Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ÖnemliMC-TR'yi beraber inşa edelim: Gelişim Günleri
Selamlar, MC-TR'yi beraber inşa etmeye hazır mısınız? Ben hazırım dediğinizi duyar gibiyim ve birkaç ay sürecek olan Gelişim Günleri bugün itibarıyla başlıyor. Gelişim Günleri nedir, ne anlama geliyor? Gelişim günleri siz, değerli forum üyelerimizin ve biz, yetkili ekibimizin fikirleri doğrultusunda gelecek olan yeni yenilikler, güncellemeler ve düzenlemeler getireceğimiz, yoğun bir şekilde çalışarak geçireceğimiz birkaç ay. Bu gelişim günlerinde neler yapılacak? Planlar... birkaç ay boyunca üstünde çalışacağımız MC-TR.COM forumunu daha iyi yerlere taşımak birinci öncelikli hedefimizle beraber yeni getireceğimiz 4.0 temasını aktif olarak @pwd geliştiriyor. Bu yeni getireceğimiz temayı en kısa zamanda sizlere açmak için çabalıyoruz, beklediğinize bizce değecek bir tema olacak.
4.0 temasının hemen ardından getirmek istediğimiz bir yenilik ise şu, KAYNAKLAR sayfası. Onaylı Satıcı ve Takımların ürünlerini satabilecekleri bir sayfa, artık ürün satışının kolaylaştığı bir forum olacak MC-TR. Bu sayfayla geleceğiyle ilgili düşüncelerinizi merak ediyoruz!
Önerin hâlen aklımda ve cevabımda da dediğim gibi de not aldım. 4.0'ı getirdiğimiz zaman bu önerilerde sırasıyla gerçekleştirilmeye başlanacak. Anlayışın için teşekkür ederim.
Forumda benim gözümde gerekli olan şeyleri yazdım öneri kategorisi yerine buraya yazmamın sebebi tek mctr ekibinin değil topluluğun da fikrini almaktı;
)
- Eskiden yapılan ve şu an neden yapılmadığını bilmediğim sunucunun online/yenilik gibi şeylerine bakarak yapılan sunucu sınıflandırma olayını yenileyip tekrar ekleyebilirsiniz Örnek;
Obsidyen Sunucu
Netherite Sunucu
Ametist Sunucu
Zümrüt Sunucu
Elmas Sunucu
Altın Sunucu
Demir Sunucu
Toprak Sunucu(Her sunucu ilk açıldığında bu taga sahip olabilir.)
- Bireysel Satıcı ve Takımların aktiflik ve üretgenliklerine göre sınıflandırma sistemi eklenebilir;
- Discord , Twitter, YouTuber gibi bağlantıların profilde gözüktüğü ikonu değişmeli;
----->
gibi daha Minecraft temasına uygun bir şey olsa daha iyi olur.
- Kategoriler yenilenmeli, Örnek yıllardır konusu bulunan lakin yıllardır neredeyse bir tane konusu dahi açılmayan konuları silin ve yerine daha iyi şeyler ekleyin.
- Minecraft hataları ile ilgili bir kategori açılmalı.
- Çeviri ve Config dosyalarını paylatığınız bir konu açılmalı ve buraya içerik üreten kişilere bazı ayrıcalıklar özel bir tag veya minepass gibi bir şey verilmeli ve bu tip şeylerin üretilmesine teşvik edilmeli.
- ServerList Eklenmeli foruma extra bir aktiflik katıcağını ve Türkiye'de bulunan serverlist eksikliğini kapatabileceğini düşünüyorum;
eklenebilir.
- MCTR Discord sunucusu etkinlik ve reklamlar ile daha aktif tutulmalı. Discord yenilenmeli.
- MCTR YouTube Twitter, İnstagram, TikTok kanallarında içerik üretilmelı, İçerikten kastım "bu gün minecraft sunucumda" gibi içerikler değilde minecraft hakkında bilgi ve haber gibi video veya görseller ile mctr aktif tutulmalı.
Örnek olarak rap piyasasında bu dediğim şeyin benzerini yapan
gibi sayfalar gibi paylaşımlar ile etkileşimi foruma yönlendirmeyi düşünebilirsiniz.
Gerçekten forum aktifliği düşüyor ve buraya yeni insanların gelmesi lazım ve bu tarz şeyler gerçekten lazım. eğer forumu biraz düşünüyorsanız yaparsınız.
- Sunucu konularının önüne satıcılarda bulunan gibi "SkyBLock Sunucusu" gibi ekler getirilmeli;
[DÜZELTME]
- MCTR Logosunu yenilemeyi düşünüyormusunuz? 2020 den beri aynı logo :/
Eski logolar daha güzel gelmeye başladı.
- Eski tuşlar daha güzel gözüküyordu.
- Anasayfa da bulunan arkaplanın alakasız bir şey olasındansa eski temada bulun gibi bir tasarım olsa iyi olurdu.
Satıcı konusunda yenilik gelmesi güzel, insanlar ürün satın almak istediklerine kapatılmış veya satışı durdurulmuş konulardan başka birşey bulamıyorlar.
Ek olarak eskiden Garp reisin ara sıra Minecraft üzerinde etkinlikleri oluyordu rozet gibi ödülleri felan vardı tekrardan canlandırılabilir.
Foruma girdiğimizde sağda solda reklamlar çıkmasın. Gerçekten çok iticiler ve gereksiz yer kaplıyorlar her girişimizde çıkıyorlar kaldırılsın reklamlar çok abartılıyor, forumdan çok reklam platformuna döndü forum.
Arda'nın dediklerine katılıyorum, burdan sizin'de para kazanmanız gerekiyor kimse buna itiraz edemez ama reklam alanlarını azaltıp sürümden kazanabileceğiniz şeylere odaklanabilirsiniz. Premium Üyelik vs. şekilde güzel üyelikler çıkartabilirsiniz diye düşünüyorum
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun?
TIKLA VE KATIL!
Yılbaşına özel dev çekiliş! 2025 yılının gelişi şerefine forumumuz üzerinde dev bir çekiliş başlattık. Bu çekilişte çeşitli hostingler, satıcılar, sunucular bulunuyor. Ek olarak forumumuz da bu çekilişe sponsor oldu. Etkinlik ile alakalı detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.