Sol Reklam

Dost Nedir ? | Öz Düşüncelerimle Anlatıyorum.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Celil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Görüntüleme 1.160
  • Etiketler Etiketler
    dost
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Celil

Ahanda Zümrüt!
Elmaslar
1.499
Puanlar
17.095
Yer
Rize
Minecraft
Celilzzers

Discord:

Celil#3997

Dost nedir?
  • Dost sizleri seven kişidir.
  • Dost sizin yanınızda paranız , yetkiniz vb. vs. için olmayandır.
  • Dost sizlerden prim kasan kişi değildir.
  • Dost sizi arkanızdan bıçaklamaz.
  • Dost ailedendir.
  • Dost sizin yanınızda durur , sizleri satmaz.
  • Dost adamdır.
  • Dost @Twenor42 'dir.

Dost dostdur. Fazla uzatmaya gerek yok.

Ya Benim Dostum Yoksa Yada kardeşim dediklerim
arkamdan bıçakladıysa para ugruna onlara ne denmeli
ben bu dünyada bi anama babama güwenirim.
bundan sonra

Dostluk nedir?
Dostluk, zevklerin ve düşüncelerin uyuşmasıdır.

Dostluk kişisel çıkar karşısında kurulan bir ilişki değildir. Hiç beklenmedik bir anında kalbine doğan sıcacık bir duygudur dostluk. Sevinçtir, üzüntüdür, anlamaktır, hatırlanmaktır, sonsuza dek olan arkadaşlıktır. Dostluklarda zamanın önemi olmamalı, basın ne zaman sıkışırsa sıkışsın, koşabilmeli, kapısını çaldığında gözlerindeki o bakışı anlayabilmeli. İhtiyaç duyduğunda omuzlarına yaslanabilmeli, kardeş olabilmeyi yazmalı düşüncelerine insan.

En gizli sırlarını bile verebilmeli, övüldüğünde değil, yuhalandığında durup koluna girebilmeli sana senden çok güvenen bir sırdaş olmalı. Göz bebekleri bulutlandığında yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin. Dostluklar hiçbir menfaate dayanılmadan sadece bir sevgi üzerine kurulursa daha kalıcı olur. Aksi taktirde ellerimize aldığımız kum taneleri gibi parmaklarımızın arasından farkında olmadan kayıp gider.

Hz.Muhammed dostluk hakkında söyledikleri
Dostunu severken ölçülü sev. Belki bir gün düşmanın olabilir. Dargın olduğun zaman da ölçülü ol ki bir gün dost olursun. Sonra da yaptığına pişman olursun.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin dostluk hakkında söyledikleri
İnsan dostunun huyunu alır. Şems-i Tebrizi Şam’a döndüğünde, Mevlana Celaleddin için onun yokluğu dayanılmazdır. Şems’in varlığını kabullenememiş kimseler, Mevlana Celaleddin’e ileri geri laflar etmişlerdir. Mevlana’nın bu kimselerden birine verdiği cevap şöyledir:

"Onun ışığı vurmazdan önce ölü bir nakıştım sadece taş duvarlarınızda. O, elindeki yay ile vurmazdan önce tellerime; hep aynı nameyi çalıp söyleyen, kendi sesine yabancı bir kuru rebaptım. ben onun avucunda bağlar, bahçeler ağaçlar görür; deryalar gibi geniş, deryalar kadar berrak sular görürüm. Onun avucunda çıkan ağaçların gölgesinde dinlenirim. Lakin siz bunların hiçbirini göremezsiniz."

Hz. Ali'nin dostluk hakkında söyledikleri
Garip insan, hiç dostu olmayandır.

Pir Sultan Abdal'ın dostluk hakkında söyledikleri
Hiç ellerin taşı bana değmez, ille dostun gülü yaralar beni.

Dostluk kelimesinin sözlük anlamı nedir?
1- Dost olma durumu; dostça davranış.​

Dostluk nedir?
Dostluk, zevklerin ve düşüncelerin uyuşmasıdır.

Dostluk kişisel çıkar karşısında kurulan bir
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
değildir. Hiç beklenmedik bir anında kalbine doğan sıcacık bir duygudur dostluk. Sevinçtir, üzüntüdür, anlamaktır, hatırlanmaktır, sonsuza dek olan arkadaşlıktır. Dostluklarda zamanın önemi olmamalı,
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
ne zaman sıkışırsa sıkışsın, koşabilmeli, kapısını çaldığında gözlerindeki o bakışı anlayabilmeli. İhtiyaç duyduğunda omuzlarına yaslanabilmeli,
olabilmeyi yazmalı düşüncelerine insan.

En gizli sırlarını bile verebilmeli, övüldüğünde değil, yuhalandığında durup koluna girebilmeli sana senden çok güvenen bir sırdaş olmalı. Göz bebekleri bulutlandığında yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin. Dostluklar hiçbir
e dayanılmadan sadece bir
üzerine kurulursa daha kalıcı olur. Aksi taktirde ellerimize aldığımız kum taneleri gibi parmaklarımızın arasından farkında olmadan kayıp gider.

Hz.Muhammed dostluk hakkında söyledikleri
Dostunu severken ölçülü sev. Belki bir gün düşmanın olabilir. Dargın olduğun zaman da ölçülü ol ki bir gün
olursun. Sonra da yaptığına pişman olursun.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin dostluk hakkında söyledikleri
İnsan dostunun huyunu alır. Şems-i Tebrizi Şam’a döndüğünde, Mevlana Celaleddin için onun yokluğu dayanılmazdır. Şems’in varlığını kabullenememiş kimseler,
Celaleddin’e ileri geri laflar etmişlerdir. Mevlana’nın bu kimselerden birine verdiği cevap şöyledir:

"Onun ışığı vurmazdan önce ölü bir nakıştım sadece taş duvarlarınızda. O, elindeki yay ile vurmazdan önce tellerime; hep aynı nameyi çalıp söyleyen, kendi sesine yabancı bir kuru rebaptım.
onun avucunda bağlar, bahçeler ağaçlar görür; deryalar gibi geniş, deryalar kadar berrak sular görürüm. Onun avucunda çıkan ağaçların gölgesinde dinlenirim. Lakin siz bunların hiçbirini göremezsiniz."

Hz. Ali'nin dostluk hakkında söyledikleri
Garip insan, hiç dostu olmayandır.

Pir Sultan Abdal'ın dostluk hakkında söyledikleri
Hiç ellerin taşı bana değmez, ille dostun gülü yaralar beni.

Dostluk kelimesinin sözlük anlamı nedir?
1- Dost olma durumu; dostça davranış.
:D SENDE ANLARSIN BİRGÜN 6 YILLIK DOSTLARIN
ARKANDAN BIÇAKLASIN SENDE ANLARSIN DOSTA GÜWEN OLMAYACAGINI :)

Üzüldüm. Ama 6 Yıllık Dostun İhanet Etmesi Garip Geliyor.
İşte Dünya Böyle Hiç Kimseye Güvenmeyeceksin.

Üzüldüm. Ama 6 Yıllık Dostun İhanet Etmesi Garip Geliyor.
İşte Dünya Böyle Hiç Kimseye Güvenmeyeceksin.
:D ALIŞIRSIN BEN NE İNSANLAR GÖRDÜM
NE HAİNLER İNSANA KÜFÜR ETMEK HOŞ UMA GELMEZ AMA COK ÜZÜLDÜM DOSTLARIM İCİN

Sanaldan tanıştığınız birine dost demek kolay. Önemli olan yakınınızda olan kişilerden dost bulmaktır çünkü yanınızda durabilecek bir dost diğer herkesten daha önemlidir. Gerek her zaman yanınızda olması gerek sizinle her zaman muhabbet etmesi dertlerinizi dinlemesi ve her zaman arkanızda durması.

Madem, öyle bende konuya gireyim. Profilime girip arkadaşının yazdıklarını beğenip ayriyetten. Ayaklandırma çıkaran arkadaşına uyarı vermek yerine bana uyarı veren güzel bir yetkiliyi MC-TR. Yönetim ekibi kaybetmiş. Ah, ah ne kadar yazık dimi @SydeFQ....

Gerçek dost samimidir; içiyle dışı birdir, kalbinde ne hissediyorsa dilindeki de aynıdır. Dürüst, açık ve nettir; düşüncelerini hiç saklamadan, kendisini olduğundan farklı göstermeye çalışmadan gerçek karakterini açıkça ortaya koyar. Kuran ahlakına göre insan samimiyeti derecesinde değerlidir, samimi olduğu için o kişiye güvenilir ve sevgi duyulur…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yukarı