Premiumsuz Hypixel (FakePixel)

Proomp

Ebubekir
Emektar
Hosting Görevlisi

Discord:

proomp

Elmaslar
136
Puanlar
1.780
Yer
Türkiye
Discord İzni

Proomp

Ebubekir
Emektar
Hosting Görevlisi

Discord:

proomp

Elmaslar
136
Puanlar
1.780
Yer
Türkiye
Discord İzni
Kesinlikle desteklemiyorum. Hypixel'in popüleritesini kullanarak korsan oyunculuğu destekleyen bir sunucu.
Korsan oyunculuğu Tr şartları bahanesi altında destekleyip, başka bir sunucuya bu yönde tepki göstermeniz hoş değil.

Üstelik başka bir sunucunun telifli içeriklerini kopyalamalarına rağmen destek verilirse ileride yaşanacak güç zehirlenmeleri oyuncuların oyun deneyimini mahvedebilir.
Öncelikle Hypixel'in telifi ile ilgili kesin bir şey bilmiyoruz, o yüzden telifli içerik diyemezsiniz. Minecraft sunucularındaki içerikler Minecraft EULA'sına tabidir.

Ayrıca tr de her sunucu birbirini kopyalıyor fakat hangi biri yasal işleme tabi tutuldu? Bence bu tarz içerik konularının telifi yok.

Wifcware

Fırında Isıttığım İlk Taş

Discord:

w1fc

Elmaslar
19
Puanlar
195
Yer
Turkey
Minecraft
zebosensei
Hypixel'in içeriğinin aynısını kendileri yaptılar ortada emek çalınması gibi bir şey pek yok aslında. Zaten hypixel'deki bazı şeylerin plugini satılıyor o da emek hırsızlığı olurdu ama öyle değil ve sunucu sahiplerinin ellerinde olsa hypixel'in aynısını yapmaya çalışırlardı. Ancak yapamayacakları için başaran başkalarına çamur atarlar.
Eklentileri yapan kişilerde kopyalamaktan dolayı saygısızlık yapıyorlar. Ayrıca korsan bir sunucu zaten.

Proomp

Ebubekir
Emektar
Hosting Görevlisi

Discord:

proomp

Elmaslar
136
Puanlar
1.780
Yer
Türkiye
Discord İzni
Eklentileri yapan kişilerde kopyalamaktan dolayı saygısızlık yapıyorlar. Ayrıca korsan bir sunucu zaten.
Zaten hypixel'deki bazı şeylerin plugini stok olarak satılıyor, ayrıca buradaki her sunucu korsan sunucu.

Batuhan Çevik

minevon.com

Discord:

mackovermore

Elmaslar
9
Puanlar
13.285
Böyle bir sunucunun yapılması ne kadar yanlışta olsa premium'u olmayan arkadaşlar için hypixel tadında :) Uzun zamandır türk sunucularına bakmıyorum ancak geçmişten günümüze hala birbirlerinin kopyası hepsi. Bunu hypixel dert etmiyor bence sizin de etmemeniz gerekiyor...

Wifcware

Discord:

w1fc

Elmaslar
19
Puanlar
195
Yer
Turkey
Minecraft
zebosensei
Zaten hypixel'deki bazı şeylerin plugini stok olarak satılıyor, ayrıca buradaki her sunucu korsan sunucu.
evet biliyorum aslında karşı değilim fakat 1 e 1 kopyalanması biraz rahatsız edici

BRKN

deli
Destek Şefi
MinePass
Sunucu Sahibi

Discord:

BRKN#0929

Elmaslar
214
Puanlar
13.870
Minecraft
LordBorakan
Korsan oyunculuğu Tr şartları bahanesi altında destekleyip, başka bir sunucuya bu yönde tepki göstermeniz hoş değil.

Öncelikle Hypixel'in telifi ile ilgili kesin bir şey bilmiyoruz, o yüzden telifli içerik diyemezsiniz. Minecraft sunucularındaki içerikler Minecraft EULA'sına tabidir.

Ayrıca tr de her sunucu birbirini kopyalıyor fakat hangi biri yasal işleme tabi tutuldu? Bence bu tarz içerik konularının telifi yok.
Aç hocam Türkiye içinde premium sunucu, eğer 100 online görürsen hesabımı sileceğim. Bir forum üyesi "hoş değil" dedi diye oturup ağlayayım mı? "Telifi ile ilgili kesin bir şey bilmiyoruz" diye bir şey yok kendilerinin sitesinde yeterince bilgi bulunuyor zaten neredeyse her yasal konuyla alakalı. Sadece değmeyeceği için bir müdahale yapmıyorlar, ona bakılırsa Samsung'un bin tane kopyası var Çin gibi ülkelerde, niye müdahale etmiyorlar sizce?

Ben kendi sunucum dışında hiçbir crack sunucuda oynamıyorum, Hypixel'de en üst aboneliğe sahibim üstüne oynadığım yabancı arkadaşımın sunucusu bile premium. Korsan oyunculuğu savunmuyorum ama 12 yaşındaki Türk çocuktan 20 euro verip premium almasını bekleyemezsiniz, hem de 10 liralık bir VIP bile alamazken onlar.
Edit: Steam bile dolara geçtiği halde MANA (veya MENA) uyguluyor, Microsoftta yerel fiyatlandırma politikası yok Minecraft adına)

Bu halen daha sunucunun başlı başına bir Hypixel kopyası olduğu gerçeğini değiştirmiyor, hatta bazı yerlerinde de sıkıntı var. Dün @1000dev ile birlikte girip baktık. Kendi sunucunuzmuş gibi savunmanızı anlamıyorum, biri(edit: biri) sizin başarılı sunucunuzu alıp BİREBİR kopyalasa ne hissedersiniz o zaman tepkinizi merak ediyorum.

Proomp

Ebubekir
Emektar
Hosting Görevlisi

Discord:

proomp

Elmaslar
136
Puanlar
1.780
Yer
Türkiye
Discord İzni
Aç hocam Türkiye içinde premium sunucu, eğer 100 online görürsen hesabımı sileceğim.
Bana göre korsan oyunculuk tr için çokta yasaklanması veya karşı çıkılması bir durum değil. Zaten ekonomik sebeplerden dolayı bu tür şeyler yaşanıyor ve korsan oyunculuk sadece Minecraft'ta yok ve de bu sadece oyundan ibaret değil. Korsan dizi/film veya korsan program kullananlarda çokça varlar. Benim bahsettiğim nokta, başkasına korsan sunucu deyip korsan sunucu açman. Korsan sunucuyu desteklemiyorum diyorsan Türkiye'de sunucu açmak yerine yurtdışında sunucu açabilirdin.

"Telifi ile ilgili kesin bir şey bilmiyoruz" diye bir şey yok kendilerinin sitesinde yeterince bilgi bulunuyor zaten neredeyse her yasal konuyla alakalı. Sadece değmeyeceği için bir müdahale yapmıyorlar,
Öncelikle bu bir özel yapım müzik veya türevi bir şey olsaydı haklıydınız, müzik oyundan bağımsız kendi ürettikleri bir şey olduğu için telifi olurdu fakat durum bundan ibaret değil. Minecraft sunucularının ürettikleri içerikler, (tümüyle ve/veya sadece) içeriği üreten kişiye ait değildir. Bunun için Minecraft EULA'sını okuyabilirsiniz, ilgili madde:
- If you make any content available on or through our Game, you agree to give us permission to use, copy, modify, adapt, distribute and publicly display that content. This permission is irrevocable, and you also agree to let us permit other people to use, copy, modify, adapt, distribute and publicly display your content. You are not giving up your ownership rights in your content, you are just giving us and other users permission to use it.

ona bakılırsa Samsung'un bin tane kopyası var Çin gibi ülkelerde, niye müdahale etmiyorlar sizce?
Çin'de kopyası olmasının sebepleri:
  • Çin, fikri mülkiyet haklarına ilişkin yasaları katı bir şekilde uygulamakla tanınmıyor.
  • Çin'de büyük bir üretim ve işçilik gücü var.
  • Çin'de tüketiciler, orijinal ürünlere göre daha ucuz olan kopya ürünlere daha fazla ilgi gösteriyor.

Samsung, Çin'de kopya ürünlerin üretimi ve satışına karşı mücadele etmek için elbette adımlar atıyor. Çinli yetkililerle işbirliği yapıyor ve kopya ürünlerin tespit edilmesi ve kaldırılması için çaba gösteriyor. Ayrıca tüketicileri kopya ürünlerden haberdar etmek için eğitim ve farkındalık kampanyaları yürütüyor ama Samsung'un bu çabaları henüz yeterli değil. Çünkü Samsung'un Çin'deki kopya ürünlere karşı mücadelede karşılaştığı bazı zorluklar var:
  • Çin'de fikri mülkiyet haklarına ilişkin yasaları uygulamak zor.
  • Çin'de kopya ürünlerin üretimi ve satışı büyük bir endüstri haline geldi.
  • Çin'de tüketiciler, orijinal ürünlere göre daha ucuz olan kopya ürünlere daha fazla ilgi gösteriyor.
Yani Samsung müdahele etmiyor demek pekte doğru sayılmaz.

Bu halen daha sunucunun başlı başına bir Hypixel kopyası olduğu gerçeğini değiştirmiyor, hatta bazı yerlerinde de sıkıntı var. Dün @1000dev ile birlikte girip baktık.
Zaten ben de "bu sunucu kopya değildir, %100 özgün içeriklere sahiptir" gibi bir şey asla söylemedim.

Kendi sunucunuzmuş gibi savunmanızı anlamıyorum
Kendi sunucum gibi savunmuyorum sadece korsan sunucu açıp başka bir sunucuya korsan olduğu için tepki göstermenize karşın bu şekilde açıklama yapıyorum. Sadece bu sunucunun kopya olduğunu, doğru olmadığını dile getirseydiniz bir açıklama zaten yapmazdım, gerekte olmazdı.

biri(edit: biri) sizin başarılı sunucunuzu alıp BİREBİR kopyalasa ne hissedersiniz o zaman tepkinizi merak ediyorum.
Sunucum başarılı olduğu için o kopya sunucuyu muhtemelen görmezdim/fark etmezdim. Ha oldu ki bu kopya sunucu çok büyümeye başladı, benimle rekabet edebilecek pozisyona yavaş yavaş geliyor, o zaman gerekli yaptırımları uygulamaya çalışırdım. Veyahut benim sunucum premium, kopya sunucu crack olsaydı bu konuda biraz düşünürdüm. Eğer olumlu olacaksa bu kopya crack sunucuyla bir işbirliği yapıp kazançlarından belli bir pay isterdim.

BRKN

deli
Destek Şefi
MinePass
Sunucu Sahibi

Discord:

BRKN#0929

Elmaslar
214
Puanlar
13.870
Minecraft
LordBorakan
and you also agree to let us permit other people to use, copy, modify, adapt, distribute and publicly display your content.
Sadece buna cevap vereceğim geri kalan bütün hepsi bomboş metin, crack eleştirip crack açıyorsun demekten başka bir şey göremedim yazıda. Alıntıladığım kısımda bulunan yazı Mojang'ın 3. parti kullanıcılara kopyalama editleme uyarlama paylaşma ve sergileme izninden bahsediyor, bu izni sadece Mojang verebilir. Fakepixel'e Mojang mı izin veriyor xD
If you make any content available on or through our Game, you agree to give us permission to use, copy, modify, adapt, distribute and publicly display that content.
Hatta aynı maddenin en başında da "us" olarak hitap ettiği firma yine Mojang, bu kuralın onunla alakası yok zaten EULA ile alakası olan bir durum değil. Oyun içinde skyblock kısmındaki haritadan tut logolarına kadar çalıntı, hatta daha ilerisi mapler bile aynı. Sence Hypixel uğraşsa kapanmaz mı sunucu?

KnightForApplez

Zombi Geldi, Beni Yedi
Elmaslar
77
Puanlar
13.420
Minecraft
KnightForEyes
Bunun kapışmasını mı yapıyorsunuz cidden? Korsan 1:1 kopyalasanız bile (haritaları deyiştirsen) gerçekten bir lawsuit yemeniz falan zor olur. Bide olm Korsan yada deyil kimin umrunda ya? Allah Rızası için komedi sahnesi olmuş.

Gerekirse EULA'yı kırın... Mojang'ın artık umrundada deyil. Adamlar kendi yaptığı oyuna minimum content ekliyorlar. Sunucularda AŞIRI ender şekilde P2W sunucuları siliyorlar. Acaba Gerçekten çalışsaydı bu sistemleri baştan bu site yaşarmıydıki acaba... (Direk Sunucu olmadığından site reklamda sağlayamadığından kapanırdı)

Yani pek anlamadım bu büyük tartışmayı. Bence uzatmayın en sonunda 2 nizden birisinin ipi koparsa ne yapıcaz... Birisi mute yiyecek oturcak. Baştan yaşamayalım daha iyi.

Selimakoguz

Discord:

! Selim#9572

Elmaslar
33
Puanlar
6.720
Minecraft
SelimSpeedy
Ne boş muhabbet yapılmış gerçekten :)

Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı