Sol Reklam

MC-TR Genel Forum Kuralları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Serpentina

e-ze-he-e-le ve de aga-b
Emektar

Discord:

yo

Katılım
17 Mart 2020
Mesajlar
240
Elmaslar
505
Puanlar
5.930
Yaş
23
Facebook
yo
Twitter
ğ
MCTR.png


MC-TR, yıllarca büyüyen ve hala da büyümeye devam eden bir platformdur. Bu platformu nezih ve saygı kuralları çerçevesinde tutmak hepimizin elinde. Tabii ki bunun için bir kurallar çerçevesi olmak zorunda. Bu kuralların amacı sizleri sıkmak değil zorbalığa uğramadan, küfür/hakarete maruz kalmadan vb. durumlardan sakındırmaktır. Foruma üye olan herkesin bu kuralları okuduğu ve kabul ettiği baz alınır. Bu kurallara uyulmadığı taktirde üye çeşitli cezalar alır.

1. Spam.
Birden fazla sayıda aynı içerikten konuların açılması bu kuralın ihlal edildiğini gösterir, gerekli yaptırımı yönetim ekibi uygular.

Ek olarak mesajlarınız kısa kelimeler veya sadece emojiler içeriyorsa biz bunu spam olarak sayarız. O yüzden konulara sadece "Güzel.", "Harika.", "Berbat.", ":D", "xd", "dfgsdgdfs" tarzı kelime veya emojilerle yanıt vermek uyarı almanıza sebebiyet verecektir. Yazmak istediğinizi detaylıca yazın.


2. İmza'nın suistimal edilmesi. Kendinize ait olmayan reklam unsuru (sunucu banner, ürün linki...), büyük alan kaplayan, uygunsuz içeriği bulunan, büyük puntoyla yazılan ve tasvip edilmeyen içerikteki imzalar silinerek kullanıcıya bu kuralın ihlal edildiği bildirilir, tekrarı durumunda gerekli ceza yönetim ekibince uygulanır.

3. Çoklu hesap kullanımı (multihesap).
Birden fazla hesap kullanarak kuralları ihlal eden ve kullanıcının kendisine çıkar sağlayabileceği eylemlerde bulunması kurallar bütününü ihlal eder, ihlali durumunda yönetimce gerekli denetim ve yaptırım uygulanacaktır.

4. Reklam.
Diğer forumların ya da izni bulunmayan sitelerin reklamını forum üzerinde yapmak, kişinin kazanç elde etmesine yol açabilecek reklamları bu kural sınırlandırır, ihlali durumunda yönetim gerekli yaptırımı uygulayacaktır.

5. Ücretli içerik sızdırmak.
Para karşılığı sağlanan ürün ve hizmetlerin kopyalanması veya izinsiz paylaşımının yapılması kuralları ihlal eder, bunun sonucunda yönetim ekibi gerekli denetimi sağlamakla görevlidir.

6. Siyasi, dini, milli ve benzeri duyguların istismarı.
Belirtilen ve türevi çeşitteki duyguları istismar edecek ya da karışıklık yaratacak tipte mesaj ve konuların yapılması ve açılması kuralları ihlal eder, bu kurala dayanarak yönetim ekibi gerekli denetim ve cezalandırmayı uygulamayı görev edinir.

7. Tıklama karşılığı kazanç vaat eden içerik.
Kazanç vaat eden ve türevi içerikte link ve mesajların gönderimi yasaktır, bu kuralın ihlali sonucunda gerekli ceza uygulanır.

8. Orijinal hesap paylaşımı.
Hiçbir konuda herhangi bir başlığın altında yapılan hesap paylaşımına müsamaha gösterilemez, gerekli yaptırımlar yönetim ekibince uygulanacaktır.

9. Satış kategorileri dışında ücretli hizmet teklifi.
Satış ve hizmet sunmak amacıyla gönderilen mesajların kontrolünü titizlikle yapıyoruz, belirlenen kategoriler dışında ücretli hizmet teklif eden satıcılarımıza karşın takınacağımız tavır kurallarca belirtilmiştir, gerekli ceza ve yaptırım kimlik gözetilmeksizin uygulanacaktır.

10. Kişisel bilgilerin paylaşımı.
Forum üzerinde herhangi bir üye ya da bir kişinin özel bilgilerini paylaşmak kural ve daha önemlisi kanunları ihlal eder, bu kural sonucunda gerekli yaptırım yönetim ekibince uygulanır.

11. Tartışma.
Tartışma, tartışmaya yol açabilecek her türlü konu, mesaj, yanıt ve türevi içerikteki paylaşımların bu kuralı ihlal ettiğini belirtir ve forumumuzun bir yardımlaşma ve destek platformu olduğunu yönetim ekibi olarak size hatırlatırız.

12. Tehditkar davranış.
Bu kural siber zorbalık teşebbüsünde bulunan ve diğer üyeleri tehdit eden kişilerin gereken yaptırımın uygulanacağını bünyesinde bulundurur, kuralın ihlali yöneticiler ve moderatörler tarafından gerekli yaptırımların uygulanmasıyla sonuçlanacaktır. Uymazsan bu kurala, kim ola ki verecektir ceza sana (modlardan birinin profiline göz atmanız gerek).

13. Karalama/Baltalama.
Her açıdan eleştirinin kabul edilebildiği ancak bazı sınırlamaları bulundurduğu platformumuzda sınırı aşmadan ve konu ile ilgili şekilde eleştiri herhangi bir sorun teşkil etmez ancak bir kişiyi aşağılayıcı veya yıldırmaya yönelik mesaj/konuların bu kural bünyesinde gerekli cezası uygulanacaktır.

14. Kışkırtmak, huzursuzluk çıkarmak, ayaklanma başlatmak.
Forum üzerinde her üyenin diğer üyelere karşı başlıca sorumlulukları vardır. Bir üyeyi kışkırtmaya kalkışmak, huzur kaçırıcı söylemler ve ithamlarda bulunmak, belli kişilere karşı örgütlenmeye çalışmak bu kuralı ihlal eder, gerekli yaptırım kimlik gözetilmeksizin uygulanacaktır.

15. Flood.
Konu içerisinde arka arkaya atılan mesajların sonucunda bu kuralın ihlalini gerçekleştiren kullanıcıya gerekli yaptırım uygulanır.

16. Discord link paylaşımı.
Forum içerisinde istisna gözetilmeksizin discord sunucusu adresi paylaşımı bu kuralı ihlal eder, yönetim ekibinin gerekli işlemiyle sonuçlanacaktır.

17. Rapor sistemini kötüye kullanmak.
Kuralları ihlal eden herhangi bir içeriği forum kullanıcıları raporlamakta özgürdür ancak bunu farklı ve yanlış emellerde kullanmak, kuralı ihlal eden kişinin yaptırıma uğramasına sebep olacaktır. Ayrıca raporlarken yazdığınız rapor metninde herhangi bir küfür/hakaret içeriği de olmamalıdır.

18. Yetkili rahatsız & Tehdit etmek.
Yetkililer bu forum için gönüllü olarak çalışan tek amaçları size ve foruma hizmet etmek olan kişilerdir. Bundan dolayı yetkili ekibinden herhangi bir şahsı rahatsız edici ya da tehditvari davranışlarda bulunulması takdirinde gerekli cezai işlem uygulanır.

19. Küfür/Hakaret/Aşağılama.
Forum içerisinde barınan hiçbir kullanıcı başka bir kullanıcıya karşın küfür, hakaret veya argo içeren cümlelerle ithamda bulunulamaz, bu kuralın çiğnenmesi durumunda yönetim ekibi gerekli işlemi uygulayacaktır.

20. İzinsiz ürün satışı.
Forumda üyelerimize sunulan belli hizmetlerin güvencesini sağlamak adına satıcılarımızı ve takımlarımızı onaylıyoruz, ancak onaylanmamış veya henüz onayı tahsis edilmemiş satıcıların forum üzerinde satış yapmaları yasaktır, aksinin yaşanması durumunda gerekli yaptırım uygulanacaktır.

21. Ölü konuları canlandırmak.
Forum üzerinde son mesajı 6 aydan daha uzun süre önce mesaj yazılmış konulara mesaj yazıp "hortlatmak" yasaktır. Bu kuralın çiğnenmesi durumunda gerekli yaptırım uygulanacaktır.

22. Konu güncelleme.
Konuyu üste taşımak amacıyla yapılan her yorum bu kural bünyesinde değerlendirilecektir, özellikle satış konuları ve sunucu konularında konu güncelleme amacıyla mesaj atmak bu kuralın ihlaline sebebiyet verir, gerekli yaptırımlar yönetim ekibince uygulanacaktır.

23. Aynı konuların tekrarlanması.
Yardım, tanıtım ve türevi açacağınız konuların yalnızca birer adet açılması gerekir, bu kurala uyulmadığı takdirde yetkili ekibi gerekli işlemi uygulayacaktır.

24. Uygunsuz içerik.
Kurallar doğrultusunda cinsel, kan ve şiddet (kısaca +18 ve uygunsuz) içerikli paylaşımlarda bulunmak bu kuralın ihlaliyle sonuçlanır, gerekli ihlaller konusunda yönetim ekibi yaptırımı uygulamakla görevlidir.

25. Baştan Savma Mesajlar
Forumumuzun refah seviyesini yükseltmek ve hem sizlerin hem de bizlerin gelişimi için hiçbir konuya baştan savma (çok başarılı bir konu olmuş, çok yardımcı bir konu olmuş, mutlaka bu sunucuya uğrayacağım vb.) mesajda bulunmamalısınız. Eleştirilerinizin bizim ve konu sahipleri için önemi çok fazla. Bu yüzden hepimizin önem verdiği yorumlarda daha fazla detay bulundurmakta özen gösterelim. Eğer ki örnek verildiği gibi bir yorumda bulunursanız yorumunuz silinir ve uyarı puanı alabilirsiniz.

- Bu kurallara uymayan insanların oluşturduğu kural ihlallerini "rapor et" butonunu kullanarak bize bildirebilirsiniz. Yetkili ekibimiz en kısa süre içerisinde kurallar doğrultusunda gerekli işlemleri yapacaklardır.

- Yukarıda gördüğünüz kurallar bütünü, bütün MC-TR üyeleri için geçerlidir. Kural ihlali sonucundan hiçbir özel hesaba ayrıcalık tanınmaz.

- Forumumuza kayıt olan tüm üyelerin bu kuralları okuduğu ve onayladığı sayılır. Herhangi bir işlemde üyenin kuralları okuduğu ve onayladığı varsayılır. Ayrıca MC-TR yönetimi bu kuralları haber vermeksizin değiştirebilir ve güncelleyebilir. Kurallar değiştirildiğinde veya güncellendiğinde tüm üyelerin yeni kurallara okuyup onayladığı varsayılır.


- Bu kurallar bütününü foruma kayıt olan her birey okumuş ve onaylamış olarak sayılıp, yönetim ekibi olarak ihlal edilen herhangi bir kural sonucunda hiçbir sorumluluk kabul etmediğini, MC-TR Forumunun bu ihlaller sonucu oluşabilecek yasal işlemlerden muaf olduğunu, yalnızca kullanıcının sorumluluğunda bulunduğunu belirtir. MC-TR Forumu yönetimi bu kuralları değiştirme, esnetme, arttırma veya azaltma konusundaki haklarını saklı tutar.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı