Sol Reklam

Taktik Savaşları Set 2

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

• Crake •

• Ağlamak ruhun kanama şeklidir •

Discord:

Crake#3111

Katılım
28 Ağustos 2019
Mesajlar
355
Elmaslar
309
Puanlar
3.060
Yer
İstanbul • 17
Minecraft
• Crake •
TFT Set 2 Güncellemesi
Set 2 adı verilen bu güncelleme, ilk setteki “köken” mekaniğini “element” mekaniğiyle değiştiriyor ve Alev, Elektrik, Çöl gibi birçok yeni sınıfı beraberinde getiriyor. İlk setten tanıdık olduğumuz Veigar ve Brand gibi şampiyonları da içeren güncelleme, Soraka, Yorick, Qiyana ve Malphite gibi TFT’de hiç görmediğimiz şampiyonları da kadrosuna ekleyerek yepyeni bir deneyim sunmayı amaçlıyor.
images.jpg

Tabii ki Taktik Savaşları’nın ikinci setiyle değişen tek şey şampiyonlar ve sınıflar değil. Artık oyunda tahtada kullanabildiğimiz 4 satır var. Önceki sette bu sayı 3’tü ve profesyonel oyuncuların da söylediği gibi 3 satır strateji sayılabilecek bir oyun için yeterli olmuyordu. Rito bu sayıyı 4’e çıkararak hem şampiyonların özelliklerini daha efektif kullanmak adına bir kapı aralamış oldu, hem de oyunda deneysel dizilimler yapmak isteyen oyuncuların önünü açtı.
sss.PNG

Her oyunda artık rastgele bir güçlendirme verecek bir hücre yer alacak. Elemental hücrelere konulan şampiyonda ekstra güçlendirme olacak. Elemental Hücrelere konulan şampiyonların bir eşya yuvası dolar, üç eşyalı bir şampiyon hücreye konulursa güçlendirme kazanamaz. Okyanus, Alev, Rüzgar veya Dağ güçlendirmesine göre Qiyana gelecek.
Tabii ki Taktik Savaşları’nın ikinci setiyle değişen tek şey şampiyonlar ve sınıflar değil. Artık oyunda tahtada kullanabildiğimiz 4 satır var. Önceki sette bu sayı 3’tü ve profesyonel oyuncuların da söylediği gibi 3 satır strateji sayılabilecek bir oyun için yeterli olmuyordu. Rito bu sayıyı 4’e çıkararak hem şampiyonların özelliklerini daha efektif kullanmak adına bir kapı aralamış oldu, hem de oyunda deneysel dizilimler yapmak isteyen oyuncuların önünü açtı. Dördüncü satırın yanında Taktik Savaşlarına bir de Karşılaşmanın Elementi adına yeni bir mekanik eklendi. Karşılaşmanın elementi sayesinde her oyunun başlangıcında rastgele seçilen 2 kareye Alev, Okyanus, Dağ ve Rüzgar elementlerinden biri atanıyor ve bu kareye konan şampiyon kareye özel, çatışma boyunca süren bir güçlendirme alıyor. Alev %30 saldırı hızı, Okyanus ilave +30 mana, Dağ +30 kalıcı HP ve Rüzgar +30 saldırılardan sakınma şansı sağlıyor ve Dağ güçlendirmesinin özelliği birikebiliyor. Yani bir şampiyonu Dağ karesinde sürekli olarak tutarsanız, her el can kazanabiliyor. Bu mekanik oyun ilerledikçe özellikle tank şampiyonlar için vazgeçilmez bir hal alıyor. Ha unutmadan, elemental hücreler şampiyonunuzdaki 1 eşya slotunu dolduruyor. Yani 3 eşyalı bir şampiyonunuz varsa bu hücre üstüne koymanız onu güçlendirmiyor.
Elementlerin Yükselişi’yle birlikte, Elementalist Lux oyuna eklendi ve tam 7 altınlık bir fiyatı var.
Sınıflar
Simyacı(Singed)
Suikatçi(Zed, Qiyana, Nocturne, LeBlanc, Diana ve Kha’Zix)
Avatar(Lux)
Gözü Dönmüş(Renekton, Jax, Volibear, Dr. Mundo, Sion ve Olaf)
Kılıç Ustası(Yasuo, Sivir, Aatrox ve Master Yi)
Efendi(Zyra, Malzahar, Annie, Azir, Zed ve Yorick)
Doğa Sakini(Ivern, Maokai ve Neeko)
Sihirbaz(Vladimir, Taliyah, Syndra, LeBlanc, Veigar ve Brand)
Mistik(Mistik, Soraka, Janna, Master Yi ve Nami)
Yırtıcı(Warwick, Kog’Maw, Skarner ve Rek’Sai )
Kolcu(Vayne, Varus, Kindred,Ashe,Ezreal,Twitch)
Gardiyan(Ornn, Nasus, Thresh, Braum, Nautilus, Malphite ve Taric)

Elementler (eski adıyla Kökenler)

Eski adı kökenler olan Elementler, bu güncellemede de en az sınıflar kadar önem taşıyor. Hatta sınıflardan daha büyük bir genişliğe sahip oldukları düşünülürse, ordunuzu yaratmanız açısından size daha fazla esneklik sağlayarak kartlarınızı istediğiniz an istediğiniz gibi oynamanıza olanak sağlıyorlar. Genel olarak Ateş, Okyanus, Dağ gibi bildiğimiz Runeterra doğasından oluşan elementler arasından en göze çarpanları şüphesiz Gölge, Orman ve Kristal. Diğer elementler de en az bu üçü kadar güçlü ancak bu üçü PBE’de oynanan oyunlar ve yapılan yorumlar ardından en fazla talep görenleri.​
Alev
Mensuplar: Zyra, Diana, Varus, Qiyana*, Kindred, Annie, Brand, Lux
Özellik: Alev elementli şampiyonlar tahtaya sürüldüğünde içinde bulundukları hücrenin etrafını yakarak hücreyle etkileşime giren rakiplere 5 saniye boyunca hasar verirler. Bu hasar 3 alev şampiyonunda %80, 6 alev şampiyonunda %175, 9 alev şampiyonundaysa %275 olur.
Okyanus
Mensuplar: Vladimir, Thresh, Syndra, Qiyana*, Nautilus, Nami, Lux
Özellik: Okyanus elementli şampiyonlar her 4 saniyede bir mana yenilerler. iki sinerjide +10, dört sinerjide +20, altı sinerjideyse +40 mana yenilerler.
Işık
Mensuplar: Aatrox, Soraka, Yorick, Lux, Vayne, Jax, Nasus
Özellik: Işık elementine sahip tüm şampiyonlar kendi takımlarından bir ışık şampiyonu katledildiğinde fazladan saldırı hızı kazanır ve can değerlerinin çeyreği iyileşir.
Gölge
Mensuplar: Malzahar, Veigar, Kindred, Lux, Yi, Sion
Özellik: Gölge elementi şampiyonları savaş başladığında 5 saniye boyunca ekstra hasar verir. Bir şampiyonu katlettiklerinde bu etki yenilenir ve tekrar 5 saniye boyunca ekstra hasar verirler.
Buzul
Mensuplar: Warwick, Volibear, Braum, Olaf, Lux, Ezreal

Özellik: Buzul şampiyonlarının saldırıları, hedeflerini 1,5 saniye boyunca sersemletme şansına sahiptir. Bu şans buzul şampiyonlarının sayısı arttıkça artar. Genellikle Kolcu ve Kılıç Ustası gibi basit saldırılara dayalı kompozisyonlara karşı counter olarak kullanabilen Buzul, ilk setin başlangıcında epey güçlüydü. İkinci sette de Olaf, Ezreal ve Warwick gibi şampiyonlarla iyi bir erken-orta oyun element seçimi olabilir.

Orman
Mensuplar: Ivern, Neeko, Maokai, LeBlanc, Lux
Özellik: Orman şampiyonları çatışmanın başında rastgele bir orman şampiyonunun birebir kopyasını oluşturur. Bu kopyaya şampiyonun üstündeki eşyalar da dahil edilir. Bu Maokai ve Ivern’i tank olarak kullandığınız bir senaryoda oldukça yararlı olacaktır çünkü hiçbir efor sarfetmeden ve tahta kapasitenizi artırmadan fazladan bir şampiyona sahip oluyorsunuz.
Kristal
Mensuplar: Skarner, Ashe, Taric, Lux
Özellik: Kristal elementli şampiyonların bir yetenek veya basit saldırıdan alabilecekleri hasarın bir sınırı vardır. İki kristal şampiyonda alabilecekleri maksimum tekil vuruş hasarı 100’e, 4 şampiyonda da 60’a düşer. Bu da Kristal elementini Veigar veya Brand gibi rakibi tekleyebilecek sihirbazlara karşı epey güçlü bir koz yapıyor.
Zehir
Mensuplar: Kog’Maw, Dr. Mundo, Twitch, Singed
Özellik: Zehir adından da anlaşılacağı gibi, bu element genellikle Vadi’nin pis kahramanlarının dahil olduğu bir gruba sahip. Bu şampiyonların özelliğiyle hasar aldıkları rakibin manasını %50 artırıyor olmaları. Twitch ve Kog’Maw gibi uzaktan vuran ve arkalara yerleştireceğiniz şampiyonlarda pek efektif kullanılamayacak bu güçlendirme, Singed ve Dr. Mundo için eşsiz bir gücü temsil edebilir. Özellikle Singed’ın Simyacı sınıfından aldığı tahtada sürekli koşma mekaniğini düşünürseniz.
Elektrik
Mensuplar: Zed, Ornn, Volibear
Özellik: Elektrik şampiyonları birlikte savaşa sürüldüğü zaman yaptıkları veya aldıkları kritik vuruşlar yakındalarındaki rakiplere hasar verir. İlk setteki İyon Kıvılcımı’nı hatırlıyorsanız, buna epey benzer bir etki.
Çöl
Mensuplar: Azir, Sivir, Renekton, Kha’Zix
Özellik: Çöl elementli kahramanlar rakibin zırhını azaltır. Bu güçlendirme iki çöl şampiyonunda %50, dört çöl şampiyonunda da %90’a çıkar. Oyunun erken aşamalarında büyük anlam ifade etmeyecek güçlendirme 4’lü bir komboda oyun sonu büyük farklar yaratabilir. Üstüne bir de Kolcu veya Kılıç Ustası gibi bir güçlendirmeyle birleştirilirse.
Çelik
Mensuplar: Nocturne, Rek’Sai, Lux
Özellik: Çelik şampiyonları canları yarıya düştüğünde kısa bir süre boyunca hiç hasar almazlar. Bu sinerji maksimum 4, minimum 2 olmak üzere şampiyon sayısı katınca artar.
Rüzgar
Mensuplar: Yasuo, Janna, Qiyana, Lux
Özellik: Rüzgar şampiyonları sahaya çıktığında takım arkadaşlarına saldırılardan sakınma şansı verir. Bu şans iki şampiyonda %25, 3 şampiyonda %40, 4 şampiyonda %60 olur. Tıpkı Buzul elementi gibi bu element de basit saldırıları ana hasar kaynağı olarak alan kompozisyonlara karşı güçlü bir koz olabilir.
Dağ
Mensuplar: Taliyah, Malphite, Qiyana
Özellik: Dağ elementli şampiyonlardan biri savaş başladığı anda 1500 birimlik bir kalkan kazanır. İki dağ şampiyonuyla açılan sinerji, kalkan alacak şampiyonu rastgele seçer. Tıpkı birinci setteki Seçkin güçlendirmesi gibi. Ancak bu güçlendirme 2’den yukarı bir dereceye sahip değil, yani erken ve orta oyun dışında kullanılması pek akla yatkın değil


Destek Alınan Site;




 

EchTR

echtr of legend

Discord:

EchTR#1848

Katılım
2 Aralık 2016
Mesajlar
845
Elmaslar
629
Puanlar
8.060
Yer
İzmir
güzel bir makale olmuş ellerine sağlık
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

League of Legends oyuncuları için oldukça yararlı ve işlevli bir makale olmuş. Kalemine sağlık! <3
 

• Crake •

• Ağlamak ruhun kanama şeklidir •

Discord:

Crake#3111

Katılım
28 Ağustos 2019
Mesajlar
355
Elmaslar
309
Puanlar
3.060
Yer
İstanbul • 17
Minecraft
• Crake •

• Crake •

• Ağlamak ruhun kanama şeklidir •

Discord:

Crake#3111

Katılım
28 Ağustos 2019
Mesajlar
355
Elmaslar
309
Puanlar
3.060
Yer
İstanbul • 17
Minecraft
• Crake •
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı