Sol Reklam

MC-TR MC-TR - MC-TR.COM | 20.08.2023 Genel Bildirgesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cazcez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Görüntüleme 3.443

Cazcez

Çerezler Güzeldir!
Emektar
Premium
Elmaslar
1.232
Puanlar
15.660
Yer
JEFF Media GbR
Discord İzni
Minecraft
Cazcez

Discord:

CazcezXD#4073

Merhaba değerli MC-TR ailesi,

Uzun süredir zorlu bir serüvenin ardından tekrar buradayız. Bu genel bildirge tüm forum üyeleri için önem arz etmektedir.
Bu ağustos ayı içerisinde yenilikler & yeni politikalar hakkında bilgilendirme yapacağız.

Forumumuzun düzeni açısından bu önemli yenilikler ve yeni politikalar hepimiz açısından önem taşımaktadır.
Uzun süredir beklediğiniz özellikler & hata bildirimleri ve bizlere ulaştırdığınız birçok olayların hepsini inceledik.
Forumumuzun kalitesini artırmak için tüm yönetim ekibi olarak çalışmalara başladık.
Hep birlikte forumun kalitesinin ulaşacağı noktayı hedefledik.

Hususlara geçelim.
1. Husus: Yeni forum düzeni:
Her yönetim değişikliğinde olduğu gibi eski yönetimde yaşanmış olan bir takım negatif olaylar yüzünden birçok forum üyemizin MC-TR'den soğuduğunun bizler de farkındayız. Bu sebeple yeni yönetim olarak daha şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Ayrıca yine yeni yönetim olarak belirtmek isteriz ki, diğer yönetimlerin aksine hiçbir yer sağlayıcı (hosting) firması ile ilişiğimiz olmayıp, yeni yönetim olarak bu firmalardan bağımsız olacağız.

2. Husus: Yeni Tema:
Şu anda forum tarafından kullanılan aktif tema MC-TR 3.0 teması her ne kadar nostaljik ve üyelerimizce alışılmış bir tema olsa da artık bu temanın bir güncelleme alması gerektiğinin eminiz ki siz değerli üyelerimizde bizim kadar farkındasınızdır. Amacımız, mevcutta bulunan temayı kaldırıp, yeni bir tema oluşturmaktan ziyade alışagelmiş olduğumuz bu temaya olabildiğince kullanıcı deneyimini arttıracak yeni özellikler ekleyip, mevcutta bulunan hataları giderme yönünde olacak. Bu hususa ilişkin çalışmalarımıza yeni yönetim ekibi olarak ivedilikle başlayacak ve sizlere sunacağız.

3. Husus: Etkinlikler:
Forumumuzda uzun süredir düzenli etkinlik yapılmıyordu, artık buna bir son verip her hafta etkinlik yapacağız. MC-TR olarak artık sosyal medya platformlarında aktif bir rol oynayıp sosyal medya platformlarındaki diğer minecraft oyuncularını da forumumuza davet ederek MC-TR'yi eski popülerliğine kavuşturacağız.

4. Husus: Kurallar:

Forumda mevcutta bulunan kuralların eskidiğini ve aralarında hiçbir dayanağı olmayan bazı saçma kuralların mevcut olduğunu, bu kurallardan bazılarının foruma yarardan çok zararı olduğunun bizler de farkındayız. İşbu sebeple kurallar tarafımızca yeniden yazılacak olup, kuralların yazımında ve düzenlenmesinde siz değerli üyelerimizin de fikir ve yardımlarını alacağız.

5. Husus: Reklamlar:

Önceki MC-TR yönetimi, reklam alanlarını değersizleştirme politikası güderek reklam alanları dolu olduğunda çözümü reklam satın almak isteyen kişilere alanları gelecek aylar için rezerve etmek yerine ek reklam alanı oluşturarak forumdaki reklam sayısını arttırmakta buldular. Biz, işbu eski yönetimce benimsenmiş olan mevcut reklam politikasından vazgeçerek reklam alanlarını eski sayısına indirgemeye ve MC-TR'de reklam vermenin değerini arttırmaya yönelik atılımlarda bulunacağız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel

Hadi inşallah bu reklamlardan kurtuluruz

Sonunda her sayfada sağda solda veya üste önümüze saçma sapan reklamlar çıkmayacak.
MC-TR farklı bir siteye doğru gidiyordu yönetim değişmesi en iyi karar oldu başarılar.

Reklamlardan kurtulursak güzel olur.

siteye 20 tane reklam alıp "site giderleri için" demek çok komik görünüyordu sonunda birileri reklam parası yemek yerine foruma hizmet etmeye gelmiş

Değişeceğine inanmıyorum yapılan o kadar haksızlıktan sonra yönetim ekibinin A dan Z ye kadar değişmesi lazım.

1. Husus: Yeni forum düzeni:
Ayrıca yine yeni yönetim olarak belirtmek isteriz ki, diğer yönetimlerin aksine hiçbir yer sağlayıcı (hosting) firması ile ilişiğimiz olmayıp, yeni yönetim olarak bu firmalardan bağımsız olacağız.
Yaklaşık 1 ay oldu hala sitenin altında "Hosted by Keyubu" reklamı var + Keyubu sitesinde hala vds alana mc-tr reklam hediyeleri veriliyor. Keyubu banner reklamları bitmişti fakat yenilerini görmeye başladım :D
Üzgünüm ancak dediğiniz gibi olmadı ve olacağını sanmıyorum.

3. Husus: Etkinlikler:
Forumumuzda uzun süredir düzenli etkinlik yapılmıyordu, artık buna bir son verip her hafta etkinlik yapacağız. MC-TR olarak artık sosyal medya platformlarında aktif bir rol oynayıp sosyal medya platformlarındaki diğer minecraft oyuncularını da forumumuza davet ederek MC-TR'yi eski popülerliğine kavuşturacağız.
Her hafta 2 etkinlik yapan topluluk yöneticisi yiğit bey, eylül ayına girişimizle beraber başlatmış olduğu tüm etkinliklerin hiçbirini bitirmeden etkinliklerle beraber ortadan kayboldu.

4. Husus: Kurallar:
Forumda mevcutta bulunan kuralların eskidiğini ve aralarında hiçbir dayanağı olmayan bazı saçma kuralların mevcut olduğunu, bu kurallardan bazılarının foruma yarardan çok zararı olduğunun bizler de farkındayız. İşbu sebeple kurallar tarafımızca yeniden yazılacak olup, kuralların yazımında ve düzenlenmesinde siz değerli üyelerimizin de fikir ve yardımlarını alacağız.
Yaklaşık 1 ay önce forum kurallarının yeniden yazılacağından bahsettiniz lakin 24 Ocak 2022'den bu yana forum kurallarında herhangi bir değişiklik olmadı.

5. Husus: Reklamlar:
Önceki MC-TR yönetimi, reklam alanlarını değersizleştirme politikası güderek reklam alanları dolu olduğunda çözümü reklam satın almak isteyen kişilere alanları gelecek aylar için rezerve etmek yerine ek reklam alanı oluşturarak forumdaki reklam sayısını arttırmakta buldular. Biz, işbu eski yönetimce benimsenmiş olan mevcut reklam politikasından vazgeçerek reklam alanlarını eski sayısına indirgemeye ve MC-TR'de reklam vermenin değerini arttırmaya yönelik atılımlarda bulunacağız.
Eskiden forumda 1 dev, 4 normal banner reklamı vardı ve siz, bunu geri getireceğinizi söylediniz. Birkaç gün önce forumdaki 8 reklam banner'dan 4 tanesinin süresi doldu ve ben de gerçekten o 4 alanı kapatırsınız diye düşünmüştüm ama bir değişiklik olmadı. Aksine 4 tane banner alanı boş gözükürken bugün baktığımda 2 tanesini çoktan satmış olduğunuzu görüyorum. Kalan 2 taneyi de satın alacak kişi bekliyorsunuz sanırım.

Yönetimi ele aldığınız zamandan beri, yani 1 aydır, foruma hiçbir yenilik getirmediniz ve yapacağınızı söylediğiniz şeylerden hangi birini tam yaptınız açıklar mısınız lütfen

Yaklaşık 1 ay oldu hala sitenin altında "Hosted by Keyubu" reklamı var + Keyubu sitesinde hala vds alana mc-tr reklam hediyeleri veriliyor. Keyubu banner reklamları bitmişti fakat yenilerini görmeye başladım :D
Üzgünüm ancak dediğiniz gibi olmadı ve olacağını sanmıyorum.

Keyubu banner reklamları önümüzdeki ayın ilk haftasında kaldırılacaktır, son banner reklamlar koyulmuş olup daha reklam almayacağız.
Her hafta 2 etkinlik yapan topluluk yöneticisi yiğit bey, eylül ayına girişimizle beraber başlatmış olduğu tüm etkinliklerin hiçbirini bitirmeden etkinliklerle beraber ortadan kayboldu.

Topluluk yöneticimiz görevden ayrılmış olup mevcut yaptığı etkinlikler sonlandırılmıştır kendisi tarafından. Yeni topluluk yöneticimiz ile birlikte ilgi çekici yeni etkinlikler planlama dahilinde olup önümüzdeki günlerde etkinlikler duyurulacaktır.
Yaklaşık 1 ay önce forum kurallarının yeniden yazılacağından bahsettiniz lakin 24 Ocak 2022'den bu yana forum kurallarında herhangi bir değişiklik olmadı.

Hâlen kurallar tartışma aşamasında moderatör ekibimiz ile birlikte tartışıyoruz ve eklenmesi gereken veya çıkartılması gereken kuralları tartışıyoruz bu tartışma bittikten sonra kuralları bir yazıya döküp yayınlayacağız.

Eskiden forumda 1 dev, 4 normal banner reklamı vardı ve siz, bunu geri getireceğinizi söylediniz. Birkaç gün önce forumdaki 8 reklam banner'dan 4 tanesinin süresi doldu ve ben de gerçekten o 4 alanı kapatırsınız diye düşünmüştüm ama bir değişiklik olmadı. Aksine 4 tane banner alanı boş gözükürken bugün baktığımda 2 tanesini çoktan satmış olduğunuzu görüyorum. Kalan 2 taneyi de satın alacak kişi bekliyorsunuz sanırım.

Yönetimi ele aldığınız zamandan beri, yani 1 aydır, foruma hiçbir yenilik getirmediniz ve yapacağınızı söylediğiniz şeylerden hangi birini tam yaptınız açıklar mısınız lütfen

Forumun geliri olması gerekiyor, birçok forum farklı şeylerden gelir ediyor. Tek düzende olduğu için forum yani kategorilere (normal forum, satış alanı, mesajlaşma alanı, blog) ayrılmadığı için banner reklamı görebilirsiniz bu normal bir şey. Reklamların eski yönetimlerde abartıldığını biliyoruz yavaş yavaş düzenleme aşamasında tekrar görmüş olacaksınız ki reklamlar daha düzene girmiş hâlde olacaktır.

Kullanıcı deneyimini artırmak amacıyla yeni tema çalışmalarımız sürüyor, daha okunabilir bir font daha okunabilir bir arayüz deneyimlemiş olacak tüm forum üyeleri. Yeni temadan itibaren tüm güncellemeler duyurulacaktır kurallar da dahil. Tüm sorunlar yavaş yavaş çözülmüş olup tüm kullanıcılarımızın öneri ve eleştirilerine açığız tüm önerilerinizi ve eleştirilerinizi dikkate alıp forumu daha iyi bir yere getirme çabası içerisindeyiz.

Çok iyi bir bildirge olmuş forumun kalitesi umarım artar bu sayede.

Daha reklam almayacağız. Derken ücretli reklam alanı tamamen mi kaldıracaksınız yoksa sadece keyubudan reklamları mı ?

Yeni topluluk yöneticimiz ile birlikte ilgi çekici yeni etkinlikler planlama dahilinde olup önümüzdeki günlerde etkinlikler duyurulacaktır.
Önümüzdeki günler, oldu mu size bir hafta?
Yoksa üyeleri oyalamak için işkembe-i kübradan sallanmış bir yalan mıydı bu?

Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı