Sol Reklam

İnceleme Minecraft'da Bulunan Zararsız ve Zararlı Moblar!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

temiz

This is the way!
Emektar

Discord:

temiz#9666

Katılım
9 Şubat 2020
Mesajlar
448
Elmaslar
659
Puanlar
6.005
Yer
İstanbul
Minecraft'da Bulunan Zararsız ve Zararlı Moblar!
Her ne kadar Minecraft wiki sayfaları olsa da bu wiki sayfalarında ya Türkçe dil seçeneği olmuyor ya da çeviriler eksik veya hatalı oluyor. Durum bu olunca okuyucular, okuduğu şeyden pek bir şey anlamıyor. Bu konumuzda sizlere mob rehberi tadında bir konu hazırladım. Umarım bu konuyu okuduktan sonra moblar hakkında daha fazla bilgiye sahip olursunuz. Dilerseniz şimdi konumuza geçelim.

Minecraft'da Bulunan Zararsız Moblar:
yarasa-koronaaaa.png
Tavuk.png
Sazan Balığı.png
İnek.png
Eşek.png
At.png
Mantar İneği.png
katır.png
OcelotFace.png
papağan.png
domuz.png
tavşan.png
koyun.png
Yarasa
Tavuk
Sazan B.
İnek
Eşek
At
Mantar İ
Katır
Oselo
Papağan
Domuz
Tavşan
Koyun

mc-tr.png
Yarasa, Genellikle 63. seviyenin altında doğar ancak yer yüzündeki mağaralarda veya buna benzer yerlerde eğer 3 blokluk veya daha az bir ışık seviyesi varsa oralarda da doğabilirler. Bu moblar siz saldırsanız bile size karşılık vermez sadece kaçmaya çalışır ve toplamda 3 kalbi vardır. İlk olarak java sürümü, 1.4.2 12w38a sürümünde görüldü.

Tavuk, Yer yüzünde ve genellikle ovalarda, ormanlarda ve benzeri yerlerde doğarlar. Kısacası çimenin olduğu her yerde doğarlar. Bu mobun toplamda 2 kalbi vardır ve siz saldırsanız bile size karşılık vermez sadece kaçmaya çalışır. İlk olarak alpha v1.0.14 sürümünde görüldü. Ölünce çiğ tavuk eti ve tüy düşürür eğer ateşle ölürse pişmiş tavuk eti düşürür.

Sazan Balığı, Genel olarak göllerde ve denizlerde doğar. Dilerseniz yapay bir göletten olta ile yakalayabilirsiniz.

İnek, Tavuk gibi ovalarda, orman ve benzeri yerlerde doğar. İlk olarak alpha v1.0.8 sürümünde görüldü. Öldüğünde çiğ et düşürür eğer ateşte ölürse pişmiş biftek düşürür ve ek olarak deri düşürür.

Eşek, Ovalarda ve savanna bölgelerinde doğan eşek eğitilebilen bir mobdur. İlk olarak 1.6.2 sürümünde görüldü. Öldüğünde eğer üzerinde eyer ve zırh varsa düşer eğer yoksa sadece deri düşer. Ek olarak bu mobun genelde 15 kalbi vardır.

At
, Eşek gibi yine aynı ovalarda ve savanna bölgelerinde doğarlar. Bu mob 13w6a sürümünde ilk kez görülmüştür. Aynı şekilde 15 kalbi vardır ve yine öldüğünde eğer üzerinde eyer ve zırh varsa düşer eğer yoksa sadece deri düşer.

Mantar İneği
, Bu mob mantar adası bölgesinde doğar ve makasla kesildiği zaman mantar düşürür. İlk olarak beta 1.9 ön sürümde görülmüştür. Öldüğünde deri ve et düşürür eğer ateşte ölürse pişmiş biftek olarak düşer.

Katır
, Hiçbir yerde bulunmaz sadece bir at ve eşek çiftleştiği zaman ortaya çıkar. Öldüğü zaman sadece deri düşürür. Ek olarak bu mobun 15 kalbi vardır. İlk olarak 1.6 sürümünde görülmüştür.

Oselo
, Yağmur ormanlarında doğar ve toplamda 5 kalbi vardır. İlk olarak 12w04a sürümde görülmüştür. Öldüğünde hiçbir şey düşürmez.

Papağan
, Yine Oselo gibi yağmur ormanları doğar ve 3 kalbi vardır. Öldüğü zaman herhangi bir şey düşürmez. İlk olarak 1.12 17w13a sürümünde görülmüştür.

Domuz
, Çimenlik alanda doğar ve 5 kalbi vardır. Öldüğü zaman domuz eti düşürür eğer ateşte ölürse pişmiş domuz eti düşer. İlk olarak 0.24_05 sürümünde görülmüştür.

Tavşan
, Çimenlik alanda doğar ve toplamda 3 kalbi vardır. Öldüğü zaman çiğ tavşan eti, tavşan postu ve tavşan ayağı düşürür. Eğer yanıyorsa eti pişmiş tavşan eti olur. İlk olarak 1.8 sürümde görülmüştür.

Koyun
, Işık seviyesinin 9 olduğu ve çimenlerin olduğu yerde doğar. Toplamda 4 kalbi vardır ve öldüğünde sadece yün ve et düşürür. Ateşte öldüyse pişmiş koyun eti düşürür. İlk olarak hayatta kalma test sürümünde eklenmiştir.

Minecraft'ta Saldırgan & Kendini Koruma İç Güdüsüne Sahip Moblar:
mc-trr.jpg

• Maden Örümceği, 6 Kalbi vardır beta 1.8'de eklenmiştir. Ek olarak sadece mağaralarda doğar ve öldüğünde İp ve göz düşürür.

Enderman, 20 Kalbi vardır beta 1.8'de eklenmiştir. Oyunun sonunda ve dünyada doğar ve gözüne bakmadığınız sürece size herhangi bir şekilde saldırmaz. Öldüğü zaman bir adet göz düşürür.

Örümcek, 8 Kalbi vardır 0.26 sürümünde gelmiştir. Gece genel olarak her yerde doğar eğer gece değilse saldırmazsanız size saldırmaz. Öldüğü zaman ip ve örümcek göz düşürür.

Zombi Domuz adamlar, 10 Kalbi vardır beta 1.2.0 sürümünde gelmiştir ve cehennemde doğar. Öldüğü zaman çürük et, altın, altın külçesi, altın nagıt ve altın kılıç düşer. Saldırmadığınız sürece size zarar vermez.

• Creeper, Klasik 0.24 sürümde eklendi ve toplam 10 kalbi vardır. Öldüğü zaman barut düşürür ek olarak eğer iskelet tarafından öldürülürse bozuk müzik çalar düşürür. Dünyada herhangi bir yerde doğabilir ve eğer yanınıza yeterince yaklaşırsa patlar ve sizi öldürebilir.


• Slime, 8 Kalbi vardır ve 1.2.0 sürümünde eklenmiştir. Bataklıkta ve benzeri yerlerde doğar. Ek olarak öldüğünde balçık topu düşürür. Eğer sizi görürse durmadan saldıracaktır.

• Cadı, 13 Kalbi vardır genelde bataklıkta doğar ancak ormanda da rast gelmek mümkündür. Öldüğünde büyü malzemeleri düşürür. İksir, çubuk, kızıl taş, şeker, cam şişe vs. Eğer sizi görürse direkt olarak saldırır.

Ghast, 5 Kalbi vardır ve sizi gördüğü zaman ateş topu atmaya başlar. Öldüğü zaman gözyaşı ve barut düşürür. Bu mob oyuna Alpha 1.2.0 yani cadılar bayramı güncellemesinde oyuna eklenmiştir.

• Magma, 8 Kalbi vardır ve oyuna beta 1.9 sürümünde eklenmiştir. Cehennemde herhangi bir yerde doğabilir ve öldüğünde magma kremi düşürür. Ayrıca siz ona saldırmasanız bile kendisi size saldıracaktır.

• Zombi, 10 Kalbi vardır ve oyuna klasik 0.24 sürümünde eklenmiştir. Siz ona saldırmasanız bile kendisi size saldıracaktır ve bu mob geceleri dünyada ve karanlıkta doğabilir ayrıca öldüğü zaman çürük et düşürür. Güneşe çıktığı zaman yanarak ölür.

• Yaşlı Muhafız,
40 Kalbi varıdır ve oyuna 1.8 sürümünde eklenmiştir. Siz saldırmasanız bile size saldırı ve öldüğü zaman pişmemiş morina, palyaço balığı, kirpi balığı somon, ıslak sünger, prizma kristali düşürür. Yaşlı Muhafız okyanuslarda tapınaklarda doğar.

• Muhafız,
15 Kalbi vardır ve oyuna 1.8 sürümünde eklenmiştir. Yine siz saldırmasanız bile kendisi saldırıyor ek olarak öldüğü zaman yaşlı muhafız ile hemen hemen aynı şeyleri düşürüyor. Muhafız okyanuslarda tapınaklarda doğar.

• Wither İskelet, 10 Kalbi vardır ve oyuna java 1.4.2 deneme 12w36a sürümünde eklenmiştir. Öldüğünde kemik, kömür, kılıç ve kafa düşer. Ek olarak siz ona saldırmsanız bile o size saldıracaktır ve Wither iskelet cehennemde doğar.

• İskelet, 10 Kalbi vardır ve oyuna klasik 0.24_SURVIVAL_TEST sürümünde eklenmiştir. Öldüğü zaman kemik ve ok düşürür ayrıca güneşe çıktığı zaman yanarak ölür.

• Zombi Köylü, Zombiler tarafından ısırılan köylüler zombi köylüye dönüşür ve bir zombi gibi hareket eder. Bu mob oyuna 1.4.2 sürümünde eklenmiştir. Öldüğü zaman sadece çürük et düşürür. Ek olarak bu köylüleri kurtarmak isterseniz ilk olarak onlara zayıflık iksiri atmalısınız ve onlara altın elma vermelisiniz.

• Kurt, Bu mob genellikle pasif olsa da siz saldırırsanız size karşılık verecektir ek olarak bu mobu sahiplenebilirsiniz. Kurtlar oyuna beta 1.4 sürümünde eklenmiştir ve toplam 4 kalpleri vardır. Kurtlar ormanlar, tundra ve tayga bölgelerinde doğarlar.
 
Son düzenleme:
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Zararlı ve zararsız yaratıkların yanı sıra nötr yaratıkların da konusu gelebilir. Bu arada gerçekten güzel bir konu olmuş, kalemine sağlık ;) <3
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı