Sol Reklam
Sağ Reklam

Tanıtım Huawei'nin 30.000 TL'lik Katlanabilir Telefonu Olan Mate XS Türkiye'ye Geldi!

  • Konuyu başlatan Silinen üye 79251
  • Başlangıç Tarihi
  • 1.274
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

huawei_mate_xs_selfie.jpg


Huawei'nin 30.000 TL'lik Katlanabilir Telefonu Olan Mate XS Türkiye'ye Geldi!
Dünyanın ilk katlanabilir telefonlarından birisi olan Huawei Mate XS, sonunda Türkiye'ye getirildi.
Huawei, 2019 senesinde dünyanın ilk katlanabilir telefonlarından birisi olan Huawei Mate XS serisinin resmen çıkacağını doğrulamıştı. Bu doğrulamanın hemen ardından Huawei, Mate XS serisinin 2020 senesinin epey başlarında tanıtılacağını açıklamıştı. Tabii, işin arasına Korona virüsü girince Çin merkezli Huawei, Mate XS serisini dünya genelinde sessiz sedasız satışa sundu ve nihayet ülkemize de geldi. Huawei Türkiye'nin yapmış olduğu o açıklamaya göre Mate XS serisinin gayet sağlam bir fiyatı var. Tamı tamına 30.000 Türk Lirası... Büyük ihtimal fiyatı duyduğunuzda, "30.000 liraya telefon mu olur?" gibisinden soruları kendi kendinize sormaya başlamışsınızdır. Evet, sizlere canı gönülden hak veriyorum. Gerçekten de bu telefon serisinin çok iddialı bir fiyatı var. Peki, Huawei'nin Mate XS serisi sahiden de 30.000'i hak ediyor mu? İnceleyelim.

huawei_mate_xs_accessories.jpg


Öncelikle telefonumuzun dünyanın ilk katlanabilir telefonlarından birisi olduğunu hatırlatmak isterim. Birde tüm bunlar yetmiyormuş gibi Huawei Mate XS serisinin 5G teknolojisine de desteği var. Tabii, bu 5G teknolojisi de Huawei Mate XS serisini daha özgün kılıyor. "Her şey hoş ve güzel ancak bu telefonu gerçekten de 30.000 lira yapan ne ki?" gibisinden çok söylenen arkadaşların halen olduğunu duyar gibiyim. O zaman biraz telefonun özelliklerinden bahsedelim değil mi? Arkadaşlar, öncelikle 5G teknolojisinin daha dünyada yaygın olmadığını unutmayın ki ülkemizde de kullanılmıyor. Şu an 10-12 ülkede pilot olarak bu teknoloji kullansa bile tam anlamıyla kullanan yok. Tabii bu enfes teknolojinin yenilikçi bir teknoloji olması da Mate XS cihazını hem ülkemizde hem de yurt dışında hiç ummadığımız kadar pahalı kılıyor. Peki bu telefonu tek pahalı yapan özelliği 5G teknolojisi mi? Tabii ki de hayır, daha sizlere çok anlatacağımız detaylı bilgiler var.

huawei_mate_xs_kirin_990_connection.jpg



Huawei Mate XS'in Esrarengiz Katlanabilir Telefon Özellikleriyle Tanışmaya Hazır Olun!
Huawei Mate XS, en normal telefon durumundayken 6.6 inçlik bir ekrana sahip oluyor. Mate XS'i tam anlamıyla açtığımız zaman ise 8 inçlik bir ekran direkt bizi karşılıyor. Yani aslında Mate XS'in normal inç boyutu 8 inç ki kullanıcılar açısından oldukça ideal bir boyutta olduğunu söyleyebilirim. İnç olayının yanı sıra da telefonun işlemcisi oldukça önemli bir safhada kalıyor. Huawei'nin yepyeni enfes Mate XS serisinde Kirin 990 işlemcisi yer alıyor ki ciddi anlamda çok güçlü bir işlemci olduğunu sizlere söylemeliyim. Yani en basitinden Kirin 990 işlemcisi, PUBG Mobile gibi büyük telefon oyunlarında güzel bir performans sergiliyor ki bu da cihazın kullanıcılarını olabildiğince de memnun ediyor. Kirin 990 işlemcisi hakkında bol bol konuştuğumuza göre Mate XS serisinin olmazsa olmazı olan RAM konusuna gelelim. Birçoğunuzun bildiği gibi hep telefon alırken RAM konusunda oldukça temkinli olmuşuzdur ve Mate XS serisinin 8 GB gibi yeterli bir sayıda RAM'i var. Üstüne üstlük cihazımızın 512 MB değerinde depolama alanı da yer alıyor. "Peki, 30.000 liralık Mate XS cihazının kamera konusundaki marifetleri ne?" gibisinden sorularınızı da alt başlıkta teker teker cevaplayalım. ( Bana soruda sorabilirsiniz. )

huawei-mate-x-mwcmobile-world-congressde-tanitildi-lt0ux.jpg


30.000 Liralık Huawei Mate XS'in Kameraları Kullanıcıları Memnun Ediyor Mu?
Her şeyden önce cihazımızın kamera konusunda oldukça iddialı olduğunu ve Apple'a bile meydan okuyabileceğini itiraf etmeliyim. Peki, Mate XS serisini kamera konusunda bu kadarda üstün kılan şey ne olabilir ki? Öncelikle cihazımızın ön kısmında 4 kamera olduğunu söylemekte fayda var. Ha bu arada o arka kısmında hiç kamera yok. Yani direkt cihazın ön kısmında 4 kamera yer alıyor ki bence bu kameraları da hiçte küçümsemeyin çünkü bir haber ajansı şirketinin kamerası kadar var. Ön kısımda olan kameraları üstten aşağıya doğru sırasıyla sayarsak; 40 MP, 20 MP, 8 MP ve ToF sensörünün olduğu kameraya kadar gidiyor. Kameranın özelliklerini incelediğimiz zamansa gerçekten diğer telefonları aramıyoruz ve bu telefonun kamera konusundan oldukça marifetli olduğunu sessiz sedasız bir şekilde kabulleniyoruz. Fark ettiyseniz daha telefon kamerasının sadece matematiksel özelliklerini konuştuk. Şimdiyse gözümüze çarpan önemli özelliklerinden konuşacağız. Öncelikle bu telefonumuzun 1 ile 30x arasında Zoom yapabildiğini söylemeliyim ve bunu ön kamerada da yapabilmemiz hayli ilginç geliyor. Bunun dışında telefonun ToF sensörü ve diğer 4'lü kamerası sayesinde oldukça kaliteli fotoğraf deneyimleri elde edebiliyoruz. Yani cihazımızın 2480x1148 değerinde yüksek bir ekran çözünürlüğüne sahip olması da resimlerin detaylarını kolay bir şekilde keşfetmemize yarıyor. Şimdiyse cihazın o şok edici noktasına geçelim.

huawei_mate_xs_ultra_wide_angle_lens.jpg


Huawei Mate XS'de Google'un Gelmiş Geçmiş Bütün Hizmetleri Yer Almıyor!
Huawei'nin Mate XS serisinin en çok merak edilen konusu da işletim sistemiydi. Korona virüsü sürecinden önce Amerika ile Çin arasındaki dev ticaret olayının kurbanı da Huawei olduğu için Android ve Google lisansında bir takım problemler yaşamıştı. İşin paçasını Android işletim sisteminde kurtaran Huawei, Google konusunda kendisini kurtaramadı. Yani her şey hoş ve güzel ancak Mate XS serisinde Google'un hizmetleri bulunmuyor. Bu da demek oluyor ki; Google Play Store, Google Chrome, Google Müzik, Google Film, Facebook, Whatsapp, Youtube, İnstagram, Twitter, Gmail, Spotify ve bunun gibi önemli uygulamaların telefonda yüklü olmaması. İşin en kötü görünen yanı bu olsa bile Huawei, bu konuda da çözümünü buldu ve Huawei'nin HUAWEI AppGallery uygulaması sayesinde APK olarak birçok uygulamayı virüssüz bir şekilde indiriyoruz. Tabii, Huawei'nin kullanıcılarına sunmuş olduğu bu çözüm maalesef tüm uygulamalar için geçerli değil. Maalesef, Huawei'nin yeni cihazlarında Youtube ve Twitter uygulamalarını APK olarak yüklemek mümkün olmuyor. Özetle Huawei cihazına sahip olan kullanıcılar, Youtube ve Twitter'a tarayıcı aracılığıyla girecek. ( Korsan yüklenebilir. )

screen-0.jpg


Her şeyi konuştuk ancak telefonun o bataryası hakkında tek bir kelime etmedik. "Peki, telefonun bataryası nasıl?" diyen arkadaşlarımızın da o sorularına hemen derman olalım. Arkadaşlar, az önce hatırlarsanız kamera konusunda büyük bir itirafım var. Sanırsam bir konuda daha itirafım olacak. Huawei şirketinin batarya konusunda oldukça başarılı ve birçok şirkete meydan okuduğunu söylemeliyim. Yani aslında Huawei'nin tam rakip olduğu şirketlerde batarya konusunda Huawei'ye yaklaşıyor ancak Huawei'de boş durmayıp kendisini daha geliştiriyor. Bunun sebebini de birazdan sizlere detaylı bir şekilde anlatacağım ama her şeyden önce telefonun şu mühim batarya olayına gelelim. Huawei, Mate XS serisinin batarya konusu için gerçekten de çok çalışmış. Hatta birçok teknolojisi basını tarafından da tam puan almayı başaran bu bataryanın gelin özelliklerinden bahsedelim. 4.500 mAh'a sahip olan bataryamızın 55 watt hızlı şarj desteği yer alıyor. Eh, hızlı şarjda biz bu terimlerden tam anlamıyla bir şey anlamıyoruz diyenlerdenseniz hemen Türkçe halini açayım. 55 watt ile Mate XS cihazını 20-30 dakikada %80 şarj edebilirsiniz. Uzun lafın kısası Mate XS'in o dillere destan bataryası ile cihazımızı 35-40 dakikada %100 şarj etme imkanımız oluyor. ( Deneyimlerin görüntüleri de aşağıdadır. )


Hızlı Şarj ( Telefon )Hızlı Şarj ( Telefon Kasa İçi )
huawei_mate_xs_55w_huawei_supercharing.png
huawei_mate_xs_battery.png

Huawei Mate X'in Küresel Olan Fiyatı & İşletim Sistemi Hakkında Detaylı Bilgiler!
Android 10 işletim sistemine sahip olan Huawei Mate XS, Huawei'nin resmi olan sitesinde satışa sunuldu ve sınırlı sayıda satılan bu cihazı da Huawei şirketinin sitesinden rahatlıkla satın alabilirsiniz. ( Tabii, o kadar zenginseniz. ) Hatta Mate XS cihazını direkt olarak Huawei'nin sitesinden incelemek istiyorsanız bu bağlantıya bir kereliğine sakin şekilde tıklayın :)) Tıkladıktan sonra cihazın daha detaylı tanıtımını görmüş olacaksınız. Son olarak da şu oldukça can alıcı fiyat konusuna gelelim. Arkadaşlar, cihazın hem Türkiye'de hem de yurt dışında bir nebze olsa bile pahalı olduğunu söyleyebilirim. Tabii Türkiye'deki fiyatı ekstra pahalı ki 4 katı falan ediyor. Her neyse bu Mate XS cihazımızın Avrupa fiyatı 2.600 Dolar ve Euro arasında gezinirken Türk Lirası ile 18.000-20.000 lira arasına geliyor. Eh, gümrük vergileriyle vs. araya tam dahil olunca da 29.999 liralık bir fiyat karşımıza çıkıyor. Huawei Türkiye, Huawei Mate XS serisini resmen 30.000 liraya satıyor ki sadece sitesinden almamız mümkün kılınmış. ( Cihazın zamanla fiyatının düşmesiyle e-ticaret sitelerine de yavaş yavaş gelebilir. )

1590855785018.png


Katlanabilir Telefon Olan Huawei Mate XS'in Türkçe Detaylı İnceleme Videosu
Cihaz hakkında konuşacaklarımız bu kadar idi. Şimdiyse bu cihaz hakkında bilgileri toplarken kaynak edindiğim inceleme videosunu sizler için aşağıya bırakıyorum ve videoyu da daha fazla detay için sizlerde oturup izleyebilirsiniz. Özellikle de telefonun içerisinden neler çıktığını, en kamera kalitesinin nasıl olduğunu ve gerçek görünüşünün nasıl olduğunu merak eden arkadaşlar için ideal bir video ki aşağıdaki yorumlar kısmında da Huawei'nin Mate XS serisi için olumlu ve olumsuz yorumlarınızı bekliyor olacağım. Son olarak da üst kısımda bu telefon ile ilgili mühim bir anket koydum. Ona da katılım gösterirseniz çok sevinirim ve konuyu buraya kadar okuyup okumayan bütün herkese de fazlasıyla çok teşekkür ederim.

 
Son düzenleyen: Moderatör:

Vasily

heaven

Discord:

ercikking#3361

Katılım
10 Mayıs 2014
Mesajlar
51
Elmaslar
19
Puanlar
13.420
Paramız olsa da alsak.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi
S

Silinen üye 78915

Ziyaretçi
Konu güzel olmuş, sadece bazı yerler panik cümleleri ile dolu: "sakin bir şekilde tıkla" falan gibisinden. Bu ise konuyu biraz vasatlaştırıyor ama onun dışında hatalar az, çok az. Güzel konu.
 

Serdar098

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Katılım
19 Şubat 2017
Mesajlar
165
Elmaslar
104
Puanlar
9.060
Yaş
36
30.000 TL telefona vermemiz için Elektirik , Kira , Su , Doğal Gaz , Telefon , İhtiyaç'ları ödememiz ve akli dengemizin bozuk olması lazım!
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Konu güzel olmuş, sadece bazı yerler panik cümleleri ile dolu: "sakin bir şekilde tıkla" falan gibisinden. Bu ise konuyu biraz vasatlaştırıyor ama onun dışında hatalar az, çok az. Güzel konu.


Öncelikle sizin gibi değerli birisinin benim konuma yorum yapıyor olması beni sevindirdi ki dediklerinizi de muhakkak dikkate alacağım ?

30.000 TL telefona vermemiz için Elektirik , Kira , Su , Doğal Gaz , Telefon , İhtiyaç'ları ödememiz ve akli dengemizin bozuk olması lazım!


İşin garip tarafı ise 30.000 liraya satılıyor. Yani demek istediğim şey Türkiye'de bunu alsa alsa 100-200 kişi alır ki bana biraz saçma geldi ?
 

JESUS?

JESUS
Katılım
29 Ekim 2019
Mesajlar
629
Elmaslar
385
Puanlar
7.585
30 bin tl değeceni sanmiyorum bide google yoktu galiba.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

30 bin tl değeceni sanmiyorum bide google yoktu galiba.


Evet, konu içerisinde özenle belirtmiş olduğum gibi Google'un bütün hizmetleri bulunmuyor. Tabii APK olarak iniyor ama zahmetli de oluyor ?
 

JESUS?

JESUS
Katılım
29 Ekim 2019
Mesajlar
629
Elmaslar
385
Puanlar
7.585
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

İnternete yurtdışı fiyatı araştırdım 2 bin 499 euro :D


Aslına bakarsan konu içerisinde yazıyor ki hesaplamaları da var. Zaten döviz ile hesapladığında 18-20 bin lira çıkıyor. Vergilerle de 30.000 oluyor.
 

JESUS?

JESUS
Katılım
29 Ekim 2019
Mesajlar
629
Elmaslar
385
Puanlar
7.585




Aslına bakarsan konu içerisinde yazıyor ki hesaplamaları da var. Zaten döviz ile hesapladığında 18-20 bin lira çıkıyor. Vergilerle de 30.000 oluyor.
Konu yarısını okudum yarısı okumadım neyse güzel konu olmuş.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Efe_

Just do it!
Emektar

Discord:

Efe#9568

Katılım
31 Mart 2019
Mesajlar
199
Elmaslar
237
Puanlar
5.525
Yer
Kütahya
30.000₺’mi ? Bu fiyata gerçekten telefondan ziyade bir araba alınabilir :'D
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

30.000₺’mi ? Bu fiyata gerçekten telefondan ziyade bir araba alınabilir :'D


Yani aslına bakarsanız çok müthiş bir araba alınmaz ama gerçekten 30.000 lira gibi bir parayla birçok şey yapabiliriz. Sahiden 30.000 verilmez ☺
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı