Sol Reklam
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
G

Garp

Ziyaretçi


Merhaba, bugün sizlerlere teori-tartışma tadında bir konu ile merhaba diyorum. Bugün sizler ile beraber başlıktanda anlaşılacağı şekilde eğer Microsoft, Minecraft'ı satın almasaydı ne olurdu? Ben kendi fikrimi paylaşacağım ve yorumlarda sizde kendi fikrinizi paylaşabileceksiniz. Dilerseniz konumuza devam edelim...

AzpZN0.png


Eğer Microsoft, Minecraft'ı satın almasaydı şu anki 1.13 güncellemesi gelmeyebilirdi. Yani şu şekilde gelmeyebilirdi diyorum yoksa güncellemeler tabii ki gelecek. Neyse kastettiğim şey, şu anki su altı güncellemesi. Eğer Microsoft satın almasaydı bu güncelleme gelmeyebilirdi. Birde Microsoft geleceği olan projelerde iş yapıyorki Minecraft'ın geleceği olduğunu görmüş olabilir. Her ne kadar "Çocuk oyunu!" olarak adlandırılsada yetişkinlerin de zevkle oynadığı bir oyun.

Öyleki bazı insanlar bunu ticarete dökmüş durumda. Yani Microsoft'un dışında oyuncular kendi satışlarını yapabiliyor. Bu satışlar sunucular için eklenti paketleri, skriptler, haritalar ve konu tasarımları olabilirken sunucu için açılan site ve forum temaları da olabiliyor. Bunların yanı sıra şu anda bulunduğumuz Minecraft oyuncularının toplandığı bir forumlar/platformlar da açılabiliyor.

Bu bir oyunun geliştiğini ve büyük bir kitlesini olduğunu gösteriyor. Türkiye'de bulunan Minecraft oyuncularının dışında yabancı forumlar bir hayli gelişmiş durumda. Öyleki Spigot ve Bukkit bunlardan en önemlileri olarak nitelendirilebilir (Eklenti açısından.).

Minecraft 2015 yılının Ocak ayında ilk defa Minecraft kullanıcılarını ölçtü ve oyuncu sayısı (Satın alan. Crack dışı yani.) bir milyon (1.000.000)gibi bir rakama ulaştı (Asıl rakam 998.000.) Şu an o rakam iki veya üç katına çıkmıştır diye düşünüyorum. Bunların yanı sıra crackli oynayan oyuncularda hesaba katılırsaki kaç kişi crack olarak oynuyor bilinmiyor bu sayı oldukça fazla olacaktır.

Neyse konuyu saptırmadan Microsoft, Minecraft'ın başına gelebilecek en iyi şeylerden biri. Microsoft gibi kaliteli bir şirketin Minecraft üzerindeki etkisi büyük olacaktır bu yüzden gelebilecek yeni güncellemelere hazır olun. Gördüğünüz gibi çoğu oyuncu ve benim için Minecraft 1.13 sürümü geçmiş ve şu ana kadar gelmiş en iyi güncelleme. Yeni gelen silahlar, balıklar, kova ile balık yakalama, canavarlar ve su altı olayı/su altı yapıları oldukça iyi. Aynı güncellemeleri Nether için de beklemekteyim.


554fc4b5-c7a8-4315-94de-511325bb29d9.png

Benim kendi fikrim buydu. Eğer sizde fikrinizi belirtmek isterseniz yorum kısmında yapabilirsin. Farklı bir gün, farklı bir teori-tartışma konumda görmüşmek üzere. O zaman kadar sağlıcakla kalın,

Konu içerisinde bahsettiğim Spigot ve Bukkit adlı forumlara gitmek için
buraya (Spigot) ve buraya (Bukkit) tıklayabilirsiniz. Bana kalırsa Spigot, Bukkit'ten daha kaliteli.

Konu içerisinde geçen bir diğer olay ise kova ile balık tutma. Bu işlemin nasıl olduğunu öğrenmek isterseniz daha önce açmış olduğum kova ile balık tutma konusuna bakabilirsiniz, konu için
buraya tıklayabilirsiniz.
 

Ekler

  • Minecraft-Türkiye.png
    Minecraft-Türkiye.png
    84,5 KB · Görünt.: 280
Son düzenleyen: Moderatör:
S

sooply

Ziyaretçi
Aslında güzel bir tahmin konusu olmuş. Bence Microsoft Minecraft'ı satın almasaydı, gelişmeyebilirdi. Yani dediğine katılıyorum. Microsoft kaliteli bir şirket.
 

SydeFQ

Ordinary Person
Emektar

Discord:

SydeFQ#1938

Katılım
6 Ekim 2016
Mesajlar
944
Elmaslar
1.117
Puanlar
16.310
Minecraft
SydeFQ
1.9'da PVP kalkacak söylemleri çıktıktan sonra Minecraft'a olan ilgi bayağı düştü
 
G

Garp

Ziyaretçi
1.9'da PVP kalkacak söylemleri çıktıktan sonra Minecraft'a olan ilgi bayağı düştü
Evet o yönden kötü oldu fakat hile kullanan kişilere karşı ufakta olsa bir önlem alındı. (Hileyi yine açıyorlar orası ayrı. :P)
 

admiraldus

DEVASTATE

Discord:

admiraldus#6660

Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
973
Elmaslar
1.686
Puanlar
0
Yaş
23
Yer
İstanbul, Türkiye
Minecraft
admiralduski
PVP meselesi çok kan kaybettirdi Minecraft'a. Büyük sunucular kapanırsa -özellikle Premium olanlar-, oyuncular da azalacaktır. Ki bazıları kapandı bile.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı