Bukkit sunucuma nasıl giriş yapabilirim?
Bukkit sunucunuzu sorunsuz bir şekilde kurduktan sonra, Minecraft üzerinden "localhost" adresini yazarak, kendi ağınızın üzerinde oluşturmuş olduğunuz bukkit sunucunuza ulaşabilirsiniz.
Bukkit sunucumda premium üyeliği nasıl kapatabilirim?
Sunucunuzu kurduktan sonra dosyaların içinde "server.properties" isimli metin belgesini açtıktan sonra 36. sırada bulunan "online-mode=true" seçeneğini "false" olarak değiştirebilirsiniz. Ayrıca sunucu hakkında birçok ayarı oradan yapma imkanınız mümkün.
Önemli Bilgi
Sunucunuz sadece, baslat.bat dosyası açık olduğu zaman çalışır halde olabilir.

Haydi, Bukkit sunucumuzu kurmaya geçelim!
1. Adım;
» Aşağıda verilen dosyaları indirdikten sonra birtane boş klasörün içine atıyoruz. Daha sonra "baslat.bat" isimli dosyaya çift tıklayıp başlatmalısınız. İlk başlatmada aşağıdaki sorun ile karşılaşıcaksınız. Bu sorun ile karşılaştıktan sonra klavyeden herhangi bir tuşa basıp bat dosyasını kapatınız.

2. Adım;
» Dosyaların olduğu klasöre baktığımızda "logs, baslat.bat, craftbukkit, eula, server" gibi dosyaların oluştuğunu göreceksiniz. Buradan "eula" isimli TXT dosyasına girip "eula=false" olan yazıyı "eula=true" olarak değiştiriyoruz ve yeniden baslat.bat programını çalıştırıyoruz. Bir süre dosyaların oluşturulmasını bekliyoruz. Daha sonra dosyların tamamı oluştuktan sonra artık sunucumuz hazırdır demektir.

3. Adım;
» Minecraft oyunumuzu açıp, çoklu oyuncu kısmından "localhost" isimli ip adresine bağlanıyoruz.

Bilgi;
» Sunucunun bulunduğu dosyaların içinde "plugin, world..." gibi dosyalar mevcut. Gerekli değiştirmeleri, sunucunun bulunduğu klasör içinden yapabilirsiniz. Ayrıca sunucuyu durdurmak için baslat.bat dosyasına "stop" yazarak durdurabilir, "reload" yazarak sunucuyu yenileyebilirsiniz.

Dosyanın İndirme Linki & Güvenlik Testi;
● Dosyanın indirme linki; Bukkit sunucu.rar
● Dosyanının güvenlik test linki; VirusTotal

● Bir rehber konumuzun daha sonuna geldik. Lütfen yorumlarda, konuyu baltalama içeren sözler kullanmayıp sadece olumlu yada olumsuz görüşlerinizi belirtiniz. Ayrıca herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız yorum kısmında belirtmeyi unutmayınız. İyi forumlar:<3: