Sol Reklam
Sağ Reklam

Kitap Önerisi #3 Franz Kafka - Aforizmalar

Batuhan Yenidogan

oyna.zeromc.net
Site Sahibi

Discord:

Batuhan Yenidogan#6666

Katılım
25 Haziran 2016
Mesajlar
666
Elmaslar
1.665
Puanlar
16.545
Yer
Ankara
Ekran Resmi 2021-08-02 15.15.17.png


Merhaba arkadaşlar,
Bu konumda uzun süre ara verdiğim bu kategoriye hayatımda yoğun yer etmiş ve vücudumda ''Kafesin biri bir kuş aramaya çıktı'' sayfasındaki Kafka'nın kendi çizimi olan dövme bulunan bir kitabı anlatmak için geri dönüyorum.
Kafka bu özel kitabı 1917 ve 1920 seneleri arasında vereme yakalandığını ilk öğrendiği anlardan itibaren kaleme almaya başladı. Bu olayın üzerine nişanlısından ayrılmış, hastalığından ötürü 14 yıldır çalıştığı işinden uzun vadeli izin almış ve artık ölümünü kabullenmişti. Ancak ne yazık ki Kafka ömrünün sonuna geldiğinde birçok eseri gibi bu eserini de tamamlayamadan aramızdan ayrıldı.

Bu eserinde Kafka kendi çizimlerine ve iç dünyasının karmaşasını yansıtan ve kitabın adını taşıyan ''Aforizmalar''a yer verdi. Bu kitap aslında Kafka'nın çalışmalarının arasında kalmış yazılardan ve çizimlerden oluşuyordu. Ancak en yakın arkadaşı Max Brod bu yazmaları derledi ve topladı. Bir kitap haline getirdi. Eğer Kafka yaşamını yitirmemiş olsaydı Aforizmalar şu anda büyük bir eser niteliği taşıyor olacaktı.


''İyi, bir yanıyla rahatsız edicidir...''
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı