Sol Reklam

Çözüldü Konu çözüldü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xMadzzy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Görüntüleme 846

xMadzzy

Quezly Studio Teams
Yönetici
MinePass
Sunucu Sahibi
Quezly
Çözümlenenler
2
Elmaslar
689
Puanlar
8.305
Yer
Türkiye
Discord İzni
Minecraft
xMadzzy_yt

Discord:

xmadzzy

Son düzenleme:
Bu arkadaşları ikisinde mc-tr yasaklanması gerekiyor bence haksız mıyım ?
Platformu kopyalayarak iş yapıyorlar.
@Reynixan @turantahaaydın

r10da 3 saattir yazdığım mesaja yanlışlıkla gizlilik politikasi butonuna tıklamam üzerine tüm mesajım gitti baştan yazacağım. Önce r10 üzerine açtığınız için aynı konuyu oradan buraya geçireceğim.

1686499890324.png
Öncelikle merhabalar, tüm forumlarda şikayet konularım haklı olduğum için açıldı. İlgili kişi diğer forumlarda suçlandığı ve ceza alacağı için burada bana tüm kılıçlarını çevirmek istemiş bende olayı baştan sona özetleyerek çok açıklayıcı bir şekilde anlatıyorum şimdi gelelim aramızda yaşanan bu olaya;

Yaklaşık bir ay önce 26.05.2023 tarihinde MINE-TR.COM adlı forum platformum için ilk adımlar atıldı. Geliştirilme süreci 05.06.2023 tarihinde son buldu. Bu tarihten sonra önceden çok yakın arkadaşım olan xMaddzy MINEX-TR.COM forumunun olduğunu bildiğimden aramızda rekabet olacağını düşündüm ve ardından açtığım forumun linkini gönderdim. 1-2 gün sonra MINE-TR.COM forumumdan CSS ve HTML kısmını kendisine çektiğini gördüm. Ardından kendisine bunu belirttim ve sitelerini kullanıcılara gizlediler veya dosya dizinini sildiler. Bir kaç gün sonra forumlarını, kendi forumumun CSS altyapısında çok ufak düzeltmeler yapıp açtılar, xMaddzy'e tekrar yazdım ve bu konuda hiç bir şey yapamayacaklarını söylediler.

Birazcık geliştirme sürecinden bahsedelim. MC-TR.COM platformunda bir kaç kullanıcının Xenforo için yaptığı temayı TIKLA foruma entegre ederek geliştirme sürecine başladım. Neredeyse tüm kodları silerek forumda baya bir şey değiştirdim. Eklenti destekleri hakkında bağlantıdaki temada CSS ve HTML için hiç bir öğe bulunmuyordu. 1 ay geliştirme sürecimin sebebi bunlar oldu. MC-TR.COM ve * forumlarında bulunan bir çok şeyi VEOAX.COM bootstrap temamdan alınmış şekilde sitede bootstrap classlarını ekleyerek benzetmek istedim burada hiç bir kod çalma olayı yoktur. Bu forumlardan aldığım tek şey bir kaç renk paletinin aynı olması. Kişinin bana ve forumuma attığı iftiralardan sırasıyla bahsedelim;

"Sonra biz açarken Orçun Dönmez adlı küçük kardeşimizin bizden özenerek o da forum açmaya kalkar ve açar ismini de bize benzer şekilde yapar." diğer site sahibi arkadaşımın mine-tr adında arkadaşlarıyla özel açtığı bir discord sunucusu vardı ve bu sadece isimden ibaretti. Geliştirilme sürecinde MCLIB.VEOAX.COM adresinde temeller atıldı. Bu öneriyi bende kabul ettim alan adını satın aldı ve siteyi oraya geçirdik.

"Sonra temayı sunduğunda bizden özellik aldığını gördük bizde yeni özellikler eklemeye karar verdi." 2. paragrafta anlattığımda ilk konuşma sonucu 1. resim, 2. son konuşma sonucu 2. resim olarak bu mesajları yazdı.

1686378768608 (1).png

2 gün önce CSS ve HTML kodlarını kaldıracağını söylemişti. Sitelerini komple kapattılar veya diğer kullanıcılardan gizlediler. Kaldırdıklarını tamamen bilmeden o gün konuyu konuşarak kapatmıştık.

1686378540333 (1).png

Ardından gerekli kontroller sonucu, CSS kodlarında aktif edilmemiş ve forumumuzda bu kodların tamamen kullanılan yerleriyle doğrudan aynı olduğu dolayısıyla her geçen gün bizim siteden kod araklayacaklarını bilebildiğim için kendilerini hakkında şikayet konuları açtım. Kendi platformlarından da yasaklamalarından bu sonucu elde edebiliriz.

1686378589265 (1).png

"2022 yılında açtığım gta forumundan kodlar aldım ve minecraft forumuma aktardım tabi bunu Gören Orçun Dönmez adlı şahıs onlardan çaldığını iddia ederek beni tehdit etmeye çalıştı ve engelledi." 3. paragrafta anlattığıma göre o temanın resmi aşağıda bulunmaktadır. Üstte ki olayların sonucunda engellememin sebebi bana yarattığı bu durum.

image.png

"Onun forumunda attığı kodlar da Mc-tr den , Bizim forumdan ve açık xenforo mineblock temasından alarak kendi forumuna ekler ve kodları kendisiymiş yazmış gibi gösterip herkese inandırmış." yine 3. paragrafta anlattığım olay... MC-TR'den almadığım kısmın MC-TR'de olması bir şey değiştirmiyor bu sebeple cubecraft forumunda resim CSS bölümü bulunuyor. Renk paletlerinden sonra aldığım tek yerse cubecraft footer resminin opacity kısmı.

Diğer platformlardan aldığı yerler;
1686497546273.png

1686497573395.png

1686497498128.png
1686497515097.png

Bu özellik Xenforo'nun eklentilerinde bulunmamaktdır bunun geliştiricisi (@staffy2dev mc-tr için geliştidi.). Özel CSS koduyla veya HTML koduyla yapılması şarttır.
1686497875319.png

1686497902215.png

1686497991925.png

1686498045705.png

1686498079423.png

1686498165640.png

1686498202712.png

1686498216427.png

son resim mxtrnin

Benden aldığı sonra silip bazı kodları sakladığı yere gelelim;

Top Post Month History eklentisi böyle bir görünüme sahip değildir. Yalnızca HTML veya CSS değiştirilerek yapılabilir. Bu forumda HTML değiştirilerek yapıldı bense css ayarı çekerek bunu sağladım bunuda kendi sitesine eklemiş zeki arkadaşımız.
1686498620763.png

1686498727391.png

1686498704000.png

1686498760648.png

TPM widgetinin CSS kodlarını silerseniz apaçık bunu görebilirsiniz.
Ek olarak block-minorHeader tıpatıp kopyalanmış.

1686499063724.png

1686499084395.png

Arka plan resmi* footer'in arka planını cubecrafttan alındığı için bende kullanmak istedim.
Forum istatistikleri https://*/konular/istatistik-verilerini-cekme.15609/ istatistik kısmı alındı ve özelleştirildi.

Gösterdiği discord butonlarıda VEOAX temasıyla yani bootstrapla yapıldı ve benzetildi. Madalyalarda bir eklenti ve ufak css düzenlemesi... MC-TR.COM ekibi forumumu inceleyebilir. İyi forumlar dilerim. Konumdan forum linklerini moderatörler kisaltabilir. Mesajimi birazcik karisik yazmis olabilirim ilk yazım 3 saat aldı diğer forumda gizlilik politikasına tıklamamla tarayıcıdan gitti bu 2. yazışım.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
image.png

Logo görünüş açısından göz yanılmasıdır aslında elmas logosu.

ben daha fazla yazmıyorum suçlu sizsiniz iyi günler yks beni bekler. Mesajımı herkes dikkatlice okusun.
Kabullendim çünkü senle uğraşmak istemedim geçiştridim seni o yüzden sen beni tehdit ederek birşey bir yere varamayacağını söyledim. Artık sana zaman harcayacak zamanım bile yok çünkü bütün önemli zamanlarımı birşeyleri yaparak geçireceğimiz senin gibi çocukla uğraşmaya çalışıyorum. Olayı kapat birbirimizle uğraşmayalım dedim gelip üstüne bastım ve KENDİ SUNUCUN da annemi karıştırıp duyuru atmışsın halbu ki ben bu olayı başka kimseye bahsetmedim çok fazla ağlayacağını bilseydim senle takılmazdım merak etme gün gelir benim karşıma çıkacaksın o zaman görüşcez İyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı