Sol Reklam

oyna.Craftarius.com | Factival | Türkiye'de bir ilk | Ödül almış en yetenekli kadro!

Witchery

Fırında Isıttığım İlk Taş

Discord:

witcharon

Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
81
Elmaslar
48
Puanlar
13.520
Yaş
25
Yer
Bursa
Minecraft
witcharon
Konuyu merak etmeyenler için özet: Sunucu Emek Survival'dır ve amaç hayatta kalmaktır. Lapis bulunmadığı için yapman gereken tek şey; /warp orman yazdıktan sonra kendine bir alan bulup, klan kurup claim(Altın kürek yoktur, claim yalnızca klan kurularak atılır.) atmaktır. İlk zamanlarda tarıma ağırlık vermeni öneririm, ileride ejderhaların tam olacağı için sıkıcı tarım işleriyle eskisi kadar uğraşmana gerek kalmayacaktır. Meraklanma, sunucu özelliklerine zamanla alışacaksın. Spawn'da bulunan bordları lütfen oku!

860B4V.jpg

Yd20Xz.png

NL6PvP.jpg

anJWOO.png

kM3oNm.png

Mutalaka bunlarada göz atın!
Ejderhalar!

Eğer bu komutu ilk kez kullanıyorsanız /ejder yazarak tek seferliğe mahsus 50k'ya bir kuluçka satın almalısınız. Daha sonra tekrardan /ejder yazdıktan sonra karşımıza "Ejder Menü" açılacaktır. Sol taraftaki menüden dilediğiniz zaman ejder satın alabilirsiniz. Peki bu ejderler ne işe yaracak? derseniz, her 30 dakikada bir ejderhalar yumurtlamaktadır, yani ne kadar fazla ejderhaya sahipsen her 30 dakikada bir o kadar yumurta kazanacaksın demektir. Ejder menüsünün sağ tarafında yer alan "Takas/Satış" bölümünden ejder yumurtalarını harcayabilirsin.

Otomatik Isıtma

Demirci rütbesinden sonra kazdığınız her maden ısınmış olarak envanterinize gelecektir. Bu özelliğin asıl önemi kazdıktan sonra Cevher(Ore) olarak düşen madenlerde, kazmanızda bulunan Servet'in devreye girmesidir. Yani Serveti yüksek bir kazma ile demir, altın kazacak olursanız Servet devreye girip daha fazla maden elde etmenizi sağlayacaktır.

AFK Kontrol

Sunucuda zaman geçirdikçe size kazanç sağlamanızı sağlayan 2 özellik mevcut, bunlar; Zaman Taşı ve Ejderhalar'dır. Bu özellikleri AFK bırakılarak kullanılmasını istemediğimiz için her 1 saatin sonunda sohbet ekranına "AFK olmadığını göstermek için Buraya Tıkla" yazısı gelmektedir. "Buraya Tıkla" kısmına tıklamanız yeterlidir. Eğer 3-5 dakika içerisinde tıklanmazsa otomatik sunucudan atılacaksınızıdır.

Eşya Yansıtma

Bu özellik sayesinde elinizde tuttuğunuz herhangi bir eşyayı sohbet ekranına yansıtabilmektesiniz. Oyunculara göstermek istediğiniz eşyayı elinizde aldıktan sonra sohbete yazmanız yeterlidir. Bu özellik hava atmak için veya takas/satış yapmak için kullanılabilir.
Örnek: 1M 'e satılıktır, alıcılar özelden ulaşsın!


Hazine

Herhangi bir şekilde ölmeniz durumunda(oyuncuya ölmek, lavda yüzmek, boğulmak v.b) öldüğünüz konumda bir sandık belirecektir. Bu sandık lavda asla yok olmaz. Öldükten sonra sohbet ekranına gelen sandık koordinatınıza gidip sandığınızı bulabilir veya direk koordinatın üstüne tıklayıp ışınlanabilirsiniz(Tekrar lava düşme riski veya oyuncunun pusu kurma ihtimali vardır.) Sandığınız, aşağıdaki rütbeler haricinde, tüm oyuncular tarafından açıp içleri boşaltılabilmektedir.
Sandığı Kitli Olan Rütbeler:
Şövalye (Oyunda /rankup ile çıkılabilir.)
Kahraman (Oyunda /rankup ile çıkılabilir.)
Kral (Oyunda /rankup ile çıkılabilir.)
VIP (Ücretlidir.)
Limited (Ücretlidir.)
Premium (Ücretlidir.)
Craftarius Pass (Ücretlidir.)


Seviye Saklama

Öncelikle sunucuda seviye en önemli kaynaktır, elinize büyü basmak istediğiniz eşyayı alıp /büyü yazdığınızda istenen seviyeler sizleri korkutmasın çünkü oyunda bulundukça seviye kasmanız kolaylaşacaktır, aynı şekilde /e (Özel büyüler) menüsünde istenen xp'lerde sizleri korkutmamalı, unutmayın ki sunucu; emek verilmesi gereken bir sunucudur. /seviye yazarak tüm kullanılabilir komut ve açıklamalarını görebilirsiniz. Seviyeler XP bazlı saklanmaktadır yani; 30 seviye kasıldıktan sonra saklandı diyelim, tekrardan 30 seviye daha kasıp saklarsanız, toplam saklanan seviye 39 olur. Yani aynı üstünüzde bulundurmuş gibi işlemektedir bug yapılamaz.
Rütbelere göre seviye saklama değerleri;
Tüm Oyuncular: 3.500
VIP: 5.000
Limited: 10.000
Premium: 50.000
Craftarius Pass: 100.000
Not: Bu değerler oyuncuların istekleri ve önerileri üzerine sürekli değişmektedir.

Hızlı Üretim

Çalışma masasına sağ tıklandığında; envanterinizde bulunan eşyalar ile neler üretebileceğin çıkmaktadır. Eşyalara sol tıklayarak hızlı bir şekilde üretilmesini sağlayabilirsin. Bu özelliği kapatmak için aşağıdaki çalışma masasına tıklayabilirsin.

Zaman Taşı

Çoğu sunucuda bulunan bir sistemdir. Sadece oyunda zaman geçirdikçe elde edilebilen bir taştır. Oyuncular arası gönderimi yoktur. /taş yazarak marketine ulaşılabilir. Sadece oyunda zaman geçirerek ve hiç para yatırmadan VIP alınabilen tek kısımdır. Her 10 dakikada bir +5, her 30 dakikada bir +10 her 1 saatte bir +20; toplamda 1 saatin sonunda 70 Zaman Taşı elde edebilirsin. Bu değerler oyuncuların önerilerine göre değişmektedir.

Meslekler

Sunucunun temel amacı hayatta kalma(Survival) olduğu için ve lapis, taş, odun gibi hammaddeler hazır olarak bulunmadığından dolayı meslekler büyük bir önem arz etmektedir. /meslek yazarak toplamda 3 adet meslek seçebilir, yapılan işlerde ekstra para ve exp kazancı sağlayabilirsin.

Sırt Çantası

/chest yazılarak sırt çantana ulaşabilirsin. Bu çantada bulunan eşyalar ölünce düşmemektedir.

Savaş Mekaniği

1.9 'dan sonra eklenen, kılıcı savurunca gelen bekleme süresi oyundan kaldırımıştır. Sürümler arası dengeyi sağlayabilmek için 1.9'dan sonra eklenen kalkan, elinizde herhangi bir kılıç varken sağ tıklandığında otomatik giyilmektedir.

Oyucular Arası Takas

Güvenli alışveriş için kullanılması zorunludur. Bü özelliği kullanmadan yapılan alışverişlerdeki dolandırılma durumları tamamen oyuncuya ait olup yetkililerden yardım istenemez. /spawn 'da kullanması önerilir; takas yapmak istediğiniz oyuncu 15 blok yakınınızda olmalıdır.
/trade oyuncuismi şeklinde takas daveti gönderebilirsin.


Hızlı Satış

Sunucuya katıldığınız ilk zamanlar tarıma dayalı olduğu için oyundaki en önemli özelliklerden biridir. Bu eşya ile sandığa sol tıklandığında, içindeki satılabilir eşyaları satmanıza yarar. Ismi "Satış Sopası" olup görüşünü Blaze Çubuğudur. Yalnızca /warp kasa veya /kasa 'da bulunan Orijinal Kasasından çıkmaktadır. Bu eşyayı kullanmak istemiyorsanız veya sizce çok fazla varsa; /warp pazar 'da veya /trade oyuncuismi şeklinde satışı yapılabilir.

Esnek Tamir

İstediğiniz yerde /repair yazarak elinizde tuttuğunuz eşyayı 100K karşılığında tamir edebilirsiniz. Üstünüzde bulunan zırhlar dahil tüm envanterinizi tamir etmek istiyorsanız 500K karşılığında /repair all yazabilirsiniz. Bu fiyatlar sunucunun başları olduğu ve oyuncuların PvP 'ye odaklanmasını istemediğimizde dolayı düşük olup, ileride arttırılacaktır.

Süre

/süre yazarak sunucuda toplamda ve son girişinden itibaren ne kadar bulunduğuna bakabilirsin.

Üretimi Kapalı Olan Eşyalar

Normal Altın Elma (Oyunda bulunamaz.)
Enchli Altın Elma (Oyunda bulunamaz.)
Büyü Masası (Oyunda bulunamaz.)
TNT (/market 'den satın alınabilir.)
Bu eşyalar oyuncuların istek ve önerileri üzerine değişmektedir.
Sunucuda lapis,odun veya hammadde yok nasıl seviye/para kazanacağım?
Cevap:
İlk oyuna girildiğinde normal hayatta kalma sunucusu gibi /warp orman yazarak gidebildiğin kadar uzaklaş. Kendine bir alan bulduktan sonra ilk yapman gereken ağaç kesmek olmalı(özel bir sistem sayesinde oldukça hızlı kesilir), kendi evini yaptıktan sonra sunucuda vakit geçirmiş oyuncularla kaynaşmış ve çoğu özelliğe alışmış olacaksın. Bu adımdan sonrası tamamen oyun tarzına bağlı olarak değişir, dilersen /market 'de bulunmayan demir,altın,elmas,zümrüt gibi değerli madenleri kazmak için madene inebilir, veya tarıma ağırlık verip hızlı bir şekilde para kazanıp ejderleri hızlı bir şekilde açabilirsin. Tüm yardım ve destekler için discord adresimize katılabilirsin.

Craftarius’da hangi oyunlar mevcut?
Cevap:
Factival(Faction+Survival) ve SkyWars oyunları mevcut olup, discord adresimizden eklenecek tüm oyunları takip edebilirsiniz.

Minecraft IP adresiniz nedir?
Cevap:
oyna.craftarius.com / play.craftarius.com / mc.craftarius.com

Sunucu personeli olmak istiyorum, ne yapmalıyım?
Cevap:
Alımlar belirli dönemlerde açılmaktadır, bu dönemleri takip etmek için en etkili yöntem discord kanalımıza katılmaktır. Eğer katılmak istemezseniz forumlarda bulunan bölümlerede yetkili formları paylaşmaktayız, bunları takip edebilirsiniz.

Web Site adresiniz nedir?
Cevap:
Craftarius | İnovasyonun kalbindesin.

Nasıl sponsor olabilirim?
Cevap:
Bu konu hakkındaki tüm görüşmeler için Discord adresimden beni ekleyebilirsiniz Witchery#3989 .

Nasıl Youtuber tagı alabilirim?
Cevap:
Discord sunucumuzda, "Discord Hakkında" kategorisinin altında bulunan "#sponsorluk" kanalını okuyabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için Witchery#3989 .

Craftarius’a nasıl bağış yapabilirim?
Cevap:
Web Sitemiz üzerinden alacağın ürünler ile bize bağış yapabilirsin.

Şifremi unuttum ne yapmalıyım?
Cevap:
Craftarius | İnovasyonun kalbindesin. adresinden bizlere destek talebi gönderebilirsin.
Not: Sunucuda tek ana bölge mevcuttur. Görseldeki alan; /spawn - /warp orman 'dır.

RgybJR.png


p54mRa.png


3O819M.png


2O7Y8E.png


EOlz5g.png
Not: Sunucu Pre-Alpha ve Alpha aşamalarından başarılı bir şekilde geçmiştir. Şuanki sürüm Açık Beta'dır ve hala test aşaması devam etmekte olup oyuniçi hata olma riski vardır. Lütfen oyuniçi hataları bize Discord sunucumuzdan gönderip Tam Sürüm 'e destek olabilirsiniz.

Sunucu sürüm olarak 1.8 'den 1.14 'e kadar giriş desteği sağlamaktadır. Tavsiye edilen sürüm 1.12.2 'dir.
Kopyalanabilir IP:
oyna.craftarius.com
mc.craftarius.com
play.craftarius.com
 
Son düzenleme:

YigitG

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
26 Haziran 2017
Mesajlar
3
Elmaslar
5
Puanlar
0
Yaş
24
Sunucu da konu düzeni gibi çok güzel ve cidden sistemler çok özgün.Tebrik ederim
 

Witchery

Fırında Isıttığım İlk Taş

Discord:

witcharon

Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
81
Elmaslar
48
Puanlar
13.520
Yaş
25
Yer
Bursa
Minecraft
witcharon
Pazar alanımızdan kareler;

rpkmHcCjRxCL-Uf-ZDGTPA.png


3j8zSK_9Qsm3hgzO6HiQVQ.png
 

Sabinushka

Altın Benim Yeni Sevgilim

Discord:

MrAnilcaan_K#5521

Katılım
6 Mart 2017
Mesajlar
443
Elmaslar
150
Puanlar
14.020
Yaş
20
Minecraft
Sabinushka,
biraz towny tarzı gibi olmuş tebrikler

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaliteli Bir Suvival Plugin Paketi İncelemek için Aşağıya tıklayabilirsiniz.


BANA TIKLA






 

YigitG

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
26 Haziran 2017
Mesajlar
3
Elmaslar
5
Puanlar
0
Yaş
24
Craftarius Rehber Başvuru Formu Rehberlik başvuruları başladı ! (Linke tıklayarak forma gidebilirsiniz) Bulunan forma girip,doldurduktan sonra discorddan beni arkadaş eklemeyi unutmayın ! Hepinize Bol Şans...
 

Minezoid

oyna.minezoid.com

Discord:

Minezoid#4994

Katılım
21 Haziran 2016
Mesajlar
1.567
Elmaslar
1.020
Puanlar
13.735
Yer
Minezoid Network
Konu tasarımı güzel şık sade anlaşılabilir şekilde sunucuya yarın gelip bakıcam
 

GAMMA

Birisi mi Spawnlandı?
Katılım
27 Haziran 2019
Mesajlar
0
Elmaslar
1
Puanlar
0
Yaş
43

Albus

Koydum Çalışma Masasını
Katılım
16 Kasım 2015
Mesajlar
55
Elmaslar
34
Puanlar
0
bütün IP adreslerini denedim sunucuya girmiyor
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı