Sol Reklam

İnceleme Netflix'in Rise of Empires: Ottoman Dizisi Netflix'te Yayınlandı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

AAAABXX6anNoINZG8MAewxe_PellE2rakq9zBU8i7SNP2yw9zOttMs1bdYe4_LYAtF_yV9tE_iWUrRwDy6hWOAuZp8Gog4yf.jpg


Netflix'in Rise of Empires: Ottoman Dizisi Netflix'te Yayınlandı!
Netflix, Osmanlı'nın yükselişini anlatan bu yeni diziyi geçtiğimiz günlerde yayınladı.
Selam değerli forum okurları, bugün sizlerle birlikte Netflix'in bu yepyeni yayınladığı ve içerisinde büyük miktarda Türk Tarihinin bulunduğu dizi hakkında konuşacağız. Hepinizin bildiği gibi Netflix, her ay yepyeni dizi sezonları veya yapımları çıkartır. İşte bu yeni çıkacak yapımlar arasında Osmanlı'nın yükselişini konu alan bir dizi vardı ve artık zamanı geldiği için Netflix platformunda resmen İngilizce olarak yayınlandı. Dizinin konusundan bahsetmek gerekirse, dizide tam anlamıyla Osmanlı tarihi de geçiyor. Bununla birlikte dizimizin içerisinde hem Osmanlı hem de Fatih Sultan Mehmet'in yükselişine şahit oluyoruz ki İstanbul'un fethi olan 1453 yılı da konu alınıyor. Eh merak ettiğiniz değil mi? Peki artık konuya geçelim.

134331024_rise-of-empires-ottoman-s01e02-through-the-walls-1080p-nf-web-dl-ddp5-1-x264-ntb.png


Netflix'in Bu Yeni Belgesel Dizi Projesi Tam Tamına 6 Bölümden Oluşuyor!
Konu aldığımız bu yeni dizinin yapımını da Los Angeles merkezli Türk yapım şirketi Seven Pictures ile STX Entertainment birlikte Netflix platformu için hazırlanan Rise of Empires: Ottoman, bir zamanların en gelişmiş imparatorluklarından birisi olan Osmanlı İmparatorluğu'nun yükseliş dönemine ve Fatih Sultan Mehmet'in var olan yaşamını ve hayatına ışık tutuyor. Aslında bu dizinin yalnızca dizi değil de belgesel de olduğunu söylemekte fayda var. Daha doğrusu dizinin yapımcıları, 6 bölümlük bir mini dizi belgeseli hazırlamışlar. Onu hatırlıyor musunuz? Az önce sizlere belgesel dizinin yapımını Türk bir şirketin üstlendiğini söylemiştik. İşte bu Türk yapım şirketi, yepyeni dizinin içerisine birçok Türk karakter yerleştirdi ve bu karakterler tam anlamıyla İngilizce konuşarak oyunculuğunu sergilediler. Dizinin senaryosunu ise Profesör Doktor Celal Şengör ile Doktor Emre Safa Gürkan yardımcılığında dizimiz hazırladı. Tam tamına 6 farklı bölümden oluşan bu dizimizin Yönetmenlik masasında ise Emre Şahin oturuyor. Daha önceden "Çanta" isminde o kısa bir filmi olan Emre Şahin, Beverly Hills Uluslararası Küresel Film Etkinliği'nde "En İyi Sinematografi" ödülünü almıştı. Aynı zamanda bahsettiğim bu kısa filmi de McPherson ve Elizabeth Lake'le birlikte konu alıp hazırlamışlardı. Şimdi ise bu işin çok merak edilen o kısmına geçelim.

pVOpGs4Nsa2Xsj2WyG3HwXJ5x4x.jpg


Netflix'in Bu Yeni Belgesel Dizi Projesinde Birçok Türk Oyuncu Bulunuyor!
Osmanlı tarihini gerçekten sağlam bilenlerdenseniz aranızda birkaç konuyu merak edenler oluyor olabilir. Örneğin,"Fatih Sultan Mehmet karakterini kim canlandırıyor?" gibi sorular aklınızdan da geçiyor olabilir. İşte bu sorunun cevabını sizlere nihayet vereceğim. Sizlere bahsettiğim bu dizide Fatih Sultan Mehmet karakterini Mehmet Üzümoğlu onu canlandırıyor. Daha önceden de birçok dizi ve filmde de üstün oyunculuk deneyimi de olduğu biliniyor. Bunun yanı sıra Rise of Empires: Ottoman'ın çekimleri tam anlamıyla İstanbul'da gerçekleşti. Rise of Empires: Ottoman isimli dizimiz; Damla Sönmez, Cem Yiğit Üzümoğlu, Tolga Tekin, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Selim Bayraktar, Ushan Çakır ve Tuba Büyüküstün gibi birçok tecrübeli Türk oyuncuları da bir araya getiriyor. Dizi de en ana karakter olan o Osmanlı padişahını ise Mehmet Üzümoğlu canlandırıyor. Tuba Büyüküstün isimli Türk oyuncumuz ise de Fatih Sultan Mehmet'in üvey annesi olan o Mama Hatun'u canlandırıyor. Netflix Uluslararası platformu için çekilen bu kısa dizi belgeselinin orijinal dili İngilizce olarak seçildi ve öyle de çekildi. Bir zamanların en güçlü olan Osman İmparatorluğu'nun yükseliş ve Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alan bu dizimiz Osmanlı'nın mucizevi tarihini ekranlara taşıyor. Peki ya tanıtım videosu? Gelin sizlerle bu konuyu da konuşalım.

fatih-1.jpg


Netflix'in Rise of Empires: Ottoman'ın Resmi Netflix Tanıtım Videosu
Her şey güzel ve hoş ancak diziyi izlemeden önce herkes gibi o tanıtım videosunu kesinlikle izlemenizi öneririm. Zaten bir dizi hakkında ön görüşünüzü tanıtım videosunu izlemeden yapamazsınız ki şahsen ben o tanıtım videosunu beğendim ve sizlerinde bu tanıtım videosunu rahatlıkla izleyebilmesi için aşağı bölüme bıraktım ki tanıtım videosunu dikkatli izlemenizi öneririm. Çünkü belki de bu yapımın 2. olası sezonu gelirse dikkat çeken detaylar var. Tanıtım videosunu izledikten sonra dizi hakkında görüşlerinizi ve düşüncelerinizi aşağıda olan yorumlar kısmında mutlaka ama mutlaka da bekliyor olacağım. Son olarak Netflix'in bu yeni yapımını da bu bağlantıdan Netflix üyeliğiniz ile direkt olarak rahat rahat izleyebilirsiniz. :)



RiseofEmpires_Ottoman_Season1_Episode1_00_42_00_20-min.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:

JESUS?

JESUS
Katılım
29 Ekim 2019
Mesajlar
629
Elmaslar
385
Puanlar
7.585
Ben dizi'yi izledim'de pek beğenmedim ama sizin zevk'göre.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Ben dizi'yi izledim'de pek beğenmedim ama sizin zevk'göre.


Açık konuşmak gerekirse ben dizinin tanıtım videosunu bile izleyemedim. Bence Türk oyuncular, İngilizce konuşma işini pek becerememişler.
 

JESUS?

JESUS
Katılım
29 Ekim 2019
Mesajlar
629
Elmaslar
385
Puanlar
7.585
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

JESUS?

JESUS
Katılım
29 Ekim 2019
Mesajlar
629
Elmaslar
385
Puanlar
7.585




Kolay kolay Tükçe izlemem ama bu diziyi halende izlemeyi düşünüyorum. Eğer Türkçe dublajı beğenirsem belki öyle izlerim.
Oyuncular türk olduğu için, orda normal türkçe konusuyorlar.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Oyuncular türk olduğu için, orda normal türkçe konusuyorlar.


Eğer Türkçe konuşuyorlarsa tamam da diziyi normal İngilizce olarak sunmuşlar. Belki de İngilizce konuşmuşlardır. Emin misin? ?
 

JESUS?

JESUS
Katılım
29 Ekim 2019
Mesajlar
629
Elmaslar
385
Puanlar
7.585
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

JESUS?

JESUS
Katılım
29 Ekim 2019
Mesajlar
629
Elmaslar
385
Puanlar
7.585
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

dedim italyan asker, Fatih Sultan Mehmet'den daha üst pilanda yanlış anlatmışlar sadece çekimler güzel.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:


istanbul'da oturmasam istanbul kurtarıldını inanmicam.


Sahiden bu belgesel dizinin çekim görüntüsü dışında hiç bir şeyi beğenmedim. Boşu boşuna kaç saatimi kaybettim ?
 

JESUS?

JESUS
Katılım
29 Ekim 2019
Mesajlar
629
Elmaslar
385
Puanlar
7.585
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı