Sol Reklam
Sağ Reklam

Rehber Adobe Tasarım Programları - Ps, Id, Ai, Dw, Au, Ae, Pl, Ic, Mu, Sg, Pr

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

FurkanÖzcan

Emekli Ekip Lideri.
Emektar

Discord:

FurkanÖzcan#6347

Katılım
8 Ağustos 2016
Mesajlar
508
Elmaslar
1.264
Puanlar
16.180
Yer
İstanbul
DW-min.gif


Adobe Tasarım Programları!
Son zamanlarda biliyorsunuz ki çoğu kişi tasarıma merak salmış durumda. Bunun ile birlikte çoğu kişi tasarımcı olmak ve tasarım yapmak istiyor. Fakat hepimizin bildiği birkaç tane Adobe programı var, peki ya neden diğer programlara göz atmıyoruz?

81787a47321129.5876adce48b05.jpg


Creative Cloud Nedir?
Creative Cloud, Adobe programlarını indirmenize ve kurmanıza aracılık sağlayan Adobe'ye bağlı olan bir programdır. Bu programın içerisinde; fotoğrafçılık, tasarım, video, web tarzı birçok tasarım programı mevcuttur. Eğer ki bir Adobe programı satın aldıysanız bu programı indirmeden aldığınız programı yüklemez ve kuramazsınız. Kısacası Creative Cloud'a genel olarak bir topluluk diyebiliriz.

PS.jpg


Adobe Photoshop [Ps]
Adobe Photoshop, Adobe programları arasında çok fazla yaygın kullanılan ve kullanıldığı kadar da sevilen bir programdır. Bu program açık kaynaklarda yazıldığı üzere Adobe'un geliştirdiği pixel tabanlı bir fotoğraf işleme yazılımıdır. Photoshop bizlere elimizde olan görselleri en iyi şekilde renklendirmemize, üstünde oynamamıza ve elimizde olan bir görselden güzel bir tasarım çıkartmamızı sağlıyor. Aynı şekilde eğer dilerseniz Photoshop üzerinden dijital çizimde yapabilirsiniz. Daha çok Photoshop çizim severler için, çizdikleri çizimleri bu programa atıp onları renklendirmek olsa da, fotoğrafçılar için bu program çektikleri vesikalık fotoğrafları veya herhangi bir fotoğrafı çekip atıp aynı şekilde üstünde düzenleme yapmak, çektikleri fotoğrafı daha düzgün ve iyileştirilmiş bir hale getirmek için kullanırlar. Onun dışında belli bir alanda eğitim almamış fakat kendisini bu program içerisinde geliştirmiş olan kişiler ise Youtube kapak fotoğrafları, bannerler, konu tasarımları yapmak için kullanıyorlar.

ID.jpg


Adobe InDesign [Id]
Adobe In Design, gazete, dergi ve katalog işlerinde uğraşan, onların kapak ve sayfa tasarımı yapan kişiler için aşırı kullanışlı bir programdır. Belki de hiçbirimizin duymadığı Adobe programlarından biri fakat haber sitelerinde çalışan ve aynı zamanda bir kitap veya dergi çıkaracak kişiler için çok fazla kullanışlı olan bir programdır. Eğer ki bir kitap tasarımcısıysanız veya tasarım alanında hedefiniz kitap, dergi veya gazete tasarımları yapmak ise kullanmanız gereken programlardan biri olacağından şüphe yok. Yapacağınız bütün tasarımlar internet üzerinden kullanılacaktır. E- Gazete, E- Dergi, E- Kitap şeklinde.


Aİ.jpg


Adobe İllustrator [Ai]
Adobe İllustrator, daha çok çizim yapmak için kullanılan bir programdır. Fakat Adobe Photoshop ile Adobe İllustrator arasında ciddi bir fark var. İkisininde görüntüleri depolama ve kullanma şekli farklı. Photoshop dosyaları bitmap yani pixel tabanlı olarak saklar. Adobe İllustrator ise görüntüleri tamamen vektör tabanlı olarak saklar. Peki bunların arasında ne fark var? Bitmap tabanlı bir görseli yaklaştırdığınızda pixelleri görebilirsiniz fakat vektörel tabanlı bir görseli büyüteç ile yaklaştırırsanız sonsuza kadar yaklaştırabilirsiniz. Yaklaştırdığınızda ise hiçbir şekilde görüntüde bozulma olmadığını göreceksiniz aynı zamanda ise görüntünün pixelleşmediğini görebilirsiniz. Onun dışında ise Adobe İllustrator ile profesyonel bir şekilde logolarınızı tasarlayabilir ve aynı zamanda çizimlerini yapabilirsiniz. Yaptığınız logo tasarımlarını eğer ki profesyonelleştirmek istiyorsanız vektör tabanlı yapmaya çalışmaya özen gösterin.

DW.jpg


Adobe Dreamweaver [Dw]
Adobe Dreamweaver, bir profesyonel web tasarım yazılımıdır. Web sitelerinizi hiçbir kodla işiniz olmadan tasarlamanızı ve yapmanızı sağlar. Bu program sayesinde web sitenizin tasarımını hiçbir kod görmeden sadece görsel üzerinden yapabiliyorsunuz. Birçok programlama dilini destekleyen güçlü bir alt yapısı mevcuttur.

AU.jpg


Adobe Audition [Au]
Adobe Audition, daha çok ses kaydı düzenleme ve var olan ses kaydını daha iyi hale getirmek için kullanılır. Bu program sayesinde var olan ses kaydınıza ses efektleri, yankı efektleri veya herhangi bir efekt ekleyebilirsiniz. Bu sayede kaydettiğiniz efektli ses kaydınızı alıp dilerseniz var olan bir video düzenlemenizde, montajınızda kullanabilirsiniz. Profesyonel ses yönetmenlerinin ise bu programı kullanmalarının nedeni, bir ses kaydını milisaniyelere kadar indirgeniyor olmasıdır.

AE.jpg


Adobe After Effects [Ae]
Adobe After Effects, diğer grafik programlarının aksine bir hareketli grafik tasarım yazılımıdır. After Effects ile eğer isterseniz Adobe İllustrator'den yaptığınız logoları hareketlendirebilir, animasyon yapabilir ve aynı zamanda kendi efektlerinizi üretebilirsiniz. Bu program ise bunları size daha kolay bir biçimde ve stabil olarak yapmanıza yarayacaktır. Bunların yanında ise reklam sektörlerinde, film sektörlerinde sık bir şekilde kullanılan ve tercih edilen programlar arasındadır. Eğer ki bir video düzenlemeye meraklıysanız veya animasyona bir yatkınlığınız varsa bu programı size şiddet ile önereceğim.

PL.jpg


Adobe Prelude [Pl]
Adobe Prelude, çok fazla tercih edilmeyen fakat kullanılan bir video düzenleme programıdır. Bu program ile birlikte çalışmalarınıza kolayca etiketlemeler yapabilir, dönüştürme işlemlerini halledebilir ve aynı zamanda kaba bir şekilde kurgunuzu ortaya çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda bunları yaparken Premier Pro'ya uygun bir şekilde dönüştürme yaparak düzenlediğiniz videoları oraya atabilirsiniz. Bu size büyük ölçüde kolaylık sağlayacaktır. Kısacası videolarınızı güzel bir şekilde organize etmenize yarıyor bu program.

IC.jpg


Adobe Incopy [Ic]
Adobe Incopy, daha çok metin yazarlarının kullandığı bir çeşit Adobe programıdır. Bu program aynı zamanda metin yazarları için eş zamanlı olarak üstünde çalıştığı bir belgede birbirlerinin işlerinin üzerinde yazmadan metin stili oluşturmalarına ve basit mizanpaj düzenlemeleri yapmalarına imkan tanımaktadır. Günümüzde metin yazarlarının sıklık ile kullandığı ve işlerini profesyonel bir şekilde yapmalarına yaramaktadır. Eğer bir metin yazarıysanız kesinlikle kullanmalısınız.

MU.jpg


Adobe Muse [Mu]
Adobe Muse, aslında çok fazla Adobe Dreamweaver uygulamasına benzemekte. Adobe Muse aynı şekilde web tasarım işleri için yazılmış bir yazılımdır. Adobe Muse size tek bir kod satırı dahi bile yazmadan standartları temel alarak benzersiz web sitesi oluşturmanıza yarar. Ayrıca bu program ile oluşturdunuz web sitelerinizi rahat bir şekilde mobil veya masaüstü versiyonunu da yapabiliyorsunuz. Birçok programda bu özellik yoktur. Eğer ki bir web tasarım işi ile uğraşıyorsanız bu programı rahatlık ile kullanabilir ve tek bir kod satırı bile yazmadan tasarımınız ile bir web sitesi yapabilirsiniz.

SG.jpg


Adobe Speedgrade [Sg]
Adobe Speedgrade, aslında birçoğumuzun TV üzerinde gördüğü klipleri ve kamera üzerinden çekilen videoların renk düzenini sağlayan bir programdır. TV üzerinde gördüğümüz kamera ile çekilen videoların direkt olarak önümüze sade bir şekilde geldiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Bu program varsayılan çekimlerin profesyonel bir şekilde renk düzenini yapıyor ve kullanıcıya renkler üzerinde detaylı oynama şansı sağlıyor. Eğer ki TV üzerinde çalışan bir video düzenleyici iseniz bu program ile çektiğiniz videonun renklerini daha doygun ve tam istediğiniz hale getirebilirsiniz.

PR.jpg


Adobe Premiere Pro [Pr]
Adobe Premiere Pro, basit ve bir o kadar profesyonel bir video düzenleme programıdır. Gördüğünüz diğer video düzenleme programlarından ayıran özelliği ise hem kolay olması hem ise çok tercih edilmesidir. Bu program sizlere videonun içerisinde olan efektlerden, video içerisine koyacağınız geçişlere kadar detaylı bir şekilde videonuzu düzenlemenize olanak sağlamaktadır. Dilerseniz videolarınız arasına çeşitli efektler koyarak, videonuzun üzerinde yazılar ekleyebilir ve videonuzun renkleri ile oynayarak daha doygun ve efektif bir video ortaya çıkarabilirsiniz. Bu tamamen sizin kafanızda bulunan hayal gücünüze kalmış bir durum. Eğer ki video düzenleme işlerine yeni başlamış biriyseniz bu programı indirebilir ve rahatlık ile videolarınıza renk katabilirsiniz.

Rehberimizin sonuna gelmeden önce, üstte tanıttığım tüm programların listesini ve fiyatlandırmasını görmek aynı zamanda ise sahip olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Konu üzerinde kullanılan tüm tasarımlar {adobe creative cloud hariç} tarafıma ait olup, rehber tamamen detaylı bir şekilde ❤ ile yazılmıştır. Tüm forum halkına iyi günler ve iyi okumalar dilerim.


- FurkanÖzcan
 
Son düzenleme:

temiz

This is the way!
Emektar

Discord:

temiz#9666

Katılım
9 Şubat 2020
Mesajlar
447
Elmaslar
659
Puanlar
6.005
Yer
İstanbul
Güzel bir konu olmuş, eline emeğine sağlık.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

MC-TR platformunda tasarım programları hakkında hiç bu kadar detaylı bir konu göreceğimi tahmin etmezdim. Gerçekten helal olsun ;) <3
 
S

Silinen üye 116132

Ziyaretçi
Pek iyi bilmiyorum ama benim bildiğim Dreamweaver yazdığınız kodları uygulama içerisinde çok rahat düzenlemenize, önizlemenize ve seçtiğiniz kısmın xpath, selector gibi özelliklerini de rahatlıkla almanıza yarıyor, yani kodlarla işiniz var. Sizin anlattığınız tasarımı web'e dönüştüren ve yoğun bir yazılım bilgisi gerektirmeyen programın Adobe Xd olduğunu düşünüyorum, iyi günler
 

FurkanÖzcan

Emekli Ekip Lideri.
Emektar

Discord:

FurkanÖzcan#6347

Katılım
8 Ağustos 2016
Mesajlar
508
Elmaslar
1.264
Puanlar
16.180
Yer
İstanbul
Pek iyi bilmiyorum ama benim bildiğim Dreamweaver yazdığınız kodları uygulama içerisinde çok rahat düzenlemenize, önizlemenize ve seçtiğiniz kısmın xpath, selector gibi özelliklerini de rahatlıkla almanıza yarıyor, yani kodlarla işiniz var. Sizin anlattığınız tasarımı web'e dönüştüren ve yoğun bir yazılım bilgisi gerektirmeyen programın Adobe Xd olduğunu düşünüyorum, iyi günler
4-5 kaynaktan baktım ve videolarını izledim sonuç olarak böyle bir şey aklımda kaldı ve aklıma kalanı geçirmeye çalıştım, eğer ki yanlış ise affola. Bilgilendirme için teşekkürler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı