Sol Reklam
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

microsoft-flight-simulator.jpeg


Microsoft Flight Simulator - Oyun İncelemesi
Microsoft'un yeni popüler oyunu ile tanışmaya hazır olun.

Oyun dünyasının uzun zamandan beri beklediği oyun olan Microsoft Flight Simulator, 18 Ağustos 2020 tarihinde resmen bütün oyun platformlarında yayınlandı. (Microsoft Flight Simulator oyununun geçmişi ise 1982 yıllarına kadar dayanıyor.) Yeni popüler Microsoft Flight Simulator oyununun kullanıcılarına eşsiz bir oyun deneyimi sunduğunu rahatlıkla sizlere söyleyebiliriz. Bu oyunun en güzel yanı ise 30 uçak içerisinden herhangi bir koltuğa geçebiliyoruz. Hatta Microsoft Flight Simulator, sadece bununla kalmayıp bizlere 37.000'den fazla popüler farklı havaalanı sunuyor. (Tabii ki de bu sunulan havaalanlarından sadece birisini seçip havalanıyoruz.) Peki, her şey gayet etkileyici ve hoş da Microsoft Flight Simulator oyunu nasıl oynanıyor? Gelin, sizlerle birlikte yavaştan hoş Microsoft Flight Simulator oyununun derinliklerine inelim.

microsoft-flight-simulator4.jpg


Microsoft Flight Simulator Oyunu Nedir ve Nasıl Oynanır?
Tecrübeli oyuncular, uçuş simülasyonlarının oynamasının az çok zorlayıcı olduğunu bilirler. (Korkmayın.) Eh, bunun sebebi ise oyuncunun uçağı kontrol ederken yapması gereken birçok şey vardır. (Özellikle bu tür simülasyon oyunlarında tuşları öğrenmesi oyuncuları en çok zorlayan faktör olur.) İşte bu türden korkutucu senaryoya karşı Microsoft Flight Simulator geliştiricileri de çok güzel bir çözüm bulmuş. (Merak etmeyin. Microsoft Flight Simulator geliştiricileri, işini gerçekten iyi bilmiş ve siz daha önceden bir simülasyon oyunu oynamasanız da size kolaylık sağlamış.) Microsoft Flight Simulator, zor bir kontrol şemasının yanı sıra oyun kumandası ile kontrol edilebilen konforlu bir oyun deneyimini bizlere sunuyor. Uzun lafın kısası bir oyun kumandası ile uçağı kolayca kontrol edebiliyorsunuz. Bu da Microsoft Flight Simulator kitlesini oyunu almaya iten bir faktör daha oluyor. (Normal oyun kumandası ile bir uçağı kolayca göklere çıkartabiliyor, uçurabiliyor ve sapasağlam yere indirebiliyorsunuz.) Oyun içerisinde park frenini tamamen kapatın. Sonrasında tek tuşla uçak iticilerine yön vermelisiniz ve yön vermenizle de birlikte artık tam anlamıyla havalardasınız. (Tabii, bu zorlu aşamada sol çubuğu da mutlaka çekmelisiniz.) Aşağıdaki görseller ise oyunun temsili olan gerçekçi resimleridir. (Kolaj hali ile biraz düzeltilmiştir.)

microsoft-flight-simulator.jpg


Microsoft Flight Simulator Oyununu Doğru Deneyimlemeye Çalışın!
Microsoft Flight Simulator oyununu almanız ile birlikte direkt Cessna 152’nin koltuğuna oturmalısınız. Bunun sebebi ise oyunun başlangıç görevlerini tamamlamanız ki oyunun temel tuş terimlerini de öğrenebilesiniz. Oyunun bir başka güzel yanı ise kendi başınıza uçmak istediğinizde başka seçenekler sunması... Tamamen Microsoft Flight Simulator oyununa ait olan World Map'e girip iki bölge arasında kendi rotanızı oluşturabilirsiniz. Rotanızı belirledikten sonra elbette bir uçuşa başlayacaksınız. Bu uçuş sürecinde de anlık saat, hava durumu ve gök trafiğini açtığınızda günümüzün gerçek dünyasında uçuş yapan uçaklar ile karşılaşabiliyorsunuz. (Eh, o özellikleri açtığınızda bulunduğunuz konumun saati ve iklimi de aktif oluyor.) Yani bu sayede de kendi başınıza keyifli bir yolculuk geçirebilirsiniz. İşte bu son derece koskocaman World Map haritası dışında Activities kısmında da kendi yeteneklerinizi keşfedebileceğiniz bir bölüm bulunuyor. Activities bölümü sayesinde kendi uçuş yeteneklerinizi keşfedebilir ve zorlu görevlere atılabilirsiniz. Tabii, bu kadar zorlu görevin bitmesiyle de birlikte dünya liderleri ile de amansız yarışlara girmeyi de deneyimleyebilirsiniz. (Bu bölümün sizleri tamamen oyuna bağlayan faktör olduğunu söyleyebilirim.) Şimdiyse bu oyunumuzun en önemli uçuş deneyimine yakından göz atalım.

microsoft-flight-simulator3.jpg


Microsoft Flight Simulator'de Uçuş Sürecini Nasıl Zevkli Hale Getirebiliriz?
Bütün bu belli bilgilerin yanı sıra birazda uçuş süreci hakkında konuşalım. Arkadaşlar, hepinizin gayet iyi bildiği gibi hem Microsoft Flight Simulator'de hem de bizim gerçek hayatta uçuş sürecine havalanından başlarız. Tabii, Microsoft Flight Simulator öyle oyun ki sizlere nefes kesen bir özellik daha sunuyor. Bu özellik ise tarihi mekanlar ile ilgili... (Evet, yanlış duymadınız ve arasında Türkiye'den de olan tarihi mekanlar var.) Peki, ne bu özellik? Ayasofya Camii, Eyfel Kulesi, Gize Piramitleri veya Tac Mahal gibi tarihi bölgelerden geçen uçakları seçip direkt oradan da oyuna dahil olabiliyorsunuz. (Ben şahsen bu özelliği çok beğendim, oyunu almamı bile ikna etti.) Uçuş anına geçtiğinizde ise bir noktadan sonra mutlaka kule ile iletişimde olmalısınız. Bunun sebebi ise kule, uçuş rotanız hakkında ve pist konusunda sizlere oldukça bilgi akışı sağlıyor. (Sırf bu yüzden kule iletişimine sadık kalmalısınız.) Uçuş mekaniğinde bilmeniz gereken en temel şey ise uçağın hızı ve yüksekliğidir. Bu uçuş mekaniğinin aksine fizik kurallarına aykırı bir uçuş veya uçağın fiziksel birliğini ihlal eden bir şey olursa ekranınızda ani bir kararma olabilir. Bundan dolayı bu Microsoft Flight Simulator oyununa pervaneli, daha doğrusu küçük bir boyuta sahip olan tam yavaş uçaklar ile başlamanızı tavsiye ederim. Her ne kadar Microsoft Flight Simulator oyununda uçuş seçeneklerini kolaylaştıran özellikler olsa da bu oyunun bir uçuş simülasyonu oyunu olduğunu unutmamalısınız. Gerçekten Microsoft Flight Simulator'da başarılı bir pilot olabilmek için kendinize en uygun kontrol şemasını oluşturun. (Tabii, bu malum olan önemli şemayı oluşturduktan sonra sık sık antrenman yapmayı da unutmayın.)

microsoft-flight-simulator-havaalanı.jpg


Microsoft Flight Simulator Oyununda Kaç Tane Farklı Uçak Türü Bulunuyor?
Microsoft Flight Simulator'da üç tanesi turbo pervaneli, üçü normal yolcu uçağı, iki adeti jet ve tam 22 tanesi de pervaneli olan toplam 30 uçak bulunuyor. Devasa uçaklara meraklı olan arkadaşlar içinse oyunda Airbus A320neo, Boeing 787-10 Dreamliner ve Boeing 747-8 Intercontinental isimli 3 adet farklı yolcu uçağı yer alıyor. Pervaneli uçaklar arasında ise ICON A5 ile suya rahatlıkla iniş yapabilirsiniz. (Eh, bu sayede de İstanbul'da güzel bir boğaz turu yapabilirsiniz.) Bu 30 uçağı birbirinden ayıran başlıca en özellikler ise uçağın süratı, sağlamlığı, uçuş alanı ve yükseliği şeklinde sıralanıyor. Pervaneli uçaklarda 20.000 feet sınırına takılırken, misafir uçakları ile 40.000, jetler ile de 45.000 feet sınırına kadar yükselebiliyoruz. Ha bu arada Microsoft Flight Simulator'da 30'dan fazla uçağa erişim sağlayabilmeniz içinse oyunun Premium sürümünü satın almanız gerekiyor. Microsoft Flight Simulator Deluxe sürümünde 25 uçak bulunurken, Standart sürümünde 20 uçak bulunuyor. (İlerleyen tarihlerde ise oyuna yeni uçaklar eklenmesi de muhtemel görünüyor. Tabii, bu uçakları da farklı bir paket ile de satın almanız gerekebilir...) Aşağıdaki görsel ise oyunun İstanbul bölgelerinde çekilmiştir, sahi hoş duruyor.

microsoft-flight-simulator-istanbul2.jpg


Microsoft Flight Simulator oyununda dünyanın tam dört bir alanında bulunan 37.000'den fazla havaalanı bulunuyor. Microsoft Flight Simulator oyunu, Microsoft'un harita aracı olan Bing'in alt yapısını kullanırken, havaalanlarının yapım aşamasını da yapay zeka tarafından üstlenmiş. Bunca havaalanı dışında gerçekten elle temeli atılan havalaanı da mevcut. Los Angeles, John F. Kennedy, Frankfurt ve Heathrow, O’Hare dahilinde sahi özenle hazırlanan 40 havalanının tamamını görebilmek için oyunun Premium paketine ihtiyacınız var. Bu sayı değerleri ise Deluxe'de 35, Standart sürümde ise 30 sayısına düşüyor. Tüm bunların yanı sıra İstanbul'a direkt iniş yapabilen dört farklı havaalanı bulunurken, (Atatürk, Sabiha Gökçen, Samandıra ve Hezarfen.) bunlar arasında yeni yapılan İstanbul Havalimanı yer almıyor. (Muhtemelen oyunun ilerleyen sürümlerinde oyuna dahil edilmesi bekleniyor.) Aşağıdaki görseller, yine simülasyon oyundan İstanbul'a aittir.

microsoft-flight-simulator-istanbul.jpg


Microsoft Flight Simulator Oyununun Türü & Türkiye Satış Fiyatı!
Microsoft Flight Simulator'ü hem çok oyunculu, hem de tek oyunculu olarak oynayabilirsiniz. (Unutmayın ki her iki oyun türünün de ayrı bir güzel zevki var.) Şimdiyse oyunun sahi en can alıcı noktalarından birisi olan fiyat konusuna gelelim... Microsoft Flight Simulator'ün Steam'de 349 lira fiyat etiketi bulunurken, Microsoft'da 350 lira fiyat etiketi ile karşımıza çıkıyor. Microsoft Flight Simulator Deluxe Bundle ve Microsoft Flight Simulator Premium Deluxe Bundle paketleri ise 549 / 729 liralık bir fiyat etiketine sahip... Microsoft'da ise sırasıyla 550 ve 725 lira etiketine sahip. Üzülmeyin, Xbox Game Pass üyeliği sayesinde ilk 6 lira karşılığında Microsoft Flight Simulator dahilinde 100'den fazla oyuna sahip olabilirsiniz. (Hatta yanında Discord'da 3 aylığına boostlu Nitro üyeliği bile alabilirsiniz.) Tabii, bu hoş üyeliğinde ilerleyen zamanlarda zam alacağına dair iddialar var. Bu yüzden hızlı olmaya çalışın, derim.... (Oyunun gerçekten sağlam çalışıldığını söylemeliyim.)

microsoft-flight-ayasofya.png


Microsoft Flight Simulator'ün Yeni Tanıtım & Güncel Oynanış Videosu
Hatırlayalım, oyunun türlerini ve fiyatını konuştuk. Şimdiyse sırada oyunun tanıtım ve oyun içi oynanış videosu var. Elbet de Microsoft Flight Simulator gibi başarılı bir oyunu almadan önce video deneyimi edinmeliyiz. (Sonuçta bazen bu güzel oyun türlerine hitap edemiyoruz ve aldığımıza da pişman olabiliyoruz...) Her neyse sizler için aşağıya bir tablo bıraktım. Bu tablonun sol kısmında oyunun tanıtım videosu yer alırken, sağ kısmında da oyun içi bir oynanış videosu yer alıyor. Bu sayede oyunun gerçeksi gerçekliği hakkına tam olarak bilgi sahibi olabilirsiniz. (Şahsen oyunun grafiğini ve içeriğini çok beğendim. Eh, böyle bir oyunun Türkiye döviz şartlarıyla da ucuz gelmesini beklemezdim. Gelmedi de... En azından Xbox Game Pass üyeliği sayesinde deneyim etmenizi isterim.) Büyük ihtimal bu inceleme ve videolar ile beraber oyun hakkında görüşleriniz de belli olacaktır. Peki, bu inceleme konusu sonunda oyun hakkında görüşleriniz ne oldu? Neler değişti? Tüm bunlar için yorumlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmında mutlaka ama mutlaka bekliyor olacağım. (Bu arada Tanıtım videosu Türkçe değildir, sizler için Türkçe bir oynanış videosu koymaya çalıştım.) Son olarak da sistem gereksinimlerine geçelim.



Microsoft Flight Simulator'ün Güncel Sistem Gereksinimleri
Eh, şimdi bütün her şeyi konuştuk. Geriye ise bütün dünyayı bilgisayarımıza sığdıran Microsoft Flight Simulator oyununun sistem gereksinimleri kaldı. Bu oyunun beklenen sistem gereksinimlerinin yanı sıra daha rahat gereksinimleri var. (Tabii, yine Türkiye şartlarının çok üstünde kalıyor.) O zaman sizleri çok daha fazla bekletmeden adını çok söz ettiren Microsoft Flight Simulator oyunun sistem gereksinimlerine göz atalım. (Sistem gereksinimleri konusunda sahiden üzüleceksiniz.)

  • Microsoft Flight Simulator Sistem Gereksinimleri (En Düşük)
  • Önerilen İşlemci : Intel Core i5-4460 veya AMD Ryzen 3 1200 yeterlidir.
  • Bellek Gereksinimi : 8 GB oyun için gayet yeterli olacaktır. (16 idealdir.)
  • Bilgisayar İşletim Sistemi : Windows 10 işletim sistemi olmalı. (32-64 bit)
  • İdeal Ekran Kartı : DirecX 11 üstü herhangi bir ekran kartı tam ideal olacaktır.
  • Yerel Disk Bölümü ( C/D Disk ) : 150 GB yer oyunumuz için yeterli olacaktır.

  • Microsoft Flight Simulator Sistem Gereksinimleri (En İdeal)
  • En Uygun İşlemci : Intel Core i5-8400 veya AMD Ryzen 5 1500X işlemci yeterli.
  • Bellek Gereksinimi : 16 GB oyun için fazlasıyla yeterli olacaktır. (Kasma olmaz.)
  • Bilgisayar İşletim Sistemi : Windows 10 işletim sistemi olmalıdır. (32 veya 64 bit)
  • İdeal Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 970 ya da AMD Radeon RX 590 (64 bit üstü.)
  • Yerel Disk Bölümü ( C/D Disk ) : 150 GB yer oyunumuz için oldukça yeterlidir.

  • Microsoft Flight Simulator Sistem Gereksinimleri (En Yüksek)
  • En Uygun İşlemci : Intel Core i7-9800X veya AMD Ryzen 7 Pro 2700X işlemci.
  • Bellek Gereksinimi : 32 GB oyun için gerçekten fazlasıyla da yeterli olacaktır.
  • Bilgisayar İşletim Sistemi : Windows 7, Windows 8, Windows 10 (32 veya 64 bit)
  • İdeal Ekran Kartı : GeForce 700 Series veya AMD Radeon Rx 200 Series (64 bit.)
  • Yerel Disk Bölümü ( C/D Disk ) : 150 GB yer oyunumuz için yeterlidir. (SSD)

microsoft-flight-simulator5.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Ardaİz

Odunlara Vur Vur Vur!

Discord:

Bytheby#8891

Katılım
22 Eylül 2019
Mesajlar
48
Elmaslar
37
Puanlar
2.070
Yer
İstanbul Levent
Mükemmel :<3::<3:
 

RasyonelistBey

Demir Cevheri Gibiyim

Discord:

RasyonelistBey#3144

Katılım
3 Haziran 2020
Mesajlar
197
Elmaslar
229
Puanlar
1.355
Yaş
23
UltraMegaSüperHüperEfsaneviOp bir konu anlatımı ile karşı karşıyayız ne diyeceğimi bilemedim, süpersin Yiğit.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Risee_

Fırında Isıttığım İlk Taş

Discord:

Toprak'#8526

Katılım
11 Temmuz 2020
Mesajlar
98
Elmaslar
85
Puanlar
1.310
Minecraft
Memoo33
Çok emek vermişsin, bol bol başarılar.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi
Çok emek vermişsin, bol bol başarılar.​

Doğrudur, bu inceleme konusu için gerçekten çok uğraşmıştım. Asıl ben size bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim ?
 
P

PlueTaha

Ziyaretçi
Baya emek vererek açıklamışsın her zaman ki gibi çok güzel anlatılmış başarılar.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi
Baya emek vererek açıklamışsın her zaman ki gibi çok güzel anlatılmış başarılar.​

Evet, bu konu için sahiden saatlerimi vermiştim. (Hazırlaması baya bir zordu.) Motive edici yorumun için çok sağ ol ? ☕
 

MighTCraft

MighTCraft & Survival
Katılım
16 Mayıs 2014
Mesajlar
35
Elmaslar
5
Puanlar
13.320
Yaş
28
Yer
Italya
Minecraft
DoguErgul
Oyunu aldım çok beğendim fakat GTX1070 ekran kartım olmasına rağmen medium ayarlarda anca oynayabiliyorum. Lütfen almadan önce sistem gereksinimlerini iyi okuyun.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi
Oyunu aldım çok beğendim fakat GTX1070 ekran kartım olmasına rağmen medium ayarlarda anca oynayabiliyorum. Lütfen almadan önce sistem gereksinimlerini iyi okuyun.​

Kesinlikle katılıyorum. Cyber'den beter olabiliyor :/
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı