Tartışma Sunucu Ödülleri Nasıl Olmalı?

1000dev

Koydum Çalışma Masasını
Yönetici
Emektar

Discord:

1000dev

Elmaslar
49
Puanlar
345
Yer
İstanbul
Discord İzni
Minecraft
1000dev
Merhaba değerli MC-TR üyeleri,

Forumda uzun süredir bulunan ara ara yapılan sunucu ödülleri etkinliğini geçtiğimiz aylarda tekrar başlatmış olup ödüller konusunda değerlendirmeler yapmaktaydık fakat bazı sunucu sahiplerimizin sunucuları değerlendirme sürecinin yanlış yapıldığını ve haksız, dikkatsiz bir değerlendirme yapıldığını söylemektelerdi.

Sizce sunucu ödülleri değerlendirme sistemi nasıl olmalı kimler değerlendirmeli?

Ayrıca şunu demek isterim ki; değerlendirme yerine sunucu tanıtım konularını puanlama sistemi getirelim mi?

KnightForApplez

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
76
Puanlar
13.420
Minecraft
KnightForEyes
Merhaba değerli MC-TR üyeleri,

Forumda uzun süredir bulunan ara ara yapılan sunucu ödülleri etkinliğini geçtiğimiz aylarda tekrar başlatmış olup ödüller konusunda değerlendirmeler yapmaktaydık fakat bazı sunucu sahiplerimizin sunucuları değerlendirme sürecinin yanlış yapıldığını ve haksız, dikkatsiz bir değerlendirme yapıldığını söylemektelerdi.

Sizce sunucu ödülleri değerlendirme sistemi nasıl olmalı kimler değerlendirmeli?

Ayrıca şunu demek isterim ki; değerlendirme yerine sunucu tanıtım konularını puanlama sistemi getirelim mi?
Ben doğru şöyle demek isterimki... En başarılı olan deyil gerçekten en Orijinal sunucu alması hoş olur. Yani diğer sunuculardan farklı olan sunucular kazanmalı. Yok HUB yapmışta... YOk çok oyuncuusu varda... Sunucu diğer sunucularla aynıysa bir anlamı olmaz bile. Bide Official şey bu. Şimdi 1 dakikada bulduğumuz p2w copy paste sunucusu olursa nolucak? Tabi çoğu insan takmaz bile ama.... Neyse devamını getirmeyim

Bu yazdığımı çoğu yönetici nefret edicek. Beni bilenlerde dahil. Çoğu zaten sevmez beni çünkü gerçekten sunucuları copy paste mi vb diye değerlendiriyorum. Çoğu sunucu copy paste olunca kim kazansa nolucak... Yada Arka planda Para yürürse tabi... MC-TR'e de pek... güvenim kalmadı.

Bu onca yıldır yazdığım en dürüst şeydir. İsterseniz silebilirsiniz. Sadece bildirmem yeterli. MC-TRye güvenim kalmadı. Ve eğer böyle bi sistemdende Ağır Pay to Win, Copy paste sunucusu kazanırsa bu sefer mc-trden tamamıyla umudumu kesicem. Başarılar. Objectiflik ve Orjinallik Çok yaşa.

xdredd

Minecraft Mapper

Discord:

xdredd. / a7a

Elmaslar
251
Puanlar
3.255
Minecraft
atakamisama
'Sizce sunucu ödülleri değerlendirme sistemi nasıl olmalı kimler değerlendirmeli?'

Sorusuna yanıt bakınmak için forumda gezmek istedim lakin projects.gg harici hiçbir sunucu göremedim. Belki yeni açılan nagaskyblock'tu sanırsam o sunucu da olabilir.

'bazı sunucu sahiplerimizin sunucuları değerlendirme sürecinin yanlış yapıldığını ve haksız, dikkatsiz bir değerlendirme yapıldığını söylemektelerdi.'

Neye göre? Kime göre?
Açtıkları ultraopskyblock sunucularını bir de utanmadan değerlendirmek mi istiyorlar? Copy pastelerden geçilmeyen sunucular nasıl oluyor da böylesine söylemlerde bulunabilir gülüyorum yalnızca.

'değerlendirme yerine sunucu tanıtım konularını puanlama sistemi getirelim mi?'

Hiç gerek yok böyle bir sisteme. Kim parayı basıp güzel bir konu tasarımı yaptırırsa kazanır gibi bir olay oluyor, bu da asıl haksız oylamaya yol açacaktır. Aksine şu an ki olay gayet iyi böyle kalmaya devam etsin. Değiştirmeye lüzum yok şahsi fikrimce.

muri

Odunlara Vur Vur Vur!

Discord:

muri0031

Elmaslar
24
Puanlar
155
Yer
İstanbul
Minecraft
Imurii
Ben doğru şöyle demek isterimki... En başarılı olan deyil gerçekten en Orijinal sunucu alması hoş olur. Yani diğer sunuculardan farklı olan sunucular kazanmalı. Yok HUB yapmışta... YOk çok oyuncuusu varda... Sunucu diğer sunucularla aynıysa bir anlamı olmaz bile. Bide Official şey bu. Şimdi 1 dakikada bulduğumuz p2w copy paste sunucusu olursa nolucak? Tabi çoğu insan takmaz bile ama.... Neyse devamını getirmeyim

Bu yazdığımı çoğu yönetici nefret edicek. Beni bilenlerde dahil. Çoğu zaten sevmez beni çünkü gerçekten sunucuları copy paste mi vb diye değerlendiriyorum. Çoğu sunucu copy paste olunca kim kazansa nolucak... Yada Arka planda Para yürürse tabi... MC-TR'e de pek... güvenim kalmadı.

Bu onca yıldır yazdığım en dürüst şeydir. İsterseniz silebilirsiniz. Sadece bildirmem yeterli. MC-TRye güvenim kalmadı. Ve eğer böyle bi sistemdende Ağır Pay to Win, Copy paste sunucusu kazanırsa bu sefer mc-trden tamamıyla umudumu kesicem. Başarılar. Objectiflik ve Orjinallik Çok yaşa.
Katılıyorum. Bu günlerde sunucuları eleştirmek ''baltalamak'' oluyor nedense. Bir arkadaş zamanında yönetim ekibi benden nefret ediyor diyip yetkili kadrosuna yüksek bir rütbeyle girmişti, pek güven yok dediğiniz gibi. Değerlendirmeye gelirsek sunucu sahibi yetkililerinizin bu değerlendirmeden muaf tutulması şart, yetkili kadronuzda sunucu sahipleri var. Forum tarafından köklü ve tanınır, güvenilir geçmişe sahip bir kaç kişiyle beraber yönetim ekibinde de aynı şekilde güven veren kişiler seçilip bir heyet kurulmalı diye düşünüyorum.
Sunucunun özgünlüğü temel maddeler arasında yer almalı, klasik sunuculara ödül verecekseniz bu işin bir anlamı yok. Sunucuda yapılan içeriklerin kim tarafından yapıldığı dikkate alınmalı, sonuçta başkasına parayla yaptırıp kullanan sunucuların bir emeği geçmiyor. Oyun içi içerik çeşitliliği, Yetkili kadrosunun kalitesi gibi kriterlere de bakılması lazım. Bunlara ek olarak sosyal medyayı nasıl yönetiyor, kullanıyor mu bunlar bir projenin ne kadar kaliteli olduğunu gösterecek kriterler.

Bunların üstüne ekleme yapılabilir, ancak benim şahsi düşüncem ve isteğim yukarıda saydıklarımın temel kriterler olarak geçmesi.

Umarım adaletli davranır hak edene ödülü verirsiniz, geçmişiniz olana değil.

*dipnot: knight bey sizin yorumunuzun altına yazdım fikirlerimi kusura bakmayın, size ait bir söylemim yok yanlış algılanmasın^^

Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı