Sol Reklam
Sağ Reklam

Tanıtım Teknoinsan - Yapay Zeka (AI) Nedir? #2

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
P

Proomp

Ziyaretçi
5.jpg


Şirkette Yapay Zeka
Yapay zeka teknolojisi, bir zamanlar insan gücü gerektiren süreçleri veya görevleri otomatikleştirerek kurumsal performansı ve üretkenliği iyileştiriyor. Yapay zeka ayrıca hiçbir insanın asla yapamayacağı bir ölçekte verileri anlamlandırabilir. Bu yetenek, önemli ticari faydalar sağlayabilir. Örneğin Netflix, şirketin müşteri tabanını 2017'de yüzde 25'ten fazla büyütmesine yardımcı olan bir kişiselleştirme düzeyi sağlamak için makine öğrenimini kullanıyor.

Çoğu şirket veri bilimini bir öncelik haline getirdi ve buna yoğun bir şekilde yatırım yapıyor.
Gartner'ın 3.000'den fazla CIO (Bilişim Kurulu Başkanı) ile yaptığı yakın tarihli ankette, katılımcılar; analitik ve iş zekasını kuruluşları için en iyi farklılaştırıcı teknoloji olarak sıraladı. Ankete katılan CIO'lar, bu teknolojileri şirketleri için en stratejik olarak görüyor.

Yapay zeka, çoğu işlev, işletme ve endüstri için değerlidir. Aşağıdakiler gibi genel ve sektöre özel yazılımlar içerir:

  • Belirli müşterilerin bir şirketle ilişkileri boyunca nasıl harcama yapacağını tahmin etmek için işlemsel ve demografik verileri kullanmak
  • Müşteri davranışı ve tercihlerine göre fiyatlandırmayı optimize etmek
  • X-Işını görüntülerini analiz etmek için görüntü tanımayı kullanmak gibi

Şirketler Yapay Zekayı Nasıl Kullanır?
Harvard Business Review'a göre , şirketler öncelikle yapay zekayı şu amaçlarla kullanıyor:
  • Güvenlik ihlallerini tespit etmek ve önlemek (yüzde 44)
  • Kullanıcıların teknolojiyle ilgili sorunlarını çözmek (yüzde 41)
  • Üretim yönetimi işini otomatikleştirerek azaltmak (yüzde 34)
  • Onaylı teknoloji satıcılarını kullanmada şirket içi uyumluluğu ölçmek (yüzde 34)

5.jpg

Yapay Zekanın Benimsenmesini Sağlayan Nedir?
Sektörler arasında yapay zeka geliştirmeyi üç faktör sağlıyor:
  • Uygun maliyetli, yüksek performanslı bilgi işlem özelliği. Buluttaki emtia bilgi işlem gücünün bolluğu, uygun fiyatlı, yüksek performanslı bilgi işlem gücüne kolay erişim sağlar. Bu geliştirmeden önce, yapay zeka için mevcut olan tek bilgi işlem ortamları bulut tabanlı değildi ve maliyet engelleyiciydi.
  • Eğitim için büyük miktarda verinin olması. Doğru tahminleri yapabilmek için yapay zekanın çok sayıda veri üzerinde eğitilmesi gerekiyor. Verileri etiketlemek için farklı araçların ortaya çıkması ve ayrıca kuruluşların hem yapılandırılmış hem de yapılandırılmamış verileri depolayıp işleyebilmelerinin kolaylığı ve uygun fiyatlı olması, daha fazla kuruluşun yapay zeka algoritmaları oluşturmasını ve eğitmesini sağlıyor.
  • Rekabet avantajı sağlaması. Kuruluşlar, yapay zeka içgörülerini iş hedeflerine uygulamanın rekabet avantajını giderek daha fazla kabul ediyor ve bunu iş genelinde bir öncelik haline getiriyor. Örneğin, yapay zeka tarafından sağlanan hedefe yönelik öneriler, şirketlerin daha iyi kararları daha hızlı almasına yardımcı olabilir. Yapay zekanın özelliklerinin ve yeteneklerinin birçoğu daha düşük maliyetlere, daha düşük risklere, daha hızlı pazara sunma süresine ve çok daha fazlasına yol açabilir.

Kurumsal Yapay Zekalar Hakkında 5 Yaygın Efsane
Birçok şirket yapay zeka teknolojisini başarıyla benimsemiş olsa da, yapay zekanın yapabilecekleri ve yapamayacakları hakkında da oldukça fazla yanlış bilgi var. Burada, yapay zeka ile ilgili beş yaygın efsaneyi görüyoruz:
  • 1. Efsane: Kurumsal yapay zeka, kendin yap yaklaşımı gerektirir.
    Gerçek: Çoğu kuruluş, hem kurum içi hem de kullanıma hazır çözümleri birleştirerek yapay zekayı benimsiyor. Şirket içi yapay zeka geliştirme, şirketlerin benzersiz iş gereksinimlerine göre özelleştirmesine olanak tanır; önceden oluşturulmuş yapay zeka çözümleri, daha yaygın iş sorunları için kullanıma hazır bir çözümle uygulamanızı kolaylaştırmanıza olanak tanır.
  • 2. Efsane: Yapay zeka hemen sihirli sonuçlar verecektir.
    Gerçek: Yapay zeka başarısına giden yolda zaman, dikkatli planlama ve başarmak istediğiniz çıktılar hakkında net bir fikir gerektirir. Rastgele bir dizi bağlantısız yapay zeka çözümü sunmaktan kaçınmak için stratejik bir çerçeveye ve yinelemeli bir yaklaşıma ihtiyacınız var.
  • 3. Efsane: Kurumsal yapay zeka, insanların onu çalıştırmasını gerektirmez.
    Gerçek: Kurumsal yapay zeka, robotların kontrolü ele almasıyla ilgili değildir. Yapay zekanın değeri, insan yeteneklerini artırması ve çalışanlara daha stratejik görevler için serbest bırakmasıdır. Ayrıca yapay zeka, doğru verileri beslemek ve onunla doğru şekilde çalışmak için insanlara güvenir.
  • 4. Efsane: Ne kadar çok veri o kadar iyi.
    Gerçek: Kurumsal yapay zeka, akıllı verilere ihtiyaç duyar. Yapay zekadan en etkili iş içgörülerini elde etmek için verilerinizin yüksek kaliteli, güncel, alakalı ve zenginleştirilmiş olması gerekir.
  • 5. Efsane: Kurumsal yapay zeka, başarılı olmak için yalnızca verilere ve modellere ihtiyaç duyar.
    Gerçek: Veriler, algoritmalar ve modeller bir başlangıçtır. Ancak bir yapay zeka çözümü, değişen iş ihtiyaçlarını karşılamak için ölçeklenebilir olmalıdır. Bugüne kadar çoğu kurumsal yapay zeka çözümü, veri bilimcileri tarafından el yapımı olarak yapılmıştır. Bu çözümler manuel kurulum ve bakım gerektirir. Yapay zeka projelerini başarılı bir şekilde uygulamak için, yapay zeka ile ilerlerken yeni gereksinimleri karşılayacak şekilde ölçeklenecek yapay zeka çözümlerine ihtiyaç var.



Yapay Zeka (AI) Nedir? #1'i okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
Yapay Zeka (AI) Nedir? #3'ü okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
S

Silinen üye 36023

Ziyaretçi

Çok geniş kavram.. Konu için teşekkürler.
 

yercekimsiz

sv_gravity 0

Discord:

Libris#7386

Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
389
Elmaslar
481
Puanlar
7.305
Yapay zekaya bir giriş yapmak isteyenler için fena sayılmaz bir kaynak olmuş. Yapay zekanın metodolojisine de bi' değinirsen çok daha bilgilendirici bir konu hazırlayabilirsin. Eline sağlık.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı