Sol Reklam

İnceleme PlayStation'un 25. Yılı! - 25. Yıl İçin Neler Yapılıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Statius

Katman Kayası
Yasaklandı

Discord:

Statius#2162

Katılım
21 Kasım 2019
Mesajlar
881
Elmaslar
1.130
Puanlar
9.675
Minecraft
DarkSad
753eb1741a0d9fc06c031d3e2eac0464.jpg


PlayStation 25. Yılını Kutluyor!
25 Yaşında Ne Tür Etkinlikler Yapıyor?
Merhaba Minecraft Türkiye okurları, bugün sizlere bir çoğumuzun çocukluğunun eğlence kaynağı olan, bir çoğumuz hala kullandığı PlayStation ve onun 25. kutlamaları hakkında konuşacağım. Dünyada ki bir çok oyuncunun oynadığı, bazılarının sırf bu platform için oyun çıkardığı görülüyor. Dünyaca ünlü PlayStation, 25. yılına giriyor! 25 yaşına giren PlayStation'un en son çıkardığı oyun konsolu PlayStation 4 olarak biliniyor. 2013 tarihinde çıkan konsol, dünyada bir çok satış yaparak, yeni bir oyun devri başlatmıştır. 6 yılın ardından sessizliğini bozan PlayStation, PlayStation 5'i hakkında söylentilerle gündeme büyük bir bomba atmıştır. Peki sen ne düşünüyorsun? Sence PlayStation 5 ne zaman çıkar? O zaman makalemize başlayalım!

playstation-4-will-no-longer-let-you-find-friends-through-facebook-starting-today.jpg


PlayStation Tarihçesi
Evet gelelim o malum konuya, PlayStation'un tarihçesine. O zaman ince detaylarına kadar inerek başlığımıza başlayalım!
PlayStation, Sony adı altında 1994 yılında kurulmuştur. Resmi olarak 3 Aralık 1994 yılında kurulan PlayStation, ilk olarak Kuzey Amerika ülkelerinde satışa çıkarılmıştır. Oyun endüstrisini değiştiren ürünleri, onun adına yapılan oyunları ve oyuncu kitlesiyle ayrı bir boyut açan PlayStation geçtiğimiz günlerde 25 yaşına girmiştir. İlk olarak ürünün 3 Aralık 1994 tarihinde Kuzey Amerika ülkelerine çıkaran PlayStation, o dönemin konsollarının donanım özelliklerinden kat ve kat üstün olduğu için bir çok kişi tarafından tavsiye edilmeye ve kullanılmaya başladı. İlk ürünün satışlarından hoşlanan PlayStation, 5 yıl sonra PSOne'ı çıkararak sessizliğini bozdu. Yepyeni bir tasarım deneyen Sony, ilk ürününden donanım olarak bir şey değiştirmese bile tasarımında büyük ölçüde değişiklik yaparak dikkat çekmeyi başarmış ve büyük satışlar yapmıştır. Evet gelelim o tarihi konsola, evet sıra PlayStation 2'de! PSOne'ı piyasaya sürdükten tam 1 ay sonra, yani 26 Ekim 2000 tarihinde PlayStation 2'yi çıkarmıştır. Bunların üzerine büyük ivme yakalayan Sony, bu üründen memnun kalmıştır. Bu ürün ile gelen DVD sürüm özelliği görenleri şaşırtıyordu. Yavaş yavaş oyun dünyasına alışan PlayStation, 2004 yılında 100 milyon satışı geçerek, ilk defa bir konsol 100 milyon satışı geçti. Satışlarını gören Sony, en büyük şikayetlerden biri olan büyüklüğü çözmek amacıyla PlayStation Slim'i çıkardı, tam çıkış tarihi 2004 olan PlayStation Slim, PlayStation 2'nin 4'de 1'i boyutundaydı. Ayrıca bu konsol ile internete bağlanmak için ekstra bir aparata gerek kalmadı ve çevrim içi oyun oynamak kolaylaştı. Bu sayede Sony diğer rakiplerine göre bir adım öne geçti! Taşınabilir konsol piyasasına geçiş yapmak isteyen Sony, PSP'yi çıkararak bu platforma da adını yazdırdı fakat istediği başarıyı elde edemedi ve 2006 tarihinde PlayStation 3'ü çıkardı. Uzun zamandır üstünde çalıştığı PlayStation 3, yeni bir boyut kazanarak çok büyük bir satış oranı yakaladı. Bu tür konsolları çıkararak çevrim dışı oyunlarda öne geçen Sony, çevrim içi oyun kategorisinde öne geçen rakipleri Xbox ve Microsoft'u geçmek için 2008 tarihinde PlayStation Network'u çıkardı. Bir çok ürünü geçerek direk PlayStation 4'e atlıyorum fakat yine de ürünlere değineyim, PSP Go, PlayStation 3, Stereoscopic 3D ve PS Move ve PS Vita. Sony 15 Kasım 2013 tarihinde PlayStation 4'ü çıkararak oyun kavramına yeni bir boyut kazandırdı. Bu konsol ile tanıtılan DualShock 4'de oldukça büyük bir ilgi gördü. Konsol, yayıncılara, YouTuberlara ve daha bir çok sosyal medya platformunda ki video ve görsel paylaşan insana yardım sağlayarak, Share'i ekledi.


1575493939743.png


25 Yaşında Özel Duvar Kağıdı Dağıttı!
PlayStation 1 ve PlayStation 4 arasında ki tüm konsolları konu alan duvar kağıtları Cory Schmitz tarafından yapılmıştır. Bir çok resim paletini barındıran duvar kağıtları, kendi sitesinde ücretsiz olarak dağıtılıyor. Görsellere bakmak için tıklayın.
PlayStation tarafından hayranlarına dağıtılan özel duvar kağıdı, orijinal PlayStation ve PlayStation 4 arasında ki konsollara ve konsolların çıkış tarihine odaklanıyor. Tasarımlarda PS Vita ve PSP'de bulunuyor. Bu tasarımlarda kullanılan tüm resim varyantları farklı bir konsolu simgeliyor. Kimine göre saçma, kimine göre duygusal olan görseller, bir çok kişinin ilgisini gördü.


1575494278253.png


PlayStation Artık 25 Yaşında!
Daha bir çok projesi olan Sony, PlayStation 5 ile gündeme geliyor. Bu sene 3 Aralık tarihinde PlayStation 5'in tanıtımı bekleniyordu fakat Sony yetkilileri bir duvar kağıdı ile yetinerek, gelecek seneyi işaret ettiler. Bir çok oyun düşkününün beklediği PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Bir çok kişinin aklında bir çok soru bulunurken bir yandan çelişkili açıklamalar ve şu ana kadar çıkmaması gerçekten şaşırttı. Genel olarak 5 veya 6 yılda bir yeni bir model çıkaran Sony, şu anda 7. seneyi dolduruyor. Peki sen ne düşünüyorsun? PlayStation çıkacak mı ve çıkarsa nasıl olacak?
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

25 yıl mı? Ben PlayStation'un en fazla 10-15 yıllık olduğunu sanırdım. Ha bu arada cidden güzel bir makale hazırlamışsın.
 

Statius

Katman Kayası
Yasaklandı

Discord:

Statius#2162

Katılım
21 Kasım 2019
Mesajlar
881
Elmaslar
1.130
Puanlar
9.675
Minecraft
DarkSad

25 yıl mı? Ben PlayStation'un en fazla 10-15 yıllık olduğunu sanırdım. Ha bu arada cidden güzel bir makale hazırlamışsın.
Teşekkürler. Ben bu konsolların her yıl çıktığını düşünüyordum ama PlayStation 3 13 yıllık bir konsolmuş.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı