Çözüldü "Quezly, Erisos ve Florinksy" Özel Haritada (Ç)alıntı Yapılar Kullanmak, Anlaşmayı Bozup Tehdit Etmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Proomp

Ebubekir
Emektar
Hosting Görevlisi

Discord:

proomp

Elmaslar
136
Puanlar
1.780
Yer
Türkiye
Discord İzni
OLAYIN ÖZETİ

Şahıslar:

Erisos (Quezly takımının sahibi ve siparişle ilgilenen yönetici)
Florinsky (Bize özel haritayı yapan Quezly'de çalışan bir mimar)
Proomp (Sipariş verip mağdur olan müşteri, yani ben)
Llampis (Mağdur olan müşterinin ortağı, yani benim ortağım)

Olayın özeti:
Quezly adlı takımdan özel harita siparişi oluşturduk. 200x200 boyutunda Çin temalı lobi haritasının fiyatı 400₺, satış hakları fiyatı ise 300₺ olmak üzere toplamda 700₺'ye anlaştık. Harita ücretini (400₺), harita teslimatı sırasında ödedik ancak satış hakkı ücretini beklenmedik bir sorun yaşadığımız için hemen ödeyemedik.

Satış hakkını alacağımız için haritanın herhangi bir yerde tanıtılmamasını istedik ve anlaştık fakat satış hakkı ücretini ödeme konusunda net tarih veremediğimiz için sipariş ticket'ı Florinsky tarafından kapatıldı ve hemen ardından satın aldığımız sözde "özel" haritayı mc-tr'de reklam amaçlı "müşterimize yaptığımız harita" diye tanıttılar. Bunu görür görmez Erisos ile iletişime geçtim. Haritayı herhangi bir yerde paylaşılmaması konusunda anlaştığımızı hatırlatmıştım fakat satış hakkı ücretini ödemediğimizi ve sipariş ticket'ının kapatıldığını söyledi. Bunun üzerine şaşırdım, durumu izah ettim, uzunca tartıştık ve sonuç olarak bir anlaşmaya vardık.

Anlaşmamız şöyleydi; satış hakkı ücretini (300₺) en geç 20.11.2023'e kadar ödeyecektik ve beklettiğimiz için karşılık olarak, bize verecekleri 1 haritanın render'ını alacaktık (harita render'ı: haritayı 3d mimari görselleştirme işlemi, birnevi photoshop, bkz: tıkla).

19.11.2023 (yani dün) haritada kullanılan 4 adet büyük ve önemli yapıların (ç)alıntı olduğunu öğrendik (2 adet sağda ve solda kullanılan duvarların, 1 adet ortada kullanılan kapının ve 1 adet ejderhanın özel değil ücretsiz/alıntı olduğunu öğrendik).

Bu durum üzerine Florinsky ve Erisos ile konuştum fakat herhangi bir kesin uzlaşmaya varamadık. Aldıkları son karar ile iade yapılmayacağını ve satış haklarının da verilmeyeceğini söylediler. Halbuki satış haklarını alacağımıza dair anlaşmıştık? Haritanın satışı yapılması durumunda, haritayı kendi siteleri üzerinden ücretsiz dağıtacaklarını da söylediler.

Satış haklarıyla beraber alacağım haritayı satış haklarıyla alamadım üstüne özel diye sipariş vermeme rağmen harita özel değil.

1 - Olayın Ayrıntıları
1.
Quzly.net adlı takımdan bir özel harita siparişi oluşturdum.
1700473622895.png

2. Sonra detayları konuştuk. Haritayı satış haklarıyla/sahipliğiyle beraber almak istediğimi belirttim. Harita fiyatını 400₺ + satış hakkı için 360₺'ye anlaştık.
1700474246236.png

3. Sonra satış hakkını 360'dan 300'e düşürerek yeniden anlaştık ve herhangi bir sözleşmeye tabi tutulmak istemediğimi belirttim ve kabul ettiler:
1700474339015.png

4. Ödemenin nasıl yapılacağını da konuştuk ve satış hakkı ücretini (300₺) en son ödeyebileceğimizi de kendileri söylediler:
1700474479689.png

5. Daha ödemeye geçmeden, haritanın yapımına bile başlanmadan takım kurucusu Erisos, satış haklarını ödemeyip haritayı satarsak sitelerinde bedavaya yayınlayacaklarını dile getirdiler. Böyle bir şey demesine şok oldum çünkü daha konuşmanın başındayız. Aynı tavrını son konuşmamızda da gösterdi.
1700474533351.png

6. Bu arada harita satın alımını tek başıma yapmadım, bu işe ortağımı da kattım.
1700474834602.png

7. Haritanın satış haklarını alacağımı belirttim.
1700477699975.png

8. Satış hakkı ücretini hemen ödeyecektik fakta ortağımın aniden borca girmesinden dolayı satış hakkı ücretini ödemeyi erteleyeceğimi belirttim ve ticket kapatıldı.
1700477762858.png

9. Satış haklarını alacağım için haritanın herhangi bir yerde paylaşılmasını istemediğimi belirtmiştim fakat mimar arakdaş Florinksy ticket'ı kapatmış, takım kurucusu arkadaş Erisos ise hemen ardından haritayı mc-tr'de paylaşmıştı.
1700474697439.png

10. Sonrasında haritanın mc-tr'de paylaşılmasıyla ilgili DM attım.
1700478063333.png

11. Mc-tr'de paylaşılan harita konusunun kaldırılmasını ve zaten satış haklarını ileriki bir zamanda alacağımı belirttim
1700478117183.png

12. Ayrıca satış haklarını alacağımızı söylemişken ve onlar da bunu kabul etmişken haritayı nerede satacağımızı, anlaşma yapıldıktan sonra sordu ve cevap olarak, yurtdışında dedim fakat zorla site/discord öğrenmeye çalıştı ve hakları vermeyeceğiz demeye başladı. Ancak zaten discord'umuz tam hazır değil, boş ve sitemiz de tam hazır değil
1700478180203.png

13. Neyse uzunca tartıştıktan sonra bir anlaşmaya varmaya başladık. Satış haklarını 1-2 hafta sonra alacağımızı belirttim, bu durumda bekledikleri için karşılık olarak onların 1 haritasının render'ını yapmamızı istediler. (harita render'ı: haritayı 3d mimari görselleştirme işlemi, birnevi photoshop, bkz: tıkla)
1700478421087.png

14. Ve bu şekilde bir anlaşma yaptık.
1700478540100.png

15. Sonrasında harita render'ı için haritayı vermelerini bekledik ve verdikleri harita dosyası bozuk olduğu için yeniden sorunsuz bir şekilde vermelerini tekrardan bekledik. Render alırken harita bozuk olduğu için sorunlar yaşadık ve bunu konuştuk. Daha sonra yeni bir harita siparişi yaptıklarını ve o haritayı bittikten sonra render almamız için bize ileteceklerini belirttiler.

16. En geç 20.11.2023'te 300₺ olan satış hakkı ücretini ödeyecektik, 19 Kasım'da satış hakkı ücretinin ödenmesi için hatırlatma maksatlı dm attılar. Sonrasında ücreti ödemeden önce haritanın oyun içi görsellerini bir arkadaşıma attım ve arkadaşım, haritadaki kullanılan bazı yapıların ücretsiz/alıntı olduğunu söyledi. Bunun üzerine sinirlendim ve haritanın tamamen bize özel olup olmadığını en ince ayrıntısına kadar araştırdım. Yoğun ve uzun bir araştırma sonrasında "özel" diye aldığımız haritanın ortasında kullanılan kapının ücretsiz bir haritadan alıntı olduğunu gördüm.

17. Bu durum için haritayı yapan Florinksy'a dm attım fakat haritanın ortasında kullanılan bu duvarın çalıntı olmadığını iddia etti.
Screenshot_2023-11-20_123321.png

18. Uzunca tartıştıktan sonra o kapıyı kendisinin yaptığını kanıtlayamadığı için revize edebileceğini söyledi. Ben de 1 adet ücretsiz alıntı yapının kullanılmasının pekte sorun teşkil etmeyeceğini düşünerek revize edilmesini kabul ettim.

19. Ancak haritanın sağında ve solunda kullanılan 2 duvarın da başka bir haritadan alıntı olduğunu öğrendim ve bunun için tekrar dm attım. Rahatsızlık için %50 iade sağlayabileceğini söyledi ve sonrasında grup oluşturdu.
1700479897792.png

20. Florinsky, Erisos'u dahil ederek bir grup kurdu. Gruptan bazı açıklamalar yapmaya çalıştılar. 3 adet yapısının (2 adet sağda ve solda kullanılan duvar, ve 1 adet ortadaki kapı yapılarının) ücretsiz/alıntı olduğunu öğrendiğim için %50 iadeyi kabul etmedim, onun yerine tam iade istedim. Ancak sözleşmeleri gereği bunun mümkün olamayacağını söylediler. Daha sonra gruba AmonPl (mc-tr yetkilisi olarak değil takım yöneticisi olarak) geldi. Bir çözüme varılmasını teklif etti. Bunun üzerine karşılıklı tekliflerde bulunduk ve bir anlaşmaya vardık. Anlaşma şu şekilde olacaktı: yaşanılan durumdan dolayı satış hakkı ücretini 300₺ yerine 200₺ olarak ödeyecektik ve onlara 1 harita render'ı yapmayacaktık.

21. Ancak ertesi gün bu anlaşmayı da bozarak satış haklarını vermekten vazgeçtiklerini, sebep olarak ise sözleşmelerinin 2.1 ve 2.2 maddelerini ihlal ettiğimi söylediler. İhlal ettiğim durum ise harita dosyasını başkalarıyla paylaşmam denildi fakat kendi para ödediğim harita dosyasını kimle ne için paylaşayım? Diğer bir sebepse takımlarına karşı asılsız iddialarda bulunmam olarak söylendi. Haritada ücretsiz/alıntı yapılar olduğunu iddia ettim, kapının alıntı olduğunu kabul ettiler fakat diğerlerini kabul etmediler.

22. Satış haklarını vermekten vazgeçip anlaşmayı bozdukları için haritayı yeniden araştırdım ve haritada kullanılan ejderhanın da 3 yıl önce paylaşılmış ücretsiz bir haritadan alınıp düzenlendiğini fark ettim. Bu durumda iyice sinirlendim ve baktım ki herhangi bir uzlaşmaya varamıyoruz, dedim ki "kara listede görüşürüz." Bunun üzerine gruptan çıkarıldım.

2 - Haritada kullanılan ücretsiz/(ç)alıntı yapıların kanıtları

1. Haritada kullanılan büyük kapı
Bize özel diye sunulan haritanın kapısı (ücretsiz bir kapı)
WELLSETUPS.png

Kapının kullanıldığı orijinal harita
subarashikofuku4krender-1499376814_lrg.png

Birebir aynı şekil olmasının dışında renkler ve yerleştirilen bloklar bile %100 aynıdır. Soldaki orijinal, sağdaki bizim haritada kullanılan:
image.png

O ücretsiz haritanın linki:

2. Haritanın sağında ve solunda kullanılan duvarlar
Bize yapılan "özel" haritada (ç)alıntı duvarı hafiften düzenleyerek kullandılar
image.png

image.png

Orijinal duvar
16930390_xl.webp

Orijinal duvarın detayları
image.png

"Özel" haritamızda kullanılan duvarın detayları
image.png

Farklı bir açıdan orijinal duvarın detayları
1700483937729.png

Farklı bir açıdan "özel" haritamızda kullanılan duvarın detayları

image.png

Duvarları aldığı haritanın linki:
3. Ejderha
Ejderhayı 2 duvarın arasına yerleştirecekti, alan küçük olduğu için ejderhanın gövdesi çok kalın fakat çok kısaydı. Ayrıca kafası da gövdesine kıyasla orantısız bir şekilde çok büyüktü. Bu yüzden son revize olarak ejderhanın vücudunu silip sadece kafasını kullanmıştık.
Ejderhanın orijinalinde bıyıkları çit ile yapılmıştı fakat beyaz bir blokla değiştirmiş

image.png

Orijinal
image.png

Yakın kıyaslama (soldaki düzenlenmiş hali, sağdaki orijinal hali; ejderhanın orijinalinde bıyıkları çit ile yapılmıştı fakat beyaz bir blokla değiştirmiş)
Ayrıca ejderha orijinalde çok uzun fakat bizim haritamızda ejderhanın küçük olması gerekiyordu o yüzden gövdeyi de değiştirmiş.

WELLSETUPS (1).png

Ek olarak Orijinal ejderha tahminimce 1.12 sürümünde yapılmış, bizim harita 1.20 sürümünde yapıldı ve orijinal ejderha haritası 3 yıl önce ücretsiz paylaşılıp dosyanın bozuk/sorunlu olabileceği nedeniyle dosya paylaşımı silinmiş. Bu yüzden bazı bloklar değiştirilmiş olabilir.
1700485194029.png

Ücretsiz orijinal ejderha linki:
Zaten bu ejderha bizim haritamıza entegre olabilecek bir yapı değildi o yüzden ejderha çok kötü gözüküyordu.
image.png

Kötü durması nedeniyle ejderhanın yönünü değiştirmiştik fakat yine de kötü gözüktüğü için gövdesini silip sadece kafasını haritada tutmuştuk.
image.png

Son düzenleme:

IExlusive

Egemenlik, kayıtsız şartsız ulusundur.
Ekip Yöneticisi
MinePass
Premium
Emekli
Elmaslar
209
Puanlar
14.070
Yer
İzmir
@Erisos konuya davetlisiniz. Şikayetçi ve mağdur olan veya ismi geçen kişilerin dışında bu takımdan sorun yaşayan kişiler hariç başka kullanıcılar konunun amacının dışında bir yorum yaparsa yorumlar direkt silinecektir. Sadece tarafların ve sorun yaşayan kişilerin mesajları olacak şekil de görüntülenecektir.

Erisos

Yurtta Sulh Cihanda Sulh
Quezly

Discord:

Erisos

Elmaslar
48
Puanlar
2.380
Yer
İstanbul
Minecraft
Erisos
Florinsky'ın isteği üzerine bu olayı ekran resmindeki gibi sonuçlandırıyoruz;
1700495177532.png

1700495687513.png

Bana kalsa çok daha uzatılır. İki taraf da hata bulunuyor Proomp'un tam araştırmadan bize asılsız iddialar da bulunması ve bizim de kırmızı kapı girişi benzeri değişik yapıyı internetten indirdiğimizi unutup kullanmamız büyük bir hataydı revize edip yollamıştık. Fakat istemediniz, istemeyebilirsiniz sizin kararınız. İade istediğinizi belirttiniz grup da fakat yapamayacağımızı belirttim "Dijital Ürün" olduğundan. İlk başta hakları 200 liraya satmayı kabul etsem de ilerleyen saatler de ret kararı aldım ve sizde kara liste konusu açtınız. Elbet ki daha değineceğim detaylar olurdu fakat Florinsky olayın hızlıca çözülmesini istiyor.

Grup da olan mesajları da koyacağım siz koymamışsınız çünkü;
1700494802233.png

1700494846756.png

Ekler

• image.png
    image.png
    319,8 KB · Görünt.: 16
  • image.png
    image.png
    368,4 KB · Görünt.: 23

Proomp

Ebubekir
Emektar
Hosting Görevlisi

Discord:

proomp

Elmaslar
136
Puanlar
1.780
Yer
Türkiye
Discord İzni
İlk başta hakları 200 liraya satmayı kabul etsem de ilerleyen saatler de ret kararı aldım ve sizde kara liste konusu açtınız.
Bir anlaşmaya varıp anlaşmayı ertesi gün iptal etmeniz beni buna zorladı maalesef.

Elbet ki daha değineceğim detaylar olurdu fakat Florinsky olayın hızlıca çözülmesini istiyor.
Ben de devam ederdim fakat bitirmek en iyisi olacaktır.

Grup da olan mesajları da koyacağım siz koymamışsınız çünkü;
Çünkü gruptan beni çıkardınız.

Neyse kesin bir anlaşmaya varıp konuyu çözüme kavuşturduk.

xMadzzy

Anam! Lav Yaktı Beni
Moderatör Şefi
MinePass
Premium
Rainy Project
Denetmen

Discord:

xmadzzy

Elmaslar
634
Puanlar
3.255
Yer
Türkiye
Minecraft
xMadzzy_yt
iki tarafın birbiriyle anlaşıp oluşan soruna çözüm getirerek iki tarafın rızası ile kara liste konusu çözüldü olarak işaretlenip, Konu kitleniyor. Herkese iyi forumlar dileriz.

Proomp

Ebubekir
Emektar
Hosting Görevlisi

Discord:

proomp

Elmaslar
136
Puanlar
1.780
Yer
Türkiye
Discord İzni
Tekrardan merhabalar,

Öncelikle şunu yinelemek istiyorum ki Florinsky nickini kullanan Eren adlı şahıs kendisinin mimar olduğunu söylese de ben onun tam olarak bir mimar olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bana "özel" diye teslim ettiği haritanın ejderhası başka bir haritadan, kapısı başka bir haritadan, duvarları ise geçmişte arkat adlı takıma 2021'de yaptığı bir haritadan aldığını iddia etmesine rağmen hazır bir yapı paketinden almış olmasıdır. Haritamda sadece zemini kendisinin yaptığını düşünüyorum. Evleri de muhtemelen geçmiş haritalarından veya başka haritalardan alıp düzenlemiştir.

Ayrıca Florinksy, ücretsiz bir haritadan aldığı kapıları kullanıp kendisinin yaptığını söylemesine rağmen
1700670735882.png

ekip arkadaşı Erisos, kapıları internetten "yanlışlıkla" indirdiğini söylemiştir.
Screenshot 2023-11-22 193008.png

Florinksy bana, harita işlerini bırakacağını söylemişti lakin 2 farklı siparişi olduğunu öğrendim. Öğrenmemin sebebi ise bu sabah BuildersRefuge'den kalıcı olarak uzaklaştırıldığı için bana dm atmasıydı.
1700671059177.png

Sorun çözülmüş iken Florinsky, harita işlerini bırakacğını söyleyip BuildersRefuge'den ban yedikten sonra elinde hiçbir şey olmayınca sözde takımını kurtarmak için kara liste olayını kaldırmayı talep etmesine rağmen
1700495687513-png.231261

bugün takımına ihanet etmiştir. Bana gönderdiği 50₺'yi Florinsky'a geri yollasaydım Florinsky ortalıktan kaybolup tüm sorumluluğu Erisos'a yani Quezly'e bırakıp gidecekti sanırım. SS'te gördüğünüz gibi "benim elimden de bir şeyler gelir" deyip engelledi ve kullanıcı adını florinksy'dan erennyd1 olarak güncelledi. Elinden geleni yapaacğını söylerken haritayı ücretsiz paylaşacağını veya parayla başkasına/"başkalarına" satacağını düşünüyorum. Sonuç olarak 400₺ para ödedim ve özel harita diye oradan buradan bulduğu parçaları birleştirerek yapmış olduğu bir harita teslim aldım.
Screenshot_2023-11-22-19-05-17-424_com.discord.jpg

Ders niteliğinde söylemek istiyorum ki özel hizmet veren bir takım yönetiyorsanız, müşterilere özel hizmet verecek çalışan kişileri özenle seçmenizi rica ederim. Aksi halde çalışan kişi parasını alıp kaçabilir ve tüm sorumluluk sizin başınıza yani takım kurucusunun üzerine kalır. Öncesinde takımını savunan ve takımının adı kirlenmesin diye kara listenin kaldırılmasını talep eden Florinksy bugün 50₺ için takımını satmaya çalıştı, eğer 50₺'yi atsaydım kara listenin tekrar konuşulmasını gram umursamaz kendi yoluna bakardı diye düşünüyorum.

Bugün ben 400₺ kaybederim, yarın bir başkası. İyi günler.

Son düzenleme:

xdredd

Minecraft Mapper

Discord:

xdredd. / a7a

Elmaslar
251
Puanlar
3.255
Minecraft
atakamisama
Adı üzerinde 'özel harita' schematic kullanıp bunda sorun yok demek biraz komik oluyor. Arkadaşın dediği mimar benim. Harita için aynı soruyu ben sormuştum.
Özelden arkadaş ile iletişime geçtiğimde haritanın tamamının onlara olup olmadığını sorduğumda 'birebir bize ait' 'gözümüzün önünde yaptı.' tarzında cümleler kurdu.
Daha sonrasında sese vs çağırdı kendisiyle görüştük, ve haritada schem olduğunu söyledi.
Bir insanın kendisiyle bu tarzda çakışması pek hoş değildi. Pek irdelemek istemedim lakin @Proomp irdelemek istemiş.

Proomp

Ebubekir
Emektar
Hosting Görevlisi

Discord:

proomp

Elmaslar
136
Puanlar
1.780
Yer
Türkiye
Discord İzni
Adı üzerinde 'özel harita' schematic kullanıp bunda sorun yok demek biraz komik oluyor. Arkadaşın dediği mimar benim. Harita için aynı soruyu ben sormuştum.
Özelden arkadaş ile iletişime geçtiğimde haritanın tamamının onlara olup olmadığını sorduğumda 'birebir bize ait' 'gözümüzün önünde yaptı.' tarzında cümleler kurdu.
Daha sonrasında sese vs çağırdı kendisiyle görüştük, ve haritada schem olduğunu söyledi.
Bir insanın kendisiyle bu tarzda çakışması pek hoş değildi. Pek irdelemek istemedim lakin @Proomp irdelemek istemiş.
Kendileriyle çakışıyorlar evet. Biri diyor ben yaptım, diğeri diyor internetten indirip "yanlışlıkla" kullandık. Keza olay sadece bununla sınırlı değil, dahası da var. Yukarıda ince ayrıntısına kadar açıklamalar yaptım.

Olay beni ilgilendiren bir durum. Eğer araştırma yapmasaydım yarın öbür gün ücretini değerinden fazla ödediğim haritayla rezil olup başım belaya girecekti. Son anda kurtardığı için buradan Magefx'e teşekkürler.

Ek olarak haritayı birilerine satacağını dair şüpheliyim, 19 Kasım'da teklif sunarken yapabileceğini söylediği durum:
Screenshot_2023-11-22-20-56-09-662_com.discord.jpg

Son düzenleme:

Erisos

Yurtta Sulh Cihanda Sulh
Quezly

Discord:

Erisos

Elmaslar
48
Puanlar
2.380
Yer
İstanbul
Minecraft
Erisos
Öncelikle gece uyanıyorum ve gördüğüm manzara bu. Flor dün öğlen ekipten çıktı haber vermeden. Neden bana ulaşmadan direk Kara Liste'yi açıyorsunuz? Ben akşam 18:05de uyudum kanıtlarım da isterseniz. Ben uyuduktan sonra ortalık 56 misali karışmış hani artık diyebileceğim bir şey de kalmadı kabul ediyoruz o yapının oradan alındığını telafi etmek istiyoruz yaranamıyoruz?

Eren'in bana yazıkları (Artık bende ulaşmıyorum.)
1700703503911.png

Ayrıca zamanın da schem i bırakın haritayı direkt kopyalayıp çalan bir kaç şahıs yorum yapmış. Komik :D

Ekler

• 1700703330883.png
    1700703330883.png
    277,1 KB · Görünt.: 13

Erisos

Yurtta Sulh Cihanda Sulh
Quezly

Discord:

Erisos

Elmaslar
48
Puanlar
2.380
Yer
İstanbul
Minecraft
Erisos
Arkadaşlar biz kendi aramızda konuştuk anlaştık. İkimiz de birbirimizi dinledik sonuca vardık. (Ekran resmindeki konuşmaların hepsi yöneticilerin önünde yapılmıştır.)

Ayrıca bu konu sayesinde çoğu kişinin daha olay sonuçlanmadan çirkinleştiğini ben gördüm kendileri buraya mesaj atamasa da...

Kendimde bir şeyler eklemek istiyorum. Ben bu ortam da ortalama 10 defa dolandırıldım yaşım küçükken. Dolandırıcı tarafından kazıklanmanın nasıl iğrenç bir şey olduğunu biliyorum sadece bionluk.com üzerinden 13 paket yaptım. Discord özelim de ise vardır bir 7 - 8 tane paket. Bir tane bile kara liste konusu yoktu bu güne kadar bu konu da bir anı olsun.

Sizleri bilemem ama benim babam beni şerefli yetiştirdi, söz verdim. dolandırıcılık yapmam. Herkese iyi günler.

image.png

xMadzzy

Anam! Lav Yaktı Beni
Moderatör Şefi
MinePass
Premium
Rainy Project
Denetmen

Discord:

xmadzzy

Elmaslar
634
Puanlar
3.255
Yer
Türkiye
Minecraft
xMadzzy_yt
Yönetim ekibiyle birlikte oluşturulan grup iki tarafın tekrar anlaşmasıyla konu çözüldü olarak işaretleyip konuyu kitleme kararı verildi. Herkese iyi forumlar dileriz..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı