Sol Reklam
Sağ Reklam

Tanıtım Huawei'nin Güncelleme Alıp Almayacağı Modeller Belli Oldu!

  • Konuyu başlatan Silinen üye 79251
  • Başlangıç Tarihi
  • 346
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

T%C3%BCrkiye-Huawei-Deneyim-Merkezi.jpg


Huawei'nin Güncelleme Alıp Almayacağı Modeller Belli Oldu!
Huawei, EMUI 10 güncellemesi alıp almayacak modellerini resmen açıkladı.
Selam değerli forum okurları, bugün sizlerle birlikte başlıkta olan konu hakkında konuşacağız. Öncelikle hepinizin bildiği üzere Huawei, gerek uygun fiyatıyla gerekse de üstün kalitesiyle de ülkemizde 2019 yılında en çok tercih edilen telefon modellerinden birisi oldu ki bunun sebebini birazda ekonomik krize bağlayabiliriz. Çünkü dövizin artmasıyla ülkemizde birçok iPhone modelinin fiyatları ister istemez arttı. Eh hal böyle olunca insanlarımız alternatif olarak kullanabileceği iyi marka olan Huawei'yi tercih etti. Geçtiğimiz günlerde ise Huawei, hangi cihazlarına güncelleme gelip gelmeyeceğini dair bir açıklama yaptı. Bunun ardından birçok Huawei telefon kullanıcısı, cihazına güncelleme gelip gelmeyeceğini araştırdı.

45af2827huawei1.jpg


Huawei, geride bıraktığımız 2019 yılının Aralık ayında konferans da birçok yeni telefon modeli çıkarmıştı. İşte biraz önce sizlere bahsettiğim bu paha biçilemez esrarengiz telefon modelleri içinse Android 10 içeriğini içeren EMUI 10 sürümünü resmen yayınlamıştı. Sizlere bahsettiğim bu sürüm yayınlandığında henüz yeni telefon modelleri için test aşamasındaydı ki neyse ki nihai test aşamasına sona erdi. Birde bununla birlikte Huawei, geçtiğimiz günlerde sürüm güncellemesi alıp almayacak telefonları resmen duyurdu. Bu duyurunun ardından birçok Huawei kullanıcısı, telefon modeline güncelleme gelip gelmeyeceğini öğrenmek için araştırmaya koyuldu. Aynı zamanda firmanın bir alt markası olan Honor içinde EMUI 10 sürümü yayınlandı ki hala yayınlanmayan modelleri de bulunuyor. Bizde sizlere çok daha kolaylık sağlamak için aşağı kısıma güncelleme gelip gelmeyecek telefonlara özel tablo oluşturduk. Eğer sizlerde Huawei'nin veya Honor'un herhangi bir telefon modelini kullanıyorsanız aşağı da olan hazır listeden telefonunuza sürüm güncellemesi gelip gelmeyeceğini oldukça rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz ki memnuniyet duyarız. Şimdi ise telefonların o güncelleme listesine geçelim. :))


huawei-mate-x-onarim-fiyatlari116128_0.jpg


Huawei & Honor'un Güncelleme Alıp Almayacağı Telefon Modellerinin Listesi!
Huawei ve Honor kullanıcıları için hangi telefon modelinin güncelleme alıp almayacağı hakkında liste yaptık.

emui-10-guncellemesi-alacak-huawei-modelleri.jpg

Huawei'nin EMUI 10 Güncellemesi Almayacak Modelleri: Huawei'nin sitesinden yaptığı bir resmi açıklamaya göre, bu yepyeni güncellemeyi almayacak birçok telefon modeli bulunuyor ki bu telefon modelleri arasında en çok konuşulan, P20 Lite modeli de yer alıyor. Üstüne üstlük yeni modelin güncellemesi almaması birçok Huawei kullanıcısı için hayal kırıklığı oldu ve bazı kullanıcılar bu duruma karşı isyan ettiler. Huawei şirketinin P20 Lite için kararını değiştirip değiştirmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Bununla birlikte Huawei'nin Y9 2019, Nova 3 ve Nova 3i modelleri de bu güncellemeleri almayacak. İsmini saymadığımız telefon modelleri ise o EMUI 10 isimli yeni sürüm güncellemesini rahatlıkla yükleyip kullanabilecek.

Huawei'nin EMUI 10 Güncellemesini Yeni Alan Modelleri: Biraz önce sizlere Huawei'nin yeni yılın gelmesiyle birçok telefonuna güncelleme getireceğini söylemiştik. Şimdi ise bu güncellemeyi almış bu telefon modellerini söyleyeceğim ki her iki listede telefon modeliniz yok ise telefonunuza yakın zamanda güncelleme gelecektir. Yalnızca biraz beklemede kalmanız gerekiyor. Huawei'nin yaptığı açıklamaya göre bugün itibariyle birçok telefon modeline güncelleme geldi. Bu telefon modelleri ise; Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate 10 RS Porsche Design, Huawei P20, Huawei P20 Pro, Huawei Mate 20 X, Huawei Mate RS Porsche Design 5G, Huawei Nova 4e, Huawei Enjoy 10 Plus, Huawei Enjoy 9s, Huawei Maimang 8 ve Huawei Maimang 7 modelleri için oldu. Eğer bu telefon modellerinden birisine sahipseniz ve güncelleme halen gelmediyse yapmanız gereken birkaç adım var. İlk olarak telefonunuzun, "Ayarlar" isminde olan özel uygulamasına girin. Daha sonra, "Yazılım & Güncelleme" kısımlı bölüme tıklayın ve gelen güncellemeyi kurma butonuna bastıktan sonra güncellemeniz otomatik olarak kurulacaktır. Güncelleme kurulduktan sonra telefonu yeniden başlatınız.

Honor'un EMUI 10 Güncellemesi Almayacak Modelleri: Huawei'nin bir alt markası olan Honor'un hangi modellerine güncelleme verip vermeyeceği oldukça merak konusu olmuştu. Neyse ki Huawei ve Honor'un yaptığı ortak açıklamada hangi telefon modellerinin güncelleme alıp almayacağı resmen belli oldu. Bunu duyan Honor kullanıcıları ise hemense telefonunu güncelleme alıp almayacağını internet üzerinden araştırmaya başladı ki bizde sizlere kolaylık oluşturmak için liste oluşturduk. Huawei ve Honor'un yaptığı ortak açıklamaya göre, Honor'un Play, 8X Max ve 9/9 Lite telefon modelleri ise EMUI 10 isimli sürüm güncellemesini maalesef kuramayacak. Bunun dışında ismini saymadığımız telefon modellerine sahip olan Honor kullanıcıları ise işte sizlere bahsettiğimiz bu yeni EMUI 10 sürüm güncellemesini rahatlıkla alabilecek.

Honor'un EMUI 10 Güncellemesini Yeni Alan Modelleri: Huawei'nin bir alt markası olan Honor'un şimdiden EMUI 10 güncellemesini yayınladığı telefon var. Bu telefonları sizler için liste halinde yayınlayacağım. Eğer telefonunuz iki listede yoksa henüz güncelleme gelmemiştir ki merak etmeyin, yakın zamanda güncelleme gelecektir. Şimdiden Honor'un EMUI 10 güncellemesini alan modelleri ise; Honor 20i ve Honor 10 Youth Edition modelleri oldu. Diğer Honor'un bütün telefon modellerine ise Ocak ayının sonuna kadar güncelleme gelmesi bekleniyor. Peki ya sizin telefonunuz güncelleme aldı mı?

emui-10-release.jpg


Huawei & Honor Aslında Güncelleme Geleceğini Söylemeyecekti!
Huawei ve Honor'un yeni telefon modellerinde EMUI 10 ile arayüzü getirilmesi oldukça konuşulmuştu. Az önce sizlere bahsettiğim bu konuşmaların hemen ardından Huawei ve Honor kullanıcıları, telefonlarına bu sürüm güncellemesini gelip gelmeyeceğini dünya çapında sorgulamaya başladı. Hatta bazı kullanıcılar ise telefon şirketlerinin destek adresini arayıp bu tür sorular sordu. Huawei ve Honor gelen işte bu kadar yoğun talebin ardından hangi telefon modellerinin EMUI 10 güncellemesi alıp almayacağını açıkladı. Açıklamanın ardından Huawei ve Honor akıllarda olan bütün soruları yanıtlayıp silmiş oldu. Her şey bunlarla sınırlı mı? Tabii ki de hayır. Huawei'nin Hindistan bölümünden açıklamalar var. Huawei'nin Hindistan bölümünden yapılan açıklamaya göreyse, EMUI 10 güncellemesinin sizler ve telefonunuz için önemini oldukça anlıyoruz. Sitemize eklediğimiz liste ile de EMUI 10 güncellemesi alıp almayacak telefonların planını ekliyoruz. İşte o özel liste sayesindeyse de telefonunuzun nihai güncelleme alıp almayacağını ve hatta ne zaman telefonun güncelleneceğini rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Listede olan cihazlar EMUI 10 güncellemesi almasa bile cihazların gerek performans gerekse de güvenlik geliştirmelerini sağlayan güncellemeler mutlaka size gelmeye devam edecek. Bizlerle olan iş birliğiniz, sabrınız ve anlayışınız için bütün Huawei ve Honor kullanıcılarına teşekkür ederiz." açıklamaları yer alıyordu. İşte bu açıklamanın ardından birçok P20 Lite kullanıcısı Huawei'nin bu model için aldığın kararın pek doğru olmadığını savundu ki bende Huawei P20 Lite kullanıcısı olarak pek doğru karar olduğunu düşünmüyorum. Çünkü telefon modelinin yayınlanmasının ardından neredeyse 1.5 yıl geçti ki bu yeni telefon modelleri için oldukça da erken bir süre zarfında bulunuyor. Sizce P20 Lite'ın güncelleme almaması doğru mu? Yorumlar kısmında bu konu hakkında sizlerle mutlaka ama mutlaka tartışalım.

Maris-Interiors_Huawei_Office-Design-Fit-Out_Gallery-2.jpg


EMUI 10 Güncellemesi Telefonlara Ne Gibi Yenilikler Getiriyor?
Her şey güzel ve hoş fakat gelmesi beklenen bu yeni güncellemede bizleri ne gibi yenilikler mi bekliyor? Hadi sizlerde gelin, hemen güncellemenin güzelliklerini sizlerle birlikte inceleyelim. Öncelikle bu güncellemenin gelmesiyle Huawei ve Honor modelli telefon cihazlarına karanlık görünüş özelliği geliyor ki işte bu özellik son zamanların oldukça sevilen ve tartışma konusu olan bir konu oldu ki Huawei ve Honor cihazlara çok güzel oturacağını düşünüyorum. Bu güncellemede karanlık görünüşün yanı sıra birde çeşitli performans güncellemeleri yer alıyor. Bu yeni güncellemenin gelmesiyle birlikte birçok Huawei modeli, performans açısından çok daha olağanüstü performanslar sergileyerek kullanıcıların ağızlarını açık bırakacak. Huawei ve Honor'un yayınlayacağı yeni sürüm eski sürüme nazaran çok daha pürüzsüz çalışacak. Bu sürümü kuran kullanıcılar için birçok yeni tema, duvar kağıdı ve fontlar bulunuyor. En önemli yenilik ise telefonun genel arayüzü değiştirilerek çok daha enfes bir arayüz kazandırılması oldu. Bu yeni arayüz güncellemesiyle telefonumuz, video ve oyun oynarken çok daha iyi deneyimler sunuyor. Açık konuşmak gerekirse Huawei'nin getireceği EMUI 10 güncellemesi çokta devrimsel değil. Yalnızca kullanıcılara alışılmışın dışında yeni bir düzen kurguluyor ki şahsen güzel bir düşünce olmuş ancak P20 Lite için güncelleme gelmesi çok daha doğru olabilirdi. Bütün güncelleme bu kadar mı? Tabii ki de hayır, son zamanların en çok konuşulan markasından bahsediyoruz ki Huawei de bu olayın farkın da. Bilinçli bir firma olduğu için her şey bunlarla sınırlı kalmadı. İşte bu performans güncellemesinin yanı sıra güvenlik bakımından da oldukça önemli güncellemeler geldi. En basitinden Huawei, kişisel veri gizliliği için yeni bir metin dosyası yayınladı ve bu dosyayı okuyup kabul eden kişiler cihaz açısından daha da güvenilir bir duruma geliyor ki Huawei'de aynı iPhone gibi veri gizliliğine önem vermeye çalışan bir firma oluyor fakat geçtiğimiz aylarda Huawei'nin veri gizliliğinin aksine veri yaydığını iddia edip telefon markasına tonlarca yaptırım sebebiyeti vermişlerdi. Neyse ki firma şu son birkaç aydır yaptırım işlerinin üstesinden gelip kaliteli cihaz modelleri üretmeye başladı. Henüz cihazın kendisine özel oyun mağazası çıkarıp çıkarmayacağı da bilinmiyor. Sizce gerçekten Huawei firması, Huawei cihazları için özel alt mağaza çıkarabilir mi? Bu mağaza hakkında olan düşüncelerinizi, görüşlerinizi ve önerilerinizi mutlaka ama mutlaka yorumlar kısmında düşüncelerinizi bekliyor olacağım.

8011c69b-4f7d-4111-93ea-3430423cdba6.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

HamzaEser

1881 - 193∞
Hosting Görevlisi

Discord:

müneccim hamza#6628

Katılım
24 Mayıs 2019
Mesajlar
247
Elmaslar
231
Puanlar
6.835
Merhaba, İlk Olarak Ellerine Sağlık. Gerçekten İlgi Çekici Bir Konu Olmuş. Huaweı Kullanıcısı Değilim Fakat Yinede Çok İlgimi Çekti.
:))​
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Merhaba, İlk Olarak Ellerine Sağlık. Gerçekten İlgi Çekici Bir Konu Olmuş. Huaweı Kullanıcısı Değilim Fakat Yinede Çok İlgimi Çekti.
:))


Öncelikle bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Aynı zamanda böyle bir konunun ilgini çekmesine sevindim. <3
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı