Sol Reklam

Plagiarism nedir? Nasıl anlaşılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Raidén

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
10
Puanlar
0
Selam millet! Bugün "plagiarism" konusuna değineceğim.

Plagiarism, bir yazıyı hiç değiştirmeden başka bir yere aktarmaktır. Başkasının emeğini çalıp, kendi emeğiymiş gibi gösteren çok fazla insan var. Bu konuya biraz açıklık getirmek istedim. Örneklerle açıklayalım.

"Ahmet, dün okuldan eve dönerken, iki ekmek ve bir adet yoğurt aldı." bu cümleyi aynen başka bir yere aktarırsanız plagiarism yapmış olursunuz. Plagiarism'i önlemek için; "Ahmet, dün eve gelirken ekmek ve yoğurt aldı" olarak cümleyi değiştirebilirsiniz. Bu sayede başkasının emeğini çalmazsınız. Benim için çok önemli bir konu.

Tamam, plagiarismin ne olduğunu anladık. Peki nasıl ayırt edeceğiz?

Plagiarism testi için birçok farklı site var. Ben "
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
", "
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
" sitelerini kullanıyorum. Size de bu siteleri öneririm. Gerçekten güzel test ediyorlar.

Uzun bir yazı olmadı. Kısaca konuyu anlattığımı düşünüyorum.

İyi forumlar, iyi günler!

İnternetten ödevlere bakarken öğretmenin internetten baktığımızı anlama. En gıcık olduğum şey :D

Her Ne Kadar Kötü Olsa da Etkileyici Yönleri de Var. (Bu Parantezden Sonrası Tamamen Öğrenci Olduğu Varsayımına Dayalıdır)
Mesela Bir Öğrenci Proje Ödevini Yaparken Bu Teknikten Yararlanmalı. Yararlanamazsa Ne Yaptığını Anlayamaz. Birçokları Bunun Tam Tersini Düşünür Ama Tamamen Yanlıştır. Şöyle Açıklamak İsterim. Ali Fizikten / Fen Bilgisinden Bir Proje Ödevi Alıyor ve Konusu Basit Vektörler. Şimdi Ali Bir Şeyi Önce Okuyup Sonra Kopyala Yapıştır Yaparak mı Anlar Yoksa Okurken Kafasında Değiştirerek mi? Ya Değiştirdiği Bilgi Yanlışsa ?
Bundan Yakınmak Pek Mantıklı Gelmiyor Bana. Sonuçta YAZI. Şimdi Kalkıp Ulan Hıyar Herif Romanlar Şiirler Ne Demeyin. En Üstte Parantez İçinde Yazdığımı Okuyun.

Her Ne Kadar Kötü Olsa da Etkileyici Yönleri de Var. (Bu Parantezden Sonrası Tamamen Öğrenci Olduğu Varsayımına Dayalıdır)
Mesela Bir Öğrenci Proje Ödevini Yaparken Bu Teknikten Yararlanmalı. Yararlanamazsa Ne Yaptığını Anlayamaz. Birçokları Bunun Tam Tersini Düşünür Ama Tamamen Yanlıştır. Şöyle Açıklamak İsterim. Ali Fizikten / Fen Bilgisinden Bir Proje Ödevi Alıyor ve Konusu Basit Vektörler. Şimdi Ali Bir Şeyi Önce Okuyup Sonra Kopyala Yapıştır Yaparak mı Anlar Yoksa Okurken Kafasında Değiştirerek mi? Ya Değiştirdiği Bilgi Yanlışsa ?
Bundan Yakınmak Pek Mantıklı Gelmiyor Bana. Sonuçta YAZI. Şimdi Kalkıp Ulan Hıyar Herif Romanlar Şiirler Ne Demeyin. En Üstte Parantez İçinde Yazdığımı Okuyun.
Ben öğrenciler için demedim. Demek istediğim; siz bir alanda yazı yazmak istiyorsunuz ve başka bir kişinin yazısını kopyala yapıştır yoluyla kendi yazınızı oluşturuyorsunuz. Bu bir suçtur. Eğitim hayatı için söylemedim.

Ben öğrenciler için demedim. Demek istediğim; siz bir alanda yazı yazmak istiyorsunuz ve başka bir kişinin yazısını kopyala yapıştır yoluyla kendi yazınızı oluşturuyorsunuz. Bu bir suçtur. Eğitim hayatı için söylemedim.
Ben Eğitim Hayatı İçin Fikrimi Belirttim. Normal Hayata Bakarsak Çoğu Alanda Sorun Çıkarmaz Yine?

Ben Eğitim Hayatı İçin Fikrimi Belirttim. Normal Hayata Bakarsak Çoğu Alanda Sorun Çıkarmaz Yine?
Önemli yazılarda veya internet üzerinde sorun çıkabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yukarı