Sol Reklam
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yercekimsiz

sv_gravity 0

Discord:

Libris#7386

Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
390
Elmaslar
483
Puanlar
7.305
Sony, her yıl düzenli olarak düzenlenen Destination PlayStation adlı etkinliğinde, iş ortaklığı yaptığı firmalara bu etkinliğin planlarını göstereceğini ve buna karşılık hangi oyunların ve hangi ürünlerin tanıtılacağını öğrenebilecekler. Bu her ne kadar sadece bazı firmalar için geçerli olsa da, bir açık verme olasılığı da var. Eğer ki bir açık verilecekse de, o da büyük ihtimal ile Sony'nin yeni konsolu PlayStation 5'in gösterilip gösterilmeyeceğidir.

PS5.jpg

PlayStation 5 için büyük bir etkinlik

Sony, yakın zamanlarda E3'e katılmayacağını açıklamıştı ve bunun ardından büyük bir tepki de aldı. Firmaların arasında çıkan rekabet ortamında bulunmak istemeyen Sony, E3 yerine kendi yapacakları bir etkinliğe ya da başka bir fuar etkinliğine katılabileceklerini belirtmişti. Bu olaydan sonra da Sony'nin PlayStation 4'ü tanıtmak için oluşturmuş olduğu Destination PlayStation ve PlayStation Meeting adlı etkinlikler göz önüne geliyor. Her ne kadar PlayStation Meeting söylenti olsa da Destination PlayStation etkinliğinin olması en yüksek ihtimallerden birisi.

playstation-meeting-2016.original.jpg

Şubat ayında yeni konsol görünebilir

Sony, PlayStation 4'ü çıkarmadan önce 31 Ocak 2013 tarihinde bir etkinlik düzenleneceğini duyurmuş ve bu etkinlikte de PlayStation 4'ü resmen göstermişti. Aynı durum PlayStation 5 için de mümkün görünüyor ancak Sony, yeni konsolu iş ortaklarına göstermiyor ve sadece etkinlik planlarını gösterebileceği görülüyor. Yani yeni konsol için büyük şeyler düşünülmekte olduğu da apaçık ortada. Sony, E3 fuarına katılmayacağından dolayı yapacağı etkinliğe daha fazla odak verecektir. Bu da beklentiler bir hayli yükselmesine yol açacak.

2016-09-08_051251.jpg

PlayStation 5 ile ilgili bilinenler

İlk olarak DualShock'tan bahsetmek gerekirse, yeni çıkan oyun konsolunun kontrolcüsünün planları bilinmekte. O yüzden yeni DualShock ile ilgili pek merak edici bir şey bulunmuyor. Ancak en çok konuşulanlardan birisi de yeni konsolun fiyatı. EU fiyatı 500 Euro olan PlayStation 5, Türkiye'de normal satış fiyatında 3.261,47 TL olarak görülmekte. Ancak işin içerisinde vergiler de girerse yaklaşık 3.500 TL civarı bir fiyatı olacak. Ama oyun konsolları genellikle tam olarak kur fiyatına göre hesaplanmıyor. Bu yüzden fiyatın 4000 TL'ye kadar çıkması en olası durumlarda.

Konsolun iç donanımları tam olarak bilinmese de, tahmini olarak 16 - 32 GB RAM, ekran kartı tam olarak bilinmiyor o yüzden herhangi bir bilgi elde tutulur vaziyette değil. Çünkü konsolların kendilerine özgü bir optimizasyon sistemi bulunuyor. Ekran çözünürlüğü ise 8K'ya kadar destekli olacak gibi. Çünkü Sony, yeni konsolun 8K destekleyeceğini açıklamıştı. Buradan yola çıkarsak, 8K destekleyen, içerisinde 16 - 32 GB RAM bulunduran ve yeni nesle uygun özelliklere sahip bir konsol bizleri bekliyor.
 
Son düzenleme:

Statius

Katman Kayası
Yasaklandı

Discord:

Statius#2162

Katılım
21 Kasım 2019
Mesajlar
881
Elmaslar
1.130
Puanlar
9.675
Minecraft
DarkSad
PlayStation 5 ve Xbox Series X arasındaki rekabeti gerçekten merak ediyorum. Umarım yakın tarih içerisinde çıkış yapar.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Geçtiğimiz günlerde Sony gibi büyük şirketin fuara katılmayacağına üzülmüştüm ki görünüşe bakılırsa şirketin oldukça büyük hedefleri var.
 

MineLive TR

Oyna.Minelive.network
Katılım
11 Haziran 2017
Mesajlar
124
Elmaslar
89
Puanlar
6.445
Yer
Etobicoke/Ontario/Canada
Minecraft
MineLive
Çıksa da alsam yeter artık
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı