Aç hocam Türkiye içinde premium sunucu, eğer 100 online görürsen hesabımı sileceğim.
Bana göre korsan oyunculuk tr için çokta yasaklanması veya karşı çıkılması bir durum değil. Zaten ekonomik sebeplerden dolayı bu tür şeyler yaşanıyor ve korsan oyunculuk sadece Minecraft'ta yok ve de bu sadece oyundan ibaret değil. Korsan dizi/film veya korsan program kullananlarda çokça varlar. Benim bahsettiğim nokta, başkasına korsan sunucu deyip korsan sunucu açman. Korsan sunucuyu desteklemiyorum diyorsan Türkiye'de sunucu açmak yerine yurtdışında sunucu açabilirdin.
"Telifi ile ilgili kesin bir şey bilmiyoruz" diye bir şey yok kendilerinin sitesinde yeterince bilgi bulunuyor zaten neredeyse her yasal konuyla alakalı. Sadece değmeyeceği için bir müdahale yapmıyorlar,
Öncelikle bu bir özel yapım müzik veya türevi bir şey olsaydı haklıydınız, müzik oyundan bağımsız kendi ürettikleri bir şey olduğu için telifi olurdu fakat durum bundan ibaret değil. Minecraft sunucularının ürettikleri içerikler, (tümüyle ve/veya sadece) içeriği üreten kişiye ait değildir. Bunun için Minecraft EULA'sını okuyabilirsiniz, ilgili madde:
- If you make any content available on or through our Game, you agree to give us permission to use, copy, modify, adapt, distribute and publicly display that content. This permission is irrevocable, and you also agree to let us permit other people to use, copy, modify, adapt, distribute and publicly display your content.
You are not giving up your ownership rights in your content, you are just giving us and other users permission to use it.
ona bakılırsa Samsung'un bin tane kopyası var Çin gibi ülkelerde, niye müdahale etmiyorlar sizce?
Çin'de kopyası olmasının sebepleri:
- Çin, fikri mülkiyet haklarına ilişkin yasaları katı bir şekilde uygulamakla tanınmıyor.
- Çin'de büyük bir üretim ve işçilik gücü var.
- Çin'de tüketiciler, orijinal ürünlere göre daha ucuz olan kopya ürünlere daha fazla ilgi gösteriyor.
Samsung, Çin'de kopya ürünlerin üretimi ve satışına karşı mücadele etmek için elbette adımlar atıyor. Çinli yetkililerle işbirliği yapıyor ve kopya ürünlerin tespit edilmesi ve kaldırılması için çaba gösteriyor. Ayrıca tüketicileri kopya ürünlerden haberdar etmek için eğitim ve farkındalık kampanyaları yürütüyor ama Samsung'un bu çabaları henüz yeterli değil. Çünkü Samsung'un Çin'deki kopya ürünlere karşı mücadelede karşılaştığı bazı zorluklar var:
- Çin'de fikri mülkiyet haklarına ilişkin yasaları uygulamak zor.
- Çin'de kopya ürünlerin üretimi ve satışı büyük bir endüstri haline geldi.
- Çin'de tüketiciler, orijinal ürünlere göre daha ucuz olan kopya ürünlere daha fazla ilgi gösteriyor.
Yani Samsung müdahele etmiyor demek pekte doğru sayılmaz.
Bu halen daha sunucunun başlı başına bir Hypixel kopyası olduğu gerçeğini değiştirmiyor, hatta bazı yerlerinde de sıkıntı var. Dün @1000dev ile birlikte girip baktık.
Zaten ben de "bu sunucu kopya değildir, %100 özgün içeriklere sahiptir" gibi bir şey asla söylemedim.
Kendi sunucunuzmuş gibi savunmanızı anlamıyorum
Kendi sunucum gibi savunmuyorum sadece korsan sunucu açıp başka bir sunucuya korsan olduğu için tepki göstermenize karşın bu şekilde açıklama yapıyorum. Sadece bu sunucunun kopya olduğunu, doğru olmadığını dile getirseydiniz bir açıklama zaten yapmazdım, gerekte olmazdı.
biri(edit: biri) sizin başarılı sunucunuzu alıp BİREBİR kopyalasa ne hissedersiniz o zaman tepkinizi merak ediyorum.
Sunucum başarılı olduğu için o kopya sunucuyu muhtemelen görmezdim/fark etmezdim. Ha oldu ki bu kopya sunucu çok büyümeye başladı, benimle rekabet edebilecek pozisyona yavaş yavaş geliyor, o zaman gerekli yaptırımları uygulamaya çalışırdım. Veyahut benim sunucum premium, kopya sunucu crack olsaydı bu konuda biraz düşünürdüm. Eğer olumlu olacaksa bu kopya crack sunucuyla bir işbirliği yapıp kazançlarından belli bir pay isterdim.