım Türkiye'de de yapılır. Ayrıca konuyu çok beğendim Yiğit, böyle devam.


İnşallah dediğiniz gibi ülkemizde de düzenlenir... Bunun yanı sıra konuyu beğendiğine sevindim <3
 

Aronshire

Das Leben ist zu kurz, du solltest es genießen

Discord:

Aronshire#8111

Katılım
22 Mayıs 2019
Mesajlar
728
Elmaslar
629
Puanlar
3.290
Yer
Kocaeli
Minecraft
Aronshire
Bence tek sebep Siyasi sorunlar. Bildiğiniz üzere Microsoft bir ABD şirketi. Bu yüzden yapılmadığını düşünüyorum ben. Bu arada klavyene sağlık güzel bir konsept ve anlatışın var :)
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Bence tek sebep Siyasi sorunlar. Bildiğiniz üzere Microsoft bir ABD şirketi. Bu yüzden yapılmadığını düşünüyorum ben. Bu arada klavyene sağlık güzel bir konsept ve anlatışın var :)


Aslında konuda sezdirmeye çalıştım fakat forum kuralları gereğince yazmadım. Burada belirttiğin için teşekkür ederim <3
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı