Sol Reklam
Sağ Reklam

Haber Minecraft - Bugünün Kayıp Dergileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 78915

Ziyaretçi


91BqKiV2UYL.jpg


Bugünün Kayıp Dergileri
Acaba bugün hangi dergi kayıp? Vuhuu! Yeni bir dedektif görevi!
Minecraft'ın geliştiricileri bize çok komik şakalar yapar. Bu şakalardan yana eğlenceli romanlar, kitaplar ve oyun serileri yaratırlar. Şimdi ki romanımızın adı ise "Bugünün Kayıp Dergileri" romanın adı size bir dedektif filmi ismi gibi gelmiyor mu? romanın korkutucu sahnelerin olduğunu şimdiden belirteyim! Bu gizemli romanımızın bir yazarı var mı? bence sensin. Yada yok bunun cevabı kitabın arka kapağın da yazabilir. Hemen inceleyelim! Evet bu kitabın yazarı Mur Lafferty. Yeni romanı olan "The Lost Journals" hakkında kısa bir röportajını sizlerle paylaşmak istiyorum;

Tom: Bize biraz kendinizden ve nasıl yazar olduğunuzdan bahseder misiniz?
Mur Lafferty: Çocukken çok konuşkan bir okuyucuydum, bu kitabı yazmak ile ilgilendim. (Anne McCaffrey, Madeline L'Engle) Onu yazmakla ilgilendiğimde. Üniversitede İngilizce okudum ve mezun olduktan yaklaşık on yıl sonra bu yazı meselesinde ciddi olmaya karar verdim. Kitapların yanı sıra dergiler, rol yapma oyunları, video oyunları ve serileştirilmiş podcast kurgu için yazdım.

Tom: Kayıp Dergiler hakkında bize ne söyleyebilirsin?
Mur Lafferty: Kayıp Dergiler mi; hepsi yırtık bir derginin yazarını bulmak ve pazarlık ettiklerinden daha fazlasını bulmak isteyen üç çocuktan ibaret. Arkadaşlık, aile, korkunç büyücüler, sadık bir kurt ve bir sürü çeteyle ilgili.


Page2.jpg
Page1.jpg
Page2.jpg

Tom: Çok fazla oyun mu oynuyorsun?

Mur Lafferty: Evet, etrafımda birine sorarsanız, çok fazla. Minecraft, Stardew Valley, Rune Factory 4, Skyrim, Pokemon, Overwatch, Dragon Age, FTL say say liste uzayıp gidebilir.

Tom: Minecraft evreninde bir kitap yazmak neyiniz oldu?

Mur Lafferty: Minecraft kitabı yazmak için en iyi evrenlerden biri çünkü oyuna dahil olan küçük bir komplo var. Böylece, dünyanın kurallarına uyduğunuz sürece, “duvarları” ndaki neredeyse tüm hikayeleri anlatabilirsiniz.

Tom: Minecraft kurallarına uymak zorunda kalmanın sınırlamalarını nasıl başardınız?

Mur Lafferty: Zaten dünyayı tanıdığım için o kadar da zor değildi. Beni şaşırtan barikatlar, yemek sahnelerini düzenlemek zorunda kalmamdı çünkü ailenin yediği yemek oyunda yoktu. Ayrıca kitapta imha etmek için çok kolay obsidiyeni yaptığımı ve bazı önemli sahneleri düzenlemek zorunda kaldığımı da keşfettim.

Tom: Gerçekten kitaba girmek istediğin Minecraft özellikleri var mıydı?

Mur Lafferty: Oyunun gerçekten hoşuma gittiği bazı tuhaflıklar var. Benim favorilerim, farklı koyun renklerini yetiştirme yeteneği, evcil hayvan kurtunu size çağırmak ve onu ışınlamaktır ve hem komik hem de korkutucu olan saçma canavarlar yani bir grup tavuk jokey yapmak için vurmanız gereken denge.

Tom: Kitabın bazı bölümleri metnin bir kısmını gizleyen mürekkep lekeleri ile el yazısıyla yazılmış bize bu stilistik seçim hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Mur Lafferty: Fakir kahramanlarımız bazı dergileri deşifre etmekte zorlanıyor, çünkü orijinal yazar başkasının okumasını istemedi. Gerçek hayat kitabının dergilerin bazı şaşırtıcı yönlerini yansıtmasını istedim ve tasarımcıların aklımdaki güzel bir rekreasyona katıldığı için çok mutlu oldum.


Tom: Mur Lafferty, röportajınız için çok teşekkür ederim!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Cidden çok güzel konu olmuş. "Bu konu neden hiç ilgi görmemiş?" adeta bu soruyu kendime sordum. Konuyu her zaman olduğu gibi güzel dizayn edebilmeyi başarmışsın. Bunun yanı sıra anlatım tarzım hoşuma gitti. Kısacası yazı şeklin akıcı geldi. Bu şekilde şiddetle devam etmeni öneriyorum.
 
S

Silinen üye 78915

Ziyaretçi

Cidden çok güzel konu olmuş. "Bu konu neden hiç ilgi görmemiş?" adeta bu soruyu kendime sordum. Konuyu her zaman olduğu gibi güzel dizayn edebilmeyi başarmışsın. Bunun yanı sıra anlatım tarzım hoşuma gitti. Kısacası yazı şeklin akıcı geldi. Bu şekilde şiddetle devam etmeni öneriyorum.
Teşekkürler canısııııı
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı