Sol Reklam

İnceleme Türkiye'de Corona Virüsünden Dolayı Alınan Son Önlemlerin Listesi!

  • Konuyu başlatan Silinen üye 79251
  • Başlangıç Tarihi
  • 625
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

53b290a31f956dbc7acd771e0e478e2a.jpg


Türkiye'de Corona Virüsünden Dolayı Alınan Son Önlemlerin Listesi!
Ülkemizde ölümcül Corona salgına karşın yoğun tedbirler alınmaya da devam ediyor.
Selam değerli forum okurları, bugün sizlerle birlikte gerek dünya gündemine gerekse de ülkemizin bir numaralı gündemi haline gelmiş olan Corona virüsü hakkında detaylı bir şekilde konuşacağım. Geçen hafta hepinizin bildiği gibi Türkiye'de ilk Corona virüsü vakası görüldüğü söylemişti. Bu vakanın söylenmesiyle birlikte okulların kapatılarak çok önemli bir adım atılmıştı ki bu en önemli tedbirlerden birisiydi. Tabii ki de bu tedbirler yeterli değildi ki son bir haftada alınan tedbirleri de detaylıca konuşacağız ancak ilk vakanın açıklanmasıyla da günler ilerledikçe o vaka sayısı da iyice artmaya başlamıştı. Son açıklanan verilere göre de Türkiye'de tamı tamına resmen 947 vaka ve 21 ölüm görüldü. Bu vaka ve ölü sayılarının da bu ilerleyen günlerde de maalesef ki artması bekleniyor. Belki de bu akşam olan açıklamada bin vakaya da o aniden yükselir. Şimdi ise konumuzun ana konusu olan Türkiye'de alınan önlemler hakkında detaylı bir şekilde sizlerle birlikte konuşalım.

coronavirus1.jpg


1 - Türkiye'de İlkokul, Ortaokul ve Liseler 2 ve Üniversite Kademeleri de 3 Hafta Tatil Edildi!
Ülkemize nihai Corona virüsünün gelmesiyle birlikte ilk alınan tedbirlerden birisi okulların tatil edilmesiydi ki okullar tatil edilmeden öncede Twitter platformunda birçok kullanıcı okulların tatil edilmesiyle ilgili paylaşımlar yapıyordu ki ani tatil konusu da ülke gündeminden düşmek bilmiyordu. Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk'da okulların bir hafta ara tatilin öne çekilip tatil olduğunu ve 1 haftada uzaktan eğitim olduğunu söylemişti ve üniversitelerde de buna özelde bir sistem uygulanacağını da altına çizmişti. Ziya Selçuk'un son yaptığı açıklamada da o nihai tatilin uzayıp uzamayacağı konusuyla alakalıydı. Bakanın yaptığı açıklamaya göre de bu var olan virüsün ülkemizde olan seyrine göre uzaktan eğitimin uzayıp uzamayacağı da netleşeceğini söylemişti. Uzun lafın kısacası ülkemizde vaka sayısı hızlı bir şekilde de artmaya da devam ederse büyük ihtimal tatilin uzatılması ön görülüyor ki böyle bir durumda da Milli Eğitim Bakanlığı da bu araya giriyor.

SchoolClassroom-1920x1080.jpg


2 - 65 Yaş ve Üstüne Belirli Bir Süreliğine de Sokağa Çıkma Yasağı Karar Verildi!
Bugün İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üzeri o vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağını resmen kamuoyuna duyurdu. İkinci bir duyuruya kadar 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkması pek de mümkün görünmüyor. Aynı zamanda da kronik hastalığı olanlarda sokağa çıkamıyor. Ortaya atılan söylenti ve iddialara göre de bu kararın alınmasında en çok yaşlıların dışarı çıkmasından dolayı etkili olduğu söyleniyor ki gerçekten de Türkiye'de İstanbul gibi şehir meydanları tamı boşken çoğunlukla yaşlıların dışarıda olduğu görülüyordu ki zaten virüsünde en çok bu ölüm oranının olduğu grupta o olduğu içinde böyle karara gidilmesi de çok doğru bir karar olmuş. Yakın zamanda da net virüs vakasının artmasıyla da birlikte hepimizin aklına gelmiş olan o en kötü senaryo da başımıza gelebilir. Yani bu en kötü senaryodan da demek istediğim ülke geneline sokağa çıkma yasağı yani tabiri caizse ülke genelinde karantina olabilir. Tabii bu karantinanın kısıtlı veya tam karantina olup olmadığına göre de durumlar değişebilir. Kısıtlı karantina olduğu takdirde o belirli saat aralıklarında dışarı çıkıp ihtiyaçlarımızı satın alabiliyoruz ve devlet de ihtiyaçlarımızı sorgusuz ve sualsiz olarak da tamamen karşılıyor.

fsm-koprusu.jpg


3 - Türkiye'de Kuaför, Berber, Lokantalar, Camiiler, Gazinolar, Kahvehaneler Kapatıldı!
Geçtiğimiz günlerde ve bugün alınan yeni yönetmelik kararlara göre de ülkemizde artık kuaför, berber, camiler, gazinolar, kahvehaneler, kamuoyuna açık statlar, termal alanlar, ılıcalar, hamamlar, bazı alışveriş merkezleri, bazı esnaf lokantaları ve buna benzer çoğu yer kapatıldı. Hal böyle olunca da ülke genelinde dışarıya çıkma oranında da büyük bir düşüş yaşandı. Geçtiğimiz günlerde de İstanbul Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, önlem amaçlıda mangal, ızgara ve piknik gibi şeyleri yasaklamıştı. Önümüzdeki günlerde de tedbirlerin genişlemesi de net olarak bekleniyor. 4. maddeye de geçelim.

ibb.istanbul-slide-3.png


4 - Ankara, Konya, Malatya ve Çorum Belediyeleri de Yaşlılara Ücretsiz Ulaşımı İptal Etti!
Türkiye'de sokağa çıkma yasağı alınmadan öncede belediyelerde bu konuda harekete geçmişti. En başta Konya Belediye Başkanı olan Uğur İbrahim Altay, 65 yaş üstü yaşlılara ücretsiz desteğin kesildiğini duyurmuştu. Bu duyurunun ardından da ardı ardına Malatya, Çorum ve Ankara belediyelerinde de aynı karar gelmişti. Bu net kararı da en son bugün Ankara Büyükşehir Belediye başkanı olan Mansur Yavaş'da duyurmuştu. Şimdi ise belediyeler, bugün 00.00'dan sonra dışarıya çıkan 65 yaş üstü birisini görürsek Beyaz Masa olan 153'ü aramızı istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti kanun yasalarına göre de bilinçli olarak dışarı çıkan yaşlılarda 2 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası alabilir. Tabii ki de market gibi alışverişlerde bir sorun teşkil etmeyeceğini söyleyebiliriz ancak dikkatli olmakta da fayda var, desek doğru olur. Bilinçli olalım ve iyileşelim.

5b96724766a97c0d7cded7b1.png


5 - THY, 73 Ülkeye Seferlerini Durdurup 65 Yaş Üstü Vatandaşları da Biletleri İptal Etti!
Alınan bir başka karara göre de Türkiye'nin en köklü hava şirketlerinden birisi olan o Türk Hava Yolları'ndan geliyor. Türk Hava Yolları'nın yaptığı son açıklamaya göre artık 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza bilet satılmayacağı ve 73 ülkeye de o seferlerin bir süreliğine durdurulduğunu açıkladı. Bugün bu listeye de 46 ülkenin eklenmesiyle tam sayı 73 oldu. İlerleyen zamanlarda da tüm ülkelere uçuşların durdurulması da olası görünürken Onur Air'de tüm ülkelere uçuşlarını durduğunu açıklayıp uçuşlara bir süre ara verdiğini resmen geçtiğimiz saatlerde de duyurdu. Hazırsanız 6. maddemize geçiş yapalım.

f5ace1215875eb669fbe49e6aa18db227622b55c11c49838.jpeg


6 - Ülke Dışından Gelenlere de Öğrenci Yurtlarında 14 Gün Karantina Kuralı Uygulanıyor!
Alınan bir başka karara göre de en önemli tedbirlerden birisi olan yurt dışından gelen yolculara da o 14 günlük karantina kuralıydı. Geçtiğimiz haftalarda okulların tatil edilmesiyle de öğrenci yurtları boşaltılmıştı. Özellikle bu Umre'den dönen 21.000 kişi de bu öğrenci yurtlarında yani Ankara'da karantina altına alınmışlardı ve var olan net bu 14 günlük karantina süreçleri de 14 gün bitene kadar sürecek. Bu geride bıraktığımız birkaç gün öncede Cumhurbaşkanı, karantina sürecinde olan herkese gerekli yiyecek, yemek, barına ve buna benzer temel ihtiyaçların karşılandığını duyurmuştu ve hatta birçok otel, işçi ve buna benzer yerlerin faturalarını da 1-2 ay geciktireceğini açıklayıp bir ekonomik paket hazırlamıştı. Detaylar içinde araştırma yapabilirsiniz. Bunun yanı sırada Türk Hava Yolları gibi Corona salgınından etkilenen şirketlerinde de var olan zararlarında devlet tarafından karşılanacağı da Bilim Kurulu toplantısının ardından da kamuoyuna net duyurulmuştu.

THY_updated_2-1.jpg


7 - Korona Virüsünden Ülke Genelinde Benzin, Motorin ve LPG'ye de İndirimler Yapılmıştı!
Geçtiğimiz günlerde de ülkemizde korona salgınından dolayı benzin, motorin ve LPG'ye de çeşitli indirimler yapılmıştı. Şu son zamanlarda ülkemizin ekonomik durumu her ne kadar kötü olsa da konu sağlık olunca da bu tür konulara net olarak girilmeksizin sorgusuz ve sualsiz indirim yapılmıştı. Şimdi ise indirimin artıp artmayacağı da tartışılırken vatandaşlarında tepkisi sert oluyor. Çünkü bu tür şartlar altında dışarıya çıkmakta vatandaşa o olabildiğince de saçma geliyor ki sizde bu konuda vatandaşımıza hak veriyor musunuz? Bu konu hakkında da düşüncelerinizi mutlaka o yorumlar da bekleyeceğim.

car-refueling-at-the-petrol-station.jpg


8 - İstanbul ve Sabiha Gökçen Hava Limanlarında da Turistlere de Yüksek Önlemler Alındı!
Türkiye'ye Korona salgının gelmesiyle birlikte de hava limanlarına ateş kontrolü yapan bu termal kameralar yerleştirilmişti ancak bu kameraların işlevi bir yere kadardı. Çünkü hastalığın belirtisi 14 gün sonra da belli olabiliyor ancak yurt dışından gelen turist ve vatandaşlara karşıda ilk haftalarda net bir önlem alınmıyordu. Neyse ki şu son haftalarda o yeni önlemlerin seviyesi iyice yükseltilip karantina süreçlerine girilmeye de başlandı. Alınan bir başka habere göre de o hava limanlarında işlemlerin yapıldığı yerler arasında 5-10 metrelik kırmızı çizgiler çekildiği de görüldü. Zaten az öncede 77 ülkeden fazla yerde de uçuşların durdurulduğunu söylemiştik. Yani bu durumdan ülkemizde turist, ekonomik ve uçuş anlamında büyük sıkıntılar yaşayacak gibi görünüyor. Şimdilik alınan önlemler başlıca bunlar görünüyor. Tabii ki de bu konumuz içerisinde bütün önlemleri yazamadım. Ha son olarak da bazı bölgelerde bankların toplanıp 100 kişiyi aşan o toplantılarında iptal edildiğini de söylemekte fayda var. Daha da doğrusu ön plana çıkan önlemleri sizler için detaylıca inceleyip yazdım. Yakın zamanda da gelecek önlemler içinde güncel bir konu olmasa da o güncel bir konuda açmayı düşünmüyor değilim. Açmış olduğum bu konuyu buraya kadar okuyup okumayan herkese teşekkür ederim. Ha bu arada unutmadan o net virüs vaka sayısının dünya genelinde son durumunu bu bağlantıdan da alabilirsiniz. Bu bağlantıda attığım canlı yayında bir Türk kanalına ait ki veriler sorgusuz sualsiz her an güncelleniyor. Yorumlar kısmında yorumlarınızı mutlaka bekliyor olacağım :)

sabiha-gokcen-havalimaninda-kirmizi-cizgi-uygulamasi-baslatildi-1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

iKaanStrafe

Merhaba Dünya, Seni Özledim
Premium

Discord:

iKaanStrafe

Katılım
26 Mayıs 2016
Mesajlar
1.577
Elmaslar
1.488
Puanlar
17.385
Yer
Chelyabinsk-Penza
Minecraft
iKaanStrafe
Herkese sokağa çıkma yasağı gelmeden önü kesilicek gibi değil.​
 

Statius

Katman Kayası
Yasaklandı

Discord:

Statius#2162

Katılım
21 Kasım 2019
Mesajlar
881
Elmaslar
1.130
Puanlar
9.675
Minecraft
DarkSad
Devletin önemli kişileri gerektiği, hatta gerektiğinden fazla önemli aldı fakat bizim çok "BİLGİN" insanlarımız tabii ki dinlemedi ve sokakta gezinmeye, yaşlılar ile yüz yüze görüşmeye devam etti. Sabah haberlerde izledim. Bir yaşlı, çıkmış habere diyor ki; bizim Sivas'ta hiçbir insana virüs bulaşmaz, bulaşan da hemen iyileşir. İşte bu gibi insanlar yüzünden zaten virüs dikkate alınmıyor, daha çok yayılıyor. Herkesin içine aşılanan "Bize bir şey olmaz!" söylemleri nedeniyle hiç kimse virüsü dikkate almıyor. Görüyorsunuz, 21 kişi ölmüş, artmaya devam ediyor. Sonra, devlet önlem almıyor, devlet işini yapmıyor.

Ek olarak belirtmem gerekiyor ki çok fazla önlem alındı fakat önlemler yetersiz. Birçok ülke sokağa çıkma yasağını yeni yeni veriyor. Biz bu ülkelerin arasında olmamalıyız. Ekonomiye ne kadar darbe indirecekse indirsin bir an önce sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli. Ülkemizin insanı çok duyarsız. Bunların yanında PTT gibi birçok kurumun kapanması lazım. Bunların yanında AVM gibi birçok nokta kapanmalı. İnsanlar 1 hafta alışveriş yapmazsa ölmez, yani umarım.
 
Son düzenleme:

Anathory

M & A | Tasarımdan animasyona her türden hizmet!
Emektar

Discord:

Anathory#8248

Katılım
17 Temmuz 2018
Mesajlar
891
Elmaslar
1.300
Puanlar
7.530
Yararlı konu, ellerine sağlık.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Herkese sokağa çıkma yasağı gelmeden önü kesilicek gibi değil.


Sizlerinde söylemiş olduğu gibi sokağa çıkma yasağı gelmeden duracak gibi görünmüyor, hayırlısıyla gelecek.

Devletin önemli kişileri gerektiği, hatta gerektiğinden fazla önemli aldı fakat bizim çok "BİLGİN" insanlarımız tabii ki dinlemedi ve sokakta gezinmeye, yaşlılar ile yüz yüze görüşmeye devam etti. Sabah haberlerde izledim. Bir yaşlı, çıkmış habere diyor ki; bizim Sivas'ta hiçbir insana virüs bulaşmaz, bulaşan da hemen iyileşir. İşte bu gibi insanlar yüzünden zaten virüs dikkate alınmıyor, daha çok yayılıyor. Herkesin içine aşılanan "Bize bir şey olmaz!" söylemleri nedeniyle hiç kimse virüsü dikkate almıyor. Görüyorsunuz, 21 kişi ölmüş, artmaya devam ediyor. Sonra, devlet önlem almıyor, devlet işini yapmıyor.

Ek olarak belirtmem gerekiyor ki çok fazla önlem alındı fakat önlemler yetersiz. Birçok ülke sokağa çıkma yasağını yeni yeni veriyor. Biz bu ülkelerin arasında olmamalıyız. Ekonomiye ne kadar darbe indirecekse indirsin bir an önce sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli. Ülkemizin insanı çok duyarsız. Bunların yanında PTT gibi birçok kurumun kapanması lazım. Bunların yanında AVM gibi birçok nokta kapanmalı. İnsanlar 1 hafta alışveriş yapmazsa ölmez, yani umarım.


Bu söylediklerinizin hepsine tamamen katılıyorum. Maalesef, dediğiniz gibi insanlarımız çok duyarsız ve inatla çıkıyorlar :'(

Yararlı konu, ellerine sağlık.


Öncelikle açtığım bu konuyu yararlı bulmana sevindim ki bu güzel yorumun için ayırca da teşekkür ederim ?
 

Tekel Mavisi

Odunlara Vur Vur Vur!

Discord:

Tekel Mavisi#8674

Katılım
18 Temmuz 2016
Mesajlar
36
Elmaslar
11
Puanlar
0
Yaş
22
Yer
Kocaeli
Mantıklı konu haberi olmayanlar baksın :)
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Mantıklı konu haberi olmayanlar baksın :)


Merhabalar, açtığım konuyu mantıklı bulduğunuza sevindim ki dediğiniz gibi bu olaylardan haberdar olmayanlar için okunması gerekiyor :))
 

Ada06

system administrator
Emekli

Discord:

adagursoy

Katılım
24 Ocak 2019
Mesajlar
811
Elmaslar
485
Puanlar
11.370
Yer
Muğla
Minecraft
AdaGursoy
Kim uyacak ki :(
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Kim uyacak ki :(


Maalesef, şu an 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı olsa bile halen çıkmaya çalışan yaşlılar var ki gerçekten de içler acısı bir durumdayız :'(
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı