Sol Reklam
Sağ Reklam

Rehber Minecraft Rehberi - Okyanus Biyomları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

sooply

Ziyaretçi
Okyanus, artık daha zengin bir yer. Yeni canlılar var, canlı canlı yüzebilen balıklar, yunuslar ve kaplumbağalar var. Ayrıca birçok kumun ve sahilin altına gizlenmiş hazineler mevcut. Ha bir de, gemi enkazlarını ve okyanus harabelerini unutmamak lazım.

l5qpwoh54q611.png


Minecraft Rehberi - Okyanus Biyomları
Okyanus, balıkların dolaştığı, yunusların size ev sahipliği yaptığı bir yer. Orada bazı yaratıklar dışında hoş karşılanırsınız. Okyanuslar, ana dünyanın %25-%33'ünü kaplar. Diğer biyomlara kıyasla en geniş alana sahip olan biyomdur. Yüksekliği 63. katmandan başlar. Bu katman da deniz seviyesi olarak sayılır. Okyanuslar 63. katmandan 45. katmana kadar uzanabilirler.

800px-Deep_Ocean.png

Derin Okyanus
Bu okyanus varyantı, normal okyanus varyantından iki kat daha derindir ve derinlemesine 30 blok aşabilir. En yaygın olan okyanus varyantıdır. Zeminin çoğu çakıllarla kaplıdır. Çakılların üzerinde genelde su yosunları ve deniz otu gezer. Bu okyanus varyantında morina, somon, yunus ve ahtapot bulunur. Genelde bu okyanusun içinde derin yarıklar oluşur ve bu yarıkların üstünde magma bloku bulunabilir. Magma bloku oyuncuyu kendine doğru çeken kabarcıklar oluşturur. Bu okyanus varyantında gemi enkazları, okyanus anıtı ve harabeleri bulunur.

800px-Frozen_Ocean.png

Donmuş Okyanus
Bir diğer okyanus varyantı olan donmuş okyanus, yaygın bir okyanus varyantıdır. Bu donmuş buzulların üstünde genellikle kutup ayıları gezer ve buzulların üstü genellikle karla kaplıdır. Okyanusun zemininde asla su yosunu ve deniz otu bulunmaz. Bu okyanusta yunus dışında morina, somon balığı ve ahtapot gezer. Bu okyanusta buz dağları, gemi enkazları ve okyanus harabeleri bulunur.

800px-Deep_Frozen_Ocean.png

Derin Donmuş Okyanus
Bu okyanus varyantı yaygındır. Buz dağları, önceki varyanta göre daha büyüktür ve daha geniştir. Aynı şekilde bu biyomda da zeminde su yosunu ve deniz otu bulunmaz. Bu varyantta kutup ayıları, morina ve somon balığı, ahtapot dışında da (boğukları saymazsak) serseri adında bir yaratık doğar. Bu yaratık iskeletin bir çeşididir. Bu okyanus varyantında okyanus anıtı, gemi enkazları ve okyanus harabeleri gibi yapılar bulunabilir. Derinliği 30 bloku aşmaktadır.

800px-Cold_Ocean.png

Soğuk Okyanus

Bu okyanus çeşidi, yaygın olarak bir seyrekliği vardır. Dibe doğru indiğinizde ortam karanlık olur ve daha koyu bir mavi görürsünüz. Okyanusun zemini sadece çakıllarla değil, topraklarla, kumlarla ve killerle donatılmıştır. Bu okyanus varyantının canlıları; yunuslar, morina ve somon balığı ve ahtapottur. Burada okyanus harabelerini, gemi enkazlarını bulabilirsiniz.

800px-Deep_Cold_Ocean.png

Derin Soğuk Okyanus
Bu okyanus varyantı normal soğuk okyanustan iki kat daha derindir. Daha derine inersek ortam koyu bir renk alır. Burada sadece soğuk okyanus canlılarını görebilirsiniz. Yani yunuslar, morina ve somon balığı, ahtapot gibi. Buralarda okyanus anıtı, okyanus harabeleri ve gemi enkazları bulabilirsiniz.

800px-Lukewarm_Ocean.png

Ilık Okyanus
Bu okyanusun üst zemininde açık bir mavi tonlama vardır. Zemini genellikle kumla doludur. Çakıl ve kil görebiliriz. Bu blokların üstünde su yosunları ve deniz otları bulunur. Ayrıca bu okyanusta küçük yarıklar olabilir. Bu okyanus varyantında canlı çeşitliliği artmıştır. Artık listemize tropikal balık ve kirpi balığı eklendi. Burada okyanus harabeleri ve gemi enkazları bulabilirsiniz.

800px-Deep_Lukewarm_Ocean.png

Derin Ilık Okyanus
Bu okyanus varyantı bir önceki okyanus varyantına benzeyen bir tiptir. Yine canlıları aynıdır. Derin okyanuslarda her zaman okyanus anıtı bulunur ve bunda da okyanus anıtı vardır. Yani bu okyanus varyantında bulunan yapılar; gemi enkazları, okyanus harabesi ve anıtı, bulunan canlılar da; tropikal balık, kirpi, morina ve somon balığı, yunus ve ahtapot bulunur.

800px-Warm_Ocean.png

Sıcak Okyanus
Bu okyanus varyantı, önceki okyanus varyantları gibi -donmuş okyanuslar dışında- zeminde kum, zeminin üstünde de su yosunu ve deniz otu bulunan bir varyanttır. Önceki okyanus varyantlarından daha zengindir. Bu biyomda okyanus anıtı bulunmaz. Okyanus harabeleri ve gemi enkazları bulunur. Burada genelde yunuslar, tropikal balıklar, morina, kirpi ve somon balığı, ahtapotlar size ev sahipliği yapar. Bu okyanus varyantı, önceki okyanus varyantlarına göre daha zengin ve daha aydınlıktır. Mercanlar bu biyoma renk katmıştır.
 

zRodsh

Play.SoulCubeNw.Com
Katılım
21 Mart 2020
Mesajlar
131
Elmaslar
77
Puanlar
0
Minecraft
zRodsh
Güzel bir rehber olmuş tek solukta okudum diyebilirim, elinize sağlık.
 

KEDİ MC

KediMC.Keyubu.Com

Discord:

BordoMavi#0001

Katılım
31 Mart 2020
Mesajlar
323
Elmaslar
184
Puanlar
0
Minecraft
KediMC
Okyanuslar hakkında bilgi vermen çok iyi olmuş. Teşekkür ederim.​
 
S

sooply

Ziyaretçi
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Minecraft'ın radikal yeniliklerinden birisi olan okyanuslar hakkında geniş kapsamlı bir konu hazırlamanız hoş olmuş. Kaleminize sağlık :)) <3
 
S

sooply

Ziyaretçi

AlperenX3

❤️

Discord:

alperentr

Katılım
7 Nisan 2020
Mesajlar
3.098
Elmaslar
1.271
Puanlar
11.785
Yer
İzmir
Minecraft
Artgum
ilk defa okyanusu gördüm pek 1.8 üstüne girmiyorum bilgi vermen çok iyi olmuş teşekkürler
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı