Sol Reklam
Sağ Reklam

İnceleme Oyun İncelemeleri #14 - ANNO 1800 İnceleme!

  • Konuyu başlatan ThanatosUltio
  • Başlangıç Tarihi
  • 689
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
T

ThanatosUltio

Ziyaretçi
Herkese merhaba MC-TR üyeleri, bugün sizlere "Oyun İncelemeleri #14 - ANNO 1800 İnceleme!" adlı konumu sunarak sizlerin ANNO 1800 hakkında bilgilenmenizi sağlayacağım. Eğer konumu beğendiyseniz, like atıp yorum yazmayı unutmayın.

68772


Anno 1800, sizi, endüstri devriminin yanan kalbine yaklaşmakta olan bir iş adamının hobnailed botlarının içine koyuyor. Oynamak için üç yol vardır, Kampanya, Sandbox ve Çok Oyunculu. Yapısal olarak, hepsi temelde aynıdır - kampanyanın kendisi, takip edilmesi gereken bir görevler zincirine sahip olan devasa bir sanal alandır.

Hangi yolu oynamayı seçerseniz seçin, Batı Avrupa adasının sorumlusu olarak adınıza ticaret yapmaktan başka bir şey yapmazsınız. İlk hedefiniz, şehrinizin temelini oluşturan basit bir tarım köyü inşa etmektir. Buradan, amacınız, ufkuna ve ötesine doğru uzanan bir kalabalık metropol yetiştirmektir.

Anno 1800 düz bir şehir kurucusudur. İlerleme, iki şeye dayanır: nüfus artışı ve vatandaşlarınızın ihtiyaç ve isteklerini yerine getirme. Kişinin her "sınıfı", karşılamanız gereken farklı gereksinimlere sahiptir. Örneğin çiftçiler, geçinmek için yalnızca kıyafet ve balık isterler. Ama onları mutlu etmek için, onları alkol ile kat etmelisin. Schnapps içine damıtılabilen patates tarlalarına ihtiyaç duyacaksınız, aynı zamanda tüm çiftliklerin bir pub'a şaşırtıcı mesafede olmalarını sağlayacaksınız.

Bu ihtiyaçları ne kadar iyi karşılarsanız, köyünüzün evlerini o kadar çok insan dolduracaktır. Bir çiftlik evi azami nüfusa ulaştığında, bir sonraki vatandaş sınıfı olan işçilere ev sahipliği yapacak şekilde yükseltilebilir. Bu, yerleşimin bir sonraki evrim aşamasını açar ve tuğla işleri ve bira fabrikaları gibi daha gelişmiş binalar inşa etmenizi sağlar. Ancak, işçiler sabun ve sabun talep edecek kadar ileri gittiklerinde, ihtiyaçları ve istekleri bakımından oldukça belirgindir.

68774


Aynı zamanda, üretim hatları gittikçe daha karmaşık bir hale geldi. Örneğin çiftlik evleri inşa etmek için odun üretmek, bir oduncu bahçesini, bir kereste fabrikasını ve malları depolamak için bir depo gerektirir. Öte yandan, çelik kirişler oluşturmak için hammaddeler için bir demir madeni ve bir kömür madeni, çelik külçeler oluşturmak için bir eritme tesisi ve son olarak da kirişlerin dövülmesi için bir çelik fabrikası gerekiyor. Daha büyük fabrikalar da onlarca, yüzlerce işçiye ihtiyaç duyuyorlar, bu yüzden beslenmelerini, sulanmalarını ve temiz olmalarını sağlamak için destek altyapısına ihtiyacınız var.

Anno 1800'ün “Blink ve“ 2AM ”nitelikleri kendilerini göstermeye başlar. Üçüncü “vatandaş” seviyesini açtığınızda, zanaatkarlar, dikiş makineleri, kürk mantolar ve rom üretimini destekleyebilecek bir altyapıya ihtiyacınız olacak. Bunlardan ikincisi, elbette, bir Avrupa ikliminde yetişmeyen ham maddeleri gerektirir. Bu yüzden bunları elde etmek için, gemiler inşa etmeniz ve onları Yeni Dünya'yı keşfetmeleri için göndermeniz gerekir.

Yeni Dünya tamamen farklı bir haritada temsil edilmektedir ve kendine özgü vatandaş tipleri, üretim zincirleri ve kaynakları vardır. Bu etkili bir şekilde, Anno 1800'ün aynı anda iki benzersiz RTS haritasında oynandığı ve çok oyunculu oyunlarda her türlü taktiksel düşünceye sahip olduğu anlamına gelir. Eski Dünya'da Çelik Kralı olabilirsiniz, yalnızca ekonominizi çökertmek için bulabilirsiniz, çünkü Yeni Dünya'da birileri tüm pamuklarınızı üreten bir ada çaldı.

Her iki durumda da, bu egzotik ürünleri giderek daha muhtaç (ve kalabalık) vatandaşınıza ulaştırmak için ticaret yolları ayarlamanız gerekecek. Bu noktada, Anno'nun şehir yapısının her iki tarafının da hareket halinde izlemek için harika olduğunu belirtmekte fayda var. Oyun, modellerinin ve animasyonlarının ayrıntılarını güzel bir şekilde tamamlayan hafif bir ressam estetiğine sahip. Buğday ve şeker kamışı alanlarınız işçilerle doludur, atların çektiği arabalar kaynakları bir sonraki üretim aşamasına taşır.

68775


Bu detaylar şehrinizle birlikte gelişir. Kıyafet modası, şehriniz daha geliştikçe değişir, atlı arabalarınız demiryolu ve hatta bisikletlere giderek daha fazla yol açar. Bu kadar samimi detay Anno 1800'ün oldukça yüksek performans gösterdiği anlamına geliyor. Büyük şehirleri belli açılardan görmek, düşük-orta özellikli makinalarda kare hızında önemli bir düşüşe neden olacaktır.

Üretim zincirleriniz genişledikçe ve halkınızın arzuları arttıkça, Anno 1800'ün stratejik yönü dişlerini göstermeye başlar. Bir noktada, başlangıç adamın bira üretemediğini keşfettim, çünkü toprak büyümek için verimli değildi. Halkım sessizce beni prodüksiyonu kirleten ve neredeyse oyunuma mal olan devasa bir isyan hazırlayarak bu konuda beni bilgilendirdi. Söylemeye gerek yok, derhal yakındaki bir adayı sömürgeleştirdim ve neredeyse tamamen bira üretimine adanmış ikinci bir yerleşim kurdum, sonra bu hayati öneme sahip olan bu kaynağı anakaraya ulaştırmak için bir ticaret yolu kurdum.

Kendiniz bir kaynak oluşturmakta zorlanıyorsanız, işlem postanız aracılığıyla satın alabilirsiniz. Yine de bunu yapmak sizi diğer oyuncuların (ya da tek oyunculu oynuyorsanız) emri altına alıyor. Aynı zamanda, fazlalıklarınızı yerleşimlerinizden kar amacıyla satabilirsiniz. Ancak, gelişen bir ekonomi bile başarının garantisi değildir. Şehrinizi teknolojik çağa daha derinden sokmak için hala doğru kaynakları yaratabilecek veya yaratabilecek olmanız gerekir.

Daha sonraki aşamalarında, Anno, atılan bazı geniş vuruşlarla RTS ile endüstriyel ölçekli bir plaka eğirmenin harmanı haline gelir. Kaynaklar için rekabet daha sertleştikçe, adaların kontrolünü rakiplerinizden atmanız gerekebilir. Bu, askeri kuvvetler aracılığıyla yapılabilir, limanlarına kuşatmak için yelkenli ve fırkateyn filolarını dağıtabilirsiniz. Ya da istediğiniz adadaki hisseleri satın alabilir ve sonuçta tek bir finansal borçta kontrol altına alabilirsiniz.

68776


Çoğunlukla, Anno'nun çekirdek sistemlerinin zarif bir şekilde dengeli olduğunu düşünüyorum. Bazen, gergin hissetmenize neden olabilir, özellikle yangın gibi birden fazla rastgele olay bir kerede meydana gelirse. Bir grup ev yükseltmek veya düşük seviyeli bir çiftliği yeniden yerleştirmek için yeni bir projeyi duraklatmak zorunda kalsam bile, mikro yönetimde hiçbir zaman mahvolmadım.

Bu, merak uyandıran bir deyimi vurgulamak istediğimi söyledi. Oyunun temelinden bir tarım alanından kentleşmiş bir topluma geçiş teması göz önüne alındığında, istihdamın daha fazla dikkate alınmaması şaşırtıcıdır. Aslında, Anno 1800'ün istihdama yönelik tutumu, dayandığı dönemin karşısındaki kutupsaldır. Her hane, orada yaşayan insanların şehirde bir işi olup olmamasına bakılmaksızın belirli bir gelir elde eder. Bu, inşa ettiğiniz her yeni evin çok daha fazla para kazandırması nedeniyle, işsiz vatandaşların büyük bir fazlasına sahip olmanızı etkili bir şekilde teşvik eder. İhtiyaçlarını karşılayabildiğiniz sürece, etrafta yüzlerce insanın hiçbir şey yapmadan oturması çok iyi.

Tüm farklı vatandaşlarınızın yeteri kadar yiyecek ve içecek sağlamak için uğraşmak için fazlasıyla karmaşık bir durum olduğu için bunun bir hata sayıldığından emin değilim. Oyunun temsil ettiği değişen zamanların aksine nasıl bilinçli olduğu göz önüne alındığında garip. Daha zor bir problem ise, Anno 1800'ün oyun içi finansmanınızı takip etmek için yeterli araç sağlamadığıdır. Geliriniz ve giderleriniz sürekli dalgalanıyor ve sürekli değişen rakamlar, koloninizin gerçekte ne kadar iyi çalıştığını ölçmeyi zorlaştırabilir. Normalde video oyundaki bir grafiğe bakmaktansa kendi klavyemi daha erken tüketirdim, ancak Anno 1800'ün bir ya da iki eğriden faydalanacağını düşünüyorum.

Ancak, Anno 1800’lerin en büyük sorunu, AI oyuncularının dehşet verici ve durmadan sarılmasıdır. Anno 1800'lerin hikaye kampanyası, tamamen yazılmış ve seslendirilmiş bir dizi karakterden oluşuyor. Gerçekten olmasaydı keşke. Oyunculuk, özellikle oyuna katılırsa bıyığını suratından döndüren, özellikle oyun içi düşkünlüğünüz olan Edvard Goode’ye özgü bir Doktor Noel’e göre daha kötüydü. Daha da kötüsü, otomatik bir ticaret ya da sadece diplomatik ilişkilerde hafif bir düşüş olsun, sizinle her etkileşime girdiklerinde tamamen içten olan ve söylenen AI havlamaları. Bir AI karakteri, kelimenin tam anlamıyla her beş dakikada bir “nihayet bu bastırılmış gazdan kurtulabileceğimi!” İlan ediyor. Bu küçük bir sorun gibi görünebilir, ancak Keith Limon'un görünümü tarafından kesilen Better Call Saul'un bir bölümü gibi yumuşak ama tamamen emici bir oyundan inanılmaz derecede rahatsız edicidir.

Senaryo bir kenara atılır, Anno 1800, bugüne kadarki en büyük ve en derin Anno olan zengin ve görkemli bir şehir kurucusudur. Erken oyun harika bir dinlendirici bir deneyimdir, sonraki aşamalar ise koyun pirzolalarınızı kaşımanızı ve mutlu bir şekilde diş tellerinizi eşit ölçüde gerdirmenizi sağlar.

68777


Anno 1800 Sistem Gereksinimleri:
Minimum Gereksinimler:
  • İşletim Sistemi: Win 7 64
  • İşlemci: Intel Core i5-3470 3.2 GHz / AMD FX-6350
  • Grafikler: AMD Radeon R9 285 2GB veya NVIDIA GeForce GTX 670
  • VRAM: 2GB
  • Sistem Belleği: 8 GB RAM
  • Depolama: 60 GB Sabit sürücü alanı
  • DirectX 11 Uyumlu Grafik Kartı
Önerilen Gereksinimler:
  • İşletim Sistemi: Win 10 64
  • İşlemci: Intel Core i5-4690K 3.5 GHz / AMD Ryzen R5 1400
  • Grafikler: AMD Radeon RX 480 4 GB veya NVIDIA GeForce GTX 970 4 GB
  • VRAM: 4 GB
  • Sistem Belleği: 8 GB RAM
  • Depolama: 60 GB Sabit sürücü alanı

Evet MC-TR üyeleri bu konum burada sonlanmakta, eğer gerçekten size ANNO 1800 hakkında bilgi verebildiysem ne mutlu bana eğer siz de bir nebze bir şeyler öğrendiyseniz konumdan aşağıdan beğenip yorum yazmayı unutmayın iyi günler!












 

Cylonce

El truco está en hablar menos y demostrar mas.

Discord:

Cylonce#4109

Katılım
30 Aralık 2017
Mesajlar
1.501
Elmaslar
2.024
Puanlar
0
Minecraft
Cylonce
Alsana bana
 
T

ThanatosUltio

Ziyaretçi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı