Sol Reklam
Sağ Reklam
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Statius

Katman Kayası
Yasaklandı

Discord:

Statius#2162

Katılım
21 Kasım 2019
Mesajlar
881
Elmaslar
1.131
Puanlar
9.675
Minecraft
DarkSad
1575903261842.png


Minecraft 1.15 Güncellemesi
Güncelleme ile Gelen En İyi 5 Unsur
Merhaba Minecraft Türkiye okurları, bugün sizlere Minecraft 1.15 Güncellemesi ile gelen en iyi 5 unsur hakkında konuşacağız. Bir çoğunuzun bildiğine göre 1.15 güncellemesi, yarın yani 10 Aralık 2019 tarihinde piyasaya çıkış yapıyor. Diğer güncellemeler gibi gündeme bomba gibi giren 1.15, bu güncelleme ile Arı, Bal Bloğu, Bal Şişesi, Bal Peteği ve Bal Kovanı gibi bir çok eşya ekliyor. 1.15 ile eklenen bir çok eşyanın oyuna nasıl katkı sağlayacağını ve hangisinin daha çok yararlı olduğu hakkında bir çok tartışma var. Size göre hangi eşya veya unsur daha yararlı? Tabii bu yararlılık derecesi herkese göre değişir fakat en çok kullanılan ve en kullanışlı unsurlar hakkında bir konu hazırladım, o zaman konumuza başlayalım!

1575908283638.png


Arılar ve Bebek Arılar
Evet gelelim birinci unsura, güncellemenin ana unsurlardan biri olan arılar, bir çok kişi tarafından güncellemenin beklentisini arttıran unsurlar arasında. O zaman arılar ve arıların hakkında konuşmaya başlayalım! Arılar yuvası ve bal kovalarının etrafında gruplar halinde yaşarlar. 10 sağlık canı bulunmaktadır ve siz onlara zarar vermediğiniz sürece size zarar vermezler. Arı veya arıların bir yuvası veya bal kovanı yoksa bulana kadar etraf da gezer ve bulduğunda oraya yerleşir. Arılar yerleştikleri kovanın içinde saklanabilir ve ona zarar yaratıklardan kaçabilirler. Her yuvada 3 adet arı konaklayabilir. Bir kovanda ki arılardan birine zarar verdiğiniz zaman kovanda ki bütün arılar size saldırır. Saldırganlık olayı arıların yuvalarına veya bal kovanlarına zarar verildiğinde de olur. Yuvaların veya bal kovanların altına kamp ateşi koymak içinde ki arıları pasif hale getirecektir. Gerçek hayatta olduğu gibi bal arıları kişiye saldırdıklarında 10 saniye boyunca zehir etkisi verirler ve yaklaşık 50 veya 60 saniye içerisinde ölürler. Arılardan biri kişiye saldırdığında gözleri kırmızılaşır. Arıları çiftleştirmek için solmuş çiçeklerde dahil tüm çiçekler kullanılabilir ve arıların bal üretmesi için bu çiçekler gerekir. Oyunculardan birini takip etmesini istiyorsanız elinize herhangi bir çiçek alın ve yavaş yavaş hareket edin. Arılar çiçekler ile tozlaşma durumuna girdiğinde beyaz bir duman çıkarır. Arılar sudan korkar, bu nedenle sudan kaçınırlar. Arılar gerçekten tatlı ve güzel canlılar fakat onlara zarar vermediğiniz sürece!

1575913933107.png


Bal Bloğu
Birçok kişinin balçık bloğuna benzettiği, birçok kişi ise oyunu sistemleriyle değiştirecek bir blok olarak görüyor. Bakalım bu bloğun detaylarında neler varmış? Bal bloğu 4 bal şişesini kare şeklinde dizdiğiniz zaman elde edilir. Balçık bloklarından daha sağlamdır. Oyuncuların zıplama özelliğini kısıtlar, zıplamaya çalışan kişi ufak bir zıplama yapabilir. Oyuncuların hareket özelliğini kısıtlar ve yürümeye çalışan kişi çok yavaşlar. Balçık bloğundan farklı olarak bu bloğa halı koyduğun zaman normal blok olarak görülür. Bal bloğu bir piston tarafından itildiğinde ona bağlı olan tüm blokları ittirir. Bal bloklarının yapışmadığı tek blok balçık bloğudur. Bloklarla aynı şekilde canlılarda bal bloğuna dokunduğunda ve o itildiğinde canlıyı sürükler. Bal bloğuna dokunan canlı veya varlık yukarıdan aşağı doğru yavaş yavaş kayar. Arı kovanlarının veya yuvalarının yakınına koyulduğunda arılar ondan yiyeceklerdir. Bal bloğu düşme hasarını azaltır. Bir çok kişi tarafından eğlenceli özellikleri ve sistemsel kişiliği ile tercih ediliyor. Tabii bu kişiden kişiye değişir fakat gerçekten olağanüstü bir blok!

1575922235037.png


Arı Kovanları
Arıları ve bal bloklarını anlattık, o zaman sıra arıların yuvası Arı Kovanlarına geldi. Arı kovanları, arılar ile eklenen ve arıların yuvası olan bloktur. Arı yuvaları ile karıştırılırlar fakat bunlar el ile yapılır, arı yuvaları ise doğada bulunan doğal yuvalardır. Arı kovanlarını yapmak için 6 çevrilmiş tahta, 3 bal peteği gerekiyor. Arıların yaşam ortamlarıdır ve arılar tarafından bal ile doldurulur. Arı kovanlarının içerisinde ki ballar toplanabilir ve arılar oradan ayrılsa bile tekrardan oraya gelirler. Oyuncular cam şişeleri veya makaslar ile bal toplayabilirler. Ballar kırılırsa veya toplanırsa arılar oyuncuya düşman olur fakat bunu ipeksi dokunuş bir kazma ile kırarsanız arılar düşman olmaz. Kovanın altında bir kamp ateşi varsa arılar düşman olmaz. Arı kovanları arıların yaşam bölgelerinden biridir ve arı yetiştirmek için en uygunudur. Sen ne düşünüyorsun?

1575920494007.png


Arı Yuvaları
Evet gelelim arıların yaşam bölgelerinin bir diğerine, doğada bulunan arı yuvaları, çiçek ormanları, ovalar ve ayçiçeği ovalarında bulunur. Arı kovanları ile aynı şekillerde çalışır ve özellikleri genel olarak aynıdır. Arı yuvalarının 6 seviyesi bulunur ve en dolu hallerinde altlarından bal damlar, arıların yuvaları olarak bilinen arı yuvaları, genel olarak ormanlarda bulunur. Bir çok kişinin hem görünümü, hem de şirin görünümleri ile seviliyor. Arıların yuvası olan bu yer, arıların bal biriktirme alanıdır. Bu yuvaların içinde ki balları ve arıları çıkartmak için ipeksi dokunuş kazma ile kırmak gerekiyor. O zaman diğer unsura geçelim.

ieqs6tmlkjr31.png


Demir Golemler
Köylülerin koruyucusu, zaman, zaman bizi koruyan, zaman, zaman bizi havalara gönderen Demir Golem bu güncelleme ile değişime uğruyor. Bal kabağı ve demir bloğu ile yapılan Demir Golem, hasar gördüğü zaman kırılmaya ve parçalanmaya başladı. Hasar gördükçe çatlakları artan Demir Golem, bir demir ile iyileştirilebiliyor. Her köyde bulunan Demir Golemler artık hasar görüyor ve öldüğünde parçalanıyor. 1.15 güncellemesinde çok büyük yer alan bu yenilik, gerçekten Demir Golemleri değiştirmiş gibi görünüyor. Artık onların hayatı bizim elimizde, iyice at ve diğer hayvanlara benzeyen Demir Golem, hayvan mantığı ile beslendikçe canı artıyor.

1575921884801.png


10 Aralık'ta Bizim ile Buluşuyor!
10 Aralık 2019 tarihinde piyasaya adım atan Minecraft 1.15 Güncellemesi, yenilikleri ve arı gibi bir ton yeni unsur ile herkeste büyük merak uyandırıyor. Bir çok kişinin uzun zamandır beklediği ve bir çok Snapshot'un yayınlandığı 1.15 güncellemesi, 1.16 ile aynı anda tanıtılarak hangisinin daha önce çıkacağı gibi tuhaf tartışmalara da yol açtı. Herkes tarafından tartışılan bu güncelleme elinde sonunda piyasaya çıkıyor. Her güncelleme ile farklı bir canlı ekleyen Mojang, bu güncellemesinde arıları ve arı ile ilgili eşyaları ekleyerek oyuna yeni bir hava kattı. Aynı büyük okyanus güncellemesinde olduğu gibi herkes merak ediyor!

 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Eh artık 1.15 çıkar çıkmaz bir tanıtım makalesi daha gelir değil mi? Ha bu arada tetikte ol her an çıkabilir :))
 

LifeMCServer

Yaratık Tuzağı: Çalışıyor

Discord:

!?мυѕтαғα öɴcel#8713

Katılım
18 Kasım 2016
Mesajlar
698
Elmaslar
471
Puanlar
15.415
Yaş
24
Yer
İstanbul
Minecraft
LifeMCServer
Facebook
mustafathegamer
Twitter
LifeMCServer
Bunlara ek olarak bir çok hata/bug çözüldü, güncellemenin adı ilk başta "Bees & bugs" olacaktı fakat sonradan "Buzzy bees" olmuş. Konudakilere ek olarak bir başka beğendiğim şey artık moblar spawn olurken bebek varyasyonları da doğabilecek, güzel bir şey. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı