Sol Reklam

Photoshop Büyük Harf Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

b3nt.

Someone in life.
Elmaslar
104
Puanlar
0
GyjvN6.png

Merhaba sayın MC-TR üyeleri,
Bugün, Photshop uygulamasında yaşanan genel bir sorunun çözümünü anlatacağım. Sorundan biraz bahsedecek olursam; Photshop'ta yazı yazarken caps lock tuşu kapalı olsa dahi yazıların hepsini büyük harf ile yazmaktadır. Aynı olayı bizzat yaşadım ve sorununu bulana kadar, yaptığım tüm çalışmalarda büyük harf kullanmaya maruz kaldım.

Örneğin; bu çalışmayı yaparken, sadece baş harfleri büyük olacak şekilde yazdım fakat sorundan dolayı bütün harfleri büyük olarak yazdı.​
o6JAlk.jpg

1. Adım; Yukarıdan Pencere kısmına tıklayıp Karakter sekmesini seçiniz. İngilizce kullananlar ise Window seçeneğini seçmelidirler.​
lbAkRb.jpg

2. Adım; Açılan pencereden yuvarlak içine alınmış tuş seçilmiş ise seçimi iptal ediniz.
zJNVaY.jpg

Sorun Çözüldü!
Bu sayede sorunu çözmüş olacaksınız. Photshop üzerinde karşılaştığınız sorunları bizlere bildirerek çözümlerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu hatanın sorunu; Photoshop All Caps Error olarakta geçmektedir. Bugünkü bilgilendirmemiz bu kadardı. Bir sonraki bilgilendirmede görüşmek üzere...​

Son düzenleme:
Bu genelde yazının fontu ile alakalı oluyor, yazıyı hazırlayan kişiler karekterlerin yazım biçimlerini ona göre ayarlıyorlar diye biliyorum. Tabi faydası olurmu bilmem ama sorunu yaşanlar için iyi bir rehber olur.​

Bu genelde yazının fontu ile alakalı oluyor, yazıyı hazırlayan kişiler karekterlerin yazım biçimlerini ona göre ayarlıyorlar diye biliyorum. Tabi faydası olurmu bilmem ama sorunu yaşanlar için iyi bir rehber olur.​
Görüşlerin için teşekkürler fakat yazı fontu ile alakası bulunmamakta. Bazen çalışma yaparken farkında olmadan basıyor olabiliriz. Aynı hatayı ben yaşadım, rehber olmak içinde konuyu açtım.

Gerçekten başarılı bir anlatım olmuş. Zamanında bende aynı hatayı yaşamıştım ve yabancı kaynaklardan zar zor bulabildim çözümü. Bu kadar güzel bir anlatımın burada olması çok keyif verici :melek:

Konularını her zaman yararlı buluyorum. Yine döktürmüşsün :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yukarı