Sol Reklam

Tanıtım Game Dev Tycoon | Oyun Rehberi | Oyun Nasıl Oynanır ? | Kombinasyonlar Nelerdir ? |

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ploutos

Satırsız bir günüm yok.
Katılım
18 Kasım 2017
Mesajlar
409
Elmaslar
362
Puanlar
14.420
Yaş
23
Yer
Tekirdağ
Minecraft
ploutos
yeni_logo.png





Game Dev Tycoon Oyun Rehberi





Oyunun Amacı ;

Oyunun amacı belirli kombinasyonlar yapıp en iyi şekilde oyun yapmaya çalışmak . İyi bir ekip oluşturarak sadece oyun değil değişik oyun platformları ve teknolojik aletler yapabilirsiniz . Bu yaptığınız oyun platformları , oyunlar vesaire belirli yapay zeka şirketler tarafından değerlendirilerek iyi bir yere gelmek bazen jüri üyeleri bizi şaşırtabiliyor . Mesela oyunlar 10 üzerinden puanlandırılıyor . Sizin herhangi bir ürüne 10 üzerinden 3 verse bile ara sıra kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi duyup , daha fazla satıp , jürileri şaşırtabiliyor . Tam tersi de olabilir . Dikkat edin veya oyunun kazanımları arasında 10 üzerinden daha fazla puan alabilirseniz -imkansız gibi bir şey- oyununuz neredeyse satışı bitmiyor . Ve bir oyun yaptınız atıyorum , konusu Vampir ve gördünüz oyun tuttu (satıldı) . Tekrar aynı oyunu yapmayın çünkü jürilerden çok az puan alırsınız söyleyeyim . Her neyse başlangıç kısmına geçelim .




Başlangıç ;

Başlangıç olarak yapmanız gereken şey size verilen kategoriler ile en uygun oyunları tasarlamak olacak. Oyun tasarlarken tür , içerik vesaire kombinasyonları aşağıda paylaşacağım zaten , fakat öncelikle oyun dünyasının ilk devirlerine gittiğimiz ve elimizde sadece masaüstü aletler olduğu için gerekli olan bazı türler var . Bunlar biraz karışık ama belli başlı oyun türleri var onları paylaşayım ilk olarak ve ne kadar oyun türü araştırırsanız o kadar iyi olacak sizin için neyse başlangıçta size bir çok şey kazandıracak oyun türlerine bakalım . Örneğin şu türler size başlangıçta çok iyi bir sermaye kazandıracak Kurt adam , Vampir , Fantezi , Korku , Kıyamet Sonrası gibi oyun türleri size ilk başta 4 adet size konu verecek zaten eğer bu paylaştığım türler arasındakilerden biri varsa eğer hiç düşünmeden o tür üzerinden oyun tasarlamaya çalışın . Eğer burası çok önemli eğer bu oyun üzerinden Steam başarımı kazanmak istiyorsanız , şirketinizin adını EA , Ubisoft , Rockstar gibi bir şirket yapın ve başarımı kazanın .



514818759_preview_2015-09-09_00001 (1).jpg






Hangi oyun hangi tür ile uyum gösterir ?






steamworkshop_webupload_previewfile_216784744_preview.png





İlk önce yukarıdaki fotoğraf İngilizce kusura bakmayın . İlk başta oyun size PC ve G64 denilen size oyun platformları verecek ve oyunlarınızı bu platformlar üzerinden kuracaksınız . Öncelikle PC'de Simülasyon ve Strateji en iyi uyumu yaratmanıza yarayacak . Ve PC sizi oyun bitene kadar hiç bırakmayacak . Ancak Aksiyon , Macera , RPG fena sonuçlar vermiyor değil . Ama oyun motorunuz ve grafik seviyeniz düşükken Simülasyon , Strateji en faydalı olanı bence . Okul (School) tabloya bakarsak +++ en iyi sonuçları verdiğini görüyoruz . + o kadar da kötü sayılmaz ama biz ilk başta +++ 'den şaşmayalım . Baktığımızda neredeyse bütün türler de +++ var . Hepsiyle iyi sonuç alacağınızdan eminim .
Ama PC için oyun tasarlayıcağınızı var sayarsak tabi ki de Simülasyon ve Strateji'den vazgeçmeyin tavsiyem budur . Şey soracaksınız bu tabloda ki Y,E,M harfleri ne anlama geliyor ? Hemen söyliyeyim .
Y (Young - Genç) , E (Everybody - Herkes), M (Mature - Yetişkin)


Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi Okul Oyunları "Gençlere" daha çok hitap ediyormuş . Oyuna başladığınız da sizde yaş kitlesi olmayacak ilerleyen zamanlarda gelecek bilginiz olsun .



dsad.jpg.png




Oyun Yapım Aşamaları ;




Tekrardan sizlerden özür diliyorum yine bir İngilizce tablo kusura bakmayın ama az çok anlarsınız diye düşünüyorum . Neyse konuya geçelim , burada bahsettiğim jürilerden nasıl daha fazla puan alabileceğiniz ve oyunlarınızı daha çok satış yaptırma hakkında bir tablo var . Alttaki kısım pek o kadar önemli değil İlk Başlangıç için , şimdi gelelim oyun geliştirme aşamalarına altta nasıl yapılacağından bahsettim .
İyi Okumalar ;



Aşama 1
* Oyun Geliştire Tıkladık


Aşama 2
* Oyun Adını girdik


Aşama 3
* Konuyu seçiyorum.. Örneğin Tür : Vampir


Aşama 4
* Hemen bir önceki kısımda ki kombinasyon tablosuna gidip bakıyoruz Vampir hangi türler ile iyi kombinasyon yapıyor.
Görüyoruz ki Aksiyon (Action) ve Rol Yapma (RPG) ile +++ yıldızı var o yüzden bunlardan birini seçiyoruz örneğin Aksiyon seçeneğini seçtik .


Aşama 5
* Oyun Motorumuzu seçiyoruz .
(Aşağıda Oyun Motorun'un ne olduğunu açıklayacağım)


Aşama 6
* Oyunu yaratmaya başlıyorum ve ilk gelen Aşama 1 kısmında tablodan bakarak ayarlıyoruz .





Action-Sliders-991010.jpg





* İlk olarak Motor Kısmındaki barı %75 civarına (göz kararı) , Gameplay kısmını %100 yapıyoruz .
Hikaye kısmını %100 yapıyoruz ve tamam seçeneğine basıp birinci aşamayı bitiriyorum .

* Diğer aşamaları da tabloya bakarak yapıyorum ve oyunun hatalarını temizlenmesini bekliyoruz ve oyunumu oluşturuyoruz .



GDTSCORE - Kopya.jpg




Bu bahsettiğim aşamaları yapıp oyun oluşturur iseniz 2-3 oyununuz tavan yapar ve iyi bir sermaye elde ederseniz . Bu oyunlardan ortalama 2,5-3M arası bir gelir elde edeceksiniz ve bu gelir size ileride bir kaç tane oyununuz kötü satış yaparsa yüksekte kalmayı sağlayacak . O yüzden önemli bir yer dikkatlice yapın , ve size tavsiyem 150K sermayeniz olduğunda size "Daha iyi bir oyun stüdyosuna geçmek ister msiniz ?" diye soracak asla kabul etmeyin . En az 1M gelir kaynağınız olduktan sonra geçmenizi daha çok öneririm . Şimdi gelelim yukarıda belirttiğim Oyun Motoru'na ayrıntılı bir şekilde anlatacağımdan şüpheniz olmasın ...




514818759_preview_Oyun Motoru.jpg




Oyun Motoru Yaratmak ;



Oyun motorunu Araştırma Puanı dediğimiz puan sistemi ile geliştirip , yaratabilirsiniz . Neyse oyun motoru ne işe yarar ? Araştırma Puanı Nasıl Kazanılır ? hemen cevap vereyim daha çok oyun daha çok Araştırma Puanı Oyun=Araştırma Puanı , Oyun=Araştırma Puanı , Oyun=Araştırma Puanı Para-çokomel evresi gibi yaparsanız birazcık fazla Araştırma Puanı'na sahip olursunuz her neyse diğer bir Araştırma Puanı
biriktirmenin yolu oyun oluşturduktan sonra Oyun Raporu oluşturmak . Böylece daha iyi yerlere gelebilirsiniz .
Araştırma Puanları sadece "Oyun Motoru" yapmaya yaramıyor tabi ki de bir çok işe yarıyor mesela ,
Oyun Motorunuzu geliştirmek için gelen yeni geliştirmeleri açmanızı sonra efendime söyleyeyim he buldum , ileride işi büyütünce hem kendinizin hem de çalışanlarınız özelliklerini geliştirmek için gerekli size bu Araştırma Puanları efendim . Neyse bir diğer önemli soru Oyun Motoru Nasıl Geliştirilir ? hemen anlatayım . Mesela bir oyun geliştirdiniz , yayımladınız sonra orada göreceksiniz ki Motor , Oynanış ve Hikaye'nin puan aldığını göreceksiniz . Bu tecrübe puanlarını aldıktan sonra ne oluyor mu cevaplayayım , hazır yazıyorum . Örneğin Oynanış kategorisine tecrübe puanı aldırdınız hemen bir pencere çıkıyor ve diyor ki ..... araştırması mevcut . Siz de çalışanlarınız veya kendi karakterinizin üzerine sağ tık yapıp Araştır seçeneğine basıyoruz . Ve oradan belirli bir Para ve Araştırma Puanı karşılığında bu oynanış kategorisinden almış olduğunuz geliştirmeyi araştırmış oluyorsunuz . Bu geliştirme tabi ki de direkt olarak Oyun Motoruna eklenmiyor . Eklemek için tekrardan bir Oyun Motoru araştırıyoruz ve ilk Oyun Motorun'da olmayanları ekleyip yeni özellikleri elde edebilirsiniz . Ama bence belirli bir şekilde Oyun Motoru aratın en azından 10 tane özellik araştırıp öyle yeni bir Oyun Motoru elde edebilirsiniz . "Her şeyin fazlası zarar" unutmayalım . Gelelim Teknoloji ve Tasarım puanlarına hadi oraya geçelim .






Teknoloji ve Tasarım Puanları ;





Bu puanlar sizin daha kaliteli oyun yaratmanıza yarayacak ilk başlarda maksimum 25-30 bir teknoloji ve tasarım puanı gelecek ilk başlarda o kadar önemli değil ama ilerleyen zamanlarda dediğim gibi
Oyun Motoru yaparsanız , o kadar çok satış ve sermaye kazanırsınız . Teknoloji ve tasarım puanları ounu oyun yapan bir kaç özellikten biri ama ne kadar azsa da o kadar kötü o yüzden bol bol Araştıma yapın tavsiyem , ve ne kadar oyun yaparsanız o kadar çok kazanırsınız bu puanları neyse burayı kısa keseceğim pek bir özelliği yok çünkü , neyse gelelim çalışanlarımıza ve ofisimize haydi fareyi aşağı indir canikom hadi ;





Ofis , Elemanlar ve Gelişimleri ;




Garajımızda 1-2M bitirdikten sonra yeni ofise geçiyoruz . Hele şükür her neyse burada başlangıç olarak bir eleman almanız yeterli çünkü , asgari ücret almıyorlar 75K filan acayip çok fazla yeterli 1 eleman her neyse baya boş yaptıktan sonra gelelim avantajları neler bu yeni ofisin burada 4 eleme işe alabiliyorsunuz . Bizimle beraber 5 elemanımız olacak , çalışanlarınızı geliştirin geliştirmez iseniz çalışanlar geride kalıp faydalı olamayabilir . Yeni aldığınız elemana Orta Oyunlar araştırın . Ve bu sayede orta oyun yapabileceksiniz . Ama direkt olarak Orta Oyun piyasaya sürmeyin çünkü Oyun Motorunuz daha gelişmediği için oyun satış yapamayabilir . Bu da bir kullanıcı tavsiyesi ..


NOT : Ve bu oyun modlarla Çok Oyunculu oynayabilirsiniz bilginize ...




İNDİRME LİNKLERİ

Steam







DİPNOT



Artık bence oyunu anladığınızı düşünüyorum konuyu okuyan okumayan eleştiri yapan herkese şimdiden teşekkür ederim kapsamlı olduğunu düşünüyorum bunlar bir tek benim görüşüm değil bir kaç tane alıntı yer var onlara da kendi fikrimi katıp değiştirdim haberini olsun daha fazla fotoğraf olabilir miydi ?Evet olabilirdi okuduysanız ne mutlu bana biraz emek var bence .


Esen Kalın MC-TR Ailesi

İyi Forumlar








 
Son düzenleme:

admiraldus

DEVASTATE

Discord:

admiraldus#6660

Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
973
Elmaslar
1.686
Puanlar
0
Yaş
23
Yer
İstanbul, Türkiye
Minecraft
admiralduski
Ma ma mia! Mad Games Tycoon ve Startup Company için de bekliyoruz.
 

ploutos

Satırsız bir günüm yok.
Katılım
18 Kasım 2017
Mesajlar
409
Elmaslar
362
Puanlar
14.420
Yaş
23
Yer
Tekirdağ
Minecraft
ploutos
Son düzenleme:

kingOf0

"~SimitSu"

Discord:

kingOf0!#4055

Katılım
14 Haziran 2016
Mesajlar
998
Elmaslar
745
Puanlar
15.070
Yer
getPlayer("SimitSu").getLocation()
Minecraft
SimitSu
Gerçekten uzun ve güzel bir rehber, arakdaşlar lütfen benim aklımdaki konu fikirlerini salın yha, tam bi fikir buluyorum açayım diye giriyorum. "Lan bunudamı açtınız!" diye tepki veriyorum yapmayın <3
 

ploutos

Satırsız bir günüm yok.
Katılım
18 Kasım 2017
Mesajlar
409
Elmaslar
362
Puanlar
14.420
Yaş
23
Yer
Tekirdağ
Minecraft
ploutos
Gerçekten uzun ve güzel bir rehber, arakdaşlar lütfen benim aklımdaki konu fikirlerini salın yha, tam bi fikir buluyorum açayım diye giriyorum. "Lan bunudamı açtınız!" diye tepki veriyorum yapmayın <3
Yapacak bir şey yok ama kankim ...
 
G

Garp

Ziyaretçi
Oyunu en geç zamanda indirip kendi oyunumu yapacağım.
 

ploutos

Satırsız bir günüm yok.
Katılım
18 Kasım 2017
Mesajlar
409
Elmaslar
362
Puanlar
14.420
Yaş
23
Yer
Tekirdağ
Minecraft
ploutos
S

Silinen üye 87069

Ziyaretçi
Burada bir cevher var sanki ?
 

ploutos

Satırsız bir günüm yok.
Katılım
18 Kasım 2017
Mesajlar
409
Elmaslar
362
Puanlar
14.420
Yaş
23
Yer
Tekirdağ
Minecraft
ploutos
G

Garp

Ziyaretçi

OnlyDarkness

Forum Editör Şefi
Editör Müfettişi
MinePass
Emekli
Quezly

Discord:

OnlyDarknesss#0932

Katılım
10 Şubat 2018
Mesajlar
308
Elmaslar
199
Puanlar
14.045
Yer
AYDIN / DİDİM
Minecraft
OnlyDarknesss
GERÇEKTEN GÜZEL BİR OYUN REHBERİ OLMUŞ ELİNİZE SAĞLIK BAŞARILARINIZ DEVAMINI DİLERİM
 

ploutos

Satırsız bir günüm yok.
Katılım
18 Kasım 2017
Mesajlar
409
Elmaslar
362
Puanlar
14.420
Yaş
23
Yer
Tekirdağ
Minecraft
ploutos
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı