Ben doğru şöyle demek isterimki... En başarılı olan deyil gerçekten en Orijinal sunucu alması hoş olur. Yani diğer sunuculardan farklı olan sunucular kazanmalı. Yok HUB yapmışta... YOk çok oyuncuusu varda... Sunucu diğer sunucularla aynıysa bir anlamı olmaz bile. Bide Official şey bu. Şimdi 1 dakikada bulduğumuz p2w copy paste sunucusu olursa nolucak? Tabi çoğu insan takmaz bile ama.... Neyse devamını getirmeyim
Bu yazdığımı çoğu yönetici nefret edicek. Beni bilenlerde dahil. Çoğu zaten sevmez beni çünkü gerçekten sunucuları copy paste mi vb diye değerlendiriyorum. Çoğu sunucu copy paste olunca kim kazansa nolucak... Yada Arka planda Para yürürse tabi... MC-TR'e de pek... güvenim kalmadı.
Bu onca yıldır yazdığım en dürüst şeydir. İsterseniz silebilirsiniz. Sadece bildirmem yeterli. MC-TRye güvenim kalmadı. Ve eğer böyle bi sistemdende Ağır Pay to Win, Copy paste sunucusu kazanırsa bu sefer mc-trden tamamıyla umudumu kesicem. Başarılar. Objectiflik ve Orjinallik Çok yaşa.
Katılıyorum. Bu günlerde sunucuları eleştirmek ''baltalamak'' oluyor nedense. Bir arkadaş zamanında yönetim ekibi benden nefret ediyor diyip yetkili kadrosuna yüksek bir rütbeyle girmişti, pek güven yok dediğiniz gibi. Değerlendirmeye gelirsek sunucu sahibi yetkililerinizin bu değerlendirmeden muaf tutulması şart, yetkili kadronuzda sunucu sahipleri var. Forum tarafından köklü ve tanınır, güvenilir geçmişe sahip bir kaç kişiyle beraber yönetim ekibinde de aynı şekilde güven veren kişiler seçilip bir heyet kurulmalı diye düşünüyorum.
Sunucunun özgünlüğü temel maddeler arasında yer almalı, klasik sunuculara ödül verecekseniz bu işin bir anlamı yok. Sunucuda yapılan içeriklerin kim tarafından yapıldığı dikkate alınmalı, sonuçta başkasına parayla yaptırıp kullanan sunucuların bir emeği geçmiyor. Oyun içi içerik çeşitliliği, Yetkili kadrosunun kalitesi gibi kriterlere de bakılması lazım. Bunlara ek olarak sosyal medyayı nasıl yönetiyor, kullanıyor mu bunlar bir projenin ne kadar kaliteli olduğunu gösterecek kriterler.
Bunların üstüne ekleme yapılabilir, ancak benim şahsi düşüncem ve isteğim yukarıda saydıklarımın temel kriterler olarak geçmesi.
Umarım adaletli davranır hak edene ödülü verirsiniz, geçmişiniz olana değil.
*dipnot: knight bey sizin yorumunuzun altına yazdım fikirlerimi kusura bakmayın, size ait bir söylemim yok yanlış algılanmasın^^