Sol Reklam

theKomut kimdir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

theKomut

Usta bir kodlayıcı.. Normal bir pluginer..
Elmaslar
120
Puanlar
6.570
Yer
İstanbul
Minecrafttaki Takma Adım : theKomutMCTR
Gerçek Adım : Arda Kaan
Soy Adım : Arslan
Yaşadığım Şehir : İstanbul
En çok yapmayı sevdiğim şey : Oyunlarda kodlamaları öğrenip güzel işler başarmak.

Gelelim en uzun yere MC-TR'ye nasıl geldim ondan önceki olaylar :

Küçüklükten beri kodlamayla ilişkim vardi her oyunun nasıl yapıldını merak ederdim ingilizceyi öğrendiğimde bu ne işime yarıyacak derdim. Fakat 11 yaşıma geldimde çok fazla şey aklıma geldi ve az kıt olsada ingilizcemle bunları araştırdım oyunlardaki kodlamalari öğrendim ilk gördüğümde hep öğrenmeye üşenirdim sonra minecrafta kodlamaya başladım nekadar garip bilmiyorum ama minecraft hileleri yazip gamemode 1 aldıktan sonra bakış açıım değişmişti fakat hala kodların yarısını bilmiyorum umuduyla yine umudumu kaybetmiştim ardından ise 1-2 ay geçti yine oyun oynarken yanlışıkla / basıp taba basmamla çok değişik olaylar keşfettim oyundaki tüm komutları gördüm ve nerdeyse hepsini çevire çevire denedim bazılarında yanlış şeyler yaptim bazilarinda ise doğru işlemler yaptım komutların hepsini böle yaparak azda olsa bir komut becerisi kaydettim ardından ise internette dolaşırken tek komut bloğu adlı şey ilgimi cekti ve de videoya girdim izledim ve bunların nasıl yapıldını merak ettim ingillizce forumlardan anlamadığım komutları öğrendim ne yazıkki anlamadığım komutlar çok önemli ve tek komut bloğu yapmakta kullanacağım komutlarmış 1 ay ara geçti ve bir program keşfettim mcedit diye ve tek komut bloğu yapılıyordu hemen programi açıp bir kaç kod yazdım ve basit bir şey çıkarttım fakat ilk kez bir tek komut bloğu yazdığım için çok mutluydum ardından daha basit tek kmout bloğu yaptım bir kaç forumda paylaşacaktımkii o program bozuldu ve artık ordan tek komut bloğu yapılmıyordu bende eskiden progarmla yaptığım tek komut bloğunu iyice inceledim inceledim ve kendim elimle girişini yapmayı test ettim girişini yapabildim ardından gaza geldim ve 1 gün boyunca o kodla uğraştım ve sonunda kendi elimle nasıl yazıcamı ezberlemiştim ve ardından tek komut blokları kodladım ve sular gibi geldi geçti fakat tek komut blokları yaptımda youtube kanalıma koymuştum bir serveir çok sevmiştim ozaman ismim KomutBeyMT di servera girdimde ismimin anlamını merak etmişlerdi ve bende youtube kanalımın linkini verdim videolarımı izlediler ve bana küfür ettiler yediremediler ve bunları sen yapmadın gibi sözcükler söleyince moralim alt üst olmuştu cs 1.6 ya geri döndüm cs 1.6da skriptler vs şeyler yazmaya başladım fakat bu fazla sürmedi skript gibi şeyleri test ederken ban yemmele birlikte cs go ve cs 1.6 da skript ve dll gibi şeyler yazmayıda tamamen bıraktım bu sıralarda abimin dersleri vardi örneğin pacmani visual stuidodan en baştan yapmasi gibiydi abim bunu tamamlayınca ben meraklı melağat olarak hemen girdim ve ne yaptına baktım ilk başta hiç bişey anlamasam bile programin ismini abimin telefonundan internete yazdımda birsürü şey gördüm çoğu oyunun yarısının bunla yapıldığını ve bir sürü program gibi bir çok şey vede kodlamalara baktığımda minecrafttaki gibi becerebileceğimi düşündüm fakat bunu hiç başaramadım 1-2 program yazdım onlarıda kendim tarafındam beğenmedim sonra minecrafta geri dönmeyi tercih etttim geri döndümde hala kodlamalari unutmamıştım pluginerlarin alemine katıldım ve sunuculara baktımda çok gelişmişti menülerden tutun daha bir çok şey bende hemen pluginercı olmaya karar verdim pluginerlık düşündümdende kolaymış bir gün yanlışıkla dosyaları karıştırırken plugini türkçeleştirmemlle pl paketleri filen yapmaya başladım ve bu iştede 1 -2 plugin paketi satınca başarılı oldumu düşünüp bu işi devam ettirecektim fakat tek komut bloğu türkiyede daha az yapan oldunu fark edince hemen kmout bloklarıyla icat gibi şeylere başladım oyundaki yeni taglar vs gibi şeyleri ezberlemeye çalıştım ve hepsini ezberledim fakat bu 1 ay gibi bir süremi aldı fakat bu işe devam etmeliydim birsürü tek komut bloğu geliştirmiştim bunların hiç birini beğenmeyip koymadım ardindan pluginerlığa geri döndümde java developer diye bir olayın oldunu keşfettim ve biraz uğraştımda ilk yaptığım şey benden ne beklersiniz eclipse ve mmcb ile yaptığım hackdi ismini son komutcu hacks v1 koymuştum ve gerçekten çok emek verip killaura vs gibi şeyler yapmıştım lütfen forumdaki kişiler kızmasın buda bir başarıdır :D ardından ise bu olayın kötü birşey oldunu hile kullanıp bir topluluğun emeğini yediğimi öğrenip bıraktım şuan hala java kodlamasından anlıyorum ama plugin yapmaya üşeniyorum ardından ise daha gelişmiş bi tek komut bloğu yaparak film karakterleri 2 gün önceki hikayem başladı..

Hayvan gibi yazım yanlışı var biliyorum :D

Üşenip okumadım

Okuyamayanlar İçin tavsiye Google Translateye yapıştırıp okutsunlar her gün 5 DK yeterli olacaktır :D

Hepsini okudum üşenmeden :D[DOUBLEPOST=1503081130,1503080980][/DOUBLEPOST]Bide bişi sorcam ama alakasız
Şu mesajın altına nasıl resim yazı felan koyuyonuz

Hepsini okudum üşenmeden :D[DOUBLEPOST=1503081130,1503080980][/DOUBLEPOST]Bide bişi sorcam ama alakasız
Şu mesajın altına nasıl resim yazı felan koyuyonuz
İmza yeri var kullanıcı yerinde ordan değiştirebilirsin.

Hepsini okudum.Knk o sana küfür edenleri bi bana göster.Ben onları adam ederim. :DDDDD

Hepsini okudum.Knk o sana küfür edenleri bi bana göster.Ben onları adam ederim. :DDDDD
haha: D knk senin bu saate ne işin var musaitsen map filen yapalım canım sıkılıyo ve ya arayım map oynuyalım yeni korku haritasi gelmiş

haha: D knk senin bu saate ne işin var musaitsen map filen yapalım canım sıkılıyo ve ya arayım map oynuyalım yeni korku haritasi gelmiş
Knk ben laptopdayım.Annem kalkarsa oturabilirim.

Knk ben laptopdayım.Annem kalkarsa oturabilirim.
tm knk bekliyorum dc gelde orda haberdar edersin 3 e kadar uyumucam bugun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yukarı