Sol Reklam

Sıfır/İkinci El Bilgisayar Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler Nelerdir?

nexi

nexi is the best!

Discord:

nexi#0001

Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
1.852
Elmaslar
1.193
Puanlar
17.075
Yer
Samsun
Herkese merhaba ben Jystx, bu konumda sizlere Sıfır veya İkinci el bilgisayar alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğinden biraz da olsa bahsedeceğim. Öyleyse ne duruyoruz? Hadi başlayalım!

Not: Bu teker teker vermiş olduğum bilgilerin açıklamalarını alt kısımda teker teker sırasıyla yapıyor olacağım.


● SIFIR BİLGİSAYAR ALIR İKEN YAPMANIZ GEREKENLER;

download.jpg

1- Ne az ne de çok size yeterince lazım olacak kadar RAM alınız.
2- Ortalama 250-450 veya 500 arası alabiliyorsanız ssd alamazsanız sas vds veya onuda alamazsanız sata alınız.
3- Eğer bir Gamer iseniz; 19 inc bir ekran size küçük gelebilir bu yüzden 23,5-27 inc ekran seçerseniz sizin için daha iyi olacaktır.
4- Bilgisayarın en önemli parçalarından birisi İşlemci'dir. Bilgisayarınızı çok abartılı bir şey gibi göstermenizde elbette sorun yok, ancak orta düzey bir işlemci işinizi görecektir. Örn: İntel core i7 fazla geldiyse i5 almanızı tavsiye ediyorum.
5- İşlemciniz her ne kadar iyi olursa olsun en önemli parçalardan birisi de Ekran Kartı'dır. Ekran Kartı alırken dikkat etmeniz en büyük hususlardan birisi uygun bir ekran kartı almaktır. Örneğin bir ekran kartını beğendiniz ve aldınız hiç sorgulamadan ancak işlemci soketi AMD için yapılmış ise ve sizde intel işlemci varsa takamazsınız. Bu nedenle işlemci ve ekran kartını uyumlu seçmeniz gerekiyor.
6- Aldığınız CPU önemlidir. CPU'nuz ne kadar düşükse bilgisayar yorulmamış vaziyette gözükür. Ancak CPU %99 gibi rakamlarda ise kasmalar'a şahit olabilirsiniz. Bunun için bilgisayarı alır almaz kullanmayacağınız programlar,oyunlar,farklı yazılımlar,resimler ve belgeler ile yormayın. Temiz kullanın.
7- Orta fiyatlı bir Fan almanız işinizi görecektir. Fan çok önemlidir. Çünkü Fan almaz iseniz işlemci ısınacak ısınacak ve Fanlar onu rahatlatması için var iken bu şekilde fanlar olmadığı için işlemci de bozulacaktır.
● Cevap: Bizim ülkemiz'in anlayışı biraz farklı herkes ister ki işte şöyle bilgisayarım olsun uzay mekiği gibi bilgisayarlıktan çıksın 2 3 monitör olsun felan filan oynayalım mis gibi. Diye düşünürler, ancak bu düşünce yanlış 64GB bir RAM almak yerine 32GB almanız daha iyi olacaktır. Neden diye sorarsanız en iyisini almayın ihtiyacınız olanı alın ki yine işiniz olduğu zaman sonradan yükseltebilin çünkü biliyorsunuz ki bunlar teknolojik aletler ve bir ömürleri var. Direkt en iyisini alayim mantığı yanlışdır.


● Not 2: Şimdilik bu kadar diye hatırlıyorum. Başka bir şey varsa yorumlarda belirtin hemen düzeltmeye geçerim. Şimdi ise İkinci el bilgisayar alırken yapmamız gerekenlere.


İKİNCİ EL BİLGİSAYAR ALIR İKEN YAPMAMIZ GEREKENLER;

kapak_intel-pentium-dual-core-4-gb-ram-500-gb-hdd-exper-masaustu-bilgisayar-monitor-2360-10452-1.jpg

1- Öncelikle bilgisayarı birkaç kez açıp kapatın belki adam bir sorun yaşamış, daha sonrasında bi şekilde açmış bilgisayarı ve öyle size satıyor olabilir. Kontrol etmeyi unutmayın!
2- Ne kadar RAM kullanıldığına bakınız. Ne az ne çok 4-8 arası ram işinizi görür.
3- Kullanılan Ekran Kartı'na bakınız. İyi bir ekran kartı oyunlarda iyi performans sağlar.
4- Bilgisayarın herhangi bir yerinde bir kırık,kablo kopması vb. olmadığından emin olun.
5- Bilgisayar açılırken veya açık iken çıkan sesi dinleyin ve fanlardan bilgisayarın bakımlı veya bakımsız olup olmadığını anlayın.
6- Bilgisayardan iyi anlayan birine götürün ve içinde herhangi bir yazılım,trojen veya herhangi bir şey olmadığından emin olun.
7- Bilgisayarın parçalarını bilmiyorsanız internetden araştırmayı unutmayın. Adam size kötü bir bilgisayarı pahalı diye kakalayabilir.
8- Eğer laptop alıyorsanız şarj aletini ve bataryayı ve şarj aletini sokmak için laptopdaki yuvayı kontrol edin. Şarj almıyorsa bozuk demektir zaten. Bataryası sıkıntılıysa onuda anlarsınız her laptopda olur mu emin değilim. Ancak benim eski laptobumda bataryası çıkmaktaydı.
9- Fan'ların çalıştığından emin olun. Eğer Fan'lar çalışmıyor ise o bilgisayarı almayın!
● Not 3: Şimdilik bu kadar diye hatırlıyorum. Başka bir şey varsa yorumlarda belirtin hemen düzeltmeye geçerim.

SAYGILARIMLA...
-Jystx
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Uzun zamandır maddi yetersizlik nedeniyle 2. el bilgisayar almayı düşünüyordum. Konuyu okuduktan sonra daha bilinçli oldum. Sağ olun <3
 

nexi

nexi is the best!

Discord:

nexi#0001

Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
1.852
Elmaslar
1.193
Puanlar
17.075
Yer
Samsun
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı