Sol Reklam

Teori Minecraft Teorileri - 1.17'ye Gelebilecek Olan Güncellemeler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

sooply

Ziyaretçi
Minecraft'a yeni güncelleme olarak gelmesi beklenilen "Mağara ve Uçurumlar" güncellemesinin geleceği geçtiğimiz aylarda belirlendi. Şu ana kadar çok az bir deneme sürümü yayınlandı ve elimizde sadece keçiler ve kar güncellemesi olsa da, ilerideki sürümlerde gelebilecek olan farklı farklı güncellemeleri ve zamanlarını tahmin etmeye çalışacağız.
137bdb932c5c39afc711eb55e1f7d2bf.jpg
Minecraft Teorileri - 1.17'ye Gelebilecek Olan Güncellemeler
Minecraft'a gelecek olan yeni dev güncellemenin ne olduğunu biliyoruz. Şu zamana kadar da oyuna işlenen güncellemeleri de biliyoruz. Getirilecek olan birden fazla güncelleme de var. Hepsi Minecraft Live'da açıklandı. Peki, bunlardan başka hangi güncellemeler gelebilir? Belirtilenden başka güncelleme gelmez demeyin. Nether Dünyası başlı başına güncellendiğinde 1.16 sürümünün temelini oluşturacak birçok güncelleme canlı yayında bizlere söylenmemişti. Bu yüzden bizler de birkaç teorilerde bulunmak istiyoruz.

image_search_1596607080696.jpg

İlk olarak dağlardan başlayalım, dağların oluşumu
ne zaman güncellenebilir?


[KRSAG]https://i.imgyukle.com/2020/11/23/TzNMpj.png[/KRSAG]Minecraft'ın dünya oluşumuna küçük bir şey eklendi. Bunu eklediklerini herhangi bir deneme sürümünde de söylemediler. Sıralı bir şekilde ilerleyen kar blokları vardı ve merdiven şeklinde ilerliyorlardı. Bunu herhangi bir kayıtta görmedim fakat bu gördüğünüzü ben yapmadım. Büyük ihtimal oyunun dosyalarına eklendi diye düşündüm ve araştırmaktan vazgeçtim. Yakın bir deneme sürümünde bu dağ oluşumlarının geleceğine inanıyorum. Net bir tarih vermem imkansız olabilir fakat 26 Kasım 2020 tarihinde veya 3 Aralık 2020 tarihinde gelebileceğine inanıyorum.

Belki çok farklı bir zamanda da gelebilir çünkü bu konu hakkında tahmin yapmak çok zor fakat yakın bir zamanda geleceğini umuyorum.


osontzz3i1951-jpg.140454

Minecraft 1.17 ne zaman tam sürüm olarak çıkacak
ve deneme sürümleri durdurulacak?


Bu konu hakkında tahmin yapmak çok zor değil. Minecraft sürümlerini yıldan yıla çıkarıyor. Pandemi nedeniyle de bu olay biraz daha yavaşladı. 1.14 ve 1.15 sürümü ardı ardına çıkmıştı hatırlarsanız fakat 1.15 öyle çok büyük bir güncelleme ile gelmemişti. 1.16 ve 1.17 kadar dev bir güncelleme değildi. Oyuna yine de birkaç şey eklenmişti, küçük olduğuna bakmayın ki 1.15 sürümüne çok güzel şeyler eklendi. 1.16'nın çok büyük bir güncelleme olduğunu düşünürsek 2021 tarihinin ikinci yarısında çıkabilir.

minecraft_glow_squid_and_axolotl_1_17_fun_yay_by_flowerscow_de6em8j-fullview.jpg


Minecraft 1.17'ye gelene kadar ne gibi değişikler
yaşanabilir?


Oyun gelene kadar birçok doku değişimi yaşadık. Deneme sürümlerinde de bunu fark etmişsinizdir. Bu da birçok şeyin dokusunun değişebileceği anlamına gelmektedir. Bakırların, eşyaların dokularında çok küçük oynamalar oldu ve renklerin çoğu canlandırıldı. Bir sürümde yeni eşya gelir, diğer sürümde de bu doku değişebilir anlamına gelir bu.

Kazana birçok işlev eklenebilir ve Bedrock Sürümü'nün
özellikleri getirilebilir.


[KRSAG]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRSb06V3BVMiN7g0bxedvU_VfdUf5hrqwC9Jg&usqp=CAU[/KRSAG]Bunu aslında çok isterim çünkü kazanın görevi su ve lav koymaktan başka bir şey değil. (1.16'ya kadar) Biliyorsunuz ki bu sürümde kazan kar toplayabiliyor. Yeni gelen ve bizi bir bataklık gibi içeriye doğru çeken kar bloğunu böylece kazanlardan toplayabiliyoruz. Bu Java Sürümü için çok iyi bir güncelleme çünkü kazanın neredeyse hiçbir işlevi yok. Kazana koyduğumuz suyu bir şişede alabiliyoruz fakat bu olay Bedrock Sürümü'nde daha detaylı. Belki de bu iyiye bir işarettir.

Not: Derilerin artık bir amacının olduğunu biliyorsunuz. Bu teorimin tutmasını arttıran diğer bir olay da bu. Mağara güncellemesi gelmez dedik ve geldi. Belki aynı şey kazan için de olur diyerek umut ediyoruz. Ayrıca Java Edition'a girişler yakın zamanda Microsoft hesabıyla yapılacak.


[KRSOL]https://pbs.twimg.com/media/Ej1R-ukXgAM3fG_.jpg[/KRSOL]Mağara ve Uçurumlar güncellemesinde tanıtılan biyomlardan
daha fazla biyom eklenecek.


Mağara oluşumunun değişeceğini ve yeni biyomların ekleneceğini canlı yayında duymuştuk. Peki bunlardan daha fazla biyom eklenebilir mi sorusu da akıllardan düşmüyor. Tabii ki de bir tane daha veya birkaç tane daha biyom ekleneceği söz konusu. Bu biyomların tam olarak ne olacağı hakkında net bir şey yapamam çünkü tahmin edilmesi zor ve güç bir olay. Bu biyomlardan daha fazla biyom ekleneceğini söylemekte fayda var.



[KRSAG]https://i.imgyukle.com/2020/11/23/TzKkdn.png[/KRSAG]Zehirli patatesin işlevi bu sürümde var mı,
olabilir mi?

Bütün olası şeyleri buraya yazmaya çalışıyorum. Bir diğer olaysa, zehirli patateslerin işlevlerinin eklenmesi. Aslında biraz tuhaf gelebilir fakat bu zehirli patateslerle bir canlıyı evcilleştirebiliriz, sanırım. Ortaya atılmış bir teori olduğunu unutmayalım. Sağdaki resimde, resmi canlı yayından alınan ekran görüntüsünden yola çıkacak olursak, Axolotl canlılarını zehirli patateslerle evcilleştirebiliriz. Aynı şekilde çiftleştire de biliriz. Oyuncunun envanterinde kovayla alınmış Axolotl ve zehirli patates görüyoruz. Canlı yayında Axolotl'ların bu yemeği sevip sevmediği söylenmese de teorimiz bu patateslerle Axolotl'ları çiftleştirebildiğimiz ve evcilleştirebildiğimiz yönünde.

Ayrıca, elimizde tam bir bilgi olmasa da işlevi olmayan veya az kullanan bütün eşyalara ve malzemelere işlev getirilebileceği yönünde. Kazan, deri set ve zehirli patates bizi bu teoriye de itmekte aslında. İleride hepimiz öğreneceğiz ve neler olup bittiğini göreceğiz.




Son teorimiz, Demir Golem ve Warden akraba
olabilir mi?


[KRSOL]https://i.imgyukle.com/2020/11/23/TzqhcA.png[/KRSOL]Çok ama çok tuhaftır ki Warden, Demir Golem'den daha güçlü bir yaratık. Sadece sesleri algılayabilen bir canlı. Demir Golem gibi koşuyor ve öldürme şekilleri biraz da olsa aynı. Warden'ın dokusu çok karanlık, koyu mavi ve koyu beyaz tonlamalarına sahip. Bu tonlamalar da bize End Dünyası'nı hatırlatıyor. Şimdi geçmişe gideceğiz, çok geçmişe gitmeyeceğiz 1.16'ya gidip geleceğiz. Warden'ın tonlamaları aklımızda bulunsun çünkü işimize yaracak. Biliyorsunuz ki Piglins ana dünyada yaşamayan bir canlı ve ana dünyada direkt olarak Zombileşmiş Piglin'e dönüşüyorlar. Şimdi günümüze geri gelelim. Demir Golem ise End Dünyası'na gittiğinde veya orada çağrıldığında Warden'a dönüşebilir mi? Warden yarım yaşayan bir canlı. Zombi gibi, ölü bir varlık. Warden göremiyor, sadece duyuyor ve duyduğu şeye doğru yöneliyor. Warden da Demir Golem'in zombileşmiş hali olabilir. Bu çok küçük tutması zor bir teori olsa da biz belirtelim.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Minecraft'ın bu yeni 1.17 sürümünden çok umutluyum. Umarım açıklananların ötesinde yeni şeylerde oyuna eklenir ? ? ☕
 
R

RulingWasHere

Ziyaretçi
Baya güzel bir anlatım olmuş. İnşallah daha güzel birşey gelir :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı