Sol Reklam

Haber Jotun: Valhalla Edition Epic Games'te Ücretsiz Oluyor!

Konu aldığımız bu oyun hoşunuza gitti mi?

  • Evet, ciddi anlamda bu oyun ilgimi çekti ;)

    Oylar: 1 100,0%
  • Hayır, maalesef beklediğim gibi değildi.

    Oylar: 0 0,0%

  • Oy Verenler
    1
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

jotun_valhalla_logo_black_800x400_en_WW.png


Jotun: Valhalla Edition Epic Games'te Ücretsiz Oluyor!
Epic Games, haftalık olarak ücretsiz oyun vereceğini resmen duyurdu.
Selam değerli forum okurları, bugün sizlerle birlikte başlıkta olan ilginç oyunu inceleyeceğiz fakat oyunu incelemeden önce konumuz ile alakalı Epic Games hakkında konuşacağım. Bildiğiniz gibi Epic Games, Fortnite oyunu ile oldukça ses getirmişti. Bu oyun platformu ise aynı Steam gibi olmasa ciddi anlamda ses getirmiyor desek yalan olur ki Epic Games'in yapımcıları, oldukça güzel bir kalkınma planı yapmış gibi görünüyorlar. Epic Games'in aldığı yeni bir karara göre artık haftalık olarak ücretsiz oyunlar yayınlanacak. Uzun lafın kısası her hafta yeni bir oyuna göz atma fırsatınız olacak fakat hafta sonunda oyun tekrar ücretli hale gelecek ve oyunu satın almadan erişim sağlamanız mümkün olmayacak. Görünüşe bakılırsa Epic Games burada oyunculara karşın oyunları denemelerine imkan sunuyor ki eğer oyuncu beğenirse bu oyunu satın alsın. Her neyse az önce sizlere bahsettiğim bu haftalık oyun olayını anladığınızı düşünüyorum. Bu konu hakkında sorularınızı da bana sormaktan lütfen çekinmeyin. Eh o zaman sizleri daha çok fazla bekletmeden konumuza geçelim :)

jotun.png


Jotun: Valhalla Edition - Oyun İncelemesi
İskandinav mitolojisini duydunuz mu? Daha doğrusu hiç "İskandinav" terimini duydunuz mu? İsterseniz bu terimi sizlere kısaca özet olarak anlatayım. İskandinav; Norveç, İsviçre ve Danimarka gibi bu bölgelerde bulunan ülkelerin geçmişinden gelen ismidir ki mitoloji bölümü de vardır. Doğal güzellikleriyle bilinen İskandinav ülkelerinin güzelliklerini bu oyunda da görmeniz mümkün. Jotun: Valhalla Edition adlı bu oyunumuz 29 Eylül 2015 tarihinde yayınlanmış. Oyunun çıkmasında 4-5 yıl geçse dahi oyunun güzel olduğunu en içten söyleyebilirim ki grafikleri zamanına göre oldukça geleceğe dönük tasarlanmış. Az önce sizlere anlattığım gibi bu oyunun konusu İskandinav mitolojisinden ibaret. Tabii oyunun grafikleri de biraz dikkatinizi çekebilir çünkü oyunun grafikleri tek tek elle çizilmiş. Bu da oyunu en ilginç kılan özelliklerden birisi. Oyunun tam konusuna gelirsek oyunun aslında hikaye modundan ibaret olduğunu söylemekte fayda var ki büyük bir bölümünüz bu tür oyunları seversiniz. Oyun içerisinde Jotun isimli Viking savaşcısı bir karakterimiz var. Bu karakterimiz Jotun bölgesine girmek için aynı zamanda da tanrılara kendini kanıtlamak için utanç verici şekilde intihar ediyor ve oyunun hikayesi asıl orada başlamış oluyor. Tabii buradan sonrasını size söylemeyeceğim. Yani artık gerisi sizde kalsın.

Yggdrasil.png


Oyunun geliştiren Thunder Lotus, oyun içeriğinin tamamen gerçek hayattan uyarladığını altını çizerek belirtti ki bu güzel oyunu 1 hafta içerisinde para vermeden sonuna varabileceğinizi düşünüyorum ki hikayesi de sizi oldukça etkileyecek. Peki her şey hoş, güzel ama bu oyunun içeriği ne? Oyunun aslında 3 tane bambaşka içeriğinin olduğunu söyleyebilirim ki genel olarak böyle oyunlar güzel olur. Jotun: Valhalla Edition adlı oyunumuz aksiyon, macera ve bağımsızlığın görüş alındığı bir oyundan ibaret ki oyunun üzerinde daha çok aksiyon ve macera olduğunu söyleyebilirim. ( Bu oyunu 3 günde bitirdim. ) Ha bu arada bazı iddialara göre oyunun 2. serisinin çıkacağı iddia ediliyor ki geçen günlerde oyun şirketinin düzenlediği toplantıya ait resimler sızdırıldığını Reddit platformundan görmüştüm fakat ne kadar gerçek olup olmadığı tartışılır. Her neyse oyunumuzun yalnızca tek oyuncu yani hikaye temalı bir bölümü bulunuyor. Aslında böyle bir oyunu çok oyuncu biraz saçma olur ki iyi ki de koymamışlar ama oyunun 2. serisinde böyle bir şey yapmaları düşük ihtimal olsa bile imkansız olmayacağını düşünüyorum. Bu arada şahsen 2. oyun çıkarsa oldukça popüler olacağını düşünüyorum. Peki sizin bu oyun hakkında görüş, düşünce ve duygularınız nedir? Yorumlar kısmına mutlaka düşüncenizi yazmayı unutmayın.

1470953212-1534730826.jpg


Jotun: Valhalla Edition Ne Zaman Ücretsiz Oluyor?
Büyük ihtimal büyük bir çoğunluğunuz bu birazdan sizlere söyleyeceğim cevabı alabilmek bu başlığa geldiniz. Eh hadi o zaman sizleri daha fazla heyecanlandırmadan şu cevaba açıklama getirelim. Jotun: Valhalla Edition adlı oyunumuz 5 ile 12 Aralık tarihleri arasında ücretsiz olarak Epic Store'da resmen yayınlanacak fakat 12 Aralıktan itibaren oyunu ücretsiz olarak indirenler satın almadığı takdirde erişim sağlayamayacak. Eğer bu oyunun Epic Store'un resmi mağazasına gitmek istiyorsanız bu bağlantıdan rahatlıkla gidebilirsiniz fakat elinizi hızlı tutmanızı öneririm. Belkide zamanınız bitmiştir :3

1575316552759.png


Jotun: Valhalla Edition'un Satış Fiyatı Ne Kadar?
Oyunu cidden almayı düşünen arkadaşlar için oyunun satış fiyatını söylüyorum. Konu aldığımız bu oyunun Türkiye'de olan satışı 25 lira ve gayet şaşırtıcı fiyat değil mi? Günümüzde bu tür oyunları 300'den aşağı almamız pek mümkün olmuyor ki şu an Steam platformunda 1 günlük indirim var, bu indirim sürecinde oyun 8,25 liraya satılıyor ve halen bu fırsat varlığını sürdürüyorsa hemen şu bağlantıdan indirimden yararlanabilirsin. Bu indirimlerin yanı sıra Jotun: Valhalla Edition; PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Store, Nintendo Switch, Will U, Steam ve Epic Store gibi birçok büyük platformda aynı fiyata satılıyor. O zaman şimdide gelin oyunun resmi tanıtım videosun hemen alttan bakalım.

1575316664100.png


Jotun: Valhalla Edition'un Resmi Tanıtım Videosu
Bu kadar oyun hakkında konuştuk ki konuştuğumuza göre de fena bir oyuna benzemiyor fakat oyunu daha yakından görmeden olur mu? Tabii ki de olmaz. Oyunu daha yakından görelim ki oyun hakkında az çok düşüncelerimiz ortaya çıksın. Oyunun var olan resmi tanıtım videosunu aşağıda olan videodan rahat bir şekilde izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunun tanıtım videosunu direkt bu bağlantıdan daha yakın bir şekilde izleyebilirsiniz. Oyunun tanıtım videosunu beğenip beğenmediğinizi yorumlar kısmına yazarsan çok ama çok mutlu olurum. ( Aşağıda oynanış videosu da var. )



Jotun: Valhalla Edition'un Oynanış Videosu
Eh artık oyun tanıtımını izlediniz ama bazen izlediğimiz her şey tanıtımdaki gibi olmayabilir. Bu yüzden oyun hakkında düşüncelerimizi net olarak belirtmeden önce ne yapmamız gerekiyor? Cevabı da gerçekten çok basit. Bu aşağıda olan yaklaşık 18 dakikalık oynanış videosunu gayet rahat bir şekilde inceleyebilirsiniz. Şahsen ben oyunu beğendim. Oyunun her bölümüne apayrı emekler verildiğini bu videodan belli oluyor. Peki siz bu oyun için ne gibi düşüncelere yer verdiniz?



Jotun: Valhalla Edition'un Sistem Gereksinimleri
O kadar oyun hakkında inceleme yaptık. Peki ya işin en can alıcı kısmı? Tabii burayı atlamadan geçemeyiz. Maalesef her oyunun can alıcı sistem gereksinimi olsa dahi bu oyun için işler pek böyle gözükmüyor. Kısacası normal bir Laptop ile bu oyunu oynamanız mümkün. Oyunun sistem gereksinimlerini aşağıda oluşturduğum tablodan olabildiğince rahat rahat inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda sistem gereksinimleri hakkında da net olan yorumlarınızı da mutlaka bekliyor olacağım.

jotunroost.png


  • Jotun: Valhalla Edition En Düşük Sistem Gereksinimleri
  • Önerilen İşlemci : Intel Core i3-560 3.3GHz ( Çift Çekirdek )
  • Bellek Gereksinimi : 4 GB RAM oyun için idealdır.
  • Bilgisayar İşletim Sistemi : Windows 7, Windows 8, Windows 10 ( 32-64 bit )
  • İdeal Ekran Kartı : 1 GB Ekran Kartı, AMD Radeon R7 360X
  • Yerel Disk Bölümü ( C/D Disk ) : 12 GB yer oyunumuz için ideal.

hfc0p9e4r1w.jpg


  • Jotun: Valhalla Edition Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri
  • En Uygun İşlemci : AMD Ryzen 5 1600X 3.6 Ghz veya Intel Core i5-4670K 3.4GHz
  • Bellek Gereksinimi : 8 GB RAM oyun için idealdır.
  • Bilgisayar İşletim Sistemi : Windows 7, Windows 8, Windows 10 ( 64 bit )
  • İdeal Ekran Kartı : AMD Radeon RX 580 veya GeForce FX 5600
  • Yerel Disk Bölümü ( C/D Disk ) : 24 GB yer oyunumuz için ideal.

Diesel%2Fproductv2%2Fjotun%2Fhome%2FEGS_ThunderLotus_JotunValhallaEdition_G1A_04-1920x1080-599e313b2b306abfae6acf9827e748ff8cd22fc0.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

lildmr

Elmas Güneş Gibi Parıldıyor

Discord:

ozanlands#7777

Katılım
6 Eylül 2018
Mesajlar
602
Elmaslar
677
Puanlar
8.160
Yaş
24
Minecraft
dayioglu
Güzel konu, kalemine sağlık.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı